| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|
+70Marcus1 coja sasa.kg vladogouldovi Alek 69 markan viktorija Bakarac vlajko Miloš Stalać Markoni suljaga Pepikg Matija95 lepotica cana Igorche81 Luckyboy makimk skorkovic vit phaeo92 dusan dragan border srxa madnesstears ivan79 Damir Nidzo sasaznas ivan83 Dalibor Vasic bastard kv Rale Džoni mica vasic DUblitz ocultis dalibor veki grujo ATOS farmacy fuz80 nikola j mimo jecham holsten Vasa Bogdanik vrscanin Dacha ticar braneOS corvus corax BORA Бане Milan Nis Boban IGOR 72 Siskin Danijel Ivica Ivan_NIsh Steva Alexandar Laza Loker malinois sestoperac dr.nenad86 74 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:10 pm | |
| Pre koliko je snosila kod tog druga? Pozdrav | |
|
| |
nikola j
Broj poruka : 61 Datum upisa : 02.02.2011 Godina : 37 Lokacija : leskovac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:10 pm | |
| nije da nije silna ona ga celo uvrti kanarinac je nagazi ali nista,i dan danas reaguje na pesmu muskarca,nisam je pustao negde oko 2 nedelje koliko da cekam pa da probam opet,,,,hvala vam puno lepo jes to postoje takvi ljudi da pomognu amaterima.... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:12 pm | |
| pa nemam pojma tacno ali znam da jeste posto sam od njega uzeo i muskarca s kojim je snosila ali ovde kod mene nije htela,,a kod njega nije izvela a snela je 3 jaja....pozzzz meni je tolika zelja da imam mlade a nekako nem,am srece,sad u prolece mi je jedan dobar odgajivac obecao da ce da mi da nekog kanarinca on je bas aktivan i ide po takmicenjima.... a koliko puta trebam da pustam kanarinca da je pari....
| |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:32 pm | |
| imat ces mlade kad se najmanje budes nadao sve dok si napet i u iscekivanju ..uvijek to zavrsi lose..ptice ce same odraditi samo je potreban mir ja jednom dnevno sam u prostoriji...nemam sta trazit tamo ...jednostavno treba prepustiti taj posao njima i onda ce one to odraditi rutinski...a tvoje je da u biljeznicu zapisujes dane od kada su prva jaja snesena..:)pocetnik si...kako kazu prvo moras naucit puzat da bi znao hodat...u proljece pari ptice ...zimi pare ljudi koji imaju iskustva i adekvatne uvijete...za veci broj ptica...a do jeseni imas fore da pripremis uvijete..i bice mladih koliko hoces!! | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:55 pm | |
| e hvala puno ljudi ja se nadam da ce tako biti,pa ako je neko dobre volje moze pocetniku i da poklono koju pticicu.... a da i to sam hteo da li neko od vas pari i stiglice voleo bi i to da pokusam imam nekoliko stiglica i nekoliko zenki jedna mi je od prosle god,da li neko to moze da mi objasni.... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:02 pm | |
| ako neko procita moje poruke molil neka ostavisvoj komentar a ja cu to sigurno pogledati jer sam bas zainteresovan za odgoj kanarinaca.... | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:10 pm | |
| momak ti si moje godiste malo mladi moras znat da sam i ja tako prosao na samom pocetku..oslanjao sam se na stare pticare ...i nisam ocekivao nista besplatno al sam ocekiva ono sto dobije da dobijem poprilicno dobru pticu ...neki ljudi su i meni tako sta davali ...niko ti nece pomoc ako si sam nepomognes ...nije to samo tako ali uz malo truda i citanja sve sam mozes zakljuciti tu ima 1500tema ...znaci oprosti ljudima al nezaboravljaj...tako ce te pticari vise cjenit i imat ces kvalitet ..prvo uvijete rjesavaj..naravno ako to volis...nemoras ti biti u savezu da te ljudi necjene ..ponovicu cjene te koliko ti ptice vrijede..zato polako ali pametno... | |
|
| |
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:25 pm | |
| - nikola j ::
- e hvala puno ljudi ja se nadam da ce tako biti,pa ako je neko dobre volje moze pocetniku i da poklono koju pticicu....
a da i to sam hteo da li neko od vas pari i stiglice voleo bi i to da pokusam imam nekoliko stiglica i nekoliko zenki jedna mi je od prosle god,da li neko to moze da mi objasni.... Prvo kreni sa kanarincima, dok steknes rutinu i sam se naucis na svojim greskama, jer se tako najbolje uci, kasnije kad steknes rutinu i kad sam sebe postavis kako treba i uvidis svoje greske i ispravis ih onda mozes krenuti i sa bastardiranjem.... Polako, nista se na brzinu ne radi, sa kanarincima korak po korak.... Pozdrav | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:33 pm | |
| kakve uvijete imas takve i rezultate imas ..hocu reci preko ispravnih uvijeta ptici dajes paznju...neces dati paznju ako zavirujes u gnjezda i zanima te kako jaje izgleda jale je dio njih njihove privatnosti i to se postuje...a za pravilan rad sa jajima sve imas na forumu samo treba otvoriti horizonte i proci kroz teoriju..bitan je pocetak ocu reci najbitniji jer imas uzgajivaca koji po 20godina drze ptice i susrecu se skojim kakvim problemima jer sve iznova uce a tako kvaliet se gubi... http://www.avikultura.com/t133-rezultati-parenja citaj i uci na samom startu..tu ima postenih i praviih ljudi i uci polako kako nenad kaze korak po korak.. | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:46 pm | |
| stvarno vam hvala puno.....trudicu se da bude tako kako mi vi kazete,a jel moze neko sve detaljno da mi objasni oko kanarinaca koliko se hrane daje,koja hrana,sta ide za silenje,kada se stavlja gnezdo,i kako da dobijem najbojle rezultate.kada da pustam kanarinca na zenku koliko puta da je gazi itd...pozzzz | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:50 pm | |
| to ti sve pise na forumu...tu si da citas i tako ces najbolje nauciti..barem na ovoj temi imas sve necu ponavljati...samo trebas se vratiti iz pocetka na prvu stranicu i listat imas sva pitanja i odgovore.. | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 4:58 pm | |
| | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:05 pm | |
| imam jos jedno pitanje.posto imam 2 muzjaka i 2 zenke jedan muskarac mi je u posebnoj prostoriji za koga mislim da je jalov.muskarac i zenka su mi u istoj prostoriji i stoje kavez pored kaveza,ali tu je jos jedna zenka koja nije blizu njih u istoj prostoriji da li im ona nesto smeta u silenju..... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:07 pm | |
| i jos ovo da li je neko od vas iskusnih imao slucaj da zenka pokusava da peva kao muskarac ali ne moze bas isto malo se mutno cuje i tiho je...evo ja moju upravo slusam i ne prestaje....sta to znaci...hvala unapred..... | |
|
| |
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:08 pm | |
| To znaci da je silna.............:-) Pozdrav | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:10 pm | |
| :)nesa je bio refleksan u odgovoru:)) | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:12 pm | |
| da ali to je ta zenka koja mi je lezala u praznom gnezdu i nije snela da li da je pustim opet ili da je pustim da odmara posto ima vise od 2 nedelje kako sam joj izvadio gnezdo | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:21 pm | |
| ako muzjak skace na zicu i pjeva prati njenu pjesmu i pocinje da pjeva na tu njenu pjesmu ubaci ga slobodno neka gazi..mmoze ostat i do prvog jajeta muzjak unutra...nesekiraj.. | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:23 pm | |
| ali to je ona kanarinka koja nije htela da snosi pa ne znam da li ima svrhe pokusavati,to mi je bitno kazite mi molim vas,mozda sam dosadan ali sta cu zanima me..... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:25 pm | |
| jel ono na slikama vasa letelica sa kanarincima,pogledao sam i odusevio se,znaci da oni mogu zimi napolje posto sam video da ima snega na krovu.... | |
|
| |
braneOS
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 6:34 pm | |
| ovako moras znati da zenka je spremna muzjak pjeva i ona zna snesti jaja a da su prazna zato sto snese jaja a da muzjak ju negazi ..ona nese jaja na pjesmu muzjaka ali ta jaja su neplodna..ta jaja mozes slobodno baciti...a onda nazovi uzgajivaca nek ti objasni kako se provjeravaju jaja...s pomocu lampe...naravnoo ako je covijek voljan objasnit.. | |
|
| |
sestoperac
Broj poruka : 173 Datum upisa : 30.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Podgorica, Crna Gora
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 9:31 pm | |
| snosice i kod tebe, malo se strpi
ubaci muzijaka svaki dan na skok | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 03, 2011 3:11 pm | |
| stavio sam kavez do kaveza njoj sam stavio gnezdo oblozeno vunicom,i stavljao sam joj koncice od dzaka ve je pocela da ih uzima i stavlja u gnezdo,dajem im niger i zumance i ljusku od jajeta zenki,a ova druga mislim da i ona polako pocinje....pozdrav..... a kod ovog drugog para pustao sam kanarinca van kaveza on odma odleti na zenkin i zove je piskanjem on stane ne hranilicu van kaveza ona dodje i tako je hrani,da li je to dobar znak,stim sto gnezdo jos uvek nije gotovo.... | |
|
| |
sestoperac
Broj poruka : 173 Datum upisa : 30.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Podgorica, Crna Gora
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 03, 2011 6:48 pm | |
| Smanji eksperimentisanje i pustanje ptica van kaveza.
Kad zenka napravi gnijezdo ubacaj muzijaka na skok i cekaj jaja.
Znaci, strpljivo... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Feb 03, 2011 7:17 pm | |
| ok hvala na savetu necu vise.....korisni su ovi saveti....cujemo se sa novim informacijam a i problemima.... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
| |
|
| |
| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|