| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jun 21, 2011 9:17 pm | |
| Da bi ljuska bila malo tvrdja daje se kalcijum(ja sam u jajcanu hranu ubacivao po malo stocne krede), a to sto su pojele jaja , mozda su zakljucile da su neoplodjena ili nisu spremne da leze na njima. Pojacaj im malo ishranu i mozda ispadne nova tura jaja. | |
|
| |
mt_manki
Broj poruka : 5 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Jun 22, 2011 10:25 pm | |
| Ok,hvala mnogo...dajem im i ponešto od povrća i voća,u pet šopu mi nisu znali ništa reći i dali su mi samo te sjemenke koje inače jedu kombinovane sa nekim vitaminima i mineralima,ali one to samo izbacuju... | |
|
| |
nemanja-77
Broj poruka : 3 Datum upisa : 08.05.2011 Lokacija : beograd
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Jul 08, 2011 9:41 pm | |
| sta je to jajcana hrana? kako se pravi naklijalo seme? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Jul 08, 2011 10:15 pm | |
| Ovih dana će bti u slici i reči kako se naklijava seme,i nešto o jajčanoj,oprobane recepture domaće i malo o stranim gotovim hranama | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Jul 08, 2011 10:41 pm | |
| ok, lucky. to ne bi bilo lose za pocetnike da ljudi ne lutaju u neznanju . ti i ne bi bio general kad bi sve sebicno cuvao za sebe. ti i moj komsija sale imate sta reci kad su u pitanju egzote. pomno vas pratim i upijam svaku vasu rec. pozdrav! | |
|
| |
vladimircvele
Broj poruka : 3 Datum upisa : 05.06.2011 Godina : 29 Lokacija : Paracin,Serbia
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Jul 13, 2011 6:48 pm | |
| sa jajcano hranom se hrane zebice to ih tera da se pare hrane se i male zebice a evo kako se pravi skuvaj jaje uzmi mleveni keks ali da nije cokoladan znaci samo onaj obican beo kad se skuva jaje odvoji zumanac i belanac onca belanac s viljuskom izmrvi isto tako uradi s zumancem i onda sve to lepo promesaj i na kraju kada sve to lepo zavrsis sipas vodu u casu za jedan prst i sipi u to sto si napravio i promesaj onda das zebicama. al kada ti snesu jaje prestani da im dajes jajcanu POZZZ W!_@D@ | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Jul 14, 2011 3:14 pm | |
| poz svima.ja sam novi na formu, imam 4 para zeba u 2x2x1m dali im je to dosta? u tri gnezda imam 10 jaja ali nikako da vidim kad leze na njima, sta da radim? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Jul 14, 2011 9:49 pm | |
| - ivan79 ::
- poz svima.ja sam novi na formu, imam 4 para zeba u 2x2x1m dali im je to dosta? u tri gnezda imam 10 jaja ali nikako da vidim kad leze na njima, sta da radim?
Veličina prostora koju imaš može da podnese dosta više parova od 4,a što se ležanja tiče ne brini se,sve je to normalno,pročitaj malo temu od početka. | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Jul 15, 2011 4:27 pm | |
| | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Jul 18, 2011 5:18 pm | |
| mozda sam dosadan ali moram da pitam, u jednoj volijeri imam 4 para a u drugoj sam pre 3 nedelje odvojio par belih.zajedno spavaju u gnezdu .i pocele su da ubacuju materijal u njega .dali mogu sada da ih prebacim sa ostalima koji vec imaju jaja u gnezdima? ps. bojim se da se ne raspare . hteo bi da imam cisto bele ptice | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Jul 18, 2011 7:03 pm | |
| Pa ako sad hoces da ih prebacis onda ces da ih poremetis jer su sad u procesu gradnje gnezda ako ih prebacis prestace da prave gnezdo i nema nista od mladi zato pusti neka izlegu mlade pa kad mladi odrastu ti roditelje prebaci zajedno sa ostalim zebama !!! | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 19, 2011 5:33 pm | |
| postao sam majka izleglo mi se jedno pile . trebam li nesta da radim ili da uzivam ? uspeo sam da proklijam seme kako treba , dajem im svaki dan proklijalo seme maslacak i zeleni muhar treba li jos nesta da ubacim? | |
|
| |
jecham
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Jul 23, 2011 12:32 pm | |
| | |
|
| |
vladimircvele
Broj poruka : 3 Datum upisa : 05.06.2011 Godina : 29 Lokacija : Paracin,Serbia
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Jul 24, 2011 10:38 am | |
| Ako mozete da mi obijasnite nesto? Imam zebice koje su mi snele 4 jajeta,proslo je nekolikoliko dana i bas pred dva dana da mi se izvedu dva jajeta su nestala ja mislim da su ih izbacili posto sama ptica odredjuje koliko ce da ih cuva? Ostala su mi samo sva jajeta i sutra se izvode ako su plodna to necu da gledam jer ako se izvede izvede ako ne nemora | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Jul 25, 2011 3:53 pm | |
| | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Jul 25, 2011 9:05 pm | |
| danas sam nasao pile staro pet dana u posudi za vodu .koja je od gnezda udaljena 2 metra ,jel moguce da su ga izneli iz gnezda i zasto to rade? | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Jul 25, 2011 11:48 pm | |
| Pozdrav! Podjelio bih ovaj problem na dva odgovora:
1- Prvi problem bi se odnosio na mlade mužjake koji zbog nedostatka iskustva, jednostavno ne prepoznaju svoje mlade, odnosno u nedostatku svijetla u gnjezdu svoje mlade prepoznaju kao strano tijelo koje ne pripada u isto. To je najčešći primjer kod Guldova iako se dešava i kod zebrastih zeba. Imao sam se priliku uvjeriti kako na svojim pticama, tako i kod uzgajivača egzota u Mađarskoj koji je stavljao male sijalice unutar gnjezda baš iz tog razloga...
2- Drugi razlog bi se odnosio na nepotpunu prehranu ili nepovoljnu temperaturu u kojoj ptice jednostavno osjete da ne mogu kvalitetno podići svoje mlade, te ih izbacuju kako ne bi trošili nepotrebnu energiju na već osuđeno propalo leglo, te čekaju bolje uvjete.
pozz | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 12:22 am | |
| Žao mi je što Vam se ovo dešava, ali ako mislite razmnožavati ove prekrasne ptice morate biti svjesni i njihove loše strane... Postoji puno razloga zbog koje bi to mogle raditi (iako je gotovo nmoguće nagađati bez da se vide uvjeti u kojem ptice obitavaju), prednost bi dao ne kvaitetnoj ishrani i ne dovoljno velikom prostoru u kojem se ptice nalaze. Ne bih htio da se razočarate, ali zebraste zebe kao i sva živuća bića imaju neobjašnjivih problema koje ponekad pokazuju upravo na takav naćin, te se mi u ustrajnosti da ih zadržimo i dobijemo mlade godinama borimo sa vjetrenjačama, kako bi na kraju shvatili da se radilo samo o psihičkom problemu naše ptice. Najlakši naćin je da prihvatite ovu činjenicu i držite ove ptice bez pogovora i sa puno ljubavi, te se nadate da će vam one vratiti istom mjerom!
pozz | |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 12:39 am | |
| upravo tako koliko date pticama toliko ce one vratiti..jednostavno treba znati svoje jato i kakve kvalitete to jato moze dati u nasljeda..al za takve stvari prehrana i uvijeti zivljenja ptica je osnova..koju neko moze priustiti neko ne.. | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 3:07 pm | |
| hvala na odgovorima. ja sam u ovome pocetnik, sve sto sam saznao o zebama saznao sam na forumu. uskoro cu slikati kavez i ptice pa da mi kazete kakvi su uslovi. imam cetri para u kavezu 2x2x1 metar ,jedu mesavinu za egzote .pored toga uvek imaju zeleni muhar rendanu sangarepu,ljusku jajeta,klijavo seme i danas poceo da im dajem crvice za pecanje. ako mislite da im nesta nedostaje , molim vas da mi odgovorite sto pre . | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 4:05 pm | |
| | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 4:08 pm | |
| jeeee uspeo sam okaciti sliku . moze te li prokomentarisati ptice i kavez ? i da mi kazete koliko tu ptica mogu da drzim | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 4:22 pm | |
| Zdravo Ivane imas odlicne uslove za ptice tu mozes cuvati slobodno jos egzota tvojim pticama nista ne nedostaje dajes im sve sto treba i imaju prostora za let e sad ces videti kako se koja ponasa pa ti tako postupi prema njenom ponasanju jer to su zivotinje ne umeju da pricaju da bi nam rekle dali im nesto fali ali prati samo njihovo ponasanje i videces o cemu se radi!!!!!!!!!!! | |
|
| |
jecham
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 4:24 pm | |
| Lepe su i ptice i kavez. Cini mi se da ti nedostaju precke. Bilo bi dobro kad bi pored precki ubacio i jednu povecu saksiju sa nekim drvcetom. Pozdrav. | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Jul 26, 2011 4:28 pm | |
| imam snop trske . a sada spremam drvce vrbe da ubacim. imam dve ljuljaske imam i precke ali one samo idu na ove najvislje .pa reko a im ne oduzimam prostora. ali ako kazete da ubacim ubacicu | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|