Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Mene je namucila Reina objava da je najbolja hrana n.bird H1 iz razloga sto sam sve pretrazio i cak aktivirao neke prijatelje "preko grane"pa su i oni trazili i jednostavno je nema itd...Sada to nije bitno nego me interesuje npr.koliko ptica velicine tigrica se moze othraniti sa 800 gr.hrane pocev npr.od izleganja do 40 dana koliko bi trebalo da se ptica osamostali,ovo pitam cisto da imam predstavu koliko treba da se kupi da ne fali poslije,zahvaljujem unapred na odgovorima !
Nije n. bird H1, nego je nutribird a21 i nutribird a19. . Proizvodjac je versele-laga Tu hranu moizes naci i u Srbiji. Postoje i neke druge hrane koje su jos i bolje od ove. :}
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
Naslov: Re: Rucno hranjenje papagaja Pet Mar 30, 2012 11:15 am
Sa 800gr mogu skoro pa dve nimfe, a kamo li 2 tigrice. Dakle, znatno vise tigrica.
pticar
Broj poruka : 39 Datum upisa : 16.09.2010 Godina : 53 Lokacija : prijedor
Naslov: Re: Rucno hranjenje papagaja Pet Mar 30, 2012 11:11 pm
Drago mi je da moze vise ptica naime moj problem je ustvari taj da kad par u leglu ima vise ptica npr.5 desi se da su 4 ptice vec pocele same da jedu a peta jos nije a roditelji se vec uveliko pripremaju za sljed.turu,zenka ima nova jaja itd.a ta jedna ptica je cak ponekad izlozena proganjanju zenke a i muzjaka pa se mora odvojiti i rucno dohraniti!
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
Naslov: Re: Rucno hranjenje papagaja Sub Mar 31, 2012 11:45 pm
Po mom miseljnju slobodno je mozes uzeti i dohraniti, imao sam prilike hraniti veoma mlade ptice i dohranjivati ptice koje su bile skoro pa odrasle, kod njih je problem sto moras biti malo grublji. Grublji u smislu tom da mi svi volimo i uzivamo u nasim pticama tako da gledamo da ih nikako ne povredimo. Prvih par hranjenjenja ce verovatno odbijati, okreti glavu, cvrsce stegnes, pazljivo ubrizgavas hranu i nakon nekoliko hranjenjenja ptica se privikne. To nije kao kad uzmes potpuno mladu pticu ali se ptica svikne, prihvati hranu i kasnije sve ide svojim tokom.
skorkovic
Off-topic i verovatno ce se neki nasmejati Ali kako bi se ponasale rucno odhranjene zebe, ili kanarinci? Verovatno bi se brzo otpitomili, jel da?
Prosle godine primetio sam nesto goluzdravo kako se migolji na podu kuhinje. Savio sam se da vidim sta je misleci da je nas kucni macak dovukao nekog mladog misa ili pacova i video da je to mladunce gugutke jos slepo i golo. Posto je gnezdo na magnoliji ispred kuce macak uredno rasturio nisam imao gde da ga vratim, te sam ga stavio u kutiju sa grejacem gde sam drzao papagaje koje sam rucno hranio. Imao sam muke u pocetku da mu ubrizgam hranu a kad je operjalo i progledalo na vidjenje sprica bi stalo, zinulo i cekalo hranu. Trenutno je u jednoj manjoj volijerici, savrseno je pitoma, mislim da je muzjak posto stalno guguce, kad ga pustim sleti ili na mene ili neposredno pored i uredno stane na prst kad mu postavim. Dozvoljava mi da ga mazim, ne smem da ga pustim u prirodu posto se bojim da ne bi prezivelo.
rado7rado
Broj poruka : 62 Datum upisa : 07.05.2012 Lokacija : Slovenija
Kako se zna koliko treba da se da hrane papigici.postoji li neka količina koju treba dati napram teže papigice ili ti je to kolko daš.pitam jel nigde do sada nisam pronašao neku formulu koliko treba da se daje papigicama.jer koliko sam čuo nije dobro dat previše pa niti premalo.I zato pitam dali postoji neka tabela po kojoj se hrani
skorkovic
Najbolje je hraniti pile dok ono samo otvara kljun a ako se bas zadesi neki halapljiv onda bi bilo najbolje uporediti voljku sa voljkom piladi koju roditelji hrane, da imate predstavu koliko treba da bude puna
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
da li je bolje da ostavim nimfe da mi same odhrane mladunce ili da pokusam sa rucnim hranjenjem... imao bih neku drvenu kutiju(sanduk) da ga smestim sa sijalicom i suskom ali sad nemam vremena da se hranim sa njim, pa da li bi on mogao mesec dana da bude sa mamom i tatom a posle ja da ga uzmem pa da ga hranim rucno tj ako ga budu do tad odhranili kako treba, za ovih 5 dana sto ima sasvim lepo napreduje, samo sto ce moj ciroki izgleda da ostane sam trebalo je da se posle njega na svaka dva dana izovode malecki ali nista se ne desava
Pa dobra je za vezbanje da vidis kako ces da se snadjes. Uzmi nesto bolje kada vec hoces neka vredi truda recimo pevajuci ili rozela tigrica i odhranjena od roditelja moze lako da se pripitomi
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
Uzmi tigricu ili ninfu kad savladas tehniku onda predji na ostale vrste . Koliko koja vrsta to jest jedinka pojede to je individualno i razlikuje se od ptica do ptica . Nesmes samo zaboraviti da rucna odhrana trazi veliku posvecenost , higijenu i da se mora voditi racuna o svakoj sitnici .
Ja hocu da uzmem jednog papagaja za ljubimca i da ga ja liicno odhranim... Tako da treba da se odlucim za jednu vrstu... Mislim da pevajuci bas mora da zivi u paru? Ja bih jednog papagaja. Malog ili srednjeg, a da nije mnogo skup i glasan, a da bude odan i bas pitom... Imate predlog?