| Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! | |
|
+78zozi drvetmed Browningbar ivica1 senjin Goran Cvetanoski-Coko Matija95 Pash031 pedjacure makimk žako lepotica cana fuz80 DjordjeVet ivica.m srxa Džoni BABURA goran74 Iwan97 Nemanja Ars zoran ptice pjevice mica vasic Aleksandar Djuric grujo skorkovic Jovo13 bastard kv ADI KG Marjan Šarengrad koja* Rale Milan 92 bratislav misic sasa.kg milos0205 Đole braneOS Alexandar milun mozaik vlada130168 joki_skrce sasko Dalibor Vasic farmacy srdjan vr jigor Don Milan Nis sasaznas Vasa Бане IGOR 72 Saša vr gocke kima SrdjanKG Luckyboy Dax BG Rale KG sasar_le lakigtb Koki-Baba Boban zikanis dr.nenad86 Steva BOCKA milannish Santa Petar mica Bogdanik Danijel Zika Laza 82 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 7:06 pm | |
| Otišli smo od teme. Ukratko ovo su dve veoma raritetne ptice. Mala je verovatnoća da su iz veštačkog odgoja. Albinizam je u prirodi naročito među mekokljuncima ekstremno retka pojava. U veštačkom uzgoju je još ređa. Iz kog razloga nastaje to je nepoznato. Javlja se igrom gena, slučajno u populaciji vrste jednom u više desetina godina. Mogućnost da se ovakve ptice izlegu u zatočeničtvu je mnogo manja nego da se dobije premija na lutriji. Velika je verovasrnoća da su ptice iz prirode uzete kao male nego da su iz veštačkog odgoja. Svaki ptičar zna koliko su alke nepouzdan dokaz da su ptice iz veštačkog odgoja. Prva ptica je sigurno albino jer nema pigmenta u očima. Druga pre može biti crnooka bela mutacija. Ove dve ptice su nesrodne i ne postoji ni teoretska mogućnost da potiču od istog roditeljskog para. | |
|
| |
Marjan
Broj poruka : 1557 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Pirot, R. Srbija.
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 7:16 pm | |
| Postaviću samo jedno pitanje, a ujedno i kao konstataciju na prethodne postove. Dali neko sme da uradi DNK analizu (roditeljstvo) svojih ptica.Naravno kodnas u Srbiji. | |
|
| |
Aleksandar Djuric
Broj poruka : 138 Datum upisa : 05.10.2011 Godina : 27 Lokacija : Vlasotince
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 8:27 pm | |
| Gospodine Mico stvarno svaka cast,postali ste pravi profesionalac!!! | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 8:54 pm | |
| | |
|
| |
bastard kv
Broj poruka : 24 Datum upisa : 03.10.2010 Godina : 52 Lokacija : kraljevo
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 8:56 pm | |
| mico sto se tice slavuja ima jedan moj prijatelj u krusevcu koi vec tri godine izvodi slavuje u volijerama | |
|
| |
BOCKA
Broj poruka : 106 Datum upisa : 02.01.2010 Lokacija : SKOPJE, MAKEDONIJA
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 8:57 pm | |
| Zdravo Miča, Mada ova tema nije za mekokljunce ali ipak Admin dopustiče da iskomentiram sledeče: U pravo si kad kažeš da još ne postoji relevantni dokaz da vidimo kako je moguče odgojiti slavuje u volieru, ja odavno čuvam slavuje i zadnjih desetak godina kopam po internetu kako bi sreo bilo kakav dokaz. Postoji jedan blog od nekog italijana ko je dobio dozvolu da odgaja dva para od slavuje i ujedno dobio sredstva za naučni rad. Više puta sam slao mejlove tom čoveku da pre godinu dana sam došo do zaključka da čovek verovatno je umro jer i blog je 100% pasivan. Miča, nemaš potrebe da zagrejavaš prostoriju gde čuvaš slavuje, tvrdim da slavuje nemaju problema sa zimom ako se adekvatno hrane a u tome možeš se uveriti od ovog klipa : https://www.youtube.com/watch?v=L4X0Wv9HNZI . Iskren da budem moje su slavuje sve alkirane ali ja ih uzimam iz gnjezda i ručno i othranjujem, savetujem da se ne hvataju stare slavuje jer oni su veoma specifični za dugi opstanak u kafezima. Miča, budi mi pozdravljen i valjda čemo imati prilike da se nekud sretnemo i razmenimo naša znanja i iskustvo.
Bocka | |
|
| |
BOCKA
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 9:02 pm | |
| bastard kv, Molimte daj povežime sa tim čovekom preko privatne poruke Takodje možeš mu dati i moj e-mail bocka47@gmail.com jer veoma sam zainteresiran da snime stupim u kontakt.
Pozdrav Bocka | |
|
| |
bastard kv
Broj poruka : 24 Datum upisa : 03.10.2010 Godina : 52 Lokacija : kraljevo
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 9:06 pm | |
| dogovoreno ja cu ove nedelje kod njega pa cu mu preneti | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Nov 13, 2011 10:55 pm | |
| Kao dokumentacija i dokaz mogu poslužiti i video zapisi. U savremenom ptičarstvu treba koristiti i tu tehničku mogućnost. Ako vas zanima pogledajte preko ovog linka moje klipove: https://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee | |
|
| |
BOCKA
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Nov 14, 2011 8:15 am | |
| Miča, pa ti si postavio moju you tube adresu, pretpostavljam da si to nehotice uradio. Daj postavi tvoje linkove, one stare znam ali verovatno imaš puno novih.
Pozdrav Bocka | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Nov 14, 2011 10:16 am | |
| - BOCKA ::
- Miča, pa ti si postavio moju you tube adresu, pretpostavljam da si to nehotice uradio.
Daj postavi tvoje linkove, one stare znam ali verovatno imaš puno novih.
Pozdrav Bocka Ne znam u čemu je problem. Sa gornjeg linka kada kliknem otvara se moj kanal na YouTube. Verujem da se klikom kod Tebe otvara tvoj kanal. Nebitno. I kod Tebe ima puno tog a da se vidi. Da bi video moje klipove probaj da u bilo kom pretraživaču ukucaš: micanesic'sChannel-YouTube Otvoriće ti se svi moji klipovi. Pogledao sam u predhodnom postu Tvoj gornji klip. Imam pohvale ali i primedbe koje ćeš Ti, siguran sam, shvatiti kao dobronamerne. Najpre ono što mi se dopada. Tvoja ljubav prema pticama je legendarna. To se vidi po tome kako ptice izgledaju. Prelepo. Uslovi koje si obezbedio pticama su odlični. Imam primedbu oko ishrane. Mnogo jedu ,,meso,,. Potrebo im je uz toliko ,,mesa,, dati salatu i zelenilo. Brašnari nisu prirodna hrana kanarinca, bastarda i štiglića. Higijena mora biti na višem nivou. Najbolje su se pokazali betonski podovi u volijerima. Mogu se čistiti svakodnevno, metlicom i špahlom. Povremeno se mogu oprati vodom. Na betonskim podovima najkraće žive bakterije i drugi mikroorganizmi jer su im uslovi veoma nepovoljni. Iz tog razloga nije za preporuku imati u volijerima zemljane ili daščane podove na kojima bakterije dugo opstaju. Ubaci sa saksijom bar jedno drvce Tuje. Obradovaćeš time štigliće, bastarde ali i kanarince. Rado će da grickaju tuju. U gornjem postu, napisao si:, ,U pravo si kad kažeš da još ne postoji relevantni dokaz da vidimo kako je moguče odgojiti slavuje u volieru, ja odavno čuvam slavuje i zadnjih desetak godina kopam po internetu kako bi sreo bilo kakav dokaz,,.U stvari jedini RELEVANTAN dokaz na netu o odgoju Slavija možeš videti iz mojih slika i klipova. Pogledaj temu o Slavuju. Čim budem u prilici postaviću ekskluzivno neke fotografije koje nisu još bile u javnosti a odnose se na odgoj Slavuja u veštačkim uslovima. POZDRAV! | |
|
| |
BOCKA
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pon Nov 14, 2011 8:07 pm | |
| Zdravo Miča, Što se tiče you tube sve je ok, bitno je da imamo naše adrese i vidise sve šta smo snimili. Sad bi krenuo redosledom kako bi ti odgovorio na neka Tvoja zapažanja. Nemam snimljeno neki klip na kome bi se moglo vidjeti šta koristim kao dopunsku hranu osim semensku. U zavisnosti od vremenskog perioda pticama dajem voče i povrče. Sada najviše je zastupljen list od paškanata, list od dajkona i puno brokula dok od voča kod mene jabuka je konstantna tokom cele godine. Štiglicama dajem sve redom kako izlaze svo trnovito bilje do kasno u jesen, na ovoj temi imam puno materijala za razgovora. Brašnare dajem tokom cele godine a najviše preko zime i kad ima mlade javrije za hranjenje. Ubedio sam se u tome da ptice faune evrope jedu crve onoliko koliko je njima potrebno i nisu lakomi ko mekokljunci. Što se tiče higiene tu sam velika picajizla, kod mene higijena je neprikosnovena kako u kafezima tako i u volieru. E sad hteo bi da te demantiram i da ti kažem da zemlja je najbolje srestvo za uništavanje svih vrsta bakterija i mikro organizma. Pošto sam dugo godina pčelario dokazano je da američka trulež naj efikasno uništava se ako kompletna društva se zatrpavaju u zemlju. Znači da određene spore ne mogu se uništiti ni putem spaljivanja sanduka. Naj novije otkriče od pre nekoliko godina je da antraks najbolje se uništava ako se isti zakopa u zemlju. Međutim ta zemlja treba češče da se prekopava i okreče a tim putem dolazi do 100% uništavanje svih spora i mikro organizma. Zemlju u volieru takođe je prekopavam i okrečem tokom cele godine. Osim ono šta si naveo ja sam protivnik postavljanja čistog pjeska na podu, pesak je vrlo zajeban preko cele godine jer kad se izmet i voda pomešaju a pogotovo preko ljetnih dana onda pesak postaje pravo žarište za puno bolesti i volijera če da smrdi kao kokošarnik. Na kraju što se tiče slavuja, ja dosada nisam video nijedan snimak pa i kod tebe kako slavuji hrane svog podmlatka u volieru. Ako takav snimak Ti poseđuješ molimte daj mi taj link da se u tome uverim. Nemoj pogrešno da me shvatiš ja sam ove tvoje klipove na brzaka po skračenog postupka pregledao i nisam sreo takav klip. Slike za mene nisu merodavne jer znam šta sve foto šop može da uradi. Miča, jako mi je žao što nisi došo u Niš ali ako budem išo skolima za Beograd da gledam košarku postoji mogučnost da na kratko te posetim. Koristiš li ono CD što sam ti poslao pre neke godine ? Ovo šta te pitam radim zbog toga što nemogu slati privatne poruke.
Pozdrav Bocka | |
|
| |
mica vasic
Broj poruka : 86 Datum upisa : 18.12.2010 Godina : 53 Lokacija : Aleksinac
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Nov 16, 2011 10:09 am | |
|
Poslednji put izmenio mica vasic dana Uto Dec 24, 2013 6:03 pm, izmenio ukupno 2 puta | |
|
| |
Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Nov 16, 2011 4:59 pm | |
| Slavuj nije sigurno evo o kojoj ptici se radi http://www.bec-info.com/Documenten-Bec/Merel%20mutanten.pdf i videcete sve mutacije Kos (Turdus merula)
| |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Nov 16, 2011 6:45 pm | |
| | |
|
| |
zoran ptice pjevice
Broj poruka : 58 Datum upisa : 05.03.2010 Godina : 54 Lokacija : banja luka
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Nov 16, 2011 8:45 pm | |
| Ptice u mutacijama ruzne!!!???Subjektivan stav???Prije bi rekao da si ljubomoran. | |
|
| |
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Sre Nov 16, 2011 11:40 pm | |
| Pa pratim ovu diskusiju od početka i iako nisam neki stručnjak o izgledu i odgoju mekokljunaca ne mogu da verujem da neko misli da je ovo na prethodnim fotografijama mutacija - beli slavuj. Moj, sada pokojni deda je voleo i čuvao slavuje ali na način kao i svi. Hvatao je iz prirode mlade slavuje ili nalazio gnezda i onda mlade odgajao crvima brašnarima i kasnije smo uživali u njihovoj pesmi. Ali da slavuj ima crveni kljun pa o kojoj god da se mutacijiradi je nemoguće.Izgled i fizionomija ptice (kao i boja kljuna) nedvosmisleno ukazuje da se radi o kosu i to albino verziji. | |
|
| |
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 17, 2011 12:24 am | |
| Ako ovaj kos (mada sam ja bio ubedjen da je slavuj) ima crven kljun onda sam ja daltonista,ako gresim ispravite me,jer po meni crveno,narandzasto i zuto nije isto. Mico slike su ti izvrsne,lepo je videti stiglice koji su izvedeni u volijeri a da imaju ovakvu crvenu masku "ako ne gresim" | |
|
| |
Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 17, 2011 4:18 pm | |
| Kos ima zuti kljun, takav je i kljun kosa muzjak u normal boji, nema dileme sve je jasno o cemu se radi nema potrebe za daljom polemikom | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Čet Nov 17, 2011 8:38 pm | |
| | |
|
| |
Nemanja Ars
Broj poruka : 20 Datum upisa : 09.11.2011 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pet Nov 18, 2011 12:03 am | |
| Super stiglici i super fotografije, pozdrav. | |
|
| |
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pet Nov 18, 2011 1:25 am | |
| Mico svaka cast,video sam dosta izleglih stiglica ali da imaju ovakvu crvenu masku nisam ,sem kod tebe.Interesuje me da li je to do ishrane ili im dajes karotin u fazi mitarenja? | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Pet Nov 18, 2011 9:29 am | |
| - grujo ::
- Mico svaka cast,video sam dosta izleglih stiglica ali da imaju ovakvu crvenu masku nisam ,sem kod tebe.Interesuje me da li je to do ishrane ili im dajes karotin u fazi mitarenja?
Raznovrsna ishrana je najbolja hemija za izgled i zdravlje ptica. Ako se može smatrati hemijom, stavljam multivitamine u vodi za piće. Sve dok se ne izmitari i poslednja ptica dobijaju multivitamine u vodi svakodnevno u malim količinam. Jato je prilično nesređeno. Ima puno mladih ptica koje su u različitoj fazi mitarenja. I kod starijih ptica koje su se izmitarile maske još nisu ,,zrele,, Po neka ptica ima dobru masku. Štiglići su najlepši krajem Marta. Tada su u top izgledu i formi. Sve ove ptice će mnogo lepše izgledati u Martu nego sada. Dve ptice zanimljivog izgleda: | |
|
| |
mica
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Dec 11, 2011 7:59 pm | |
| | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! Ned Dec 11, 2011 9:54 pm | |
| To čika Mićo samo napred! Davao sam brokelj i mojim štiglićima i krenglovima rado su ga jeli. Pozdrav i samo nastavite ovako! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! | |
| |
|
| |
| Slike stiglica, podvrste i objasnjenja! | |
|