| Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) | |
|
+97Miloš Stalać coja danee9877 amir2 saggit MilanNis karlo28 markan banex Miljan B. daniel87 Don Milanessi Dusan91ks Pash031 cica danee987 lepotica cana marinac1 TomoCv Marjan milojed gorany82 MilosPlana Kyuzo aleksa culuman Ivan/Rex steva27 mocur miroslav bg žako miticsinger blueboy Aleksandar Djuric magi Djerdan vladogouldovi vasko Exotic sgrubi goran74 Matija95 skorkovic Dijamant kelies ivankv Igorche81 florida Šarengrad tatjanasd Stankovic Dalibor Vasic braneOS Iwan97 ivan79 farmacy vladimircvele nemanja-77 boze draganbely Rea Dare milun rade GoranM mt_manki dr.nenad86 ado marconi ivan83 acca dino sipi cody007 jecham papayajamaica bacobobi srdjan vr Gero Vasa fuz80 DarkoMne vlatko-phoenix stamil lica VeljaVa rtomek vecos ZQKY zucko Danijel SrdjanKG Sale77-Nis Alexandar Perceval Бане Laza Luckyboy 101 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
mt_manki
Broj poruka : 5 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Mar 30, 2011 11:48 pm | |
| I moje su ptičice danas dobile gnijezdo i odmah su se bacile na posao Nadam se da će uskoro biti novine pa da vam imam šta pričati... Pozz | |
|
| |
ado
Broj poruka : 37 Datum upisa : 20.03.2011 Lokacija : austrija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Čet Mar 31, 2011 11:03 pm | |
| Pozz manki! vidjeces ide brzo i interesantno je za gledati i pazi da ne napravis gresku kao ja a novine ce biti uskoro i procitaj sta ide u gnijezdo nemoj svasta da stavljas ! pozz ado! | |
|
| |
ado
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Apr 02, 2011 11:52 pm | |
| pozdrav kolege! jedno pitanje jel treba da se izvaadi sve iz gnijezda ako ptice napuste gnijezdo ili da se ostavi onako kako je bilo? | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
Broj poruka : 532 Datum upisa : 18.06.2010
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Apr 03, 2011 5:22 am | |
| izbaci napustena jaja i mozes ocistiti kucicu i staviti novi materijal u nju | |
|
| |
ado
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Apr 03, 2011 3:56 pm | |
| hvala Nikola! tako cu i uraditi vec sam ih prebacio u volieru ja mislim da nije rano za to posto su na balkonu! | |
|
| |
GoranM
Broj poruka : 10 Datum upisa : 02.04.2011 Godina : 50 Lokacija : Geteborg-Vrcin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Ned Apr 03, 2011 11:59 pm | |
| - fuz80 ::
- izbaci napustena jaja i mozes ocistiti kucicu i staviti novi materijal u nju
Nerazumem zasto ti ubacujes materijal u gnezdo,tj u kucicu? Ptica, par koji treba da se gnezdi to treba sam da uradi, a ti da ubacis i rasiris materijal po podu kaveza ili voljera. Pticama treba napraviti sto prirodnije stanje u zatvrenom, jel gde i ko u prirodi ubacuje materijal u gnezda da ptica samo dodje snese jaja i lezi. Ja to nikad nisam radio, nego sam uvek gledao da im napravim sto prirodnije stanje. | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 04, 2011 5:27 am | |
| e kolega razlog zbog kojeg tako radim je dok god ima materijala muzjak ce praviti gnezdo , cak i kad snese jaja zenka on i dalje materijal nosi u gnezdo ! u vecinu slucajeva on zatrpa jaja i zenka ih napusti .
dam ja njima malo materijala ali cisto onoliko da napravi krug u gnezdu, nista vise | |
|
| |
GoranM
Broj poruka : 10 Datum upisa : 02.04.2011 Godina : 50 Lokacija : Geteborg-Vrcin
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 04, 2011 2:32 pm | |
| To si upravu sto se zebraste zebe tice. Ja jos ni kod jedne druge vrste nisam to primetio da grade gnezdo i kad imaju jaja. Ako neko ima neka drugcija iskustva neka napise nesto. | |
|
| |
rade
Broj poruka : 175 Datum upisa : 07.01.2011
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 04, 2011 11:24 pm | |
| Sve zavisi od ptice do ptice i jacine nagona za odgajanjem mladih pa tako i o unosenju materijala za gnezdo ali vazno je pratiti ih i prekinuti dodavati materijal za gnezdo... | |
|
| |
Gero
Broj poruka : 20 Datum upisa : 13.05.2010 Godina : 51 Lokacija : Osijek-okolica,RH
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Apr 05, 2011 8:44 am | |
| fuz80 je 100% u pravu što se tiće zebrastih zeba i materijala za gnijezdo. Imam 5 parova u volijeri i kad bilo koji par sjedi na jajima ne dajem im čak ni zeleniša. Zebe stalno unose materijal u gnijezdo i dogodilo mi se da prekriju jaja sa svježom travom i ako ne kontoliraš gnijezdo taj dan, zatrpaju jaja i jaja se ohlade. Sada im uopće ne dajem materijal već im materijal ubacim sam u gnijezdo i one si same još poprave. | |
|
| |
milun
Broj poruka : 133 Datum upisa : 25.01.2011 Godina : 57 Lokacija : Osecina
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Apr 05, 2011 12:01 pm | |
| Momci i ja se slazem sa vama,ja kada sam pocinjao sa zebama uvek su imale materijal za gnezdo pa se desavalo da napune kucicu sa materijalom a da u kucici budu i tri sloja sa zatrpanim jajima,zato i ja koristim sistem kao fuz80 i Gero...Pozdrav. | |
|
| |
ado
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Apr 06, 2011 11:36 pm | |
| ja sam im stavio 3 razlicita materijala i uzimaju bijelu fazu od kokosa dok smedju nece al sam ocistio prije svega gnijezdo i malo materijala stavio u njega! sijeno izbjegava neznam zasto birao sam da nije grubo i da ga lako moze unijeti u gnijezdo ali ne uzima ga samo bijelu fazu koju sam kupio u radnji gdje kupujem opremu i hranu za ptice! vjerovatno mu se nesvida !prvi put je napravio tako lijepo gnijezdo nekoliko puta sam mu dao malo materijala da doradi i ako su jaja bila unutra jer je bio poceo da cupa zenku i nije zatrpao nista posle sam provjeravao i bilo je sve ok ! | |
|
| |
mt_manki
Broj poruka : 5 Datum upisa : 27.03.2011
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Apr 09, 2011 8:31 pm | |
| Moj par je skroz čudan,mužjak donosi sijeno u gnijezdo,a ženka izbacuje.. | |
|
| |
fuz80 egzoticar u usponu
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Apr 09, 2011 9:04 pm | |
| izbaci sve viska seno iz kaveza jer ce on uvek unositi sve to nazad u kucicu a ona ce izbacivati i tako u krug! | |
|
| |
Dare
Broj poruka : 82 Datum upisa : 30.01.2011 Godina : 33 Lokacija : Srbobran
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sub Apr 09, 2011 9:42 pm | |
| Imam tri para zebica stare su oko 2 meseca, kod mene su tri dana i vec su pocele da ulaze u gnezda (tikve) i da razvlace osusenu travu po volijeri da li je to znak da hoce da se pare iako su jos mlade? i da li ce biti problema ako se upare npr brat i sestra posto sam ih kupio od istog odgaivaca a one su otprilike istog uzrasta pa je velika verovatnoca da su u srodstvu. | |
|
| |
Gero
Broj poruka : 20 Datum upisa : 13.05.2010 Godina : 51 Lokacija : Osijek-okolica,RH
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 11, 2011 7:56 am | |
| U pravilu se ne pare braća i sestre. Imaš nešto o tome u temi o genetici. Navodno bi došlo do degeneriteta, možda ne u sljećem koljenu ali dalje da. Ja neznam i nisam siguran u to jer nisam nikad pario braću i sestre. Možda bi bilo dobro nabaviti još koju zebicu pa ih raspariti ili da ih negdje zamjeniš pa češ biti 100% siguran da nisu u srodstvu. | |
|
| |
acca
Broj poruka : 35 Datum upisa : 20.01.2011 Godina : 45 Lokacija : surdulica
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 18, 2011 7:07 pm | |
| kako se kod belih ptica zebe razlikuje pol jel isto kao i kod standarda po obrazima unapred zahvalan | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pon Apr 18, 2011 7:46 pm | |
| Malo teže,ali ipak se razlikuje,mesto gde je obraz kod obojenih,kod belih je jedva primetan.Najbolje je bele zebe posmatrati na dnevnom svetlu(suncu),tad se svašta vidi kod njih | |
|
| |
Gero
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Apr 19, 2011 11:30 am | |
| Mužjak pjeva i kljun mu je tamnije (koraljno crvene boje) dok ženka ne pjeva i kljun joj je u pravilu svjetlije boje. Može se i kod normala vidjeti razlika u boji kljuna, iako i to ne mora da bude pravilo. | |
|
| |
VeljaVa
Broj poruka : 70 Datum upisa : 23.03.2010 Godina : 65 Lokacija : Valjevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Apr 19, 2011 10:25 pm | |
| kod belih zebica muzijak sigurno ima dosta tamniji (crveniji) od zenke ko zenke je bledji kljun. | |
|
| |
VeljaVa
Broj poruka : 70 Datum upisa : 23.03.2010 Godina : 65 Lokacija : Valjevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Uto Apr 19, 2011 10:26 pm | |
| - VeljaVa ::
- kod belih zebica muzijak sigurno ima dosta tamniji (crveniji)kljun od zenke kod zenke je bledji kljun.
| |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Apr 22, 2011 10:59 am | |
| Evo i mojih mladih zebica ,kako su rasle do danas. [You must be registered and logged in to see this image.]i konacno jutros napolju da ih vidim [You must be registered and logged in to see this image.] | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Pet Apr 22, 2011 12:29 pm | |
| Super Slaviša | |
|
| |
acca
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Apr 27, 2011 8:56 pm | |
| | |
|
| |
acca
| Naslov: Re: Zebraste zebe (Taeniopygia guttata ) Sre Apr 27, 2011 9:03 pm | |