Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
Exotic

Exotic

Broj poruka : 41
Datum upisa : 27.01.2011

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeSub Mar 03, 2012 9:30 pm

Nisam mislio da to ima neke veze, ali sada kada čitam ovo zaista mislim da veličina ženke utiče na veličinu mladih. Recimo meni se jedna obična bela krupna ženka sparila sa običnim sivim mužjakom koji je bio malo sitniji od nje i sve mlade ptice koje sam dobio od njih su dosta krupne. Prvenstveno ženke a onda i mužjaci koji su veći od svog oca. S druge strane običan braon par daje mlade manje veličine, slične kao što su oni. Dakle može biti a i ne mora da znači... Smile
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 04, 2012 7:53 pm

Naravno da neovisi samo od ženke... ali je puno lakše dobiti na veličini mladih pareči veću ženku i manjeg mužjaka, nego manju ženku i većeg mužjaka! inače gigantizam kod SZZ je jako zanimljiva tema! O veličini mladih dakako ovisi i ishrana (razvoj i kvaliteta počinju već u jajetu- odnosno sa kakvom su se hranom hranili roditelji), dužina boravka mladih u gnjezdu prije prvog izljetanja, kvalitetno izgrađen "vtrić" (poseban kavez ili volijera gdje odvajamo mlade)... itd. Wink
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

Broj poruka : 32
Datum upisa : 02.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 3:56 pm

da li je normalno da zenka pocne opet da lezi jaja,a da mladunci jos nisu othranjeni,evo ima 19,20 dan kako su mladunci u pokretu,a vec je zenka izlegla novu turu jaja,prva tura je bilo 5 jaja,4 ziva i zdrava,a jedno je uginulo,sada opet mislim da je 4,5 jaja,a mozda i vise
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 7:50 pm

Ako si davao jajčanu hranu dok su odhranjivali mlade - može da se dogodi da da krenu sa novim leglom.
Da li su mladi stari 20-ak dana ili ima 20-ak dana kako su izašli iz gnezda?
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 8:36 pm

ima 15 dana od kako su izasli iz gnezda, davao sam malo zumanac sa plazmom,ali povrsno mozda 2 puta do sada po 1,2 kasicice...,kao i mrvice hleba posute mlekom,ali sam zapazao da time hrane mlade...
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 8:59 pm

Ako ima 15 dana,oni su verovatno i poceli da jedu sami,normalno je da zenka pocne novo leglo,ne brini nista,pozz
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 9:04 pm

ma lenstine nece da jedu same,jedna samo kljucka ove 3 se non stop vrzmaju po kucici,verovatno menjaju roditelje na jajima ali i dalje cvrkucu i traze da ih hrane roditelji,primetio sam da majka ne zeli ali otac silom im sipa u kljun,ponekad se majka i narogusi na nekog pa ga kljucne bounce
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 9:42 pm

Mleko se ne daje pticama .....

moze da bude pogubno !!!!!!!!!!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 9:45 pm

samo kapnem da bude vlaznjikavo,ne topim ga ,neko je to spomenuo na forumu i istina je da se zebe dave u tome i ne bune se
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 9:52 pm

zebe se dave u vlaznoj hrani a mleko ni pod razno
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

Broj poruka : 282
Datum upisa : 22.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 10:00 pm

I odvoji mlade od roditelja.trazit ce one dok god su s njima.slozio bi se da mljeko obavezno izbacis
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePon Mar 05, 2012 11:17 pm

,a sta ako ne budu htele da jedu i dalje,hoce li uginuti,i sada se menjaju na jajima,ako uznemirim roditelje ,mogu li napustiti gnezdo ?
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeUto Mar 06, 2012 7:57 am

Tvoje ptice su sasvim spremne da same uzimaju hranu. Mlade slobodno odvoji od roditelja! Inaće poznato je da se australske egzote pare samo u sezoni kiša (kada ima dovoljno hrane), tako da su pronađena gnjezda gouldova, zeba... itd. kako u jednoj duplji u isto vrijeme imaju i po tri legla (na jednom sjede, drugi su stari par dana, a treći su već za izletit). Tako ptice maksimalno iskorištavaju vrijeme obilja koje im je majka priroda dala, a koje ponekad nije dovoljno dugo! Tvoje ptice znaju šta rade, samo nakon nekon vremena moraš smanjit kvalitetu ishrane i izbacit gnjezda, kako bi se i odmorile.
Što se tiče mlijeka- obavezno izbacit iz prehrane!

Pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeUto Mar 06, 2012 6:26 pm

znaci ako ih odvojim od roditelja morace same da uzimaju hranu ? ... koji dan od dana izleganja se mogu mladi odvajati ,da li se broji od izlaska iz gnezda ili izleganja ? i na koliko od prilike im izbija kljun (crveni) i dobijaju se sare ,i da li ima to veze sa odhranjivanjem ? citao sam sve postove ali ako moze neko ovako da mi pojasni
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeUto Mar 06, 2012 8:11 pm

Nemoj slusati kada ti neko kaze naprimer 50 dana. Vreme kada treba da prebacis mlade u drugi kavez treba sam da odredis, kada vidis da su oni spremni da sami krckaju semenke, da zive samostalan zivot...
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

Broj poruka : 42
Datum upisa : 06.03.2012
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeSre Mar 07, 2012 8:45 pm

Zdravo svima,ja- sam novi clan u vasem drustvu nazalost sa mnogo nalo iskustva u odgajanju ptica.Od nedavno imam nekoliko para zebrastih zeba i za sada imam samo jedan problem.Ugnezdu sam jasno video tri pileta mozda stara dva tri dana.Posle naredna tri dana u gnezdu ih nema...a i u kavezu ih nisam nasao.dali neko od vas moze da mi objasni sta se tu desava...Posle nedelju dana u gnezdu su tri jajeta i neznam sta dalje sa tim parom.
Nazad na vrh Ići dole
vladogouldovi

vladogouldovi

Broj poruka : 282
Datum upisa : 22.01.2012
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeSre Mar 07, 2012 9:01 pm

Mozda imas problema s misevima.
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeSre Mar 07, 2012 9:14 pm

Kavez sa pticama je u kuci,zica na kavezu gusta,misevima pristup apsolutno nemoguc.U drugom gnezdu,kod drugog para sve je u redu.cak je prvi par na vecoj visini u sami vrh sestougaonog kaveza sa krovom od lesonita.bojim se da nije neka vrsta kanibalizma.
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePet Mar 09, 2012 6:33 pm

e i nama pocetnicima se nekad posreci...sest piladi u gnezdu...
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePet Mar 09, 2012 6:41 pm

pa Dobro...imalinekog na forumu da zeli sa novim clanovima da razmeni iskustva i da pocetnicima pruzi neki savet za poboljsavanjeodgajanja ovih lepotica
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimePet Mar 09, 2012 7:03 pm

pozz miticsinger

ova tema trenutno ima 45 stranica..... ako na tih 45 ne nedjes sta ti treba slobodno pitaj rado cemo odgovoriti...

sa srecom da ti odhrane svih 6 mladih... Smile
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 9:05 am

pozdrav i tebi nikola,hvala na lepim zeljama.jutros sam u drugom gnezdu nsao samo jedno pile...jedince...i to se desava jelda...
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 11, 2012 6:30 pm

meni je i druga bela zeba iz legla uginula posle mesec dana,neznam sta se to desava ,prvi put sam kupio na berzi belu zebu i uginula je za kratko vreme,sada iz lega prvo jedna pa druga, ...neznam sta je to ili imaju neke falinke ili sam ja baksuz ...
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 11, 2012 9:30 pm

pozdrav.kod mene je bela zeba izlegla i othranjuje pored ostalih cetiri i dva svoja bela potomka.od juce mladi izlaze iz gnezda i sve je u najboljem redu.neznam sta se kod tebe desavalo,mozda ti mogu nesto reci iskusniji odgajivaci...samo budi uporan i bice dobro,blueboy
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitimeNed Mar 11, 2012 9:35 pm

blueboy ::
meni je i druga bela zeba iz legla uginula posle mesec dana,neznam sta se to desava ,prvi put sam kupio na berzi belu zebu i uginula je za kratko vreme,sada iz lega prvo jedna pa druga, ...neznam sta je to ili imaju neke falinke ili sam ja baksuz ...
Uginuce nema veze sa bojom.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 18 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 18 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: