Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
bacobobi

bacobobi

Broj poruka : 28
Datum upisa : 07.03.2010
Godina : 52

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeSre Dec 08, 2010 9:50 pm

na ovom forumu a vezano za SZZ (standard zebrastu zebu) već je davnih dana gotovo sve objasnio moj jako dobar prijatelj Vedran Matković koji trenutno zbog posla i sveukupne situacije ne boravi u Osijeku pa samim tim i nije više aktivan u našem društvu, i mogu reći da nam jako ne dostaje njegova uzgojna linija i kvalitativno-kvantitativna, natjecateljska osobnost. No Vedrana na stranu htio sam reći da je SZZ uistinu ptica koja daje mogućnosti i ne baš iskusnim uzgajivačima da se afirmiraju u smislu eksperimentiranja boja i oblika ove ptice. Ovo govorim iz vlastitog iskustva uzgajivaća koji je krenuo od jednog para smeđeg mužjaka ( ne baš reprezentativnog) i sive svjetloleđe ženke koju sam prozvao "Big mama" jer je bilaskoro duplo veća od njega. Od te linije sam dobio toliko puno ptica selektivno ih pareći unazad 3 godine da niti dan danas ne mogu dokućiti odakle sve te mutacije, oblici i boje, osim toga da kroz svaku treću generaciju dobivam potpuno različite boje potpuno različite veličine i potpuno različite izvedbe ptica iz nerazumljivih razloga. Naime htio sam reći jednu jednostavnu stvar ili sam ja neznalica u uzgoju SZZ ili su one u tolikoj mjeri iskrižane sa svim i svačim da ih se jednostavno ne može kontrolirati, one jednostavno bacaju mlade kojom prilikom svaki puta iznova iznenađuju uzgajivača sa svojim bojama koje sežu do granica nevjerojatnosti, npr. od dvije bijele ladno dobijete mlade koji su crno-obrazni, pa onda od dvije smeđe ptice dobijete mlade koji su svjetloleđi sive boje, pa onda od smeđe i sive dobijete maskirne ženke (marmozet) sa smeđim markacijama a mužjake sa crnim obrazima i tako dalje i tako dalje. Jednako tako u međuvremenu dogodi vam se i to da vam crtež i veličina varira za 2 brtoja kako ja to znam reći pa vam je jedna ptica xxl, druga xl, a ostale dvije ss, jednostavno sa SZZ se nikad ne zna, sve ovo što sam vam ja napisao nije ništa u usporedbi sa pticama koje sam vam nabrojao, odnosno sa onim što one nose u sebi i čega su nositelji. Eto nabrojah vam ja tu svega i svačega a vi čitajte, razmišljajte i bavite se pticama koliko vas volja, one vas neće iznevjeriti nikada, osim što će vas iznevjeriti uvijek vaša očekivanja od njih. Lijep vam pozdrav želim i dase idalje bavite uzgojem ptica posebice SZZ, a sva korisna saznanja napišite na ovom forumu nadovezujući se i na moje komentare i sve druge ostale, pa možda nešto inaučimo, pozdravlja vas uzgajivač SZZ!
Nazad na vrh Ići dole
sipi

Broj poruka : 4
Datum upisa : 16.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeSub Jan 01, 2011 9:58 pm

pitanje imam 4 para zeba vec par puta nose jaja ali do sada se izleglo samo jedno ptice
sada ima oko 30 jaja u vise kucica ako neko moze da mi pomogne sta da radim posto sam pocetnik
hvala unapred Sipi
Nazad na vrh Ići dole
Gero

Gero

Broj poruka : 20
Datum upisa : 13.05.2010
Godina : 51

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeSub Jan 01, 2011 11:38 pm

Može tu biti raznih stvari. Dali upće sjede na jajima? A ako nisu u grijanom prostoru ja bi ih pripremio za sljedeću sezonu. Odvojio bi mužjake od ženki par mjeseci pa bi ih vratio u jato i možda bi se stanje popravilo kada se vrate u parove ili se ponovo upare, možda bi dobili veću želju za razmnožavanjem. Malo ih "nakljukati" vitaminima i kvalitetnijom hranom pa vidjeti što će se dogoditi. Par mjeseci neznači ništa., tj. u biti može biti puno stvari što je već napisano u ovoj temi ali treba svakako nešto pokušati da bi se popravilo stanje, možda bi ovaj način pomogao.
Sretno!

Pozzz...
Nazad na vrh Ići dole
dino

Broj poruka : 69
Datum upisa : 07.05.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 02, 2011 12:51 am

[You must be registered and logged in to see this link.]
Evo malo slika mojih zeba nisam ih bas najbolje naslikao i kad ih budem sledeci put slikao potrudicu se da to bolje ispadne.
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 02, 2011 1:18 am

pozz kolega
lepe zebe imas. Smile
moj savet ti je da sklonis kucice jer je suvise hladno za njih!! kod mene su napustile mlade pre 15-tak dana a moje su na temperaturi od 10 do 15 stepeni !

pozz od Nikole alien
Nazad na vrh Ići dole
dino

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 02, 2011 12:48 pm

Ali nebi vjerovali meni se zebe ne razmnozavaju kad su u letilici ne znam zasto ali ja kada zavrsim sa parenjem u toku godine ja ih sve stavim u letilicu i one dosada nisu izlegnjivale mlade ne znam zasto cak su mi i ljeti neke bile u letilici kada je sezona parenja a ja sam im kucice stavio da im nije hladno.
Hvala vam Nikola na savjetu ako budu htjele da se razmnozavaju ja cu im kucice maci mada cisto sumnjam.

Veeeeliki pozdrav od Dina
Nazad na vrh Ići dole
dino

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 02, 2011 3:31 pm

I moram da kazem da imam problm sa jednim parom zeba u pitanju je jedna bijela zenka i jedan sareni muzijak ta zenka stvarno uvijek snese 7-8 jaja i uviek su ili sva plodna ili je jedno neplodno e sad taj par zeba veoma slabo podize pilad prosle godine stavio sam ih u jedan kavez zajedno i zenka je od aprila do avgusta non stop snosila jaja ali su samo jedno pile podigli sva su im crkavala nije bio problem sa gnijezom jer imam odlicna kockasta gnijezda taman su dimenzije sve im dajem da jedu sta treba ja sam ih kasnije naravno odvojio da se zenka ne preforsira .Ne znam sta da radim bojim se da i ove godine ne bude isto tako da ne podizu pilad.Sta mi vi preporucujete da uradim. Veliki pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
bacobobi

bacobobi

Broj poruka : 28
Datum upisa : 07.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 02, 2011 10:22 pm

NEMOJ sklanjat kućice pusti ptice da se legu, od 5 ostaće ti 2 ali te će bit prave i nećeš ih morat grijat to će biti one ptice koje su zdrave i one koje će garantirat zdravo potomstvo
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimePon Jan 03, 2011 12:02 am

pozdrav Dino

iskreno da ti kazem ja bi se te zenke resio jer ona nece nikad izvesti vise mladih.
jednostavno je takva. ja sam probavao i muzjake da menjam i ishranu i u izolaciji su bili ali kad nece nece. ako hoces mlade od nje moras njena jaja da podmetnes pod drugu zenku koja je u istom periodu snela jaja kao i ona.
ja sam to uradio letos i to uspesno!!
neznam dino, uradi kako mislis da je ispravno jer nas dosta te savetujemo ovde a svi imamo drugacija iskustva. pa izaberi ...

pozz od Nikole alien

i nemoj mi persirati nisam toliko star Very Happy Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 23, 2011 4:12 pm

Ja sam mom zebanu ponudio naklijalo zito i ne ljuti se.
[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
acca

acca

Broj poruka : 35
Datum upisa : 20.01.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeČet Jan 27, 2011 11:36 am

sta mislite ima li sanse izvesti guldove ispod zebraste zebe POCETNIK
Nazad na vrh Ići dole
ivan83

Broj poruka : 30
Datum upisa : 26.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeČet Jan 27, 2011 4:11 pm

ima, ali bolji su galebici i prvo bolje pocni sa zebama ako jos nisi nista pilio pa tek onda guldove. pozdav
Nazad na vrh Ići dole
acca

acca

Broj poruka : 35
Datum upisa : 20.01.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeČet Jan 27, 2011 5:37 pm

Drugar jesam izlegao zebice ,papagaje al sa guldovima nemam iskustva a galebice nemam
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Jan 30, 2011 10:30 pm

Poletarac.
Slikano 2008.g.
Nazad na vrh Ići dole
marconi

marconi

Broj poruka : 163
Datum upisa : 23.05.2010
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Feb 13, 2011 12:55 pm

Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 13, 2011 8:05 pm

Evo i ja sam konacno kompletirao jedan par zeba. HVALA Luckyboy-u.
Za sad se dobro slazu, sede jedna pored druge, ali i sinoc i veceras muzjak udje u kucicu(zatvoreno gnezdo), a zenka ostane na stapu pored.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 13, 2011 8:56 pm

Ma tvrdi pazar, ne da prvu noc ! Smile
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeČet Mar 17, 2011 11:58 am

evo jednog mog mutanta od normala !!! Smile Smile

Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeSub Mar 19, 2011 2:41 pm

Evo i novosti.
Jutros sam primetio jedno jaje.Nadam se da ce ih biti jos.
Nazad na vrh Ići dole
ado

Broj poruka : 37
Datum upisa : 20.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 2:38 am

pozdrav ja sam novi na forumu! imam par australiskih zebrica koje sam nabavio prije dvije sedmice kupio sa kavez i svu opremu hranu itd.i posle prve sedmice muzjak je napravio gnijezdo i vec imam 4 jaja u kavezu imam jos i 2 tigrice ! htio bih pitati posto sam totalni amater sto se tice zeba nakon polaganja jaja koliko mogu da racunam na mlade?? i jos nesto muzjak je napravio gnijezdo extra tako da ne mogu da vidim koliko ima jaja zadnji put sam vidio 4 posle je doradio jgnijezdo vise nista ne vidim!
lijep pozdrav molim odgovor !
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 7:25 am

ado ::
pozdrav ja sam novi na forumu! imam par australiskih zebrica koje sam nabavio prije dvije sedmice kupio sa kavez i svu opremu hranu itd.i posle prve sedmice muzjak je napravio gnijezdo i vec imam 4 jaja u kavezu imam jos i 2 tigrice ! htio bih pitati posto sam totalni amater sto se tice zeba nakon polaganja jaja koliko mogu da racunam na mlade?? i jos nesto muzjak je napravio gnijezdo extra tako da ne mogu da vidim koliko ima jaja zadnji put sam vidio 4 posle je doradio jgnijezdo vise nista ne vidim!
lijep pozdrav molim odgovor !

kolega

nemoj da ti je tesko da citas od pocetka jer je sve objasnjeno na prvoj stranici ove teme, a ostalo su nasa iskustva .....
Nazad na vrh Ići dole
ado

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 3:11 pm

evo slicica i od mene pa molim misljenje
Nazad na vrh Ići dole
ado

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 3:19 pm

kako da postavim slike??
Nazad na vrh Ići dole
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 3:26 pm

ado ::
kako da postavim slike??

Evo linka pa pogledaj.........
[You must be registered and logged in to see this link.]

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
ado

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitimeNed Mar 20, 2011 3:34 pm

[You must be registered and logged in to see this image.] nadam se da sam uspio!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 6 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 6 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 18 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: