Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSre Maj 30, 2012 10:09 am

Da nisu mozda mladi
Nazad na vrh Ići dole
mocur

Broj poruka : 11
Datum upisa : 09.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSre Maj 30, 2012 3:14 pm

Matija95 ::
Da nisu mozda mladi

Nisu mladi! Sve su to lanjske ili predlanjske ptice.
Nazad na vrh Ići dole
aleksa culuman

Broj poruka : 7
Datum upisa : 13.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimePet Jun 29, 2012 11:39 pm

Pozdrav cheers
imam jedno pitanje...
Dali mogu drzati par zeba sa kineskim prepelicama u istom kavezu???
Nazad na vrh Ići dole
Kyuzo

Broj poruka : 25
Datum upisa : 08.04.2012
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSre Avg 29, 2012 5:20 pm

Poslednji omladinci u prilogu. Nadao sam se da ce biti sivi (prirodni) kao i roditelji, ali... Nisu valjda losi ni sa belim grlima. Kad ispunim kvotu poruka na forumu, ponudicu ih na poklon, sa sve roditeljima Wink

[You must be registered and logged in to see this image.]

Nazad na vrh Ići dole
steva27

Broj poruka : 17
Datum upisa : 05.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimePet Avg 31, 2012 11:44 pm

Kojom hranom da pojacam ishranu kad dobiju mlade?
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Sep 01, 2012 12:16 am

steva27 ::
Kojom hranom da pojacam ishranu kad dobiju mlade?
Kad imaju mlade davaj im jajcanu hranu
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
MilosPlana

MilosPlana

Broj poruka : 34
Datum upisa : 09.09.2012
Godina : 33

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeUto Sep 11, 2012 5:53 pm

Da li je kasno da ih pustim da se sada pare, posto najavljuju jos toplih dana..? poz
Nazad na vrh Ići dole
mocur

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeUto Sep 11, 2012 7:47 pm

MilosPlana ::
Da li je kasno da ih pustim da se sada pare, posto najavljuju jos toplih dana..? poz

nije ti kasno. Moje su lani odhranile mlade u 11 mjesecu na +5 vanjske temperature.
Nazad na vrh Ići dole
mocur

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSre Sep 12, 2012 4:44 pm

Ja imam drugi problem u volijeri. Imam 2 mlada mužijaka koji se ponašaju kao par,a jedna stara ženka nese jaja,ali je bez para i niti jedan od njih se ne želi upariti s njom.
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSre Sep 12, 2012 5:49 pm

uzmi tu ženku i jednog mužjaka odvoji u poseban kavez ili box ... neka ih zajedno 7-10 dana i eto ti para , ali obavezno kućicu im postavi u zasebnom kavezu ili boxu...
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

Broj poruka : 42
Datum upisa : 06.03.2012
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Sep 15, 2012 10:52 pm

zdravo svima.moje zebe su u spoljnoj volijeri,drzim ih u jatu i sada ih ima cetrdesetak.u nekim gnezdima ima malih zebica u nekima jaja.bilo je dosta gubitaka tokom leta pogotovu kod para gde je zenka potpuno bela.nije u srdstvu sa muzjakom.ostalo ih je iz dva legla od po sest malih samo tri...stali je u pitanju neznam
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeNed Sep 16, 2012 10:23 am

miticsinger ::
zdravo svima.moje zebe su u spoljnoj volijeri,drzim ih u jatu i sada ih ima cetrdesetak.u nekim gnezdima ima malih zebica u nekima jaja.bilo je dosta gubitaka tokom leta pogotovu kod para gde je zenka potpuno bela.nije u srdstvu sa muzjakom.ostalo ih je iz dva legla od po sest malih samo tri...stali je u pitanju neznam

Imao sam i ja dosta gubitaka, ni ja ne znam uticajne faktore, možda velike vrućine, možda roditelji nisu stigli da hrane sve mlade, imao sam slučajeve gde roditelji leže na jajima i ujedno hrane mlade koji su već izašli... Sa njima se nikad ne zna na čemu si Very Happy zato su mi i zanimljive...
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeNed Sep 16, 2012 8:16 pm

mala zebica je ispala iz gnezda,neznam kog.ja je stavih kod galebica u gnezdo. oni imaju tri jajeta.bojim se da je ne prihvate,a ja neznam da joj pomognem.toliko je mala da perje ima a nije progledala.sta da uradim
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeNed Sep 16, 2012 8:50 pm

miticsinger ::
perje ima a nije progledala.sta da uradim

nešto tu ne štima jer zebe prvo progledaju a tek onda dobiju perije ...... scratch scratch scratch
Nazad na vrh Ići dole
miticsinger

miticsinger

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeNed Sep 16, 2012 9:06 pm

nisam mozda lepo opisao.perje ono prvo ima ali su joj okice zatvorene pa sam ja tu nesto pomesao.mozda je od pada povredjena,spoljna je volijera a gnezda su visoko.mozda je stara desetak dana.nemogu da kontrolisem gnezda...gnezde se u lejke.hvala nikola,jedno saznanje vise,ali odakle zebica na podu i moguli se nadati pomoci od galebica oko odhranjivanja,ako je malom sve u redu...
Nazad na vrh Ići dole
gorany82

gorany82

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.09.2010
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeČet Sep 27, 2012 6:52 pm

Imam jedno pitanje sa kojim pticamo mogu da se cuvaju jos u velikoj volijeri australiske zebe.
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeČet Sep 27, 2012 6:57 pm

Mozes sa drugim egzotama,prepelicama,dijamant golubicima(mada neko smatra da zebice cupaju golubice sto nije slucaj kod mene)...
Nazad na vrh Ići dole
jecham

jecham

Broj poruka : 273
Datum upisa : 21.10.2010
Godina : 52

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimePon Okt 01, 2012 9:45 pm

Evo i moje dve nove zebe, koje su stigle kao poklon od Nikole - Kyuzo.
Jos jednom se zahvaljujem Kyuzo-u na poklonu.

p.s. da bi slike bile malo bolje moracu više da se družim sa Luckyboy-om. Smile
Nazad na vrh Ići dole
Kyuzo

Broj poruka : 25
Datum upisa : 08.04.2012
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeUto Okt 02, 2012 3:09 pm

Jos jednom - nema na cemu, drago mi je da ih je dobio neko za koga znam da ce se dobro brinuti o njima.
Nazad na vrh Ići dole
gorany82

gorany82

Broj poruka : 83
Datum upisa : 29.09.2010
Godina : 42

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeUto Okt 02, 2012 7:37 pm

Zahvaljujem se Nikoli da dobijenom poklonu od dva para zebrastih zeba, a slike će biti veoma brzo.
Još jednom veliko hvala Nikola
Pozzz cheers cheers
Nazad na vrh Ići dole
milojed

milojed

Broj poruka : 27
Datum upisa : 16.11.2011
Godina : 50

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimePon Okt 08, 2012 12:09 pm

dva nove mlade zebice, mislio sam da je samo jedna , ali izasle su dve
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Okt 13, 2012 10:08 pm

nešto i od mene .... [You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Okt 13, 2012 10:41 pm

Kakva je ovo zebica na prvoj slici.......baš je interesantna?
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Okt 13, 2012 11:30 pm

žako ::
Kakva je ovo zebica na prvoj slici.......baš je interesantna?
crnoobraza crnolika crnogruda zeba spremna za standard ženku ali je još mlada pa će malo da pričeka
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitimeSub Okt 20, 2012 9:20 pm

Ovi egzotičari sa foruma itekako utiču na moje opredeljenje po pitanju uzgoja SZZ.

Dali ovaj par obećava?

Inače slika je sa neta!
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 23 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 23 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 26 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: