Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva

Ići dole 
+70
Marcus1
coja
sasa.kg
vladogouldovi
Alek 69
markan
viktorija
Bakarac
vlajko
Miloš Stalać
Markoni
suljaga
Pepikg
Matija95
lepotica cana
Igorche81
Luckyboy
makimk
skorkovic
vit
phaeo92
dusan dragan
border
srxa
madnesstears
ivan79
Damir
Nidzo
sasaznas
ivan83
Dalibor Vasic
bastard kv
Rale
Džoni
mica vasic
DUblitz
ocultis
dalibor
veki
grujo
ATOS
farmacy
fuz80
nikola j
mimo
jecham
holsten
Vasa
Bogdanik
vrscanin
Dacha
ticar
braneOS
corvus corax
BORA
Бане
Milan Nis
Boban
IGOR 72
Siskin
Danijel
Ivica
Ivan_NIsh
Steva
Alexandar
Laza
Loker
malinois
sestoperac
dr.nenad86
74 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeći
AutorPoruka
Danijel

Danijel

Broj poruka : 939
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 43

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Feb 26, 2012 4:03 pm

Desava se da ustane ili cak da razbije jaja zato sto jaja nisu oplodjena. Nista strasno, ubaci muzjaka i materijal za novo gnezdo.
Nazad na vrh Ići dole
Damir

Damir

Broj poruka : 40
Datum upisa : 24.01.2012
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Feb 26, 2012 5:27 pm

Desava se da zenka izbacuje mlade kanarince iz gnezda ali vec jedu zrnevlje izlaze po nekad, i pocne da pravi novo,to mi se desavalo
Nazad na vrh Ići dole
Damir

Damir

Broj poruka : 40
Datum upisa : 24.01.2012
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Feb 26, 2012 5:32 pm

evo novih parova,bice nesto valjda Very Happy

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 P2260219

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 P2260213
Nazad na vrh Ići dole
madnesstears

Broj poruka : 26
Datum upisa : 30.10.2010
Godina : 39

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeSre Feb 29, 2012 5:58 pm

Trenutno moja zenka lezi na jajima (10 dan), muzjaka sam ostavio pored nje, i dosad se lepo ponasaju. Pitanje mi je da li mogu da staviti posudu za kupanje? Da li ce vlaga steti jajima?
Nazad na vrh Ići dole
srxa

Broj poruka : 161
Datum upisa : 27.10.2011
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeSre Feb 29, 2012 6:07 pm

Mozes, vlaga ce cak da koristi mladima da lakse izadju iz ljuske, posto ce malo da omeksa.Ali pripazi da zenka ne pretera sa kupanjem, zna se desiti da dobije upalu pluca, a onda je ishod...
Nazad na vrh Ići dole
border

border

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 69

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeSre Feb 29, 2012 9:20 pm

neće ona dobiti upalu pluća
ona će napraviti drugi belaj
za mokro perje zalijepe se jaja pa kad ustaje iznese ih na pod i razbije
moja preporuka je ne diraj ništa
vlaženje jaja se radi na drugi način
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeSre Feb 29, 2012 11:44 pm

ja koristim prskalicu jer mi je vazduh dosta suv pa se desi da jaja zapeknu
Nazad na vrh Ići dole
border

border

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 69

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeČet Mar 01, 2012 12:29 am

to je dobra stvar
kada se gleda na lampu i vidi da su jaja puna a ne otvaraju
se treba provjeriti jesu li ptičad živa
stari dobri trik
u posudicu se stavi mlaka voda i u nju jaja
jaje koje se vrti ptiče je živo,koje se na vrti može se baciti
to je ujedno i vlaženje,tada se treba baviti jajetom koje se ne otvara i pomoći mu
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Mar 02, 2012 1:42 pm

border ::
to je dobra stvar
kada se gleda na lampu i vidi da su jaja puna a ne otvaraju
se treba provjeriti jesu li ptičad živa
stari dobri trik
u posudicu se stavi mlaka voda i u nju jaja
jaje koje se vrti ptiče je živo,koje se na vrti može se baciti
to je ujedno i vlaženje,tada se treba baviti jajetom koje se ne otvara i pomoći mu

Ima nekoliko klipova na forumu kako se proveravaju jaja, da li su zivi pilici unutra ili ne.... Ovo je dosta dobra metoda, ako su mladi uginuli nemate potrebe da mucite zenku da lezi beskonacno na gnezdu cekajuci mlade...

