| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 11, 2011 3:21 pm | |
| - ivan79 ::
- ljudi dali je moguce da muzijak bude potpuno beo bez i jedne jedine sare ?
Moguće je, potpuno bele bez ikakvih oznaka. | |
|
| |
Stankovic
Broj poruka : 52 Datum upisa : 19.07.2011 Godina : 34 Lokacija : Pancevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 11, 2011 4:30 pm | |
| - Dalibor Vasic ::
- A kad se izlegu mladi citao sam nesto, moze jaje pomesano sa keksom i malo potopljeno, da bude onako kasasto ?? Hvala ti puno na ovim informacijama, pomogao si mi jako!
Pozdrav! Delibore nemoj da ga kvasiš, buđa će odma da se uvati. Prije par godina ja im nikada nisam davao jaje i keks kao što sada znam samo zato što je moja letalica bila otvorena prema severu sunce nikad nije ulazilo u letalicu a i vasdušna cirkulacije nije bila baš dobra, i samo za tri-četiri sata odma se vidi buđa. Odkad sam napravio novu veću letalicu koja je otvorena prema jugu i sunce bije tako-reći skoro ceo dan u polovinu letalice, nisam više primetio buđu osim ako je oblačan ili kišovit dan. Ja neznam kolko ptica imaš u tvojoj letalici ali za dvadeserak ptica pola jajeta pomešano sa jednim do dva keksa dovoljno je, jer bolje je manje nego previše jer računam da imaju suvo i zeleno seme a i list salate obavezno. Uglavno nemoj da ga kvasiš bolje ga jedu malo sufkasto a i duže traje, mada ja ga menjam svako jutro. | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 11, 2011 9:23 pm | |
| ovaj je beo kao sneg,prvo sam mislio da je zenka ali posle 3 meseca drzanja sa muzijakom ,rezultat .samo su pravili gnezda, danas ubacim sa njima jednu zenku iz druge volijere ,a tog sto je bio s njom izbacim ovaj odma poceo da peva da se rogusi i posle 20 min poceo da naskace na zenku. ja mislim da je musko.sutra cu ga slikati pa mi vi recite | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Avg 12, 2011 6:46 pm | |
| Aha, hvala Stankovic, pa imam samo jedan par u volijerici, to je jedan par za pocetak da se oprobam sa njima, planiram i vise parova... Znaci da ne kvasim, ok, pa ja koristim CeDe-ovu jajcanu hranu za kanarince ali je dajem za cajzlove pri ishrani mladih, i nju su mi rekli da malo poprskam ne da bude sve mokro, samo kao da se pofajta malo, i nije mi se budjala bas sam gledao, ali nije bilo budji.... Pozdrav! | |
|
| |
Stankovic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 13, 2011 2:59 pm | |
| - Dalibor Vasic ::
- Aha, hvala Stankovic, pa imam samo jedan par u volijerici, to je jedan par za pocetak da se oprobam sa njima, planiram i vise parova... Znaci da ne kvasim, ok, pa ja koristim CeDe-ovu jajcanu hranu za kanarince ali je dajem za cajzlove pri ishrani mladih, i nju su mi rekli da malo poprskam ne da bude sve mokro, samo kao da se pofajta malo, i nije mi se budjala bas sam gledao, ali nije bilo budji....
Pozdrav! Ja sam prepostavljao da ti pravis sam kao i ja "keks i jaje" zato kazem nebi trebao da kavasis. Ja neznam za CEDE jajcanu hranu ako je potpuno suvo mozda i treba malo da se pokvasi, ali ne previse jer nesme da slegne i da se zalepi za tanjir ja im to promesam kad god sam tamo tako da je uvek malo grudvasto. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 13, 2011 3:32 pm | |
| Aha, ok, nismo se razumeli izgleda, nema veze, pa jajcanu hranu pravim sam ali za papagaje, stavljam, zumance, barenu sargarepu, projno brasno malo, i rendan keks, i to sve izmesam, i dajem papagajima, kad imaju mlade. Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 15, 2011 11:51 am | |
| E jutros, sam video da je muzijak napada, tri puta je skakao na nju i ona se jednom sklonila a ova dva puta nije e sad, niti sam ih usiljavao niti bilo sta, mislio sam da malo sacekam da se naviknu na novu sredinu i to, mada njih to ne zanima izgleda Pozdrav! | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 18, 2011 12:55 pm | |
| ova moja potpuno bela ptica je definitivno muzijak | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 18, 2011 5:47 pm | |
| | |
|
| |
ivan79
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 18, 2011 6:24 pm | |
| jel ti ovo pozadi laminat? | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Avg 18, 2011 6:29 pm | |
| Da, laminat. Cela zadnja strana volijerice je od laminata. | |
|
| |
tatjanasd
Broj poruka : 25 Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 20, 2011 8:07 am | |
| Kad sam krenula na odmor kupila sam 2 zebe da mom papagaju prave drustvo (naravno u posebnom kavezu). Slatke su i tihe naspram njega i gle čuda jutros sam našla jaje u činiju za hranu. Da li da ga ostavim tu ili da kupim gnezdo i premestim jaje? Od bruke i ne znam koje su to zebe, čini mi se da su rekli australijske. | |
|
| |
Stankovic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 20, 2011 11:53 am | |
| - tatjanasd ::
- Kad sam krenula na odmor kupila sam 2 zebe da mom papagaju prave
drustvo (naravno u posebnom kavezu). Slatke su i tihe naspram njega i gle čuda jutros sam našla jaje u činiju za hranu. Da li da ga ostavim tu ili da kupim gnezdo i premestim jaje? Od bruke i ne znam koje su to zebe, čini mi se da su rekli australijske. Mozes ako hoces, ali neku pletenu korpicu, ili kao ja, upotrebi neku praznu konzervu, isbusi rupe pa da mozes da je zakacis. Ako upotrebis konzervu trebala bi da je oko 10cm diametar i najmanje oko 15 do 20cm duboka. A i daj im malo trave, ali suve za gnezdo. | |
|
| |
tatjanasd
Broj poruka : 25 Datum upisa : 05.12.2010
| Naslov: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pon Avg 22, 2011 7:57 am | |
| Kupila sam im pleteno gnezdo. Pojavilo se jos jedno jaje, ali ne leze na njemu.
ovo je tema o dijamant zebama a ne o australijskim zebama sve vezano za njih molim vas pisite u temi predvidjenoj za to SALE77-NIS!!!!!!!!!!! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 22, 2011 5:59 pm | |
| Evo da se pohvalim i ja, danas sam video da su poceli da prave gnezdo u vrgu, u volijerici imaju i kucicu i vrg, ali su ipak izabrali vrg. Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 27, 2011 7:51 pm | |
| Evo danas je 6 dan odkako su počeli da prave gnezdo u vrgu i napravili su ga, mada ima još malo materijala na podu volijere, ali nije bitno to, nego me interesuje zašto još uvek nema jaja, inače svaki dan dajem jajčanu hranu, čista voda, hrana za egzore, proso, barclas, muhar.... Gde sam pogrešio ??? Pozdrav! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 27, 2011 7:52 pm | |
| Da se ispravim, hrana za EGZOTE ne egzore.... | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Avg 27, 2011 9:19 pm | |
| Budi strpljiv,biće i jaja. | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Avg 28, 2011 12:17 am | |
| | |
|
| |
Šarengrad
Broj poruka : 24 Datum upisa : 16.05.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Avg 28, 2011 9:11 pm | |
| poslusaj savet,samo strpljenje. | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Avg 29, 2011 12:24 am | |
| Slušam brate imam strpljenja za sve, navikao sam da budem strpljiv sa pticama, ali ipak ono što se dugo čeka bude najslađe i najlepše, nadam se da će tako biti i sa mojim ptičicama... Pozdrav! | |
|
| |
vecos
Broj poruka : 88 Datum upisa : 31.03.2010 Godina : 40 Lokacija : CALGARY
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Sep 01, 2011 11:53 pm | |
| Primjetio sam da se spominju SZZ (standard zebraste zebe) u bijeloj mutaciji, te da se istima pripisuju markacije mutacija nekih drugih. Ukratko, što je bijela mutacija (ne albino): Kod ove mutacije javlja se potpuni nedostatak melanina u čitavom perju. Samo se u očima zamječuje melanin koji im daje tamnu boju (tako razlikujemo bijele od albino SZZ). Laički bi to značilo da su ptice potpuno bijele, a razlika između mužjaka i ženke (osim u glasanju) je i intenzivnija boja kljuna ( kod mužjaka je koraljno-crvena do crvena, a kod ženke crvena do svijetlo-crvena). Za tatjanasd : ptice inaće ne sjede na jajima dok se ne izleže 3 jaje, tako da je to normalno! | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Sep 06, 2011 9:46 pm | |
| Evo danas je 21.dan od početka pravljenja gnezda, i ništa od jaja, počinjem da verujem da ženka nije ispravna leži u gnezdu, tj.spava u njemu, i stalno nešto dodaju unutra od materijala, ali mislim da su ga dosta svili pa sam povadio ostatak materijala, i opet ništa.... Pozdrav! | |
|
| |
Iwan97
Broj poruka : 550 Datum upisa : 03.05.2011 Godina : 26 Lokacija : Sabac
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Sep 06, 2011 10:05 pm | |
| i kod mene su napravili gnezdo ali jos nista,isto sam povadio sav materijal da ne mogu vise da prave ali oni preuredju ga odnosno izbace deo materijala pa ga vrate :/ | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Sep 06, 2011 10:13 pm | |
| Brate, ako mi veruješ unose sve šta im dođe pod kljun, skoro sam im stavio barclas, pojeli semenje i uneli ono što je ostalo, tako da ne znam šta da radim. Najverovatnije ću da sačekam neko vreme, ako ništa menjam ženku i to je to. Pozdrav! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
| |
|
| |
| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|