| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
miticsinger
Broj poruka : 42 Datum upisa : 06.03.2012 Godina : 61 Lokacija : 18412 zitoradja
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 11, 2012 9:39 pm | |
| zamolio bih da mi kazete dali mogu u istoj volijeri koja zahvata 4kvadrata u osnovi i visine je 2,8m.zajedno sa zebicama drzati jos koju vrstu egzota...kako bi se tigrice slagale sa njima... | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Mar 11, 2012 9:44 pm | |
| Egzote mozes drzati zajedno vise vrsta,a susret papagaja i egzota se zavrsava sa smrtnim ishodom po egzote u vecini slucajeva. | |
|
| |
miticsinger
Broj poruka : 42 Datum upisa : 06.03.2012 Godina : 61 Lokacija : 18412 zitoradja
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 12, 2012 10:05 pm | |
| zdravo drustvo!pojavio mi se problem pa pomozite da ga resim.od sest mladih zebica za sada se pojavio proliv samo kod jedne.izilze iz gnezda od pre tri dana i vec pocinj same da se hrane.imaju mesavinu semena,pupuljale grancice vrbe imlevani keks pomesan sa suvim mrvicama hleba.bojim se da i ostale ne dobiju isto.sta da radim,trebali neki lek i koji... | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 12, 2012 10:41 pm | |
| Kod osamostaljivanja mladih se to dešava,počinju da same jedu hranu,a uz hranu pojedu i sve što nađu u kavezu-volijeri. Dodaj im probiotik i neki vitamin i neće biti problema. | |
|
| |
blueboy
Broj poruka : 32 Datum upisa : 02.02.2012 Lokacija : Pozarevac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 7:50 am | |
| eh maler,dosao komsija i zabuljao se u kavez i zebe mi napustile gnezdo nece vise da leze na jajima,prebacile se u drugo gnezdo,da li mogu da postavim tamo jaja pa da vidim hoce li se lezati ili ako ne leze 2,3 dana na tim jajima mogu da ih bacim ? | |
|
| |
skorkovic
Broj poruka : 356 Datum upisa : 05.05.2011 Lokacija : Uzice
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 9:21 am | |
| Ako par sati ne leze na njima ona se ohlade i pile ugine(ne znam tacno posle koliko pile ugine)... | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 9:22 am | |
| znaci najbolje da izbacim ta jaja,oni ne leze vise od 6 sati | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 10:40 am | |
| Pa znas kako. Mozda embrion i nije uginuo ali pitanje je da li ce se oni vratiti. Ne moras bacati jaja, ali sanse da se vrate na jaja su 1%. Meni se iskreno nikada nije desilo da se ptica vrati na jaja ako tako prekine... | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 12:15 pm | |
| Probaj prebaciti jaja u to drugo gnijezdo gdje kažeš da su otišle, mada su šanse vrlo, vrlo male da će nastaviti sa sjedenjem. | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 13, 2012 5:58 pm | |
| prvi put su se vratile tako ,tj. nosila je jaja na 2 mesta i ja sam prebacio sve na jedno,sada sam opet prebacio i otvorio gnezdo da se vide i gledali gledali i zenka je opet sela na jaja,ali macka u dzaku da li je nesto u tim jajima,kog dana se bese izlegu,12,13 /? | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 14, 2012 7:49 am | |
| mojih sest malih zeba su iz svog gnezda pocele da izlaze ivracaju se vec nekoliko dana unazad i to je valjda normalno,ali su se sinoc preselile u susedno gnezdo gde je samo jedna mala zebica mladja od njih nedelju dana i sada su tamo.njeni roditelji ih ne diraju,cak ih i hrane.da nediram nista ili da ih preselim u drugi kavez... | |
|
| |
Matija95
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 14, 2012 7:54 am | |
| Ne dirajte nista one ce preko dana sve vise da izlaze iz gnezda | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 14, 2012 3:54 pm | |
| ipak su napustile gnezdo,steta svih 6 jaja su bili puni | |
|
| |
miroslav bg
Broj poruka : 2 Datum upisa : 01.03.2012 Godina : 68 Lokacija : Novi Beograd
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 16, 2012 8:21 am | |
| Pozdrav svima. Kratko vremena sam na ovom forumu, nekada je moj otac drzao ptice potom ja, kanarince, zebice stiglice gimplove itd. Sada imam jednog stiglica sa slomljenjm krilom, koji je igrom slucaja odlican pevac. medjutim interesuje me nesto sasvim drugo, nekada je moj otac na sajmu u Novom Sadu kupio pticu o kojoj neznam nista i nigde nisam uspeo da saznam bas nista, ja cu pokusati da vam je opisem , izuzetno mala, braonkasta, oblik kljuna kao kod crvendaca {robin red} i to crvene boje, preko ociju crvena strafta kao maska, na krilima crvena pera kao kod stiglica zuta ovde crvena, strahovito brza kad leti nemozes je pratoti okom, hranila se zajedno sa australijskim zebicama prosom. ako neko neso zna ? | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Mar 16, 2012 9:06 am | |
| - miroslav bg ::
- Pozdrav svima. Kratko vremena sam na ovom forumu, nekada je moj otac drzao ptice potom ja, kanarince, zebice stiglice gimplove itd. Sada imam jednog stiglica sa slomljenjm krilom, koji je igrom slucaja odlican pevac. medjutim interesuje me nesto sasvim drugo, nekada je moj otac na sajmu u Novom Sadu kupio pticu o kojoj neznam nista i nigde nisam uspeo da saznam bas nista, ja cu pokusati da vam je opisem , izuzetno mala, braonkasta, oblik kljuna kao kod crvendaca {robin red} i to crvene boje, preko ociju crvena strafta kao maska, na krilima crvena pera kao kod stiglica zuta ovde crvena, strahovito brza kad leti nemozes je pratoti okom, hranila se zajedno sa australijskim zebicama prosom. ako neko neso zna ?
a da nije ova? [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
blueboy
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 17, 2012 6:52 am | |
| kod mojih mladih zeba se nahvatalo dosta na noktima,cime tretirate to ili skidate,jednoj sam jedva skinuo sa noktiju...,i da li smem da koristim vitaminske kapi iz apoteke u manjem procentu kod zeba ? | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 17, 2012 7:37 pm | |
| Stavi im posudu za kupanje. | |
|
| |
miticsinger
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 17, 2012 8:19 pm | |
| koje su priblizne dimenzije za kavez u koji bi trebalo da odvojim mlade zebe,od roditelja i kada mogu da ocekujem sledece male od njih... | |
|
| |
skorkovic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 17, 2012 8:30 pm | |
| miticsinger trebalo bi da te mlade ptice stavis u neki veci box(kavez, volijeru) ili bar da ima veliku visinu jer su to mlade ptice i trebalo bi da imaju prostora za letenje kako bi nastavili razvijanje... pozdrav | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Mar 24, 2012 12:02 pm | |
| Stranica o uzgoju SZZ (standard zebrasta zeba) dodala je novi link (POPIS UZGAJIVACA). Ovdje možete nači ozbiljne uzgajivače SZZ! Hvala! [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Dijamant
Broj poruka : 53 Datum upisa : 22.07.2010 Godina : 40 Lokacija : Pozarevac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Mar 26, 2012 11:44 pm | |
| Ljudi imam problem imam jedan par zeba koji normalno lezi na jajima i kada pocnu mladi da izlaze iz jaja kako koje izadje iz jaja one ga tako izbace van gnezda i tako svako redom dali neko zna zasto to rade? | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 27, 2012 2:07 pm | |
| Ako im dajes jajcanu hranu dok leze na jajima,cesto se to dogadja,muzijak postane usiljen i poizbacuje mlade. | |
|
| |
Matija95
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Mar 27, 2012 3:58 pm | |
| Slazem se sa Ivanom cim pocnu da leze na jajima prekidas davanje jajacane hrane i proklijavog semena jer se muzijak ponovo usili i poubija pilice. | |
|
| |
Dijamant
Broj poruka : 53 Datum upisa : 22.07.2010 Godina : 40 Lokacija : Pozarevac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 28, 2012 1:21 am | |
| Ok ljudi hvala na odgovoru ja im nisam davao jajcanu hranu u vecim kolicinama koristim neku stranu hranu u kojoj ima suva kuvana jaja ali nema ih nesto mnogo dali mislite da bih trebao i to da prekinem da im dajem?pa da im dajem hranu bez jaja
unapred hvala | |
|
| |
Matija95
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 28, 2012 9:05 am | |
| Nije bitna kolicina ako im dajes dok leze na jajima oni se ponovo usile,znaci kad pocnu da leze samo im dajes zrnastu hranu. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|