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
dusan dragan

dusan dragan

Broj poruka : 325
Datum upisa : 27.09.2010
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Mar 02, 2012 7:56 pm

Pozdrav, imam jednog kanarinca od pre neki dan (muski), kada mu nabavim zenku kako da napravim gnezdo gde ce ona da snosi jaja. Nov sam u ovome neznam bas nista. Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Mar 02, 2012 10:55 pm

pa mozes da kupis u svakom zoo butiku
Nazad na vrh Ići dole
phaeo92

phaeo92

Broj poruka : 64
Datum upisa : 09.11.2011
Godina : 55

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 12:04 pm

dusan dragan ::
Pozdrav, imam jednog kanarinca od pre neki dan (muski), kada mu nabavim zenku kako da napravim gnezdo gde ce ona da snosi jaja. Nov sam u ovome neznam bas nista. Very Happy Very Happy
Bitno je da znaš o kom kanarincu se radi: boje, pesme ili stasa. Na osnovu toga vršiš nabavku adekvatne ženke, a što se tiče gnezda to može da se nabavi u svakom bolje opremljenom pet šopu.
Nazad na vrh Ići dole
srxa

Broj poruka : 161
Datum upisa : 27.10.2011
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Mar 25, 2012 9:21 am

Da li neko od vas ima iskustva sa davanjem kuvanog pirinca u mekoj hrani za odgoj kanarinaca. Cuo sam da je dobro.
Nazad na vrh Ići dole
vit

Broj poruka : 4
Datum upisa : 07.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeSub Apr 28, 2012 9:44 am

imam kanarinec koj e mnogu dobar na stas i dobro pee nabaviv zenka i sakav da gi sparam. pocnav da gi spremam no zenkata po 2-3 nedeli umre a jas nabaviv druga zenka koja isto taka ja spremav za parenje ama i od nejze nisto ne ispadna ne mozese da se spremi najverojatno e seuste mlada. po tret pat nabaviv druga zenka e ovaa se pogodi pocna da pravi gnezdo i bese spremna za parenje.kanarinecot za celo vreme bez prestan go spremav mu se sobra okolu dva i pol meseci mu davav od istata hrana so koja gi spremav zenkite jajce keks i morkov a ednas, dvapati mu dadov mnogu malku i niger.go pustiv za prv pat kaj poslednata zenka (kaj drugite dve nemase potreba)i prviot pat ja spari cetiri dena pred da go snese prvoto jajce.postojano se parea i kaj nea ostana se dodeka ne gi snese site pet jajca i pocna da gi lezi .po deset dena gi proveriv jajcata i site bea neplodni prazni. dali od dolgoto spremanje kanarinecot e istrosen ili e trajno ne ploden dali mozam da go param ponatamu
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 8:59 am

Imam jedno pitanje. Da li ubacujete muzjaka kod zenke kad zenka pocne da pravi gnezdo ili prvo ubacite muzjaka pa pocnu da prave gnezdo?
Nazad na vrh Ići dole
makimk

Broj poruka : 132
Datum upisa : 13.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 9:23 pm

vit ::
imam kanarinec koj e mnogu dobar na stas i dobro pee nabaviv zenka i sakav da gi sparam. pocnav da gi spremam no zenkata po 2-3 nedeli umre a jas nabaviv druga zenka koja isto taka ja spremav za parenje ama i od nejze nisto ne ispadna ne mozese da se spremi najverojatno e seuste mlada. po tret pat nabaviv druga zenka e ovaa se pogodi pocna da pravi gnezdo i bese spremna za parenje.kanarinecot za celo vreme bez prestan go spremav mu se sobra okolu dva i pol meseci mu davav od istata hrana so koja gi spremav zenkite jajce keks i morkov a ednas, dvapati mu dadov mnogu malku i niger.go pustiv za prv pat kaj poslednata zenka (kaj drugite dve nemase potreba)i prviot pat ja spari cetiri dena pred da go snese prvoto jajce.postojano se parea i kaj nea ostana se dodeka ne gi snese site pet jajca i pocna da gi lezi .po deset dena gi proveriv jajcata i site bea neplodni prazni. dali od dolgoto spremanje kanarinecot e istrosen ili e trajno ne ploden dali mozam da go param ponatamu
zdravo vit mazjakot posle tolku spremanje trebalo bi da e spremen za parenje zosto ti se jajcata neoplodeni postojat poveke moznosti edna e deka mozebi si go ugoil a ako e taka nemoze da pari toa moze da go proveris taka sto ke mu go vidis dolniot del od stomakot dali e zaloen vtorata e deka mozebi ima susica od prethodnite zenki koi bile so nego ako e taka isto moze da go vidis na dolniot del od stomakot ke bide natecen i crven a gradnata koska izrazena (isusena).ako se zamitaril isto taka nemoze da pari ili e star ili pak neploden Samo uste nesto mozebi trba da mu dades uste edna sansa dokolku nisto od gorenavedenovo ne e kaj nego dosta cesto prvata tura pticite ja promasuvaat pozz.
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 10:34 pm

Zamolio bi članove sa Makedonskog govornog područja da pišu Srpskim jezikom.
Hvala na razumevanju.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePet Jun 08, 2012 10:24 pm

Evo da i ja napisem kako sam ja to radio s mojim malinoima. Sve ptice sam drzao po kavezima, nikad nisam imao volijeru da ih pustim, vec jednu letilicu 117x80x60cm. Tu sam preko leta drzao sve zenke a muzjaci su bili u svojim kavezima preko cele godine. Zenke sam unosio u jednu prostoriju koja se ne greje vec pocetkom oktobra, dok sam muzjake uvek drzao u sobi osim preko leta kada bi ih iznosio svakog dana napolje ujutru a unosio uvece. Vec pocetkom decembra pocinjem da usiljavam muzjake jajetom i keksom i posebnim mojim receptom koji cu vec negde napisati. Posle nove godine i bozica unosim sve zenke unutra kod muzjaka. Svaka naravno u svom kavezu i pocinjem i njih da silim na isti nacin. Poslednjih dana januara kad su zenke usiljene pristupam odabiru parova na osnovu osobina ptica, izgledu i licnim beleskama po kojima im dodeljujem adekvatnog partnera. Ptice koje se tuku pregradim ili stavim kavez do kaveza da se malo naviknu jedna na drugu. Svi parovi zapocinju gnezdjenje u razmaku od nedelju dana od spajanja muzjaka i zenke, redje od unosenja gnezda. Pod gnezdjenje mislim na hranjenje, uparivanje i pravljenje gnezda. Muzjake uvek ostavljam kod zenke od pocetka pa dok zenka ne pocne da se sprema za drugu turu. Tada muzjak i klinci prelaze u drugi kavez ali muzjaka pustam povremeno kod zenke. Sve to vreme on hrani mlade iz prve ture i uci ih gde je hrana, gde voda itd. Eto to je moje licno iskustvo. Ako je nekome od pomoci, drago mi je.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Dec 03, 2012 4:17 pm

meni su zenke sad napolju u vanjskoj volijeri ,a muzijake sam ubacio pre mesec dana da li je rano da sada ubacujem zenke.posto je zazimilo?
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

Broj poruka : 134
Datum upisa : 30.03.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Dec 09, 2012 8:35 pm

imam problem
zenka nece da pravi gnezdo,pari se i lezi u cosku kaveza
Sta da radim?
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Dec 10, 2012 12:37 am

pokusaj da zamracis gnezdo sa svih strana
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Dec 10, 2012 5:41 am

poslusacu te pa cemo videti sta ce biti nadam se najboljem
u svakom slucaju hvala na savetu
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimeNed Dec 16, 2012 8:43 pm

sklonio sam spoljno gnezdo i na mesto gde lezi stavio unutrasnje gnezdo i ubacio jaja koja je snosila po kavezu,trenutno lezi na 3 jaja,povremeno ustaje da se hrani,muzijak povremeno lezi sa njom na jajima,da li da izbacim muzijaka?
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Dec 17, 2012 12:40 am

izvadi ga jer moze da napravi problem ali ako vidis da zenka ustaje sa jaja i da ga trazi vrati ga pa ga izvadi za dan dva ali pre nego st ougasis svetlo
Nazad na vrh Ići dole
lepotica cana

lepotica cana

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitimePon Dec 17, 2012 6:26 am

ok
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 11 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva
Nazad na vrh 
Strana 11 od 15Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeći
 Similar topics
-
» Rezultati parenja....
» problemi kod parenja
» ISKUSTVA IZ SOPSTVENOG UZGOJA PTICA KOJE DRŽIM!
» Uopsteno o zebama...
» Uopsteno o papagajima

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Kanarinci-
Skoči na: