Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Pastel mutacija

Ići dole 
+8
Luckyboy
braneOS
golubx
srxa
VlatkoSK
pero
ticar
dr.nenad86
12 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Sledeći
AutorPoruka
VlatkoSK

VlatkoSK

Broj poruka : 155
Datum upisa : 03.10.2011
Godina : 42

Pastel mutacija - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeNed Jul 28, 2013 4:29 pm

Aj ti meni odgovori sta znaci " I, I " Pa onda cemo produziti debayi za super intenzivce. I ne tvrdi da beli recesivni ne koze biti nosioc dominantne. Odgovori mi ovo pa cemo da debatiramo dalje.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeNed Jul 28, 2013 5:43 pm

VlatkoSK ::
Aj ti meni odgovori sta znaci " I, I " Pa onda cemo produziti debayi za super intenzivce. I ne tvrdi da beli recesivni ne koze biti nosioc dominantne. Odgovori mi ovo pa cemo da debatiramo dalje.

I, I je oznaka za superintenzivca, to zna i malo dijete.
oznaka I, I je oznaka za superintenzivca koja ima veze samo sa perjem i ne vidim kakve veze ima sa dominantnom pticom.
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeNed Jul 28, 2013 7:14 pm

E vako sad posto svako dete zna to a ti ocigledno neznas. Tacno da I, I je oznaka za superintenzivca za koje kazes da se koriste za skracivanje pera a ustvari NEPOSTOI TAKVA PTICA, TO JE SMRTNOST. E to sam hteo da ti objasnim da u teoriju postoi superintenzivac kako sto posroi i beli recesivas nosioc dominantno beli ali u praksi oba ne postoje. Hvala prijatno
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeNed Jul 28, 2013 10:06 pm

E vako sad posto svako dete zna to a ti ocigledno neznas. Tacno da I, I je oznaka za superintenzivca za koje kazes da se koriste za skracivanje pera a ustvari NEPOSTOI TAKVA PTICA, TO JE SMRTNOST. E to sam hteo da ti objasnim da u teoriju postoi superintenzivac kako sto posroi i beli recesivas nosioc dominantno beli ali u praksi oba ne postoje. Hvala prijatno

bravo za tebe cheers ,svaki post koji napišeš potvrđuješ ono što ja stalno govorim,bez dominantnog ne možeš dobiti dominantnog.
a ovo o super intenzivcima se ne treba ni komentirati,kažeš super intenzivac ne postoji to je smrtnost,odlično objašnjenje,još jednom bravo.
znaći netko je izmislio super intenzivca i čak mu dao oznaku I,I.ali takva ptica ne postoji,još jednom bravo.isto tako ovaj forum ima oznaku avikultura ali u stvari on ne postoji,mi sanjamo da pišemo ode.

bolje da ne pišeš više jer će na kraju ispasti da od ahata i smeđeg dobijamo dominantno bijele iako mislim da ni na to ne bi znao odgovor.
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeNed Jul 28, 2013 11:29 pm

Jaooo Ticar a bas kad sam mislio malo da spustimo loptu ti pocinjes opet da lupas gluposte. To sto neko izmislio super intenzivce I, I ne znaci da postoje , hahahah kakva glupost. Evo ti formula kada paris intenzivni x intenzivni i samo tada mozes da dobijes I, I. Posto garant ti i ovo znas, ustvari i svaki vrabac na grani zna :-) ja cu opet da objasnim za one koj neznaju a zele da nauce:
Intenzivac se oznacuje sa I, i i onda idemo- Ii x Ii=25% II-ili ono sto se kaze super intrnzivac(letalni faktor) SMRTNOST; Ii- normalni intenzivac; ii- neintrnzivac. Sto znaci da kad paris intenzivni x intenzivni dobijas i neintenzivne. A te superintenzivce su SMRTNOST. Sto znaci da u teoriju postoje ali u praksu ne kako sto sam i rekao da beli recesivni u teoriju moze da bude nosioc belog dominantnog. Moje mislenje je ako moze Pero da se malo ubaci u ovu debatu ili Dr Nenad posto mislim da oni dosta razume oko ovo sto mi pricamo pa da bi culi i nihovo mislenje posto ja i ti se mozemo nategati do zaborav a u principu kruzimo i dvoje oko edne iste stvari. Pozz
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimePon Jul 29, 2013 12:58 am

Jaooo Ticar a bas kad sam mislio malo da spustimo loptu ti pocinjes opet da lupas gluposte. To sto neko izmislio super intenzivce I, I ne znaci da postoje , hahahah kakva glupost. Evo ti formula kada paris intenzivni x intenzivni i samo tada mozes da dobijes I, I. Posto garant ti i ovo znas, ustvari i svaki vrabac na grani zna :-) ja cu opet da objasnim za one koj neznaju a zele da nauce:
Intenzivac se oznacuje sa I, i i onda idemo- Ii x Ii=25% II-ili ono sto se kaze super intrnzivac(letalni faktor) SMRTNOST; Ii- normalni intenzivac; ii- neintrnzivac. Sto znaci da kad paris intenzivni x intenzivni dobijas i neintenzivne. A te superintenzivce su SMRTNOST. Sto znaci da u teoriju postoje ali u praksu ne kako sto sam i rekao da beli recesivni u teoriju moze da bude nosioc belog dominantnog. Moje mislenje je ako moze Pero da se malo ubaci u ovu debatu ili Dr Nenad posto mislim da oni dosta razume oko ovo sto mi pricamo pa da bi culi i nihovo mislenje posto ja i ti se mozemo nategati do zaborav a u principu kruzimo i dvoje oko edne iste stvari. Pozz

ti meni stvarno nisi jasan,ti kažeš TI kažeš da super intenzivac ne postoji a kažeš parenjem intenzivca i intenzivca možeš dobiti superintenzivca.kako sad to.

JA sam rekao kako ne postoji superintenzivac ako postoji oznaka I,I za superintenzivca,znaći da postoji,to sam mislio kad sam rekao kako ne postoji ako postoji oznaka za njega,znaći postoji,ja sam imao dosta superintenzivaca,ne zaboravi da sam ja uzgajao bijele i žute kanarince 8 godina.

TI imaš svoje mišljenje a to je dobro,ali ne za ovu temu,to je dobro kod nekih drugih tema.
ovo što ja govorim je točno i dokazano.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimePon Jul 29, 2013 1:08 am

e evo i zaboravi napisati formulu kako ti kažeš

žuti intenzivni-Ii x žuti intenzivni-Ii= 50 %-žuti intenzivni,25%-žuti neintenzivni i 25%-žuti dupli intenzivni ili ti superintenzivni.
eto moja formula keže tako i ne vidim nigdje smrtnost kod ovog parenja

možda bi bilo smrtnosti da se pari superintenzivni i superintenzivni ali tvoja formula je bila intenzivni x intenzivni ili ti -Ii x Ii-
opet si pogriješio evo već 4-5 puta
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimePon Jul 29, 2013 1:12 pm

Zuti intenzivni x zuti intenzivni=
50% intenzivne I,i
25% i,i neintenzivni
25% I,I letalni faktor SMRTNOST ili superintenzivac ne postoi.
Pozzz
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

Broj poruka : 163
Datum upisa : 20.04.2010
Godina : 71

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimePon Jul 29, 2013 2:34 pm

VlatkoSK - Terminologija ti ne valja. Super intenzivac je u stvari homozigot.
Intenzivna kategorija, dominantno bijeli varijetet i kukma su dominantne osobine i heterozigoti. Kao homozigoti su letal.
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimePon Jul 29, 2013 2:59 pm

Ako recesivno bijeli može sa, na primjer, žutim partnerom dati žuto, zanima me zašto ne može dati i dominantno bijelo (jer je i to lipokromska boja).
Recesivno bijelo nije lipokromska boja, a da bi se manifestiralo u fenotipu moraju oba kromosoma biti recesivno bijela(homozigot) , dakle svaki roditelj treba na potomka da prenese po jedan gen za rec bijelu boju.
U praksi je dokazano da recesivno bijeli u genotipu može imatisve lipokromske boje (varijetete), žuta, naranđasta, crvena, dominantno bijela, kao i lipokrom pastel faktor. Ovdje se nameće vrlo jednostavnop pitanje.
Pa u odnosu na što je recesivan?
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeUto Jul 30, 2013 5:48 pm

Tako je Pero slazem se da je super intenzivac homozigot ali kod zute i crvene to ne postoi pa zato kazem da taj homozigot (superintenzivac) je taj letalni faktor. Pozz hvala ti na objasnenju. Evo Ticar sad mozes da prokomentiras i ti nesto ako hoces
Nazad na vrh Ići dole
pero

pero

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeUto Jul 30, 2013 6:03 pm

Homozigot je letal, dakle nitko ga nije vidio. Superintenzivac bi bila ptica koja nigdje ne pokazuji ni malo injavosti (brinature). Problem je u terminologiji.
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeUto Jul 30, 2013 6:10 pm

Da da zato ste vi tu da nas koregirate da se bolje svatimo :-)
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSre Jul 31, 2013 12:05 am

probaj dogodine pošto imaš crvene pariti 2 crvena intenzivna pa mi javi jel ti što uginulo,a ja sam siguran da neće.
Nazad na vrh Ići dole
VlatkoSK

VlatkoSK

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSre Jul 31, 2013 8:50 pm

Bravo ticar opet si u pravu, samo sto nema potrebe da cekam celu godinu kad znam unapred sta me ceka :-):-) Ne ljuti se svi mi neznamo sve a i znas da ljude uce dok su zive tako da i ja i ti imamo jos puno da ucimo. Pozzz
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSre Jul 31, 2013 11:55 pm

Bravo ticar opet si u pravu, samo sto nema potrebe da cekam celu godinu kad znam unapred sta me ceka :-):-) Ne ljuti se svi mi neznamo sve a i znas da ljude uce dok su zive tako da i ja i ti imamo jos puno da ucimo. Pozzz

a jesi ti lud,pa jesam ti ja reka da sam ja to radio puno puta i nikad mi nije nijedna ptica krepala.pero je rekao da je homozigot letal.i da bi to bila ptica koja ne pokazuje nigdje neintenzivno perije.
zar ti misliš da bi od parenja dva intenzivna žuta ili crvena kanarinca dobio takvu pticu.

ja tvrdim da nema letala kod parenja 2 intenzivne žute ili crvene ptice.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeČet Avg 01, 2013 12:13 am

evo ti jedna lijepa šema pa gledaj di ima letala a di nema.

http://image.slidesharecdn.com/tablalipocromospuros-090713154536-phpapp02/95/slide-1-1024.jpg?1247517980

samo klikni na sliku da se poveća.s lijeve strane su muški ,gore su ženke,tamo di se križaju je ono što se dobija od njih

nevado-neintenzivno
intenso-intenzivno
simple dosis-jednostruki intezitet
doble dosis-dvostruki intenzitet.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeČet Avg 01, 2013 12:40 am

i čini mi se da si preskočio ovo što je napisao pero,a meni si rekao da to što govorim je jako glupo

Pero je napisao:

U praksi je dokazano da recesivno bijeli u genotipu može imati sve lipokromske boje (varijetete), žuta, naranđasta, crvena, dominantno bijela, kao i lipokrom pastel faktor.
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSub Avg 03, 2013 2:05 pm

I sta se na kraju dobija parenjem dve intenzivne ptice? pig Embarassed Evil or Very Mad cherry albino rendeer farao 

Pozdrav mladim geneticarima cheers 
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSub Avg 03, 2013 2:16 pm

zanimljivo ti je pa nas bockaš Pastel mutacija - Page 9 141963 .pa dobija se ono što sam napisao.i šema koju sam postavio lijepo pokazuje ono što sam govorio.
Nazad na vrh Ići dole
Goran Cvetanoski-Coko

Goran Cvetanoski-Coko

Broj poruka : 35
Datum upisa : 17.05.2013
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSub Avg 03, 2013 3:14 pm

Pa red je malo da i Nenad bocka, a ne samo Bocka da bocka.
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSub Avg 03, 2013 5:52 pm

Ma ja sam ta parenja i seme odavno prevazisao, pa rekoh da vidim dokle su stigli mladi geneticari...

Pozdrav cheers 
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeSub Avg 03, 2013 10:49 pm

dr.nenad86 ::
Ma ja sam ta parenja i seme odavno prevazisao, pa rekoh da vidim dokle su stigli mladi geneticari...

Pozdrav cheers 

nisam ja baš mladi genetičar.odavno sam se bavio lipokromima.Basketball 
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 12:29 am

ticar ::
dr.nenad86 ::

Pozdrav cheers 

nisam ja baš mladi genetičar.odavno sam se bavio lipokromima.Basketball 

Nisam mislio na godine.......... Razz 

Pozdrav:cheers: 
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitimeUto Avg 06, 2013 10:46 am

ni ja Pastel mutacija - Page 9 34324 
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Pastel mutacija   Pastel mutacija - Page 9 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Pastel mutacija
Nazad na vrh 
Strana 9 od 11Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Sledeći
 Similar topics
-
» Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
» Brazilski ili sivi kardinal (Paroaria cucullata)
» Crvenogruda mutacija
» Mutacije majora
»  Sivokrila mutacija kanarinaca boje

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Kanarinci :: Kanarinci boje-
Skoči na: