| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Exotic
Broj poruka : 41 Datum upisa : 27.01.2011 Lokacija : Kovačica
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 03, 2012 9:30 pm | |
| Nisam mislio da to ima neke veze, ali sada kada čitam ovo zaista mislim da veličina ženke utiče na veličinu mladih. Recimo meni se jedna obična bela krupna ženka sparila sa običnim sivim mužjakom koji je bio malo sitniji od nje i sve mlade ptice koje sam dobio od njih su dosta krupne. Prvenstveno ženke a onda i mužjaci koji su veći od svog oca. S druge strane običan braon par daje mlade manje veličine, slične kao što su oni. Dakle može biti a i ne mora da znači... | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 04, 2012 7:53 pm | |
| Naravno da neovisi samo od ženke... ali je puno lakše dobiti na veličini mladih pareči veću ženku i manjeg mužjaka, nego manju ženku i većeg mužjaka! inače gigantizam kod SZZ je jako zanimljiva tema! O veličini mladih dakako ovisi i ishrana (razvoj i kvaliteta počinju već u jajetu- odnosno sa kakvom su se hranom hranili roditelji), dužina boravka mladih u gnjezdu prije prvog izljetanja, kvalitetno izgrađen "vtrić" (poseban kavez ili volijera gdje odvajamo mlade)... itd. | |
|
| |
blueboy
Broj poruka : 32 Datum upisa : 02.02.2012 Lokacija : Pozarevac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 3:56 pm | |
| da li je normalno da zenka pocne opet da lezi jaja,a da mladunci jos nisu othranjeni,evo ima 19,20 dan kako su mladunci u pokretu,a vec je zenka izlegla novu turu jaja,prva tura je bilo 5 jaja,4 ziva i zdrava,a jedno je uginulo,sada opet mislim da je 4,5 jaja,a mozda i vise | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 7:50 pm | |
| Ako si davao jajčanu hranu dok su odhranjivali mlade - može da se dogodi da da krenu sa novim leglom. Da li su mladi stari 20-ak dana ili ima 20-ak dana kako su izašli iz gnezda? | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 8:36 pm | |
| ima 15 dana od kako su izasli iz gnezda, davao sam malo zumanac sa plazmom,ali povrsno mozda 2 puta do sada po 1,2 kasicice...,kao i mrvice hleba posute mlekom,ali sam zapazao da time hrane mlade... | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 8:59 pm | |
| Ako ima 15 dana,oni su verovatno i poceli da jedu sami,normalno je da zenka pocne novo leglo,ne brini nista,pozz | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 9:04 pm | |
| ma lenstine nece da jedu same,jedna samo kljucka ove 3 se non stop vrzmaju po kucici,verovatno menjaju roditelje na jajima ali i dalje cvrkucu i traze da ih hrane roditelji,primetio sam da majka ne zeli ali otac silom im sipa u kljun,ponekad se majka i narogusi na nekog pa ga kljucne | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 9:42 pm | |
| Mleko se ne daje pticama .....
moze da bude pogubno !!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 9:45 pm | |
| samo kapnem da bude vlaznjikavo,ne topim ga ,neko je to spomenuo na forumu i istina je da se zebe dave u tome i ne bune se | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 9:52 pm | |
| zebe se dave u vlaznoj hrani a mleko ni pod razno | |
|
| |
vladogouldovi
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.01.2012 Godina : 36 Lokacija : cepin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 10:00 pm | |
| I odvoji mlade od roditelja.trazit ce one dok god su s njima.slozio bi se da mljeko obavezno izbacis | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 05, 2012 11:17 pm | |
| ,a sta ako ne budu htele da jedu i dalje,hoce li uginuti,i sada se menjaju na jajima,ako uznemirim roditelje ,mogu li napustiti gnezdo ? | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 06, 2012 7:57 am | |
| Tvoje ptice su sasvim spremne da same uzimaju hranu. Mlade slobodno odvoji od roditelja! Inaće poznato je da se australske egzote pare samo u sezoni kiša (kada ima dovoljno hrane), tako da su pronađena gnjezda gouldova, zeba... itd. kako u jednoj duplji u isto vrijeme imaju i po tri legla (na jednom sjede, drugi su stari par dana, a treći su već za izletit). Tako ptice maksimalno iskorištavaju vrijeme obilja koje im je majka priroda dala, a koje ponekad nije dovoljno dugo! Tvoje ptice znaju šta rade, samo nakon nekon vremena moraš smanjit kvalitetu ishrane i izbacit gnjezda, kako bi se i odmorile. Što se tiče mlijeka- obavezno izbacit iz prehrane!
Pozdrav! | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 06, 2012 6:26 pm | |
| znaci ako ih odvojim od roditelja morace same da uzimaju hranu ? ... koji dan od dana izleganja se mogu mladi odvajati ,da li se broji od izlaska iz gnezda ili izleganja ? i na koliko od prilike im izbija kljun (crveni) i dobijaju se sare ,i da li ima to veze sa odhranjivanjem ? citao sam sve postove ali ako moze neko ovako da mi pojasni | |
|
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 06, 2012 8:11 pm | |
| Nemoj slusati kada ti neko kaze naprimer 50 dana. Vreme kada treba da prebacis mlade u drugi kavez treba sam da odredis, kada vidis da su oni spremni da sami krckaju semenke, da zive samostalan zivot... | |
|
| |
miticsinger
Broj poruka : 42 Datum upisa : 06.03.2012 Godina : 61 Lokacija : 18412 zitoradja
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 07, 2012 8:45 pm | |
| Zdravo svima,ja- sam novi clan u vasem drustvu nazalost sa mnogo nalo iskustva u odgajanju ptica.Od nedavno imam nekoliko para zebrastih zeba i za sada imam samo jedan problem.Ugnezdu sam jasno video tri pileta mozda stara dva tri dana.Posle naredna tri dana u gnezdu ih nema...a i u kavezu ih nisam nasao.dali neko od vas moze da mi objasni sta se tu desava...Posle nedelju dana u gnezdu su tri jajeta i neznam sta dalje sa tim parom. | |
|
| |
vladogouldovi
Broj poruka : 282 Datum upisa : 22.01.2012 Godina : 36 Lokacija : cepin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 07, 2012 9:01 pm | |
| Mozda imas problema s misevima. | |
|
| |
miticsinger
Broj poruka : 42 Datum upisa : 06.03.2012 Godina : 61 Lokacija : 18412 zitoradja
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 07, 2012 9:14 pm | |
| Kavez sa pticama je u kuci,zica na kavezu gusta,misevima pristup apsolutno nemoguc.U drugom gnezdu,kod drugog para sve je u redu.cak je prvi par na vecoj visini u sami vrh sestougaonog kaveza sa krovom od lesonita.bojim se da nije neka vrsta kanibalizma. | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 09, 2012 6:33 pm | |
| e i nama pocetnicima se nekad posreci...sest piladi u gnezdu... | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 09, 2012 6:41 pm | |
| pa Dobro...imalinekog na forumu da zeli sa novim clanovima da razmeni iskustva i da pocetnicima pruzi neki savet za poboljsavanjeodgajanja ovih lepotica | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 09, 2012 7:03 pm | |
| pozz miticsinger ova tema trenutno ima 45 stranica..... ako na tih 45 ne nedjes sta ti treba slobodno pitaj rado cemo odgovoriti... sa srecom da ti odhrane svih 6 mladih... | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 10, 2012 9:05 am | |
| pozdrav i tebi nikola,hvala na lepim zeljama.jutros sam u drugom gnezdu nsao samo jedno pile...jedince...i to se desava jelda... | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 11, 2012 6:30 pm | |
| meni je i druga bela zeba iz legla uginula posle mesec dana,neznam sta se to desava ,prvi put sam kupio na berzi belu zebu i uginula je za kratko vreme,sada iz lega prvo jedna pa druga, ...neznam sta je to ili imaju neke falinke ili sam ja baksuz ... | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 11, 2012 9:30 pm | |
| pozdrav.kod mene je bela zeba izlegla i othranjuje pored ostalih cetiri i dva svoja bela potomka.od juce mladi izlaze iz gnezda i sve je u najboljem redu.neznam sta se kod tebe desavalo,mozda ti mogu nesto reci iskusniji odgajivaci...samo budi uporan i bice dobro,blueboy | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 11, 2012 9:35 pm | |
| - blueboy ::
- meni je i druga bela zeba iz legla uginula posle mesec dana,neznam sta se to desava ,prvi put sam kupio na berzi belu zebu i uginula je za kratko vreme,sada iz lega prvo jedna pa druga, ...neznam sta je to ili imaju neke falinke ili sam ja baksuz ...
Uginuce nema veze sa bojom. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|