Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
miticsinger

miticsinger

Broj poruka : 42
Datum upisa : 06.03.2012
Godina : 61

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeNed Mar 11, 2012 9:39 pm

zamolio bih da mi kazete dali mogu u istoj volijeri koja zahvata 4kvadrata u osnovi i visine je 2,8m.zajedno sa zebicama drzati jos koju vrstu egzota...kako bi se tigrice slagale sa njima...
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeNed Mar 11, 2012 9:44 pm

Egzote mozes drzati zajedno vise vrsta,a susret papagaja i egzota se zavrsava sa smrtnim ishodom po egzote u vecini slucajeva.
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimePon Mar 12, 2012 10:05 pm

zdravo drustvo!pojavio mi se problem pa pomozite da ga resim.od sest mladih zebica za sada se pojavio proliv samo kod jedne.izilze iz gnezda od pre tri dana i vec pocinj same da se hrane.imaju mesavinu semena,pupuljale grancice vrbe imlevani keks pomesan sa suvim mrvicama hleba.bojim se da i ostale ne dobiju isto.sta da radim,trebali neki lek i koji...
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimePon Mar 12, 2012 10:41 pm

Kod osamostaljivanja mladih se to dešava,počinju da same jedu hranu,a uz hranu pojedu i sve što nađu u kavezu-volijeri.
Dodaj im probiotik i neki vitamin i neće biti problema.
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

Broj poruka : 32
Datum upisa : 02.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 7:50 am

eh maler,dosao komsija i zabuljao se u kavez i zebe mi napustile gnezdo nece vise da leze na jajima,prebacile se u drugo gnezdo,da li mogu da postavim tamo jaja pa da vidim hoce li se lezati ili ako ne leze 2,3 dana na tim jajima mogu da ih bacim ?
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 9:21 am

Ako par sati ne leze na njima ona se ohlade i pile ugine(ne znam tacno posle koliko pile ugine)...
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 9:22 am

znaci najbolje da izbacim ta jaja,oni ne leze vise od 6 sati
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 10:40 am

Pa znas kako. Mozda embrion i nije uginuo ali pitanje je da li ce se oni vratiti. Ne moras bacati jaja, ali sanse da se vrate na jaja su 1%. Meni se iskreno nikada nije desilo da se ptica vrati na jaja ako tako prekine...
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 12:15 pm

Probaj prebaciti jaja u to drugo gnijezdo gdje kažeš da su otišle, mada su šanse vrlo, vrlo male da će nastaviti sa sjedenjem.
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 13, 2012 5:58 pm

prvi put su se vratile tako ,tj. nosila je jaja na 2 mesta i ja sam prebacio sve na jedno,sada sam opet prebacio i otvorio gnezdo da se vide i gledali gledali i zenka je opet sela na jaja,ali macka u dzaku da li je nesto u tim jajima,kog dana se bese izlegu,12,13 /?
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSre Mar 14, 2012 7:49 am

mojih sest malih zeba su iz svog gnezda pocele da izlaze ivracaju se vec nekoliko dana unazad i to je valjda normalno,ali su se sinoc preselile u susedno gnezdo gde je samo jedna mala zebica mladja od njih nedelju dana i sada su tamo.njeni roditelji ih ne diraju,cak ih i hrane.da nediram nista ili da ih preselim u drugi kavez...
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSre Mar 14, 2012 7:54 am

Ne dirajte nista one ce preko dana sve vise da izlaze iz gnezda
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSre Mar 14, 2012 3:54 pm

ipak su napustile gnezdo,steta svih 6 jaja su bili puni
Nazad na vrh Ići dole
miroslav bg

Broj poruka : 2
Datum upisa : 01.03.2012
Godina : 68

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimePet Mar 16, 2012 8:21 am

Pozdrav svima. Kratko vremena sam na ovom forumu, nekada je moj otac drzao ptice potom ja, kanarince, zebice stiglice gimplove itd. Sada imam jednog stiglica sa slomljenjm krilom, koji je igrom slucaja odlican pevac. medjutim interesuje me nesto sasvim drugo, nekada je moj otac na sajmu u Novom Sadu kupio pticu o kojoj neznam nista i nigde nisam uspeo da saznam bas nista, ja cu pokusati da vam je opisem , izuzetno mala, braonkasta, oblik kljuna kao kod crvendaca {robin red} i to crvene boje, preko ociju crvena strafta kao maska, na krilima crvena pera kao kod stiglica zuta ovde crvena, strahovito brza kad leti nemozes je pratoti okom, hranila se zajedno sa australijskim zebicama prosom. ako neko neso zna ?
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimePet Mar 16, 2012 9:06 am

miroslav bg ::
Pozdrav svima. Kratko vremena sam na ovom forumu, nekada je moj otac drzao ptice potom ja, kanarince, zebice stiglice gimplove itd. Sada imam jednog stiglica sa slomljenjm krilom, koji je igrom slucaja odlican pevac. medjutim interesuje me nesto sasvim drugo, nekada je moj otac na sajmu u Novom Sadu kupio pticu o kojoj neznam nista i nigde nisam uspeo da saznam bas nista, ja cu pokusati da vam je opisem , izuzetno mala, braonkasta, oblik kljuna kao kod crvendaca {robin red} i to crvene boje, preko ociju crvena strafta kao maska, na krilima crvena pera kao kod stiglica zuta ovde crvena, strahovito brza kad leti nemozes je pratoti okom, hranila se zajedno sa australijskim zebicama prosom. ako neko neso zna ?
a da nije ova?
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
blueboy

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSub Mar 17, 2012 6:52 am

kod mojih mladih zeba se nahvatalo dosta na noktima,cime tretirate to ili skidate,jednoj sam jedva skinuo sa noktiju...,i da li smem da koristim vitaminske kapi iz apoteke u manjem procentu kod zeba ?
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSub Mar 17, 2012 7:37 pm

Stavi im posudu za kupanje.
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSub Mar 17, 2012 8:19 pm

koje su priblizne dimenzije za kavez u koji bi trebalo da odvojim mlade zebe,od roditelja i kada mogu da ocekujem sledece male od njih...
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSub Mar 17, 2012 8:30 pm

miticsinger trebalo bi da te mlade ptice stavis u neki veci box(kavez, volijeru) ili bar da ima veliku visinu jer su to mlade ptice i trebalo bi da imaju prostora za letenje kako bi nastavili razvijanje...
pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
vecos

vecos

Broj poruka : 88
Datum upisa : 31.03.2010
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSub Mar 24, 2012 12:02 pm

Stranica o uzgoju SZZ (standard zebrasta zeba) dodala je novi link (POPIS UZGAJIVACA). Ovdje možete nači ozbiljne uzgajivače SZZ! Hvala!

[You must be registered and logged in to see this link.]

Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimePon Mar 26, 2012 11:44 pm

Ljudi imam problem imam jedan par zeba koji normalno lezi na jajima i kada pocnu mladi da izlaze iz jaja kako koje izadje iz jaja one ga tako izbace van gnezda i tako svako redom dali neko zna zasto to rade?
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 27, 2012 2:07 pm

Ako im dajes jajcanu hranu dok leze na jajima,cesto se to dogadja,muzijak postane usiljen i poizbacuje mlade.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeUto Mar 27, 2012 3:58 pm

Slazem se sa Ivanom cim pocnu da leze na jajima prekidas davanje jajacane hrane i proklijavog semena jer se muzijak ponovo usili i poubija pilice.
Nazad na vrh Ići dole
Dijamant

Dijamant

Broj poruka : 53
Datum upisa : 22.07.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 1:21 am

Ok ljudi hvala na odgovoru ja im nisam davao jajcanu hranu u vecim kolicinama koristim neku stranu hranu u kojoj ima suva kuvana jaja ali nema ih nesto mnogo dali mislite da bih trebao i to da prekinem da im dajem?pa da im dajem hranu bez jaja

unapred hvala
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitimeSre Mar 28, 2012 9:05 am

Nije bitna kolicina ako im dajes dok leze na jajima oni se ponovo usile,znaci kad pocnu da leze samo im dajes zrnastu hranu.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 19 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 19 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 24 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: