| Pastel mutacija | |
|
+8Luckyboy braneOS golubx srxa VlatkoSK pero ticar dr.nenad86 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Uto Avg 06, 2013 11:31 pm | |
| Ticar, Ja kazem da parenje izmegju dva intenzivca se dobija: 50% intenzivne 25% neintenzivne 25% letalni faktor ili smrtnost. A ti kazes da kad paris dva intenzivca tu nemamo letalni faktor? E ova tvoja genetika je stvarno jaka moram da ti priznam. Izgleda da treba da nas naucis posto ocigledno da ovde niko nema pojma od genetiku samo ti. Aj molimte ne lupaj gluposte, a i bas me briga koliko godina cuvas lipohromce i koliko ces jos da cuvas. To nije nikakvo merilo da ti poznajes genetiku lipohromca, ili ako mogu da kazem genetiku ptica. Jaooo kakav inat. Vakav inat nikada u zivotu nisam video, pa i Pero ti je napisao da homozigot intenzivac u prirodu ne postoi i da je to taj letalni faktor sto ja ti celo vreme kazem.
| |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Avg 07, 2013 2:08 am | |
| kasniš jedno dobrih par dana.a i pero će se sigurno ponovno javiti.jedini ko lupeta si ti,dobio si šemu,dobio si odgovore.za sve što si meni govorio da govorim gluposti sam govorio dobro.a ni to nećeš da priznaš. zar stvarno misliš da bi dobio homozigota parenjem dvaju običnih intenzivaca. probaj pa ćeš viditi da nema letala,ja sam probao pa se uvjerio i to ne 1 već više puta. letala ima kod ptica sa dominantnim osobinama a to je u ovom slučaju bijeli dominantni i kanarinci sa kukmom.meni se čini da ti pratiš knjige iz 1900 godine.
imaš najnoviju šemu di piše da dobijaš
50 %-intenzivne 25%-neintenzivne 25%-intenzivne sa duplim faktorom intenzivnosti.
da je pariti ove zadnje sa duplim faktorom međusobno tu bi bilo letala.
| |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sre Avg 07, 2013 4:10 pm | |
| Po ove muabete pocinjem da sumljam dali ti u opste znas sta je homozigot. A sa ovo posledno sto si napisao da parenje dva intenzivca se nedobija homozigot intenzivac onda sumljas i u Perovo znanje. To sto kad ti pars dva intenzivca i nemas smrtnost to ne znaci da je tako. Da ti objasnim malo: pod % se podrazumeva % kod velikih broeva, ti parenjem dva intenzivca mozes i u gnezdo da dobijes sve neintenzivne ali to neznaci da imas 100% neintenzivce kad paris intenzivce. Hahaha kakva glupost. Aj da te pitam jos nesto: ako dobijes 25% superintenzivce homozigote kako sto ti kazes onda kad te superintenzivce sparis x neintenzivac sta bi dobio? A i od kud znas ti od te 25% superintenzivce ko su ustvari? Posto imas jos 25% OBICNE intenzivce | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Čet Avg 08, 2013 12:28 am | |
| - VlatkoSK ::
- Po ove muabete pocinjem da sumljam dali ti u opste znas sta je homozigot.
A sa ovo posledno sto si napisao da parenje dva intenzivca se nedobija homozigot intenzivac onda sumljas i u Perovo znanje. To sto kad ti pars dva intenzivca i nemas smrtnost to ne znaci da je tako. Da ti objasnim malo: pod % se podrazumeva % kod velikih broeva, ti parenjem dva intenzivca mozes i u gnezdo da dobijes sve neintenzivne ali to neznaci da imas 100% neintenzivce kad paris intenzivce. Hahaha kakva glupost. Aj da te pitam jos nesto: ako dobijes 25% superintenzivce homozigote kako sto ti kazes onda kad te superintenzivce sparis x neintenzivac sta bi dobio? A i od kud znas ti od te 25% superintenzivce ko su ustvari? Posto imas jos 25% OBICNE intenzivce parenjem intenzivca sa duplim faktorom intenzivnosti x neintenzivna ptica izlazi 100%intenzivni. obične intenzivne od duplih intenzivnih se razlikuje po dužini perja. isto kao što ti vidiš razliku u bijelom rec i u bijelom pastel rec. pero će se javiti sigurno a u njegovo znanje ne sumnjam uopće,on je za nas Tata. | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pet Avg 09, 2013 8:12 pm | |
| ticar je po meni upravu, ovo zadnje sam probao vise puta i to je to. Pozdrav Ticar. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 12:10 am | |
| - Danijel ::
- ticar je po meni upravu, ovo zadnje sam probao vise puta i to je to. Pozdrav Ticar.
koje zadnje Danijel,dupli intenzivni sa neintenzivnom pticom? pozdrav i tebi prijatelju. | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 12:14 am | |
| jeste dupli intenzivni sa neintenzivnom pticom. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 12:20 am | |
| ti znaš da ja ako nisam u nešto siguran onda ne govorim,poveo sam ovu raspravu samo radi ljudi koji se ne razumiju i koji samo čitaju,da ne bi učili krivo. | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 12:50 am | |
| nek ljudi probaju pa cemoonda da komentarisemo. Ja sam probao i video u dva-tri slucaja kod mene bas kod takvog parenja, iskreno i sam nisam bio siguran sta cu da dobijem kao rezultat al sam se nadao da cu dobiti visak intenzivnih ptica. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 7:08 pm | |
| - ticar ::
- ti znaš da ja ako nisam u nešto siguran onda ne govorim,poveo sam ovu raspravu samo radi ljudi koji se ne razumiju i koji samo čitaju,da ne bi učili krivo.
Ej Ticar aj preko glave mi je. Danijel ja sam mislio da ti razumes ali i ti si me razocarao. Od kud bre vi lupate gluposte za ptice sa dupli intenzivni faktor. Jos pa ti Ticar kazes da ce sve biti intenzivci patenjem sa neintenzivcem. Hhahahaha to je bre apsurd. Onda bi ja mogao da parim samo takve i dobivao bi samo intenzivce. Hahahaha ne lupaj bre pa jos i uste se ailis kao znas nesto, daj molimte javi se kod nekog sudija za boju kanarince pa da ti on kaze. Preko glave mi je sa ubedivanje. Molim da neko ko se razume ili ko je stazant ili sudija za boju da se ukluci u ovu konverzaciju da ne bi ljudi razbeali pogresno. Danjele kad paris dva intenzivce moze da dobijes samo intenzivce, samo neintenzivce i sve i svasta. To je tacno ALIII u teoriju i kad to ti se postavi kao ispitno pitanje treba da znate sto ustvari se dobija i zasto se dobija ili 50% neintenzivne 25% intenzivce sa manje, kratke perduve i mau recku u produzetku oka I 25% smrtnost odnosno to sto vi kazete superintenzivce ili matematicki I, I. E molim javno da se neko ulljuci ko zna pa da produzimo da diskutiramo. Pozzz | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 10:23 pm | |
| @VlatkoSK,ticar i Danijel su lepo objasnili,da se takva parenja vrše odavno.Aca Jovanović,naš sudija je objavio tekst o tome u avifauni,pa ću ga pitati za odobrenje da ceo tekst postavimo na forum. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 10:59 pm | |
| Hvala ti puno Luckyboy, Aca Jovanovic je kompetentan da odgovor na ovu dilemu, pa onda cemo da razjasnimo misteriju :-) | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Sub Avg 10, 2013 11:40 pm | |
| - VlatkoSK ::
- ticar ::
- ti znaš da ja ako nisam u nešto siguran onda ne govorim,poveo sam ovu raspravu samo radi ljudi koji se ne razumiju i koji samo čitaju,da ne bi učili krivo.
Ej Ticar aj preko glave mi je. Danijel ja sam mislio da ti razumes ali i ti si me razocarao. Od kud bre vi lupate gluposte za ptice sa dupli intenzivni faktor. Jos pa ti Ticar kazes da ce sve biti intenzivci patenjem sa neintenzivcem. Hhahahaha to je bre apsurd. Onda bi ja mogao da parim samo takve i dobivao bi samo intenzivce. Hahahaha ne lupaj bre pa jos i uste se ailis kao znas nesto, daj molimte javi se kod nekog sudija za boju kanarince pa da ti on kaze. Preko glave mi je sa ubedivanje.
Molim da neko ko se razume ili ko je stazant ili sudija za boju da se ukluci u ovu konverzaciju da ne bi ljudi razbeali pogresno. Danjele kad paris dva intenzivce moze da dobijes samo intenzivce, samo neintenzivce i sve i svasta. To je tacno ALIII u teoriju i kad to ti se postavi kao ispitno pitanje treba da znate sto ustvari se dobija i zasto se dobija ili 50% neintenzivne 25% intenzivce sa manje, kratke perduve i mau recku u produzetku oka I 25% smrtnost odnosno to sto vi kazete superintenzivce ili matematicki I, I. E molim javno da se neko ulljuci ko zna pa da produzimo da diskutiramo. Pozzz mene zanima znaš li ti čitati postavljenu najnoviju šemu parenja.lijepo ti piše što se dobiva iz te kombinacije. pa mogao bi ti pariti samo te ptice iz te kombinacije i dobivati samo intenzivce,ali kakve??? ta parenja se ne rade za dobijanje izložbenih nego radnih intenzivaca. i molim te okani se teorije,stalno govoriš u teoriji ovo u teoriji ono.ja i danijel govorimo o praksi i o parenjima koje smo radili i koje radimo.a ti nisi ni pokušao a sve znaš. do sada od 5-6 rasprava ispalo je da sam ja svaku točno rekao a ti krivo,a vjeruj mi da si i sad u krivu. na svaki moj post ti kažeš -jao koje gluposti-pa me ismijavaš.pa ja neznam genetiku.pa lupetam i tako dalje da sad ne nabrajam. meni je već bilo dosta rasprave kad si ti rekao da možeš razlikovati lipokrom bijelog recesivnog i lipokrom bijelog recesivnog pastela.da si rekao dominantnoga onda bi ti vjerovao ali recesivnog nema šanse. peru sam zvao da ti objasni malo ali mi je rekao da sam glup što ulazim u bezvezne rasprave. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Ned Avg 11, 2013 2:50 am | |
| Ticar ti ne mozes mi meni pricati o praksi kada u celu godinu dana parenje izvedes 20-30 mladih a dali i toliko i kazes Nenadu da si ti vec odavno osvojio teoriju lipohromca a cuvas ptice 5 godina. Evo ja sad da ti kazem nesto, ja vedem po 150 mladih svaku godinu i ja ako ne probam praksu onda ti stvarno nemas pojma. Da ne pocinjem da govorim da najveca GLUPOST sto sam cuo u zivotu je da od SUPERINTENZIVAC X Neintenzivac dobijas 100% intenzivne. Alo bre Ticar ovde se ne radi o melanin dupli faktor. Cccc znas li zasto najveci majstori pticarstva ne ucestuju na forume? Za da ne slusaju kako ljudi sa 29godine i 5god iskustva sa ptica objasnjavaju na sve ostale kako je i kako treba a ustvari nisu oni sto treba da objasnjavaju nego da UCE. Aj postiraj ti tu semu ovde da ja vidim kako se to fobijaju intenzivce posto pojma nemam. SVASTA!!! | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Ned Avg 11, 2013 10:48 am | |
| evo ti sema pa vidi što se dobija sa parenjem intenzivno sa intenzivnim,ja nevidim nigdje letal.i ne držim ja ptice 5 godina već 13. i ne ležem 30 već 100 mladih.
samo klikni na sliku kad se otvori.
http://image.slidesharecdn.com/tablalipocromospuros-090713154536-phpapp02/95/slide-1-1024.jpg?1247517980 | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Ned Avg 11, 2013 12:56 pm | |
| ja ti kažem da je meni pravi majstor ptičarstva rekao da ne ulazim u rasprave s tobom jer pričaš gluposti. ti si kao puno stariji od mene,stariji si 2 godine.
šemu sam ti postavio pa uči.ako na šemi vidiš da postoji letal od 2 intenzivca ja ću pustiti sve svoje ptice.
šema lijepo pokazuje da od dvije intenzivne ptice se dobiva 50%intenzivni,25% neintenzivni i 25% intenzivnih sa duplim faktorom intenzivnosti.
i znanje se pokazuje rezultatima a ne riječima.
| |
|
| |
sasaznas
Broj poruka : 105 Datum upisa : 27.12.2009 Godina : 54 Lokacija : Bijeljina RS BiH
| Naslov: Re: Pastel mutacija Ned Avg 11, 2013 1:06 pm | |
| - Luckyboy ::
- @VlatkoSK,ticar i Danijel su lepo objasnili,da se takva parenja vrše odavno.Aca Jovanović,naš sudija je objavio tekst o tome u avifauni,pa ću ga pitati za odobrenje da ceo tekst postavimo na forum.
Luckyboy da li je Aco Jovanovic iz Beograda (Novi Beograd) | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Pastel mutacija Ned Avg 11, 2013 5:24 pm | |
| @sasaznas,Aca je nišlija. | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 12:26 am | |
| Eee crni Vlatko stvarno neznam sta da ti kazem... | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 1:20 am | |
| evo još jedna pisana šema za druga Vlatka,onako iz moje glave intenzivac je A, neintenzivac je B dupli intenzivac je AA paren sa B= čisto A. izbaci jedno A i izbaci B, pa vidi što ostaje to je isto kao da kažeš da ćeš od dva neintenzivna dobiti intenzivnog. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 12:13 pm | |
| Ko posleden se smeje najslatko se smeje. Sacekajte pa cete da vidite. A ova tvoja sema Tocar mozes samo ti da upotrebujes. Ima stobgreske pogledaj malo pa ces da vidis, ustvari dzabe gledas kad ne razumes. Luckyboy postiraj ti predavaneje od ACA JOVANOVICA pa videcemo. I sacekajte par dana pa i ti Daniele naucis ces nesto, u ostalo ti dobro stois sa Dr. Nenad mozes da mu se javis i on da ti kaze ali budi fer pa postiraj ono sto ce da ti kaze posto Dr. Nenad je dosta kompetentni za ovu stvar. Pozzz svima | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 12:50 pm | |
| vlatko do sad nisi bio u ničemu u pravu.
prvo si govorio da kako ja mogu govoriti da se ne može dobiti dominantna ptica bez da je jedan roditelj dominantni.čak si me i ismijavao.kad sam te pitao od koje to dvije ptice ću dobiti dominantnog na to nisi znao odgovor.to može slućajno izaći preko recesivnih ali da baš ideš ciljano na to e to nema šanse.
pa si rekao da možeš razlikovati bijelog recesivnog od bijelog recesivnog pastela.a kako to kad se zna da bijeli recesivni kanarinac je u stvari bezbojan,tj nema svojstva za upijanje boje. na dominantnom se može vidjeti da li je pastel ali na recesivnom ne može.
kad sam ja rekao da bijeli recesivni može imati sve spektre boje od žute ,naranđaste ,crvene tu si mi rekao da ja nemam pojma genetiku pa ti je sudac za kanarince boje koji ima 60 godina rekao da to što ja govorim može.
poslije toga si tvrdio da parenjem dva intenzivna kanarinca ima letal.ja sam rekao da nema, rekao sam ti probaj pa vidi a ti si rekao što ću probati kad znam što ću dobiti a poslije govoriš da si ti to sve probao. stavio sam ti šeme španjolaca koji su sigurno ispred srbije,makedonije i hrvatske po znanju.i na toj šemi ne postoji letal od takvog parenja.
skakao si iz teme u temu jer si svaki put zapeo i nisi znao što odgovoriti. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 12:53 pm | |
| ako misliš na ovu šemu,nema ni jedna greška,ima jedino ako ti neznaš čitati šeme. lijevo su mužijaci gore su ženke,tamo di se križaju je ono što se dobija.
http://www.slideshare.net/guested3493/tabla-lipocromos-puros-1716568 | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 6:27 pm | |
| E sada slusaj me Ticar dobro, poceo si da prozivas neke ljudi i pocinjas da si nekulturan vo tvoje postove. Kako prvo ako nisi znao a NISI ako se beli recesivni nemoze raspoznati od beli recesivni pastel kako su onda sudii sudili te dve ptice posebno do pre nekoliko godina, kako su oni mogli da raspoznaju a ti nemozes? A i jos tvrdis da beli recesivac provucen niz crvene ili zute nosi nihov gen. Hehehe. Drugo nije tacno da nisam celio da ti dokazem da od dva brle recesivce se moze dobiti beli dominantni ti si bio taj sto je tvrdio i jos tvrdi da se nemoze. Ako zelis tako da mislis onda misli i tako teraj u zivotu ali nepravi se da znas sve. Covek sto zna sve nepostoi. Ova sema ja ti i dalje tvrdim da nije ti tacna a i zamolio sam LUCKYBOY da postira kad dobije semu od Aca Jovanovica a i cekam odgovor od Danijel da vidimo sto Dr. Nenad mu je rekao. Posto opet cu da kazem da su oni dvoje vrvne sudije i da su kompetentni da iznose svoje misljenje. Sto se tice do sudije sa 60 godine mislim da je sramota tako da prozivas coveka kad ga poznajes a jos vise je sramota kad ga ne poznajes. Prvo trebas imati pocit prema godine duplo je stariji od tebe a i trebas imati i rrspekat i prema meni bez razlike dali se mi dokazivamo ili ne, posto glupo je ga kazes da sam cekao da pitam nekoga za da ti dam odgovor. A ustvari ti si taj sto sam rrkao da si se javio Peru i da ti je rekao da ne debariras so pticare kako mene. Vidim i da se ti izgleda neki univerzalni pticar pa i da se razumes u malionoe. Ostavi neko ko je malo pokompetentni da pomogne ljudima. Ne zelim da se dokazivam i svadzam sa tobom u ostalo ti si taj sto kako hoce moze da pari svoje kanarince samo mislim da nije lepo kad pogresno.mislenje prenosis drugima bez razlike dali je namerno ili ne. Kako sto sam rekao pravi kako hoces ja cu da sacekam odgovore od dvoje sudije ako je to moguce pa cemo da debatiramo onda. I imaj malo vise respekta molim te. Pozzz | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Pastel mutacija Pon Avg 12, 2013 9:35 pm | |
| prijatelju ja nisam nijednom ništa ružno rekao za nikoga,ti si taj koji mene nazivaš smješnim,neznalicom i govoriš da ja nemam pojma ništa. neznam gdje su to sudili bijele recesivne lipokrome i bijele recesivne pastel lipokrome,možda u japanu.
bijeli dominantni može izaći slučajno,i sam sam napisao da je kod mog kolege od recesivnog bijelog i pastel ženke izašao dominantni. ali sad da ideš pariti neke dvi ptice baš da bi dobio dominantno bijelog e to ne može.jer nemožeš znati od koje dvi ptice ćeš ga dobiti ako jedan roditelj nije dominantni.
a što se tiće malinoa napisao sam ono što znam,a to je da ni u kojem slučaju nesmije biti sa čubom.
da ja nisam u pravu već bi se davno javio neki poznavaoc da pobije ono što sam rekao,ali se ne javljaju zato što sam u pravu.
a šema ne da je dobra već je perfektna.
rekao sam ti 100 puta okani se stare literature. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pastel mutacija | |
| |
|
| |
| Pastel mutacija | |
|