| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|
+70Marcus1 coja sasa.kg vladogouldovi Alek 69 markan viktorija Bakarac vlajko Miloš Stalać Markoni suljaga Pepikg Matija95 lepotica cana Igorche81 Luckyboy makimk skorkovic vit phaeo92 dusan dragan border srxa madnesstears ivan79 Damir Nidzo sasaznas ivan83 Dalibor Vasic bastard kv Rale Džoni mica vasic DUblitz ocultis dalibor veki grujo ATOS farmacy fuz80 nikola j mimo jecham holsten Vasa Bogdanik vrscanin Dacha ticar braneOS corvus corax BORA Бане Milan Nis Boban IGOR 72 Siskin Danijel Ivica Ivan_NIsh Steva Alexandar Laza Loker malinois sestoperac dr.nenad86 74 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 05, 2011 7:35 pm | |
| - braneOS ::
- neso vjeciti si pesimista....ma nema toga sto se nemoze...boki deri samo sa jajcanom hranom...bice i mora bit:))))))))pusti filozofiju..)
Nisam pesimista vec realista.......... Tako je kako je...... Pozdravv | |
|
| |
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 12, 2011 5:19 pm | |
| | |
|
| |
IGOR 72
Broj poruka : 88 Datum upisa : 03.01.2010 Godina : 52 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 12, 2011 7:00 pm | |
| Bravo Vaso zelim ti puno lepih ptica | |
|
| |
Danijel
Broj poruka : 939 Datum upisa : 29.12.2009 Godina : 43 Lokacija : Srbija-Vranje
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 19, 2011 12:20 pm | |
| | |
|
| |
BORA
Broj poruka : 249 Datum upisa : 10.03.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 19, 2011 10:16 pm | |
| Ja neznam da izbacim slike ustvari netrudim se ali izvela mi LIpohrom crveni mozaik zenka 7 pilica u jednom leglu i za sada svi su ok. | |
|
| |
holsten
Broj poruka : 1 Datum upisa : 10.11.2010
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Čet Jan 20, 2011 3:05 pm | |
| blago tebi Boro i meni zenka snela 7 kom ali se izveli samo pet sesto mi zajebo kolega kad je gledao dal su plodna jaja.Ma bice ptica | |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Jan 26, 2011 3:46 pm | |
| evo da i ja se pohvalim sa prvo ovogodisnjim mladima...sampionske vrste danas me gnjezdo ugodno iznenadilo sa 2 pilet:))bice ih jos a nadam se da su muzjaci:))) | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 1:38 am | |
| Evo jednog prakticnog resenja da se proveri plodnost jaja
https://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DrJEjzNeVd4g%26feature%3Dplayer_embedded&h=c514c | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 10:48 am | |
| Jeste dobro resenje da ih stavis u vodu da se lakse vidi dal mrdaju,al je to moguce samo par dana pre nego sto treba da se izlegu pticici,a nikako na pocetku inkubacije. Da li je ovakva provera stetna ,ako se jaja posle toga ne obrisu lepo,(jer ptic unutra trazi i vazduh)? | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 1:15 pm | |
| Sve ovo je veoma rizicno i suvisno, prilikom svakog vadjenja jaja iz gnezda postoji mogucnost da usled male nepaznje sve ode u propast. Ja sam tako u pocetku cesto dizao zenku s gnezda da bih video dali su jaja oplodjena pa mi se desavalo da prilikom uzimanja jaja iz gnezda ispustim jaje pa s tim jajetom slomim jos dva... Zasto????? Ako su jaja oplodjena razlika je uocljiva, tako da ih uopste netrebamo vaditi vani, vec samim pogledom na gnezdo s jajima moze se uociti ta razlika. Ovo govorim iz mog licnog iskustva ali nemam nista protiv onih koji to rade. | |
|
| |
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 1:18 pm | |
| Vrlo lako se i iskusnijim odgajivacima moze destiti da posle ove metode porazbijaju jaja, kad se izvade iz vode vrlo lako mogu iskliznuti iz ruke i polomiti se. Ovo ne bi preporucio onim mladjim odgajivacima i manje iskusnim da ovom metodom proveravaju. Svi nesto zure sa gledanjem oplodjenosti jaja, ja tek oko 10. dana pogledam, u gnezdu i tada se sigurno vidi jesu li oplodjena ili ne. Pozdrav | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 1:55 pm | |
| na svijetlu se već nakon 3 dana vidi da li su jaja plodna ili ne,ako ima krvnih žilica su plodna. | |
|
| |
mimo
Broj poruka : 23 Datum upisa : 29.01.2011
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 8:29 pm | |
| imam nekoliko svojih iskustava ove sezone,al su bas ono.
prva zenka snijela u roku 4 dana 3 jajeta i nece u gnjezdo. nakon 6 dana snese 4,sutradan 5 i opet sljedeci dan 6 jaje. krene da lezi.od jaja nista sve prazno.
sada se opet pari sa muzjakom,ide u gnjezdo,ali snijela nekakvo minijaturno jaje,kao trecina velicine normalnog jajeta,i izbacila ga iz gnjezda. jutros jedno jaje normalno ali ga je nekako ogrebala i opet jos jedno minijaturno. do sada nisam imao ovakav slucaj.ptice su godinu dana stare.
druga zenka lezi stalno u gnjezdu pari se sa muzjakom on je hrani. ne nosi jaja jos uvijek,a to sve traje vise od 15 dana. na samom pocetku primjetio sam jaje na podu kaveza,razbijeno,sutradan jos jedno isto na podu a ne u gnjezdu.ono je kasnije samo iscurilo iako je izgledalo uredno.I dalje ona stalno lezi iako nema jaja.ova ptica je druga godina.
inace oba para se lijepo podnose nema svade,pare se.
ima li neko komentar na ovo?
| |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 8:43 pm | |
| Prva zenka mozda je premlada da se sada pari , ali ako nije premlada malo se je istrosila u prvoj turi ! A i moguce i da je jalova , nije iskljuceno ! | |
|
| |
mimo
Broj poruka : 23 Datum upisa : 29.01.2011
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 8:45 pm | |
| hvala,a za drugu zenku sta mislis? | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sub Jan 29, 2011 8:54 pm | |
| Ako je to lezenje bilo pre vise od 4,5 dana znaci da vise nece da snosi. Uzmes opet sve iz pocetka , rasturis gnezdo izvadis muzjaka i opet spremas zenku ! Gledaj malo pisano je po forumu ! | |
|
| |
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Jan 30, 2011 3:07 pm | |
| - mimo ::
- hvala,a za drugu zenku sta mislis?
probaj izvaditi mužijaka,možda on baca jaja. | |
|
| |
Danijel
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Jan 30, 2011 5:46 pm | |
| Desava se kod nekih zenki da posle nasada leze 4-5 dana i same porazbijaju jaja ili ih pak opste ne leze zbog toga sto jaja nisu oplodjena. U drugoj turi kad jaja budu oplodjena zenka normalno lezi i normalno hrani. Imao sam dosad nekoliko ovakvih slucaja, a mnogi od nas ce pomisliti da su zenke lose majke, nasuprot kod mene su takve zenke bile izvanredne majke. Mimo. Po mom misljenju prva zenka nece da lezi na jajima upravo zato sto se nije uparila kako treba, a sa drugom turom si pozurio pa zenka nije imala vremena da se oporavi i snese normana jaja. Ovo je moje misljenje,e sad mogu biti i drugi uzroci kao sto je naveo Ticar i Bogdanik... | |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Ned Jan 30, 2011 7:16 pm | |
| moj savjet ti je da kad muzjak odradi da vadis ga van i nju stavis u neku mirniju prostoriju i da jajcanu hranu nedajes joj sve dok lezi na jajima 3dana nakon sto se mladi izlegnu ponovo joj dajes jajcanu hranu kako bi mladi mogli napredovati a kako mladi budu veci ptici ce je vise prisiljavati ...vjerojatno hranis oba dvije ptice sa jajcanom hranom u istom kavezu ...a to ti stvara problem ja muzjake isto ostavljam ali prestajem sa jajcanom hranom kad muzjak krene da pari...on odradi svoje i bez problema sve funkcionira.. | |
|
| |
Bogdanik
| |
| |
nikola j
Broj poruka : 61 Datum upisa : 02.02.2011 Godina : 37 Lokacija : leskovac
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 1:47 pm | |
| pozdrav ljudi posto sam ja pocetnik u uzgoju kanarinaca dobro bi mi dosao neki savet od vas iskusnih.ovako imam 2zenke bakarke i 2 zuta muzjaka,1 zenku sam silio sa 1 muskarcem ona napravi celo gnezdo,ja pustim muzjaka on je nagazi ali ona ne snese jaja nego lezi u praznom gnezdu a kod mog druga je ta ista zenka snosila,sta je u pitanju a zenka je od 2008 godine.... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 1:52 pm | |
| nadam se da cete mi pomoci,a sad i za ovu drugu zenku,nju sam uzeo pre mozda 2 nedelje,i poceo sam je polako siliti,dajem joj kuvano jaje,seme nigera i kapi vitamina e,isto je bakarka,stavljam joj koncice od prtenog dzaka i ona ih uzima ali ne stavlja ih u gnezdo nego ih baca po kavez,gnezdo je plasticno i oblozeno je vunicom,u toploj su prostoriji..... | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 1:54 pm | |
| a da i to sam zaboravio ona ne pravi gnezdo ali se hrani sa muzjakom preko zica od kaveza.... | |
|
| |
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 2:00 pm | |
| Ta prva sto se parila a nije snela, koliko dugo nije snela od kad se parila, koliko dana je proslo? ( tu moze biti svega i svacega) moras malo viuse informacija dati da bi od prilike znali o cemu se radi..... Druga zenka je tek na pocetku sa siljenjem i pripremom, hrani se sa muzijakom, dozivaju se vuce konce, kad se usili onda ce sviti gnezdo i poceti da snosi..... Pozdrav | |
|
| |
nikola j
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva Sre Feb 02, 2011 3:07 pm | |
| pa bogami dosta dana je lezala na praznom gnezdu a kad joj pustim kanarinca i on joj zapeva ona cucne i on je opet upari,ali nikako da snese a kod druga je snosila....stabi moglo biti.... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
| |
|
| |
| Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva | |
|