Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jun 21, 2011 9:17 pm

Da bi ljuska bila malo tvrdja daje se kalcijum(ja sam u jajcanu hranu ubacivao po malo stocne krede), a to sto su pojele jaja , mozda su zakljucile da su neoplodjena ili nisu spremne da leze na njima. Pojacaj im malo ishranu i mozda ispadne nova tura jaja.
Nazad na vrh Ići dole
mt_manki

Broj poruka : 5
Datum upisa : 27.03.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeSre Jun 22, 2011 10:25 pm

Ok,hvala mnogo...dajem im i ponešto od povrća i voća,u pet šopu mi nisu znali ništa reći i dali su mi samo te sjemenke koje inače jedu kombinovane sa nekim vitaminima i mineralima,ali one to samo izbacuju... Rolling Eyes
Nazad na vrh Ići dole
nemanja-77

nemanja-77

Broj poruka : 3
Datum upisa : 08.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePet Jul 08, 2011 9:41 pm

sta je to jajcana hrana?
kako se pravi naklijalo seme?
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePet Jul 08, 2011 10:15 pm

Ovih dana će bti u slici i reči kako se naklijava seme,i nešto o jajčanoj,oprobane recepture domaće i malo o stranim gotovim hranama Smile
Nazad na vrh Ići dole
farmacy

Broj poruka : 62
Datum upisa : 03.11.2010
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePet Jul 08, 2011 10:41 pm

ok, lucky. to ne bi bilo lose za pocetnike da ljudi ne lutaju u neznanju . ti i ne bi bio general kad bi sve sebicno cuvao za sebe. ti i moj komsija sale imate sta reci kad su u pitanju egzote. pomno vas pratim i upijam svaku vasu rec.
pozdrav!
Nazad na vrh Ići dole
vladimircvele

vladimircvele

Datum upisa : 05.06.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeSre Jul 13, 2011 6:48 pm

sa jajcano hranom se hrane zebice to ih tera da se pare hrane se i male zebice I love you

a evo kako se pravi

skuvaj jaje
uzmi mleveni keks ali da nije cokoladan znaci samo onaj obican beo Very Happy
kad se skuva jaje odvoji zumanac i belanac onca belanac s viljuskom izmrvi isto tako uradi s zumancem
i onda sve to lepo promesaj
i na kraju kada sve to lepo zavrsis sipas vodu u casu za jedan prst i sipi u to sto si napravio i promesaj onda das zebicama.
al kada ti snesu jaje prestani da im dajes jajcanu

POZZZ W!_@D@ king
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeČet Jul 14, 2011 3:14 pm

poz svima.ja sam novi na formu, imam 4 para zeba u 2x2x1m dali im je to dosta? u tri gnezda imam 10 jaja ali nikako da vidim kad leze na njima, sta da radim?
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeČet Jul 14, 2011 9:49 pm

ivan79 ::
poz svima.ja sam novi na formu, imam 4 para zeba u 2x2x1m dali im je to dosta? u tri gnezda imam 10 jaja ali nikako da vidim kad leze na njima, sta da radim?
Veličina prostora koju imaš može da podnese dosta više parova od 4,a što se ležanja tiče ne brini se,sve je to normalno,pročitaj malo temu od početka.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePet Jul 15, 2011 4:27 pm

hvala ,
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePon Jul 18, 2011 5:18 pm

mozda sam dosadan ali moram da pitam, u jednoj volijeri imam 4 para a u drugoj sam pre 3 nedelje odvojio par belih.zajedno spavaju u gnezdu .i pocele su da ubacuju materijal u njega .dali mogu sada da ih prebacim sa ostalima koji vec imaju jaja u gnezdima? ps. bojim se da se ne raspare . hteo bi da imam cisto bele ptice
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePon Jul 18, 2011 7:03 pm

Pa ako sad hoces da ih prebacis onda ces da ih poremetis jer su sad u procesu gradnje gnezda ako ih prebacis prestace da prave gnezdo i nema nista od mladi zato pusti neka izlegu mlade pa kad mladi odrastu ti roditelje prebaci zajedno sa ostalim zebama !!!
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 19, 2011 5:33 pm

postao sam majka Smile izleglo mi se jedno pile . trebam li nesta da radim ili da uzivam ? uspeo sam da proklijam seme kako treba , dajem im svaki dan proklijalo seme maslacak i zeleni muhar treba li jos nesta da ubacim?
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeSub Jul 23, 2011 12:32 pm

Evo i mojih ovogodisnjnih mladih zeba(druga tura)
[You must be registered and logged in to see this image.]
mlada zenka koja je izdvojena jer ima neku povredicu na nozi.
i par odraslih

i sve zajedno

Nazad na vrh Ići dole
vladimircvele

vladimircvele

Datum upisa : 05.06.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeNed Jul 24, 2011 10:38 am

Ako mozete da mi obijasnite nesto?
Imam zebice koje su mi snele 4 jajeta,proslo je nekolikoliko dana i bas pred dva dana da mi se izvedu dva jajeta su nestala ja mislim da su ih izbacili posto sama ptica odredjuje koliko ce da ih cuva?
Ostala su mi samo sva jajeta i sutra se izvode ako su plodna to necu da gledam jer ako se izvede izvede ako ne nemora confused
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePon Jul 25, 2011 3:53 pm

Zenka

mužjak
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePon Jul 25, 2011 9:05 pm

danas sam nasao pile staro pet dana u posudi za vodu .koja je od gnezda udaljena 2 metra ,jel moguce da su ga izneli iz gnezda i zasto to rade?
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimePon Jul 25, 2011 11:48 pm

Pozdrav!
Podjelio bih ovaj problem na dva odgovora:

1- Prvi problem bi se odnosio na mlade mužjake koji zbog nedostatka iskustva, jednostavno ne prepoznaju svoje mlade, odnosno u nedostatku svijetla u gnjezdu svoje mlade prepoznaju kao strano tijelo koje ne pripada u isto. To je najčešći primjer kod Guldova iako se dešava i kod zebrastih zeba. Imao sam se priliku uvjeriti kako na svojim pticama, tako i kod uzgajivača egzota u Mađarskoj koji je stavljao male sijalice unutar gnjezda baš iz tog razloga...

2- Drugi razlog bi se odnosio na nepotpunu prehranu ili nepovoljnu temperaturu u kojoj ptice jednostavno osjete da ne mogu kvalitetno podići svoje mlade, te ih izbacuju kako ne bi trošili nepotrebnu energiju na već osuđeno propalo leglo, te čekaju bolje uvjete.

pozz
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 12:22 am

Žao mi je što Vam se ovo dešava, ali ako mislite razmnožavati ove prekrasne ptice morate biti svjesni i njihove loše strane... Postoji puno razloga zbog koje bi to mogle raditi (iako je gotovo nmoguće nagađati bez da se vide uvjeti u kojem ptice obitavaju), prednost bi dao ne kvaitetnoj ishrani i ne dovoljno velikom prostoru u kojem se ptice nalaze. Ne bih htio da se razočarate, ali zebraste zebe kao i sva živuća bića imaju neobjašnjivih problema koje ponekad pokazuju upravo na takav naćin, te se mi u ustrajnosti da ih zadržimo i dobijemo mlade godinama borimo sa vjetrenjačama, kako bi na kraju shvatili da se radilo samo o psihičkom problemu naše ptice.
Najlakši naćin je da prihvatite ovu činjenicu i držite ove ptice bez pogovora i sa puno ljubavi, te se nadate da će vam one vratiti istom mjerom!

pozz
Nazad na vrh Ići dole
braneOS

braneOS

Broj poruka : 201
Datum upisa : 22.12.2010
Godina : 38

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 12:39 am

upravo tako koliko date pticama toliko ce one vratiti..jednostavno treba znati svoje jato i kakve kvalitete to jato moze dati u nasljeda..al za takve stvari prehrana i uvijeti zivljenja ptica je osnova..koju neko moze priustiti neko ne..
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 3:07 pm

hvala na odgovorima. ja sam u ovome pocetnik, sve sto sam saznao o zebama saznao sam na forumu. uskoro cu slikati kavez i ptice pa da mi kazete kakvi su uslovi. imam cetri para u kavezu 2x2x1 metar ,jedu mesavinu za egzote .pored toga uvek imaju zeleni muhar rendanu sangarepu,ljusku jajeta,klijavo seme i danas poceo da im dajem crvice za pecanje. ako mislite da im nesta nedostaje , molim vas da mi odgovorite sto pre .
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 4:05 pm

[img][You must be registered and logged in to see this image.] Shot at 2011-07-26 [You must be registered and logged in to see this image.]
hot at 2011-07-26 [You must be registered and logged in to see this image.]
Shot at 2011-07-26
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 4:08 pm

jeeee uspeo sam okaciti sliku . moze te li prokomentarisati ptice i kavez ? i da mi kazete koliko tu ptica mogu da drzim
Nazad na vrh Ići dole
Sale77-Nis

Sale77-Nis

Broj poruka : 939
Datum upisa : 28.12.2009
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 4:22 pm

Zdravo Ivane imas odlicne uslove za ptice tu mozes cuvati slobodno jos egzota tvojim pticama nista ne nedostaje dajes im sve sto treba i imaju prostora za let e sad ces videti kako se koja ponasa pa ti tako postupi prema njenom ponasanju jer to su zivotinje ne umeju da pricaju da bi nam rekle dali im nesto fali ali prati samo njihovo ponasanje i videces o cemu se radi!!!!!!!!!!!
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 4:24 pm

Lepe su i ptice i kavez. Cini mi se da ti nedostaju precke. Bilo bi dobro kad bi pored precki ubacio i jednu povecu saksiju sa nekim drvcetom.
Pozdrav. Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitimeUto Jul 26, 2011 4:28 pm

imam snop trske . a sada spremam drvce vrbe da ubacim. imam dve ljuljaske imam i precke ali one samo idu na ove najvislje .pa reko a im ne oduzimam prostora. ali ako kazete da ubacim ubacicu
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 10 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 10 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: