Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum za ljubitelje ptica
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
Naslov: Re: Istine o PPFE Uto Maj 24, 2011 8:29 am
drozd: ovo ne moze da postavi veliki i posten covek nikako, cast mu nebi dozvoljavala. zamisli da sada svi pocnu da postavljaju kojekakve zgrazavajuce slike montirane sa bilo cijim likom, mozda sa tvojim.
A mozda i sa tvojim, neznam samo ko si ti "drozd" da odlucujes o tome da li je to grozno ili nije,svoje misljenje ostavi za sebe.Znam da ti je tesko ali uzmi maramice i sve ce proci. Moje licno misljenje je da je fotografija malo vise provokativna i da je postavljena iz nekog revolta, ali onaj kome je namenjena,moze samo da se zali "upravi vodovoda".Nije ta fotografija vredna toga da bude na ovom forumu i moje misljenje je da treba da bude izbrisana jer nam mnogo ruzi ovu temu !!!!
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
Naslov: Re: Istine o PPFE Uto Maj 24, 2011 11:30 am
U proslom postu sam se lose izrazio,brzo kucam. Mislio sam na to da niko sem admina ovog sajta nije kompetentan da donosi odluke ko ce biti banovan sa foruma i zbog cega. Drozd ti si ponajmanje ta osoba koja bi odlucivala ko treba da se banuje i zbog cega i usput nemozes da postavljas neke uslove i trazis izjave nadleznih ,to isto vazi i za mene. A ako ti je toliko drag ovaj tovljenik sa slike,usvoji ga.
KUM
Broj poruka : 170 Datum upisa : 27.10.2010 Godina : 46 Lokacija : Krusevac
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 5:12 pm
nebojsa ::
Nije li ovo tvoja izjava:
Citat :
Naime veliki broj odgajivaca koji su u trenutku donosenja Zakona o zastiti prirode, bili vlasnici zasticenih vrsta nije podneo zahtev za dobijanje dozvole za drzanje i uzgoj zasticenih vrsta, zakonski rok za podnosenje zahteva istekao je 10.03.2011. po clanu 131. ovog zakona. Ljudi iz ministarstva tada nisu podizali medijsku kapanju po ovom pitanju kao sada kada treba da se sprovede onaj deo Zakona koji je njima neophodan i koji kao ministarstvo moraju da ispostuju u skladu sa medjunarodnim sporazumima i "evropskim" standardima i da stvore jedinstvenu evidenciju zasticenih vrsta koje se nalaze u zarobljenistvu.
E sada pozivaju ljude da prijave ptice a ti isti ljudi sada nemogu da dobiju Dozvolu za odgoj zasticeih vrsta. Ostavili su im eventualno mogucnos da im bude dozvoljeno da da te ptice ali "samo te ptice" koje prijavljuju cuvaju pod uslovom da ispunjavaju uslove o nacinu drzanja zasticenih vrsta u zarobljenistvu.Takva mogucnost je i dosada postojala kada je ljudima kojima su oduzimane ptice nalagano da moraju da ih cuvaju cuvaju do okoncanja sudskog postupka.
Stojiš još iza nje ili si je porekao nisam ja dobro razumeo šta si hteo da kažeš ovim navođenjem člana 88 i člana 131 izvini ali sam jedva završio osnovnu školu pa se ne snalazim baš najbolje u tumačenju zakona!
Naravno da stojim iza svega sto sam rekao a postavio sam ti oba clana zakona da bi ti bilo lakse da shvatis kako Zakon propisuje nacin na koji ce se izdavati dozvola za odgoj , odgajivacima koji u trenutku donosenja Zakona poseduju ptice (clan131.) i kako ce se izdavati dozvola odgajivacima koji ce u buducnosti postati vlasnici(clan88.) Tako da je ocigledno da nisi hteo da procitas ova dva clana zakona bilo bi ti puno jasnije ima samo dva pasusa.
Pozdrav!
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 5:14 pm
Rale ::
Sto prijatelju tebe toliko brine sta i ko sam ja? Zasto je to bitno? Mozda sam samo ljubitelj prirode, orintolog, politicar, pravnik... Ti si javna licnost na funkciji i podlozan si kritici i moraces to da izdrzis a ja sam "duh koji hoda", neko zeljan istine i uvek cu je iznositi nek` se zna.
Pozdrav!
Neko zeljan istine i uvek cu je iznositi nek' se zna
Kume do sad smo cesto citali tvoju istinu koja je uvek na kraju ispala kao teska laz i nebuloza, spominjes ovde neko jednoumlje....cini mi se da to kod tebe preovladjuje....pored silnih dokaza i demantija tvojih istina ti i dalje verujes i pricas da si u pravu [/quote]
Evo prozivam te da postavis citiras svaku moju laz neistinu... a ja cu se za svaku izvinuti za koju se ispostavi da je to!
Pozdrav!
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 7:57 pm
Pa djes Kume legendo, prosto smo te se uzeleli........
A sto se tice lazi, ima mnogo toga izneseno s tvoje strane, preko Apr-a da se SOF niej preregistrovao , pa da SOf ne postoji, pa cuda, djavoli, bogovi...... Eno dokumenta koji dokazuje suprotno, iz APR-a lepo ljudi nasli pa postavioi.... To je jedna od tvojih velikih neistina...... Redno bi bilo ako imas bar malo morala, d akazes da nisi bio upoznat s materijom pa si to pisao, ne moras da se izvinis, nama to izvinjenje ne treba..........
Ja zavrsio legalizaciju sa svojim clanovima, simpatizerima i ljuibiteljima, pa sam slobodan, mozemo da nastavimo kucanje, tj. jedan deo posla smo odradili, idemo dalje....
Pozdrav
Rale
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.12.2009 Godina : 50 Lokacija : Backa Palanka Vojvodina
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 9:09 pm
KUMe da bi postavio sve citate tvojih konstatacija za koji se ispostavilo da su neistinite trebalo bi mi vremena a toga nazalost nemam za trosenje a i da uradim to po tebe nebi bilo dobro, mogao bi neko da te tuzi ( obmanjivanje javnosti zarad sticanja imovinske koristi je krivicno delo), drugo tvoje izvinjenje mi netreba posto nije iskreno sto si i sam priznao ( negde na 16 ili 17 strani) i mislim da je krajnje vreme da se batalis prazne price i da pocnemo da pricamo o tim divnim stvorenjima zbog kojih smo svi ovde.
Zelim svim kolegama pticarima puna gnezda mladih ptica....ipak to je najlepsa satisfakcija u ovoj nasoj velikoj ljubavi
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 9:09 pm
dr.nenad86 ::
Pa djes Kume legendo, prosto smo te se uzeleli........
A sto se tice lazi, ima mnogo toga izneseno s tvoje strane, preko Apr-a da se SOF niej preregistrovao , pa da SOf ne postoji, pa cuda, djavoli, bogovi...... Eno dokumenta koji dokazuje suprotno, iz APR-a lepo ljudi nasli pa postavioi.... To je jedna od tvojih velikih neistina...... Redno bi bilo ako imas bar malo morala, d akazes da nisi bio upoznat s materijom pa si to pisao, ne moras da se izvinis, nama to izvinjenje ne treba..........
Ja zavrsio legalizaciju sa svojim clanovima, simpatizerima i ljuibiteljima, pa sam slobodan, mozemo da nastavimo kucanje, tj. jedan deo posla smo odradili, idemo dalje....
Pozdrav
Ne da nisam bio upoznat vec sam govorio samo cinjenice obrazlozene dokumentima! Naime 29.04.2011. u 00:30:23 SOF je bio neregistrovana nelegalna organizacija sa tendencijom da jednoga dana postane legalna TO JE CINJENICA!!!
Zato nemoj da me neargumentovano optuzujes da lazem JA NELAZEM!!!
Pozdrav!
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 9:15 pm
XAxxaxax, ma ne da lazes, nego i mazes.....
Kolko mi se cini ti si plasio ljude, a ??? Pricao si kako ce ljudi iz ministarstva kao ajduci ljudima da otimaju ptice jer ste samo vi legalni, tj oni koji su vam dali crvenu... Eno pre neki dna u ministarstvu cse culo nesto sasvim drugacije, lazete Kume lazete i plasite ljude za dzabe , ali ljudi vas vec razotkrili, sada da im kazete da je i Ratko Mladic uhapsen nece vam vise nista poverovati.....
Jel nisi pricao i to???
A za SOF, ispao si odma, kad nesto pokusavate da slazete, bar radite to sa malo stila..... Mozda nekoga i predjete.....
Pozdrav
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 9:53 pm
Nismo deca pa da se plasimo babarogama pricamo o ozbiljnim stvarima, Na osnovu cega ti tvrdis da oduzimanja ptica nece biti? Na osnovu toga sto vam je neki salterski sluzbenik rekao"Ma nece to biti bas tako pa mi smo civilizovani mi ce mo to raditi na kulturan nacin da neboli mnogo..." Da li ce te se ponovo kao savez ogradjivati od takvih odgajivaca i po ko zna koji put ostavljati ljude da se sami brane i snalaze zbog zabluda u koje ste ih uvlacili?
Pozdrav!
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:16 pm
Kumeee poruci debelom da nepali negasi svaki put skayp , nista mu ne pomaze GOTOV JE !! A bas cudno ti se pojavis samo u Sou ppfe temi za razonodu , nema te u pravim temama i postovima , ali dobro kako bismo se mi razonodili da nema tebe i doticnih hahhaha
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:16 pm
KUM ::
Nismo deca pa da se plasimo babarogama pricamo o ozbiljnim stvarima, Na osnovu cega ti tvrdis da oduzimanja ptica nece biti? Na osnovu toga sto vam je neki salterski sluzbenik rekao"Ma nece to biti bas tako pa mi smo civilizovani mi ce mo to raditi na kulturan nacin da neboli mnogo..." Da li ce te se ponovo kao savez ogradjivati od takvih odgajivaca i po ko zna koji put ostavljati ljude da se sami brane i snalaze zbog zabluda u koje ste ih uvlacili?
Pozdrav!
Xaxaxxaa, ti Kume izgleda mnogo bio na suncu, a......??????
Kao buduci lekar obavezan sam da ti preporucim sto vise tecnosti i izbegavanje suncu...
SOF kao federacija svakom odgajivacu i ljubitelju izlazi u susret , mi ne naplacujemo svoje usluge jednu crvenu, mi smoi pravi pticari, a ti i tvoji funkcionericici nemate pravo da postavljate takva pitanja, vas cinizam prelazi u komiku....
Kazi ti meni KUME koliko ste vi prijava skupili od ljudi koji nisu vasi clanovi????
Vi prvo oderete , uzmete hiljadarku , pa pomazete ljudima, kako vas nije sramota.... Vi pticari..... C c c c c c......
Ti Kume ne smes da se prestavis, ptice izgleda iams samo na desktopu, a ovde se pravis filozof, mani te fore, provaljeni ste, iz ocaja ne mozete nista uraditi, pa se malo folirate, dzaba vam sve too.... Znamo se mi.......
Kad se ti sinko moj budes dokazao kao pticar, mozes da se javis u nekim ozbiljnim temamama do tada dole imas u temi razno raznih tema , pa idi dole, ovde ti da se javljas............. Jadno......
Pozdrav
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:21 pm
Pozdrav!
Tako je KUME, niste deca, ovo su ozbiljne stvari....
Nego mene interesuje koliko je prodat ovaj stiglic na kraju, pocetna cena je 100 eura, ako se ne varam... Jel legalan, a???? "kaze za tuj stiglicu su mi davali 100 eura, ako LIPCe........ XAxxaxa....."
A stvarno stiglic ubija, sve divlje ture ima, civku, capoku i ostalo.....
Promakli su ti ovi klipovi izgleda u predhodnim postovima, tj namerno si ih izbegao, ali neces ga.....
Pozdrav
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:32 pm
Rea ::
Kumeee poruci debelom da nepali negasi svaki put skayp , nista mu ne pomaze GOTOV JE !! A bas cudno ti se pojavis samo u Sou ppfe temi za razonodu , nema te u pravim temama i postovima , ali dobro kako bismo se mi razonodili da nema tebe i doticnih hahhaha
STA je to "skayp"? "Nepali negasi" upaljacem?
Oprostite ja vas nista nerazumem usput nisam vam ja kurir da bilo kome sta prenosim ako vam je potreban kontakt ili sta vam vec treba snadjite se na drugi nacin!
Pozdrav!
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:37 pm
Kume breee, pa ti neki saljivdzija, ispade boga ti...........
Ajd vrati se na one predhodne postove.....
Pozdrav
drozd
Broj poruka : 24 Datum upisa : 02.05.2011 Lokacija : V.Banja
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:42 pm
Nenade, koliko kosta godisnja clanarina u Vasem udruzenju?
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:44 pm
Dr Ti nemoj da se brines za moje zdravstveno stanje, Hvala Bogu osecam se odlicno, Drugo pricekaj sa savetima dok barem nepostanes lekar jer nas narod kaze "Prvo skoci pa reci hop" rano si poceo da umisljas neke stvari, Izbegavaj da me oslovljavas sa "sinko" jer ako uporedimo nase godine , u najboljem slucaju si smesan,
Sto se tice snimaka nemogu da ih komentarisem jer mi ptice nisu poznate!
A ti bi mogao da nam objasnis kako je SOF organizovao izlozbe i delio nagrade za te ptice a kasnije se ogradjivao od tih odgajivaca ?
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:46 pm
drozd ::
Iako idemo u offf. Odgovoricu.
Clanarina na godisnjem nivou kod nas kosta 1000 din za sve, osim za djake i studente, za njih je 50% od toga. Za penzionere, invalide i decu je dzabe, potrebna je samo dobra volja...
Pozdrav
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:52 pm
Dr Ti nemoj da se brines za moje zdravstveno stanje, Hvala Bogu osecam se odlicno, Drugo pricekaj sa savetima dok barem nepostanes lekar jer nas narod kaze "Prvo skoci pa reci hop" rano si poceo da umisljas neke stvari, Izbegavaj da me oslovljavas sa "sinko" jer ako uporedimo nase godine , u najboljem slucaju si smesan,
Sto se tice snimaka nemogu da ih komentarisem jer mi ptice nisu poznate!
A ti bi mogao da nam objasnis kako je SOF organizovao izlozbe i delio nagrade za te ptice a kasnije se ogradjivao od tih odgajivaca ?
Xaxaxxa, ti si za mene sinak, ja sam pticar, i po pticarskom stazu, medaljama i radu u udrzenju ja sam mator za tebe....
A KUMe tebe je neko debelo slagaoooo, a ti lakoveran, pa svkome verujes, mi se nikoga nismo odrekli, pogledaj ti lepo u adresaru SOF-a od ranijih godina, i ne lupetaraj ko otvoren prozor ako nesto ne znas, stalno vrtis jedno te isto i narod ti se smeje....
Kume ja sam covek iz struke, i strudenti su tu da vrse prevenciju, pa ti lepo savetujem za tvoje zdravlje, da kad ides po suncu, pijes vise tecnosti i da izbegavas sto vise mozes da te przi po glavi.
KAd se ti dokazes kao pticar i lepo skupis snage da se predstavis ovde, i pokazes svoje lepotane( ljubimce) i prezentujes svoje iskustvo onda mozes da ucestvujes u ovako ozbilnjim temama.
Do tada, imas dole u razno, svasta nesto, pa pogledaj....
Pozdrav
Rea
Broj poruka : 760 Datum upisa : 31.10.2010 Godina : 50 Lokacija : Indjija
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:58 pm
Rea ::
STA je to "skayp"? "Nepali negasi" upaljacem?
Oprostite ja vas nista nerazumem usput nisam vam ja kurir da bilo kome sta prenosim ako vam je potreban kontakt ili sta vam vec treba snadjite se na drugi nacin!
Pozdrav!
pa ili si suvise inteligentan Kume kada radis po nalogu debelog tate verovatno je neki dil u pitanju obostrani ili si stvarno suvise glup kada nasedas na njihove ideje jos si dozvolio sebi da te povrgavaju ovde ruglu i smehu .
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 10:59 pm
Pozdrav!
hoće,bit će oduzimanja ako ti budeš prijavljivao susjede i kolege,inaće drukčije neće. i kod nas su prijetili svim i svačim,a na kraju ništa od toga jer postoji samo 3 inspektora u cijeloj državi,koji svakih 5 godina dodu u moj grad i obiđu 3-4 uzgajivača.a da ne pričam da svaka druga kuća ima po jednog grdelina ili baštarda. i policija je zadužena za to ali oni bez DOJAVE ne idu po kućama. zato ne mlati praznu slamu i ne misli da je to njima u ministarstvu nešto o čemu će oni brinuti,prijave će uzeti i prijave mladih će uzeti,jednom godišnje će provjeriti stanje u kompjuteru,tj izbrisat će one koji uredno ne prijavljivaju mlade.ali neće slati policiju ni inspektore odma kod onih koji ne prijavljuju redovno, ja nisam prijavio mlade već 2 godine,došao je dopis kome je ukinuto pravo za uzgoj ali mi nikada nitko nije došao na kuću niti neće.
ti si umislio da je to svato pismo.bože me sačuvaj budale.
drozd
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 11:02 pm
Clanarina na godisnjem nivou kod nas kosta 1000 din za sve, osim za djake i studente, za njih je 50% od toga. Za penzionere, invalide i decu je dzabe, potrebna je samo dobra volja...
Pozdrav
toliko o hiljadarki.
svaka cast tvom drustvu koje je slalo prijave ptica i onima koji nisu clanovi ali u mnogim drustvima pri sof.-u to nije moguce.
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 11:04 pm
ticar ::
Pozdrav!
hoće,bit će oduzimanja ako ti budeš prijavljivao susjede i kolege,inaće drukčije neće. i kod nas su prijetili svim i svačim,a na kraju ništa od toga jer postoji samo 3 inspektora u cijeloj državi,koji svakih 5 godina dodu u moj grad i obiđu 3-4 uzgajivača.a da ne pričam da svaka druga kuća ima po jednog grdelina ili baštarda. i policija je zadužena za to ali oni bez DOJAVE ne idu po kućama. zato ne mlati praznu slamu i ne misli da je to njima u ministarstvu nešto o čemu će oni brinuti,prijave će uzeti i prijave mladih će uzeti,jednom godišnje će provjeriti stanje u kompjuteru,tj izbrisat će one koji uredno ne prijavljivaju mlade.ali neće slati policiju ni inspektore odma kod onih koji ne prijavljuju redovno, ja nisam prijavio mlade već 2 godine,došao je dopis kome je ukinuto pravo za uzgoj ali mi nikada nitko nije došao na kuću niti neće.
Lepo recenmo ticar...
To nisu ljudi koji cuvaju i odgajaju ptice iz ljubavi, vec iz materijale koristi...
A prijave salju, u najvece, ko nece kod njih, da im da lovu u udruzenje oni salju prijave, jadno i bedno....
Slali su i meni isto, to njihov debeli tata zna, ali svaki put sa inspektorima lepo popijem po kaficu, ismejemo se budalama i to je to.... Ipak mi smo posteni pticari ljudi od struke a oni koji to radse se kriju iza toga, misle tako ce sakriti svoju proslost....
To pticari nisu, jedan hvata tice, unistava faunu zemlje Srbije, drugi osudjivan zbog istog krivicnog dela, ovaj plasi ljude, lepo drustvo se skupilo, fino fino....
Pozdrav
KUM
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 11:06 pm
ticar ::
Pozdrav!
Da ti kazem nesto iskreno ZABOLE me i za tebe i za to kako je kod tebe!!! I sta se tebe tice kako je kod nas mi ce mo se raspravljati prijavljivati diskutovati... a ti bi trebalo malo da obratis paznju na recnik koji koristis da te nebih oterao u tri llijepe....
drozd
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 11:10 pm
kod nas je za to zaduzena komunalna policija koja ce verujem uredno puniti budzetsku kasu na razne nacine pa i na ovaj. setajuci ulicama i proveravati sve one u cijem dvoristu vide volijeru.
budzetima nikad dosta.
Naslov: Re: Istine o PPFE Čet Maj 26, 2011 11:14 pm
Pozdrav
toliko o hiljadarki.
svaka cast tvom drustvu koje je slalo prijave ptica i onima koji nisu clanovi ali u mnogim drustvima pri sof.-u to nije moguce.
Drozd, danas ili sutra cu zavrsiti kompletnu statistiku oko procesa legalizacije ( umoran sam kao pas, svakog dana sam u udruzenju od 17 do 21 h, pomazemo ljudima, gradjanima i ljubiteljima, delimo formulare i savete, juce polagao ispit ,svaki dna na bloku u bolnici od 8 do 14 h, jos se nisam naspavao ljudski) i napisacu ti koliki procenat poslatih formulara preko mog udruzenja a da ljudi nisu nasi clanovi......... Svakom ko je svratio kod nas smo izasli u susret i prvo sto sam naglasavao, formulare dobijate dzabe, drustvo je u obavezi da to obezbedi za svakoga, a mi u udruzenju smo obavezni da vam pomognemo i objasnimo sto nije jasno, i naglasavali smo, NE MORATE BITI CLAN UDRUZENJA BITNA JE SAMO VASA DOBRA VOLAJ DA PRIJAVITE VASE PTICE DA MIRNIJE SPAVATE..... Nismo mi ko neki....... Mi smo pticari iz ljubavi.........