| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Gero
Broj poruka : 20 Datum upisa : 13.05.2010 Godina : 51 Lokacija : Osijek-okolica,RH
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Avg 29, 2010 11:53 pm | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Da se malo pridružim temi, evo za početak nešto mojih mladih u nastojanju da u sljedećih par križanja dobijem ( one sa videa na 1:46). Pozzz..... | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 12:33 am | |
| Divni mladi Gero,uslikaj roditelje da ih vidimo,pozdrav | |
|
| |
srdjan vr
Broj poruka : 68 Datum upisa : 26.03.2010 Godina : 61 Lokacija : Vranje
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 2:47 pm | |
| Prelepi,kakvi su im roditelji? | |
|
| |
Gero
Broj poruka : 20 Datum upisa : 13.05.2010 Godina : 51 Lokacija : Osijek-okolica,RH
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 10:16 pm | |
| I ja sam se iznenadio kad sam ih bolje pogledao. Ženki sam promijenio dva mužjaka i "bacala" mi je normale. Kad sam je spario sa ovim zadnjim ispala su ova dva malca. Pokušat ću izvući još koje mlado pa da se imam s čime igrati preko zime. [You must be registered and logged in to see this image.] Evo još jedne slike mlade zebice. Pitanje je još kako će izgledati kad se izmitari. Mogu biti crnogrude ili pinguin. Ali nema veze maknit će mo joj to crno sa grudi.
Poslednji izmenio Gero dana Pon Sep 05, 2011 10:30 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 10:23 pm | |
| Ti im zelis maknuti crno sa grudi,a ja zelim jos vece crnilo na grudima od ovog [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Gero
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 10:39 pm | |
| | |
|
| |
Gero
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 30, 2010 10:42 pm | |
|
Poslednji izmenio Gero dana Pon Sep 05, 2011 10:34 am, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
bacobobi
Broj poruka : 28 Datum upisa : 07.03.2010 Godina : 52 Lokacija : Osijek RH Slavonija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Sep 02, 2010 9:28 pm | |
| bravo Gero majstore, ovo što si dobio je "Pingvin" mutaci,ja a to je ono što mi svi zebićari želimo tiskaj sad taj par do iznemoglosti da im pokažemo šta mi egzotičari znamo. Ptice su predivne naqdam se da će biti neki škart i za mene. Dugo nisam vidio uživo pingvin mutaciju, jedino što je sada upitno šta će ti mladi izbacivati u narednim reprodukcijama. Rekao sam ti da su zebe igra bez granica, samo naprijed | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Sep 04, 2010 9:56 pm | |
| lepe zebe imas Gero. sve cestitke i od mene
| |
|
| |
Luckyboy General
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Okt 29, 2010 12:45 pm | |
| | |
|
| |
papayajamaica
Broj poruka : 200 Datum upisa : 10.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Okt 29, 2010 5:06 pm | |
| Hvala Luckyboy za linkove, ima jako lepih mutacija za videti! | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| |
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Okt 29, 2010 10:49 pm | |
| Jesu fuz80, pocinjem da volim zebe sve vise, iako mi do skoro nisu privlacile mnogo paznje. Ali izgleda da je to bilo potpuno neopravdano. Posebno kad vidim koliko lepih mutacija ima | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Okt 29, 2010 11:23 pm | |
| ja imam 6 parova ali nisu ovakve kao na slikama. ima slicnih ali svaka je za sebe ! sada se igram geneticara pa pokusavam da dobijem sto tamniju mutaciju, gotovo crnu !! ali sam na pocetku pa... treba vremena da se sve to odradi pozz od Nikole | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Okt 31, 2010 9:00 pm | |
| Ja sad imam samo jednog muzjaka. Zenka je umrla kad su mladi imali 6 dana.On ih je sam odhranio uspesno. [You must be registered and logged in to see this image.]Na slici je sa mladima. Kasnije sam mu nabavio drugu zenku(avgust) i posle 20-ak dana je i ona umrla, tako da je od tad sam. Plasim se da uzmem opet neku i da ni ona nece da izdrzi dugo. | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Okt 31, 2010 10:02 pm | |
| pozz jecham jedino sto ti mogu reci da kad uzimas zenku moras potraziti odgajivaca. preprodavci uzimaju i prodaju sve i svasta, i njih nije briga da li tebi treba ispravna zenka za reprodukciju .... da skratim.. vidim da ti je kavez dosta mali,trebao bi nabaviti bar duplo veci i dve kucice stavi unutra da bi zenka mogla da bira gnezdo . mozes i preko zime da ih lezes . da si blize da ti dam mladu zenkicu ili ako nailazis u ove krajeve pa da se cujemo!! pozz od Nikole | |
|
| |
Gero
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Nov 01, 2010 8:37 pm | |
| pozz jecham
trebaš od uzgajivača uzeti mladu ženku jer one svejedno brzo postanu spolno zrele,kasnije ubaci malo jajčane hrane i vitamina i mislim da nebi trebalo biti problema. Da si bliže imam i ja za pokloniti koju .
Nemoj odustati, uginuća se događaju svima.
-a ove zebe iz italije i nizozemske su stvarno extra .
pozz Gero.
| |
|
| |
cody007
Broj poruka : 2 Datum upisa : 11.11.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 11, 2010 1:37 pm | |
| Imam 2 mladih zeba.Neki dan su se izlegli i nevidim da ih ptice idu hraniti,ostalo je još 3 cjela jajeta što da napravim???,dali ih ja trebam hraniti ili ? (p.s mislim da sam vidjeo da je jaje na pola otvoreno),čuo sam nešta iz gnjezda (neke zvukove,kao da plaču). plz pomoć..pozzz | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 11, 2010 6:23 pm | |
| - cody007 ::
- Imam 2 mladih zeba.Neki dan su se izlegli i nevidim da ih ptice idu hraniti,ostalo je još 3 cjela jajeta što da napravim???,dali ih ja trebam hraniti ili ? (p.s mislim da sam vidjeo da je jaje na pola otvoreno),čuo sam nešta iz gnjezda (neke zvukove,kao da plaču). plz pomoć..pozzz
pozz moj savet ti je da nediras nista ! Jer ih ti nemozes hraniti,bar ja nisam cuo da je neko rucno hranio zebe... jaja sto su ostala ili se trebaju izleci mladi ili su mucak, tako da ce vreme reci sta je sa njima. pogledaj za par dana pa javi sta se desava! pozz od Nikole | |
|
| |
cody007
Broj poruka : 2 Datum upisa : 11.11.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 11, 2010 7:43 pm | |
| hvala puno,imam jos jedan par zebica koji lezi na jajima 21 dan a nakon toga napuste jaja a mladi se neizlegu,i tako nosi svaki put ali od maldih ništa,jel možda zante u cemu je problem? | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 11, 2010 7:50 pm | |
| Moze li mi neko reci ispod koje temperature zebe ne treba pustiti da se razmnozavaju? Koja temperatura bi otprilike bila dovoljna da uspesno inkubiraju jaja i othrane mlade? | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Nov 12, 2010 9:22 pm | |
| Kod mene su trenutno na oko 15 stepni a bice tako cele zime! bez problema cirkulisu i legu se oko 10 stepeni, licno iskustvo , mada su to ptice tropskih krajeva . | |
|
| |
papayajamaica
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Nov 12, 2010 10:10 pm | |
| Hvala fuz80, mislim da ce i kod mene toliko biti preko zime u toj prostoriji. Probacu, pa ako ne uspe sklonicu gnezdo | |
|
| |
Gero
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 18, 2010 9:19 am | |
| - cody007 ::
- hvala puno,imam jos jedan par zebica koji lezi na jajima 21 dan a nakon toga napuste jaja a mladi se neizlegu,i tako nosi svaki put ali od maldih ništa,jel možda zante u cemu je problem?
Probaj razbiti jaja i vjerovatno je da nisu zametnuta . Ako nisu zametnuta moguće je da mužjak nije uopće "skakao" ili su premladi, tj. moguće je da je netko od roditelja neplodan. Zato je najbolje imati više jedinki i kad ti se to desi mjenjaš mužjake i ženke da bi dobio dobre parove koji će raditi. Ako su i jaja plodna probaj izmjeniti ili nabaviti novu pticu pa stari par raspariti pa će ova nova iskusnija dati poticaja ovoj staroj da odradi kako treba. Da priznam, ove godine sam s sličnim problemima sigurno bacio 10-tak 15 jaja (zametnutih) i to se događa svakom (čast izuzecima). Najčešće se kod zeba događa da ako ubacuješ travu kao hranu, s njom nadograđuju gnijezdo i zatrpaju jaja na kojima su sjedili i jaja se ohlade pa ništa od mladih. Ja sam imao slučaj da su ženka i mužjak odlično sjedili na jajima i kako se koji mladi izleže ženka ga izbaci iz gnijezda i ono naravno ugine. Nisam htio odustati (jer je bila veličine skoro kao vrabac) i mijenjao sam joj mužjake ali se uvijek događalo isto i takva ženka nije za daljnju reprodukciju ali je naravno dobra za kućnog ljubimca "da pravi društvo mužjaku". Pozz...Gero. | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Nov 18, 2010 11:02 pm | |
| - fuz80 ::
- pozz jecham
jedino sto ti mogu reci da kad uzimas zenku moras potraziti odgajivaca. preprodavci uzimaju i prodaju sve i svasta, i njih nije briga da li tebi treba ispravna zenka za reprodukciju .... da skratim.. vidim da ti je kavez dosta mali,trebao bi nabaviti bar duplo veci i dve kucice stavi unutra da bi zenka mogla da bira gnezdo . mozes i preko zime da ih lezes . da si blize da ti dam mladu zenkicu ili ako nailazis u ove krajeve pa da se cujemo!!
pozz od Nikole Nisam odustao od zeba.Taj na slici je manji, jer sam najverovatnije tad cistio veci kavez. a imam i jednu volijericu 1.2mx1m x 0,5m Ovih dana sam malo gledao po Smederevu i nemaju bas neki izbor,ali se nadam da cu nesto naci uskoro. [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|