Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )

Ići dole 
+97
Miloš Stalać
coja
danee9877
amir2
saggit
MilanNis
karlo28
markan
banex
Miljan B.
daniel87
Don Milanessi
Dusan91ks
Pash031
cica
danee987
lepotica cana
marinac1
TomoCv
Marjan
milojed
gorany82
MilosPlana
Kyuzo
aleksa culuman
Ivan/Rex
steva27
mocur
miroslav bg
žako
miticsinger
blueboy
Aleksandar Djuric
magi
Djerdan
vladogouldovi
vasko
Exotic
sgrubi
goran74
Matija95
skorkovic
Dijamant
kelies
ivankv
Igorche81
florida
Šarengrad
tatjanasd
Stankovic
Dalibor Vasic
braneOS
Iwan97
ivan79
farmacy
vladimircvele
nemanja-77
boze
draganbely
Rea
Dare
milun
rade
GoranM
mt_manki
dr.nenad86
ado
marconi
ivan83
acca
dino
sipi
cody007
jecham
papayajamaica
bacobobi
srdjan vr
Gero
Vasa
fuz80
DarkoMne
vlatko-phoenix
stamil
lica
VeljaVa
rtomek
vecos
ZQKY
zucko
Danijel
SrdjanKG
Sale77-Nis
Alexandar
Perceval
Бане
Laza
Luckyboy
101 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Empty
PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 06, 2011 10:17 pm

kod mene unose cak i ljuspice od semenki,ali nista,a koliko ti je stara zenka?
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

Broj poruka : 531
Datum upisa : 03.01.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 07, 2011 3:13 pm

Ne znam koliko brate, uglavnom nije mlada, izvodila je, ne znam koliko ture, namerno sam tražio stariji par kako bih izveo nešto ove godine, ali me bije maler izgleda.

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

Broj poruka : 80
Datum upisa : 02.09.2011
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 07, 2011 5:17 pm

druze nemoj im davati puno materijala za gnezdo ponekad se pogube da zaborave da nose jaja koliko su opsednuti pravljenjem gnezda,imao sam slucaj da su konstantno nadogradjivali gnezdo i zatrpavali snesena jaja.mada nije iskljuceno da ces morati da menjas zenku.pozdrav!!!
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 07, 2011 5:24 pm

Drugar hvala na savetu, ali sav materijal za gnezdo sam izvadio pre nekoliko dana, šta znam čekaći neko vreme, ako ne, onda moram da je menjam to mi barem nije problem, valjda ću naleteti na neku koja hoće da radi.

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 07, 2011 10:35 pm

neznam gde da postavim ovo pitanje pa cu ovde .imam u dvoristi prostor 2.5x4 pa bi tu da napravim neku volijer ali da bude i neki mali zimovnik,ima li neki link sa shemama za volijere, ili ako neko ima neku ideju?drzao bih samo egzote
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimePet Sep 09, 2011 12:27 pm

i dali ovde mogu da drzim 13 zenki i 13 muzjaka zeba odvojeno preko [You must be registered and logged in to see this link.]
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimePet Sep 09, 2011 10:45 pm

mozes da ih drzis u tom zimovniku slobodno ja mislim da im je to ok. prostor da prezime.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 2:08 pm

[You must be registered and logged in to see this image.] moze li pomoc? dali je ovo muzjak ili zenka telo je potpuno belo sem ovih obraza
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 2:08 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] moze li pomoc? dali je ovo muzjak ili zenka telo je potpuno belo sem ovih obraza
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 3:30 pm

po meni je muzijak,ali nisam 100% siguran,ipak ovde ima dosta iskusnijih od mene
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 4:11 pm

Ovo je 99% ženka,uvek kada fotografišeš pticu kojoj neznaš pol,fotografiši i grudi i bokove.Tako daj te 2 slike da nebi onaj 1% prevagnuo Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 4:36 pm

hehehe,eto ipak ima dooosta iskusnijih od mene :DD
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

Broj poruka : 532
Datum upisa : 18.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 6:33 pm

ivan79 ::
[You must be registered and logged in to see this link.] moze li pomoc? dali je ovo muzjak ili zenka telo je potpuno belo sem ovih obraza

zenka 100% Smile Very Happy Cool Cool
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 8:33 pm

pokusao sam da tako uslikam ali bezi Smile ako vam znaci telo je potpuno belo
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 9:18 pm

nije bitna toliko boja nego izgled tela jer ima razlike kod muzjaka i zenke i tu razliku vide iskusni odgajivaci ..... Cool
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 10:26 pm

ok sutra slikavam
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 10:35 pm

ivan79 ::
pokusao sam da tako uslikam ali bezi Smile ako vam znaci telo je potpuno belo
Onda je ženka 100%,mužijaci mogu imati razblažene obraze,kao ženke,ali uvek imaju obojene grudi i bokove.
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 21, 2011 1:28 am

Imam par pitanja. Da li je 400din mnogo za obicnu, klot zebrastu zebu bez alke na nozi i sa malkice ofucanim repicem koju prodaju na pijaci?
Koliko bi trebalo da kosta zebrasta zeba uopste?

Poslednji izmenio Luckyboy dana Sre Sep 21, 2011 1:57 am, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Pročitaj pravila i pregledaj forum pre postavljanja pitanja)
Nazad na vrh Ići dole
ivankv

Broj poruka : 28
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 21, 2011 10:30 pm

Poštovani forumaši,

evo i mene da se pridružim grupi ljubitelja ovih lepih i ljupkih stvorenja. I ne samo ljubitelja, vec i ponosnog vlasnika 4 ljupke zebraste zebe. E sad ovako, pre par nedelja, tačnije krajem jula meseca, kupio sam jedan ''par'' zebica u pet sopu, ovde kod nas u Kraljevu. Stavio sam navodnike s'razlogom, jer čitajući ovaj forum, posumljao sam da su u pitanju dve ženke, ali za svaki slučaj, pokušaću da okačim njihove slike ovde. I zamolio bih iskusnije odgajivače, da mi pomognu oko identifikacije pola.

A sada, da pokušam da postavim slike ovde.

[You must be registered and logged in to see this image.]
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeSre Sep 21, 2011 10:54 pm

ja mislim da su dve zenke,ali ne moj mi verovati,prosli put sam pogresio,Smile
Nazad na vrh Ići dole
fuz80
egzoticar u usponu

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeČet Sep 22, 2011 6:50 am

na prvoj slici je zenka 100% a druga slika je nejasna a i ptica je u beloj boji pa tako da neznam sta je , rekao bi da je zenka ali treba neka bolja slika da se vidi tacno sta je
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeČet Sep 22, 2011 4:31 pm

Prva je ženka sigurno, a drugu vidi slikaj malo jasnije, ili je posmatraj pa ako pušta malo jaču pesmu, ili ne znam kako da ti objasnim. Uglavnom ima malo dužu pesmu duže peva, to je muzijak sigurno. Ili pitaj nekog iskusnijeg iz tvog mesta.

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
florida

florida

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeČet Sep 22, 2011 5:09 pm

kupi dva muzjaka i resen problem pozdrav!!!
Nazad na vrh Ići dole
ivankv

Broj poruka : 28
Datum upisa : 07.04.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimeNed Sep 25, 2011 9:46 am

e momci, hvala na savetima. Da dopunim jos ovo u vezi tih zebica, kao sto si ti Dalibore naveo, moje zebice se ne oglasavaju nikakvom pesmom, jer sam u medjuvremenu kupio jos jedan par, gde se lepo vidi razlika u polovima, i gde se muzjak nekoliko puta u toku dana oglasava pesmom...

Videcu da nabavim te muzjake, hehehe pozdravi
Nazad na vrh Ići dole
Dalibor Vasic

Dalibor Vasic

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitimePon Sep 26, 2011 4:17 pm

Eto, najbolje....

Pozdrav! cheers
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )   Zebraste zebe  (Taeniopygia guttata ) - Page 13 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zebraste zebe (Taeniopygia guttata )
Nazad na vrh 
Strana 13 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Svetloleđe zebraste zebe
» Dijamant zeba (Stagonopleura guttata )
» Ringel amadina (Taeniopygia bichenovii)
» Leptir zeba

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Egzote :: Estrildidae-
Skoči na: