Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

nemacki cubasti kanarinac

Ići dole 
+7
SasaVR
Boban
Laza
dr.nenad86
Vasa
ticar
Danijel
11 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
Boban

Broj poruka : 281
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 64

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Empty
PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeČet Avg 19, 2010 5:01 pm

Gloster i nemacki cubasti se ne bi trebalo mesati iz vise razloga, jedan je naveo Nenad,velicina, perje,forma, a pored toga kod glostera se javljaju i sarene ptice koje su dozvoljene, a kod nemackih cubastih ili lipohrom ili melaninska cista, osim kod lipohromih dozvoljen melanin na cubi, i tu ce biti problema.
Nazad na vrh Ići dole
SasaVR

SasaVR

Broj poruka : 25
Datum upisa : 21.08.2010

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 10:31 am

ja sam pre dve godine pario zenku gloster koronu sa muzjakom mozik crveni ,ptice koje su se izlegle su bile interesantne bile su sarene bilo je mladi i sa i bez cube a bilo je icisto belih sa cubom ptice su bile sa bogatom cubom i nijedna nije bila sa golim temenom.
nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_cool
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Danijel

Broj poruka : 939
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 12:00 pm

mozda si dobio interesantne ptice ali te ptice vise nisu za izlozbe jer si tu ubacio katalizator za crveno preko crvenog mozaika i sto se tice glostera tu si zavrsio stvar jer se glosteri koji imaju crveno perje diskvalifikuju na izlozbama...
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Danijel

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 3:38 pm

tu bi se dobile i dosta krupnije ptice od glostera,a kolko ja znam nemacke cubaste kanarince imamo u svim bojama pa i sarene tako da bi se daljim radom mozda nesto uradilo s tim pticama ali po meni samo kod sarenih nemackih cubastih jer kod lipohrom nemackih cubastih ptica je dozvoljen melanin samo na cubi sve ostalo se diskvalifikuje... Pozdrav...
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 5:14 pm

Vidim ja da ce uskoro kod nas imati dosta poziturnih kanarinaca na izlozbi, lepo ste krenuli, samo napred.........

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
SasaVR

SasaVR

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 6:44 pm

Od dvanaest komada koliko sam uzveo cetri su bili sa cubom a osam bez cube imalo je sad se i ne secam kiliko komada cisto belih danijele mizda si ih i vidjao neznam a znzam da pstoji gloster korona i consort korona zato sam i gore napisao gloster korona za moje 38 godine verujte pario sam sve isvasta . nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_cheers
Nazad na vrh Ići dole
SasaVR

SasaVR

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeUto Avg 24, 2010 7:02 pm

Jrdna vizuelno lepa kombinacija koju sam imao nije lose da pomenem na zalost nemam slike da postavim pa da vidimo da li sam u pravu.Parena je zenka bakarca sa muzjakom mozaik zenka bakarka neintenziv izlegli mladisu bili dosta krupni i sareni iduce godine sam te ptice pario sa gloster koronu obavezno gloster muzjak ptice koje su se izlegle nisu bile za izlozbu ali su vizuelno bile lepe bilo ih je sa cubom i bez napominjem da muzjak gloster korona i nije bio neki primerak ali su mladi bili vizuelno fantasticni prodao sam ih za nedelju dana vrdi opet pokusati interesuje me da li je neko pokusao nesto slicno. nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_cheers
Nazad na vrh Ići dole
SasaVR

SasaVR

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSre Sep 08, 2010 6:40 pm

Lep i svidja mi se ovaj beli sa smedjom cubom,bas bi voleo da vidim mlade ptice iz ove kombinacije. nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_smile
Nazad na vrh Ići dole
Danijel

Danijel

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSub Sep 25, 2010 10:34 pm

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img5708m

Uploaded with ImageShack.us

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img5707m

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img5705e

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img5710c

Nazad na vrh Ići dole
Vasa
YA HABIBI YA AEINI
Vasa

Broj poruka : 1395
Datum upisa : 28.03.2010
Godina : 39

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSub Sep 25, 2010 10:43 pm

Lepo Daco,lepo.
Svakog dana prosiravas svoje jato, i to veoma lepim kanarincima Wink
Jos je rano da se da komentar ovom lepotanu, pusti ga neka napravi cubu kako treba, jos uvek je mlad...

pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Gasa NS

Gasa NS

Broj poruka : 137
Datum upisa : 12.11.2010

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimePet Dec 10, 2010 10:55 am

pozdrav Danijele jel ima prinove od nemackih cubana? nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Crest1w

Nazad na vrh Ići dole
bady

bady

Broj poruka : 9
Datum upisa : 05.02.2011
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSre Feb 09, 2011 8:17 pm

Da se i ja pohvalim. Beli je od prošle godine (reko prodavac) a žuti neznam.
nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img0671qd
nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Img0673bc
Nazad na vrh Ići dole
border

border

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 69

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSub Mar 19, 2011 12:51 am

Strašno dobra ptica ova crvena,
Vasa ,
ćuba genetski je dobra ili još bolja
uzgajivač svojim trudom može ćubu dovesti do savršenstva,vjerovatno znaš
o čemu pričam
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeČet Jun 16, 2011 10:42 pm

nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Dsc01690h

moj ćubo-još veoma mlad
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeČet Jun 16, 2011 10:56 pm

Pozdrav border, jel nemce imas samo u zutoj boji ili ih imas i u drugim bojama???

Nemacke cubane sam cuvao nekoliko godina, i o tome bih mozda mogao da pricam, nekoliko puta za redom sam imao prvo mesto u klasi nemackih cubana na Drzavnom sampionatu Srbije. Ali sam se kanarinaca stasa resio pre 2 godine, i nemce i glostere sam eliminisao iz odgajivacnice.....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeČet Jun 16, 2011 11:30 pm

imam bijele ,
ovaj je nastao od bijele ženke-sa ćubom i žutog mužjaka nosioca ćube
nažalost bijeli sa crnom ćubom -njegov brat je uginuo
ja inače obožavam bijele ptice nema veze koje vrste
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeČet Jun 16, 2011 11:46 pm

Ja sam imao skroz bakarne za zelenom cubom i zute sa zelenom cubom i oni su mi bili najlpsi zbog kontrasta....

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 10:36 pm

Vrlo rijetko je na izložbama vidjeti melaninske njemačke sa ćubom
obično se jave sa nekim šarama što znači diskvalifikaciju
naj bolje prolaze jednobojne ptice sa kontrasnom ćubom
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeNed Jun 19, 2011 11:34 pm

Dve ili tri godine za redom sam imao takve ptice sa konstrastnom cubom, i odlicno su mi prolazile na izlozbama....

A te melaninske sam dobio preko nemackog cubana koji je uparen sa bakarkom, pa ti mladi nastavili da se ukrstaju sa Nemcima....Oni su meni bili dosta zanimljivi, imao sam bakaraste sa cubom i svetlije varijante "kanarinaca boje " sa cubom...........

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 12:01 am

Pošto vidim da si na forumu ,znam da si u toku o svemu u Srbiji za ptice
neznam gdje da te pitam
šta se događa kod vas sa novim pravilnikom C.O.M.-a
znam za Hrvatsku
BiH je zadnja u svemu na svijetu-pokušavao sam ali ????????
posebno me interesuju kanarinci stasa napr.:
-border lipohromi
-border melaninski
-border šareni itd.itd.
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 12:14 am

border ::
Pošto vidim da si na forumu ,znam da si u toku o svemu u Srbiji za ptice
neznam gdje da te pitam
šta se događa kod vas sa novim pravilnikom C.O.M.-a
znam za Hrvatsku
BiH je zadnja u svemu na svijetu-pokušavao sam ali ????????
posebno me interesuju kanarinci stasa napr.:
-border lipohromi
-border melaninski
-border šareni itd.itd.

Pozdrav border.... Pokusacu da ti odgovorim na pitanje.......

Sto se tice novog pravilnika COM-a o nekim izmenama i dopunama i o svim drugim stvarima je nas savez upoznat, redovno se prate novosti i COM novele redovno dobijaju, tako da svako ko zeli da sazna novitete ima prilike preko tih novela.

Za kanarinace stasa...... nisam strucnjak za tu sekciju pa ti ne mogu odgovoriti sa stopostotnom siugurnoscu, od stasa sam gajio glostere i nemacke cubane, o njima znam po nesto pa tu mogu i diskutovati oko te dve klase ptica.

Mi smo 2009 godine dobili dvojicu sudija za kanarince stasa, kojima je licencu dao gospodin Dusko Matosic posle ispita na drzavnom sampionatu u Nisu i oni prate sve novitete i standarde za tu sekciju kanarinaca.

A sto se tice bordera, skoro sam pricao sa prijateljem koji cuva kanarince stasa o kome sam ti pisao, i mislim da mi je rekao ( nisam siguran) za njih da su dozvoljeni i lipohromski, i melaninski i sareni.........

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 12:35 am

hvala lijepo
možda mi sudije nešto kažu
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimePon Jun 20, 2011 12:38 am

border ::
hvala lijepo
možda mi sudije nešto kažu

Nema na cemu i drugi put.

Stas ne pratim toliko, do pre tri godine sam se po nesto i interesovao o stasu, sada vise ne pratim to i nisam bas upucen oko detalja sto se tice stasa......... Ako pogledam i procitam nesto oko stasa to je o Nemcima i glosterima........

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

Broj poruka : 155
Datum upisa : 03.10.2011
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSre Feb 08, 2012 3:22 am

[quote="border"]imam bijele ,
ovaj je nastao od bijele ženke-sa ćubom i žutog mužjaka nosioca ćube

Izvini Border moram da te popravim, nepostoji nosioc cube. To sto si dobio cubaste kanarince dobio si zbog zenke sa cubom. Pozzz
Nazad na vrh Ići dole
border

border

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitimeSre Feb 08, 2012 9:20 am

Dobar si Vlatko SK,
vidim da si udario po stasu,to me raduje da se tema malo oživi
kad si već krenuo pogledaj :
galerija naših slika-uzgoj kanarinaca stasa-strana 5
tu smo apsolvirali ovu temu

pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: nemacki cubasti kanarinac   nemacki cubasti kanarinac - Page 2 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

nemacki cubasti kanarinac
Nazad na vrh 
Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
 Similar topics
-
» VECTIS KANARINAC
» Lizard kanarinac
» Eumo kanarinac
» border kanarinac
» Ruski kanarinac

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu