Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva

Ići dole 
+70
Marcus1
coja
sasa.kg
vladogouldovi
Alek 69
markan
viktorija
Bakarac
vlajko
Miloš Stalać
Markoni
suljaga
Pepikg
Matija95
lepotica cana
Igorche81
Luckyboy
makimk
skorkovic
vit
phaeo92
dusan dragan
border
srxa
madnesstears
ivan79
Damir
Nidzo
sasaznas
ivan83
Dalibor Vasic
bastard kv
Rale
Džoni
mica vasic
DUblitz
ocultis
dalibor
veki
grujo
ATOS
farmacy
fuz80
nikola j
mimo
jecham
holsten
Vasa
Bogdanik
vrscanin
Dacha
ticar
braneOS
corvus corax
BORA
Бане
Milan Nis
Boban
IGOR 72
Siskin
Danijel
Ivica
Ivan_NIsh
Steva
Alexandar
Laza
Loker
malinois
sestoperac
dr.nenad86
74 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeći
AutorPoruka
lepotica cana

lepotica cana

Broj poruka : 134
Datum upisa : 30.03.2011
Godina : 56

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Empty
PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Dec 23, 2012 6:07 am

hmmm nista mi se tu ne svidja,izbacila je dva jaja i polomila ih, trenutno lezi samo na jedno,pogledao ga pod sijalicu vidim da je puno,neznam sta ce od svega ovoga da izadje nadam se da ce biti pilence
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSre Jan 16, 2013 1:37 pm

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/521/sarmk.jpg/
jos maloda se hvalim
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSre Jan 16, 2013 2:24 pm

Svaka cast Ivane
Nazad na vrh Ići dole
BORA

BORA

Broj poruka : 249
Datum upisa : 10.03.2010
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimePet Feb 01, 2013 11:53 pm

Smotala mi jedna zenka gnezdo ima 20 dana otprilike ali nikako da snese jaje dali je neko imao iskustva sa ovim slucajem?
Nazad na vrh Ići dole
Pepikg

Pepikg

Broj poruka : 212
Datum upisa : 29.10.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSub Feb 02, 2013 9:09 am

Imao sam ja prosle sezone!
Zenka se parila kao blesava,prodje 3,4,8 dana,gdezdo napravila odavno,nigde jaja confused
Nikakav problem u smislu da se muci nesto,lezi u gnezdu a nema nicega.
Sklonim je neko vreme,posle opet pustim muzjaka koji je pario i plodan sigurno,opet napravi gnezdo i nema nicega 10 dana,a pari se po citav dan.Nije bila matora ptica.
Jednostavno izbacio sam je u volijeru.
Uzrok te vrste neplodnosti ne znam.
Nazad na vrh Ići dole
suljaga

suljaga

Broj poruka : 75
Datum upisa : 05.08.2010

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSub Feb 02, 2013 11:34 pm

BORA ::
Smotala mi jedna zenka gnezdo ima 20 dana otprilike ali nikako da snese jaje dali je neko imao iskustva sa ovim slucajem?

Isti slucaj i kod mene prosle godine, podbacim joj druga jaja i ona lezi na njima, ispile se mladi ali zakaci noktom gnezdo i sve izbaci napolje.
Verovatno je ta zenka jalova, da je plodna i usiljena snela bi bar "na vetar" sto kazu pticari. Sacekaj jos neko vreme i ako ne snese pomeri je i probaj sa drugom zenkom.
Nazad na vrh Ići dole
Markoni

Markoni

Broj poruka : 22
Datum upisa : 06.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 03, 2013 6:35 pm

Pozdrav svima imam pitanje vezano za muzjaka Kada zenka lezi u gnezdu muzjak nije vise aktivan kao pre-da li je to normalno?
Nazad na vrh Ići dole
Miloš Stalać

Miloš Stalać

Broj poruka : 103
Datum upisa : 17.06.2012
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 03, 2013 11:16 pm

Markoni ::
Pozdrav svima imam pitanje vezano za muzjaka Kada zenka lezi u gnezdu muzjak nije vise aktivan kao pre-da li je to normalno?

To je normalno bez brige Wink kad je sa zenkom on nepeva i ne ludi po kavezu Very Happy.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSub Feb 16, 2013 7:05 pm

Apsolutno tacno, ja sam napravio malu trampu s jednim drugom, dao sam mu zenku a uzeo muzjaka. E sad, taj muzjak od kako sam mu sklonio pregradu da vidi zenku nije zapevao. I dan danas (treca nedelja) ne peva. Spojio sam ga s zenkom u sredu i evo danas su poceli da unose materijal u gnezdo. Muzjak i zenka zajedno Zenka trenutno lezi u gnezdu a muzjak vecera. Nadam se da ce biti dobar otac.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeČet Feb 21, 2013 2:17 pm

Prvo jaje sneseno jutros. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 24, 2013 3:34 pm

Cetvrto jaje sneseno jutros, prva tri vracena i sad drzim palceve do nedelje.
Nazad na vrh Ići dole
Markoni

Markoni

Broj poruka : 22
Datum upisa : 06.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Feb 24, 2013 10:16 pm

Kod mene se izlegli prvi mladi 3 komada Smile
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimePon Feb 25, 2013 12:15 pm

Svaka cast. Nek' su zivi i zdravi. Samo napred. Ova moja jutros snela i peto jaje.
Nazad na vrh Ići dole
Pepikg

Pepikg

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSre Feb 27, 2013 7:30 am

jedna kanarinka mi nosi jaja svaki drugi dan,danas snese,pa sutre preskoci,umesto 3 dana, treba joj 6 dana da snese 3 jajeta.Izvodila je prosle godine...
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSre Feb 27, 2013 12:20 pm

Desava se, nista neobicno. Bitno je samo da lezi na njima i da hrani mlade kad se izlegu. Koliko je stara?
Nazad na vrh Ići dole
Pepikg

Pepikg

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeSre Feb 27, 2013 10:17 pm

ma nije matora,2011,prosle godine je 10 ukupno izvela.I sve je ok bila,hrani,lezi,pitoma,jede mi iz ruke.Nego me iznenadila sad...obicno mi neka preskoci jedan dan,pa posle snese,ova sad svaki drugi dan nosi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeČet Feb 28, 2013 9:22 pm

Ako su jaja puna, nista se ne sekiraj.
Nazad na vrh Ići dole
vlajko

Broj poruka : 2
Datum upisa : 03.03.2013

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 4:26 pm

cao jedno pitanje postoji li neka vrsta bolesti zbog koje kanarinka nemoze da se usiliii. Vec duzi periiod pokusavam sa siljenjem ali bezuspesno deluje po malo nakosteresenoi neuhranjeno aktivna je i hrani se normalno
Nazad na vrh Ići dole
Bakarac

Broj poruka : 3
Datum upisa : 01.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 03, 2013 10:25 pm

ne ynam sta je to,ali mnogo pticara se zali da zanke nece da im se usile
Nazad na vrh Ići dole
Bogdanik

Bogdanik

Broj poruka : 691
Datum upisa : 28.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 2:06 am

Ili je do ptice ili je do odgajivaca, moje skromno iskustvo govori da je u 95% slucaja do odgajivaca. Nesto ne radite kako treba ili nesto u skorijoj buducnosti niste radili kako treba. Prolistajte malo forum, procitajte pa vidite gde moze da bude problem, ima hiljadu potencijalnih problema.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 4:16 pm

ako je nakostrješena onda sigurno nije skroz zdrava.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimePon Mar 04, 2013 4:18 pm

Bakarac ::
ne ynam sta je to,ali mnogo pticara se zali da zanke nece da im se usile

ili su bolesne ili pre mlade za parenje,ili nisu stvoreni uslovi za siljenje,dužina dana,dužina svijetla,hrana,vitamini....
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeNed Mar 10, 2013 1:48 pm

Katastrofa! Od 5 jaja izleglo se samo jedno pile. Sva ostala su muckovi. Nadam se samo da ce druga tura bolje proci. Ali ako je sudeci po pticarima u okolini, ova godina je katastrofalna. Kod jednog drua dva legla po 4 jaja, samo jedno pile. Kod drugog tri legla 5 mladih ali sam malopre saznao da je samo jednoj zenk prezivelo dvoje mladih. Jeziv pocetak sezone.
Nazad na vrh Ići dole
viktorija

viktorija

Broj poruka : 10
Datum upisa : 15.07.2012
Godina : 41

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeČet Apr 04, 2013 12:45 am

Nisam zeleo da otvaram nove teme pa reko ovde da pitam,ima jednu kanarinku koja je siljena klijavi niger,konoplje,jajcana,fertivit vise od 3 nedelje,medjutim nekako mi je totalno nezainteresovana za pravljenje gnezda.Ima materijal i stavlja ga u cosevima kaveza,desilo joj se da je snela jaje najverovatnije na pesmu muzjaka i to na podu,znaci sve je zivo radila ali nikako ono sto treba da krene sa pravljenjem gnezda,neznam u cemu je problem pa ako ima neko raspolozan da pomogne ja sam tu Smile
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitimeČet Apr 04, 2013 1:40 am

Pokusajda odrzis dance stalno cisto a gnezdo ako je spoljnje zatvori ga sa svih strana .
Imao sam ja taj slucaj i tako sam ga resio
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva   Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva - Page 12 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Sezona parenja- uopsteno, licna iskustva
Nazad na vrh 
Strana 12 od 15Idi na stranu : Prethodni  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sledeći
 Similar topics
-
» Rezultati parenja....
» problemi kod parenja
» ISKUSTVA IZ SOPSTVENOG UZGOJA PTICA KOJE DRŽIM!
» Uopsteno o zebama...
» Uopsteno o papagajima

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Kanarinci-
Skoči na: