Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)

Ići dole 
+90
palermo
Giovanni
Duska
Djole
whitesuga
sasazako
levic88
Marjan
tanjasd
boske
Strumpf
marijavel
ZARKOTEKICA
tutti
karlo28
rosoft85
border
ivan79
daweed
aska
northstar
zaharije
gaborka
Poli
rakac
makimk
rado7rado
Miks
gogagrizli
Ondrej
Matija95
Nidzo
bosko
Laouni
srxa
GoranKac
dr.nenad86
predin
Mistiq
slobo
Iwan97
Abc
Dusko
milan istra
anita75love
dijana ostojic
MILAN
skorkovic
markoub
florida
Don Salinas
JanjaSaMeseca
mijnica
kokica56
tina
rade
pticar
žako
ATOS
n.ekv
suzy
Laza
Slobodan Kragujevac
fuz80
salle55
Dare
Bogdanik
tatjanasd
dino
Rea
nebojsa
Jocom
mime30
momoks
anamarija77
papayajamaica
ipapige
Caba-Su
jaran
Sale77-Nis
lakigtb
haralampijexxl
Luckyboy
Alex
goran092
rtomek
SrdjanKG
zoran ptice pjevice
Rale
Zika
94 posters
Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 30  Sledeći
AutorPoruka
gaborka

Broj poruka : 43
Datum upisa : 16.04.2012

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Empty
PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePet Jul 13, 2012 10:36 pm

mime30,

imam jednog plavocelog amazonca, koja se ponasa kao prava amazonka:D
Pored toga imam zebe i par kozica.
Nisam odgajivac, nego samo hobista. Jako me interesuju ova divna stvorenja i hocu da im razumem ponasanje, njihovu psihologiju, kako bi im mogao pruziti sto boji i sretniji zivot u "zatocenistvu".
Nazad na vrh Ići dole
northstar

northstar

Broj poruka : 25
Datum upisa : 06.02.2012
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeČet Avg 09, 2012 1:20 am

Pravi Ajnstajn medju papagajima Smile
Nazad na vrh Ići dole
aska

Broj poruka : 3
Datum upisa : 28.08.2012
Godina : 32

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeSre Avg 29, 2012 12:21 am

citam dugo vec ovaj forum i moram priznati da me odusevljava vasa ljubav prema pticama , odma da se razumemo moja nije nista manja Razz Razz e da da se prestavi posot sam novi ovde Smile prestavio sam se na temi kakadu , ali red je i ovde da uradim isto Smile ja sam sinisa i student sam veterinarskog fakulteta u bg Smile do sada sam imao zakoa i edela , sada se razmisljam izmedju zakoa amazonca i kakadua, znam da je ova tema iskljucivo za zakoa ali zivinite Smile imam jedno pitanje ............................................................hvala unapred i nadam se lepom druzenju sa vama Smile

8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno

Poslednji izmenio Luckyboy dana Sre Avg 29, 2012 8:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Procitaj pravila foruma)
Nazad na vrh Ići dole
daweed

Broj poruka : 1
Datum upisa : 09.10.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeUto Okt 09, 2012 12:02 pm

Pozdrav svima, slučajno naleteo na ovaj sajt, pa rekoh da vas pozdravim i ispišem poruku jer vidim koliko ljubavi imate prema ovim divnim stvorenjima.

Juče sam nakon 28 godina izgubio svog najboljeg prijatelja s kojim sam proveo skoro čitav svoj život. Poručujem svima koji se odluče za Žakoe, da znaju da to nisu ni ni papagaji, ni ljubimci, to su najdivnija stvorenja koja vam se mogu ušetati u život. Ne uzimajte ih olako, ni zdravo za gotovo. Kao i vi i oni imaju svoj loš dan, narav, ljubav i tugu. Posvetite im život i oni će ga posvetiti vama. Kada ih ne bude tek ćete shvatiti kolika praznina u vašoj duši može da nastane i šta su vam značili. Pozdrav svima, a ja odoh da tugujem Sad
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

Broj poruka : 141
Datum upisa : 07.02.2012
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeUto Okt 09, 2012 6:19 pm

Kako ste ga izgubili odleteo i li preminuo
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeNed Nov 18, 2012 11:06 pm

Sta je ovo ljudi nikog nema na forumu vetovatno ce biti drugacije kad dodje zima pa svi sednemo za racunare.

Treba da idem za jednog zakoa koji nije prstenovan ali vlasnik kaze uredno prijavljenog i sa papirima. Jel moze neko da mi kaze kako ti papiri treba da izgledaju to jest sta ja treba da dobijem i sta trebam da uradim a da posle nebrinem.
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 5:18 pm

gaji li neko timneh zakoe?
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 7:22 pm

Ja sam video jednog na oglasu skoro, nesto ih slabo ima kod nas, ili i ja ne znam.
Nazad na vrh Ići dole
border

border

Broj poruka : 365
Datum upisa : 13.03.2011
Godina : 69

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 7:31 pm

ivan79 ::
gaji li neko timneh zakoe?

ima jedna žena u Zenici starog oko tri godine
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 7:50 pm

interesuje me kakvi su za u kucu kao ljubimci i da li pricaju kao kongo
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

Broj poruka : 701
Datum upisa : 07.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 9:00 pm

Sve je isto što se toga tiče.
Jedino su malo manji, kljun im nije potpuno crn, nego je s gornje strane boja slonove kosti i rep im nije crven, nego onako više smeđkast.
Ali po svemu ostalom su isti kao kongo.
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:02 pm

"Ponovo radi bioskop" ali mi niko neobjasni kako trebaju da izgledaju papiri koje treba vlasnik da mi da kad kupim zakoa. Pitam za srpsku teritoriju.
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:35 pm

Kad budes dobio te papire kazi i nama kakvi su, i ja bih iskreno voleo to da cujem i vidim.
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:40 pm

A jel ih neko cuo i video nemoguce da niko nezna nista o tome.
Nazad na vrh Ići dole
Matija95

Matija95

Broj poruka : 643
Datum upisa : 12.12.2011
Godina : 29

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:41 pm

Sta mislite?
https://youtu.be/mbvsaemHBHk
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:50 pm

Matija95 ::
Sta mislite?
https://youtu.be/mbvsaemHBHk

Ja mislim da su ovo teski degenerici i nebi voleo ovo ni da vidim a kamoli da posedujem
ovo je kao jagnje sa dve glave ili tako neka slicna nakaza.
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Nov 19, 2012 10:55 pm

Evo vam RH obrazac.

http://www.cro-golub.com/zasticene/Obrazac_o_podrijetlu_primjeraka_zasticenih_zivotinja.pdf

Taj obrazac popunjava uzgajivač i dolje ga potpisuje. To vam je kao osobna karta za pticu. Ovo je za zaštićene vrste, gdje spadaju i žakoi, a za strogo zaštićene je već malo drugačije i kompliciranije.
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeSre Nov 21, 2012 5:01 pm

Valjda imaju na sajtu mozda SOF-a blanko formulari u koje se upisuju podaci za ptice. Tj rodni list.
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

Broj poruka : 35
Datum upisa : 20.10.2012
Godina : 39

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeSre Nov 21, 2012 10:53 pm

Ja mom Noletu kupio par igrackica. Reko da ga upoznam sa sarenim predmetima pre nego sto stavim u kavez,ali on se odjednom prenerazio. Sav se nakostresio i poceo da ispusta vrlo jak zvuk i stalno sikce na njih. Stavio sam ih na sto da sam pridje ili ni blizu . Dok kljuceve, upaljac,hemiske... igra se bez problema,ali ovo ni da vid. U cemu je problem?
Nazad na vrh Ići dole
predin

predin

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeSre Nov 21, 2012 11:19 pm

I ja sam imao nesto slicno moja zaklina se nije plasila od igracaka ves od nekog klasa koji sam kupio kao poslasticu za velike papagaje. ja sam to iskoristio kao strasilo da ne slece na neka zabranjena mesta sad sam mu te klasove izdrobio u hranu a on i dalje neslece na ta mesta. Inace nemam savet ni objasnjenje.
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimeNed Jan 06, 2013 10:43 pm

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 20121110172159

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 20121204105101

Evo i noletovih slika. Malo kasnim jer nikako slike da prebacim iz tel.u racunar jer uvek fali neki kabel. Smile
Nazad na vrh Ići dole
rosoft85

rosoft85

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 1:17 pm

Da li neko zna koje bi vitamine mogao da dajem Noletu?
Odgaivac od kojeg sam kupio pticu kaze da dajem Vitoligram 3 kapi na 1dl vode. A koliko sam citao to je za pse. Ima li neka brendirana firma vitamine za ptice i koja?
Nazad na vrh Ići dole
karlo28

Broj poruka : 70
Datum upisa : 17.01.2012

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 2:52 pm

probaj potrazit vitakraft za ptice ima kod nas u hr u pet shopovima u hr a vjerojatno i kod vas ima.
Nazad na vrh Ići dole
tutti

Broj poruka : 23
Datum upisa : 04.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 5:57 pm

Najbolji su belgijski i holandski vitaminerali u prahu koji se tako suvi pomalo posipaju po hrani, i po suvoj i po vocu i povrcu, na stavljaju se u vodu. Vitakraft je renomirana firma i njeni su proizvodi dobri. Kao lekove i suplemente za ptice treba zaobilaziti one koji su pravljeni za sisare, treba primenjivati one koji su namenjeni metabolizmu ptica.
Nazad na vrh Ići dole
žako

žako

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitimePon Jan 07, 2013 10:43 pm

rosoft85 ::
Da li neko zna koje bi vitamine mogao da dajem Noletu?
Odgaivac od kojeg sam kupio pticu kaze da dajem Vitoligram 3 kapi na 1dl vode. A koliko sam citao to je za pse. Ima li neka brendirana firma vitamine za ptice i koja?

Daj ti njemu svakodnevno nešto od voća ili povrća i ne trebaju mu nikakvi vitamini. Dovoljno mu je i komadić jabuke i nečeš ga morati kljukati nikakvim dodatnim vitaminima.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)   Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) - Page 17 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus)
Nazad na vrh 
Strana 17 od 30Idi na stranu : Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 30  Sledeći
 Similar topics
-
» Mutacije boje Zako (Psittacus erithacus)
» amazonac ili zako - pomoc
» Sivi africki pevac (serinus leucopygius)
» Crvendac(Erithacus rubecula)
» Bebica zako

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Veliki papagaji-
Skoči na: