Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 10:27 am

Nisam siguran da se mogu složiti sa izjavama o jajčanoj ishrani u vrijeme kad ptice imaju mlade. Godinama držim ptice u jatu i nisam u mogućnosti svakoj pojedinačno davati hranu koja je njoj potrebna, tako da moje ptice dobivaju jajčanu prije leženja, dok leže na jajima i dok hrane mlade... i tako cijelu sezonu! A i ptice koje su mi odvojene također hranim istim principom. Štoviše kvalitetno pripremljena jajčana hrana je izuzetno važna za mlade jer djelom izaziva gigantizam (veći mladi). Poznato je da se izbacivanje mladih često pojavljuje kod mladih gouldova (isto tako nije rijedak primjer ni kod drugih egzota), te se neke ptice nastave tako ponašati cijeli svoj životni ciklus ili bar neko vrijeme, takve ptice udaljavam ili jednostavno podbacujem jaja pod druge. Tu se jednostavno radi o psihi ptice i tu se ne može ništa!
Kvalitetno pripremljena ptica za parenje, ako je zdrava i psihološki i fizički ne bi smjela raditi takve stvari!
Pozz!
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 10:59 am

vecos ::
Nisam siguran da se mogu složiti sa izjavama o jajčanoj ishrani u vrijeme kad ptice imaju mlade. Godinama držim ptice u jatu i nisam u mogućnosti svakoj pojedinačno davati hranu koja je njoj potrebna, tako da moje ptice dobivaju jajčanu prije leženja, dok leže na jajima i dok hrane mlade... i tako cijelu sezonu! A i ptice koje su mi odvojene također hranim istim principom. Štoviše kvalitetno pripremljena jajčana hrana je izuzetno važna za mlade jer djelom izaziva gigantizam (veći mladi). Poznato je da se izbacivanje mladih često pojavljuje kod mladih gouldova (isto tako nije rijedak primjer ni kod drugih egzota), te se neke ptice nastave tako ponašati cijeli svoj životni ciklus ili bar neko vrijeme, takve ptice udaljavam ili jednostavno podbacujem jaja pod druge. Tu se jednostavno radi o psihi ptice i tu se ne može ništa!
Kvalitetno pripremljena ptica za parenje, ako je zdrava i psihološki i fizički ne bi smjela raditi takve stvari!
Pozz!
Kako pripremas tu hranu koja izaziva gigantizam ?
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 11:06 am

Gigantizam kod ptica je vrlo složena tema! Želio sam reći da ako kvalitetno napravite jajčanu hranu, vaši mladi napreduju puno bolje! Naravno nesmijemo zaboraviti zelenilo, voće, sjeme... ukratko- što raznovrsnija i kvalitetnija hrana, to su vaši mladi bolji!
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 11:09 am

Matija nisi dobro razumeo. To je prihrana u koju ulaze zelenis, voce i povrce i jajcana hrana. Jajcanu hranu neki kupuju gotovu, neki sami prave. Vecos inace sam pravi. Sigurno ce ti mladi bolje napredovati i biti krupniji ako su im roditelji bili dobro spremljeni za parenje i ako od svog prvog dana budu hranjeni dobrom i kvalitetnom hranom. Sigurno ce biti veci mladi od jednog para ako su hranjeni svim gore spomenutim prihranama od mladih istog tog para ako su hranjeni obicnom zrnastom hranom. Sto raznovrsnije to bolje.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 11:25 am

skorkovic ::
Matija nisi dobro razumeo. To je prihrana u koju ulaze zelenis, voce i povrce i jajcana hrana. Jajcanu hranu neki kupuju gotovu, neki sami prave. Vecos inace sam pravi. Sigurno ce ti mladi bolje napredovati i biti krupniji ako su im roditelji bili dobro spremljeni za parenje i ako od svog prvog dana budu hranjeni dobrom i kvalitetnom hranom. Sigurno ce biti veci mladi od jednog para ako su hranjeni svim gore spomenutim prihranama od mladih istog tog para ako su hranjeni obicnom zrnastom hranom. Sto raznovrsnije to bolje.
Ja dajem zebama jajcanu hranu svaki drugi dan kad imaju mlade (kupovnu i hranu koju sam pravim),a dok leze na jajima prekidam davanje jajacane hrane.
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 12:08 pm

Pa video si sta je napisao vecos. Mada mozes malo da smanjis jajcanu dok leze na jajima i cim se izvedu mladi trebalo bi svaki dan da se daje..
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 12:18 pm

Svako ima svoj nacin ishrane ja sam zadovoljan moim jer mi je veliki procenat oplodjenosti jaja i broja pilica.
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 12:34 pm

Ako su ptice bez siljenja snele jaja i pocele da leze,a dok su lezale dobijale su jajcanu hranu,moguce je da se muzijak usili i dobije ponovo zelju za parenjem pa se desava da poizbacuje mlade,apsurdno je diskutovati na ovu temu jer je sve zavisi od same ptice,poz
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 9:20 pm

Ok hvala svima

Pozdrav

Boki
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

Broj poruka : 32
Datum upisa : 02.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeNed Apr 01, 2012 8:35 pm

pozz. svima ,evo moj beo cubasti par je izlegao 4 komada zebica,danas su izasle iz gnezda i primetio sam da je muzjak dosta zivahan sve je pocupao repove mladim pticama,jednoj se cak i rana otvorila ali ne toliko strasna,bila je u nekakvom soku,a zatim je uzletela i vratila se u gnezdo sa ostalim pticama... sta mi je ciniti,mucio sam muke sa tim muzjakom nije nikako hteo da menja zenku na jajima sad mu je prvi put .. ?
Nazad na vrh Ići dole
magi

Broj poruka : 6
Datum upisa : 26.03.2011
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePon Apr 02, 2012 2:57 pm

pozdrav svima, jedan par mojih zeba je sneo 3 jaja,ali samo zenka lezi po ceo dan a muzjak samo nocu ulazi u gnezdo. lezi vec nedelju dana. da li je to normalna pojava ? Hvala
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePon Apr 02, 2012 6:08 pm

to je normalno, ne brini ako je sve u redu ocekuj i prinove uskoro pozzzzz....
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePon Apr 02, 2012 9:25 pm

Ja imam dva pra i nejedan muzijak nije lezao na jajima i izlegli se svi mladi od oba para i hrane ih normalno
Nazad na vrh Ići dole
magi

Broj poruka : 6
Datum upisa : 26.03.2011
Godina : 35

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeUto Apr 03, 2012 12:02 am

hvala ...
Nazad na vrh Ići dole
mocur

Broj poruka : 11
Datum upisa : 09.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeUto Apr 03, 2012 8:24 pm

Pozdrav!
Imam jedno pitanje!? Od lani držim zebice. U jesen sam ih iz vanjske volijere premjestio u jednu prostoriju u kući gdje se temp.zraka nije spuštala ispod +16 . Planiram ih vratit u vanjsku volijeru i početi razmnožavati,ali ne znam kada da to uradim jer su kod nas noći i do +5. Koji su vaši savjeti?
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeUto Apr 03, 2012 8:51 pm

Sačekaj još malo da i noći još otople. Možeš ih iznositi preko dana i ostavljati napolju do mraka.
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSre Apr 04, 2012 4:36 pm

Dosta ste napredovali od mog zadnjeg pisanja, svaka čast! No, od 4 jajeta se izlegla 3 mlada ptića koja su pre par dana izašla iz kaveza, sada su na patosu još ih hrane roditelji. Polako je krenulo, ne bih da idem u offtopic, krenuli su i kanarinci, očekujem jaja od pevajućih, i dijamant golubića, od divljaka očekujem nešto tek početkom maja. Uskoro slike, izvinjavam se još jednom za off... cheers
Nazad na vrh Ići dole
steva27

Broj poruka : 17
Datum upisa : 05.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeČet Apr 05, 2012 3:11 am

Imam par zebica koje su se uparile i vec sagradile gnezdo. Muzjak je skroz beo,pa me zanima da li je to neka mutacija ili postoji i ta varijanta zebrastih. Unapred hvala
Nazad na vrh Ići dole
Aleksandar Djuric

Aleksandar Djuric

Broj poruka : 138
Datum upisa : 05.10.2011
Godina : 27

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSub Apr 07, 2012 3:00 am

Pozdrav Stevo cheers
Procitaj temu od pocetka i sve ce ti biti jasno !
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeČet Apr 12, 2012 12:17 am

pogledajte sta je kvalitet.........

Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePet Apr 13, 2012 1:45 pm

evo i mojih ovogodisnjih zebica.
Mužjak je eliminisan(u drugi kavez) jer je počeo da maltretira male, jer hoće ponovo da se pari.[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePet Apr 13, 2012 3:16 pm

od nove godine pa do danas ja sam izveo oko 40 mladih zebica a trenutno su kod mene 19 kom koji su u stanju pripravnosti za odlazak Smile
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePet Apr 13, 2012 8:44 pm

Kod mene je počela i druga tura, ženka je danas snela drugo jaje. Problem mi je što su tri mlada iz prve ture još uvek sa njima, umeju da lete koliko-toliko, mislim da su naučili sami da jedu, ali još uvek traže da ih hrane. Majka ih juri da ih ,,tuče,, E sad, strah me da se to ne završi fatalno jer je počela opet da nosi i da leži. Kad da odvojim mlade, danas im je 31.dan sa roditeljima, kljunovi su im još uvek crni...
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimePet Apr 13, 2012 8:54 pm

Slobodno ih odvoj. Oni bi trebalo poodavno da jedu sami. Trebao bi im davati bar-klas jer to vole da jedu.
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

Broj poruka : 242
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 27

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitimeSub Apr 14, 2012 9:45 am

jecham ::
evo i mojih ovogodisnjih zebica.
Mužjak je eliminisan(u drugi kavez) jer je počeo da maltretira male, jer hoće ponovo da se pari.[You must be registered and logged in to see this image.]

Ne mogu dobro da vidim gnezdo jel to gnezdo kao kucica ili ono samo udubljenje kao sto prave domace pticice ( obicno gnezdo)...
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 20 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 20 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 25 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: