| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|
+90palermo Giovanni Duska Djole whitesuga sasazako levic88 Marjan tanjasd boske Strumpf marijavel ZARKOTEKICA tutti karlo28 rosoft85 border ivan79 daweed aska northstar zaharije gaborka Poli rakac makimk rado7rado Miks gogagrizli Ondrej Matija95 Nidzo bosko Laouni srxa GoranKac dr.nenad86 predin Mistiq slobo Iwan97 Abc Dusko milan istra anita75love dijana ostojic MILAN skorkovic markoub florida Don Salinas JanjaSaMeseca mijnica kokica56 tina rade pticar žako ATOS n.ekv suzy Laza Slobodan Kragujevac fuz80 salle55 Dare Bogdanik tatjanasd dino Rea nebojsa Jocom mime30 momoks anamarija77 papayajamaica ipapige Caba-Su jaran Sale77-Nis lakigtb haralampijexxl Luckyboy Alex goran092 rtomek SrdjanKG zoran ptice pjevice Rale Zika 94 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
gaborka
Broj poruka : 43 Datum upisa : 16.04.2012
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pet Jul 13, 2012 10:36 pm | |
| mime30,
imam jednog plavocelog amazonca, koja se ponasa kao prava amazonka:D Pored toga imam zebe i par kozica. Nisam odgajivac, nego samo hobista. Jako me interesuju ova divna stvorenja i hocu da im razumem ponasanje, njihovu psihologiju, kako bi im mogao pruziti sto boji i sretniji zivot u "zatocenistvu". | |
|
| |
northstar
Broj poruka : 25 Datum upisa : 06.02.2012 Godina : 54 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Čet Avg 09, 2012 1:20 am | |
| Pravi Ajnstajn medju papagajima | |
|
| |
aska
Broj poruka : 3 Datum upisa : 28.08.2012 Godina : 32 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Avg 29, 2012 12:21 am | |
| citam dugo vec ovaj forum i moram priznati da me odusevljava vasa ljubav prema pticama , odma da se razumemo moja nije nista manja e da da se prestavi posot sam novi ovde prestavio sam se na temi kakadu , ali red je i ovde da uradim isto ja sam sinisa i student sam veterinarskog fakulteta u bg do sada sam imao zakoa i edela , sada se razmisljam izmedju zakoa amazonca i kakadua, znam da je ova tema iskljucivo za zakoa ali zivinite imam jedno pitanje ............................................................hvala unapred i nadam se lepom druzenju sa vama 8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno
Poslednji izmenio Luckyboy dana Sre Avg 29, 2012 8:16 am, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Procitaj pravila foruma) | |
|
| |
daweed
Broj poruka : 1 Datum upisa : 09.10.2012
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Okt 09, 2012 12:02 pm | |
| Pozdrav svima, slučajno naleteo na ovaj sajt, pa rekoh da vas pozdravim i ispišem poruku jer vidim koliko ljubavi imate prema ovim divnim stvorenjima. Juče sam nakon 28 godina izgubio svog najboljeg prijatelja s kojim sam proveo skoro čitav svoj život. Poručujem svima koji se odluče za Žakoe, da znaju da to nisu ni ni papagaji, ni ljubimci, to su najdivnija stvorenja koja vam se mogu ušetati u život. Ne uzimajte ih olako, ni zdravo za gotovo. Kao i vi i oni imaju svoj loš dan, narav, ljubav i tugu. Posvetite im život i oni će ga posvetiti vama. Kada ih ne bude tek ćete shvatiti kolika praznina u vašoj duši može da nastane i šta su vam značili. Pozdrav svima, a ja odoh da tugujem | |
|
| |
predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Uto Okt 09, 2012 6:19 pm | |
| Kako ste ga izgubili odleteo i li preminuo | |
|
| |
predin
Broj poruka : 141 Datum upisa : 07.02.2012 Godina : 49 Lokacija : Aleksandrovac Zupski
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Nov 18, 2012 11:06 pm | |
| Sta je ovo ljudi nikog nema na forumu vetovatno ce biti drugacije kad dodje zima pa svi sednemo za racunare.
Treba da idem za jednog zakoa koji nije prstenovan ali vlasnik kaze uredno prijavljenog i sa papirima. Jel moze neko da mi kaze kako ti papiri treba da izgledaju to jest sta ja treba da dobijem i sta trebam da uradim a da posle nebrinem. | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 5:18 pm | |
| gaji li neko timneh zakoe? | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 7:22 pm | |
| Ja sam video jednog na oglasu skoro, nesto ih slabo ima kod nas, ili i ja ne znam. | |
|
| |
border
Broj poruka : 365 Datum upisa : 13.03.2011 Godina : 69 Lokacija : Zenica BiH
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 7:31 pm | |
| - ivan79 ::
- gaji li neko timneh zakoe?
ima jedna žena u Zenici starog oko tri godine | |
|
| |
ivan79
Broj poruka : 211 Datum upisa : 11.07.2011 Godina : 44 Lokacija : nova pazova
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 7:50 pm | |
| interesuje me kakvi su za u kucu kao ljubimci i da li pricaju kao kongo | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 9:00 pm | |
| Sve je isto što se toga tiče. Jedino su malo manji, kljun im nije potpuno crn, nego je s gornje strane boja slonove kosti i rep im nije crven, nego onako više smeđkast. Ali po svemu ostalom su isti kao kongo. | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:02 pm | |
| "Ponovo radi bioskop" ali mi niko neobjasni kako trebaju da izgledaju papiri koje treba vlasnik da mi da kad kupim zakoa. Pitam za srpsku teritoriju. | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:35 pm | |
| Kad budes dobio te papire kazi i nama kakvi su, i ja bih iskreno voleo to da cujem i vidim. | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:40 pm | |
| A jel ih neko cuo i video nemoguce da niko nezna nista o tome. | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:41 pm | |
| Sta mislite? https://youtu.be/mbvsaemHBHk | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:50 pm | |
| - Matija95 ::
- Sta mislite?
https://youtu.be/mbvsaemHBHk Ja mislim da su ovo teski degenerici i nebi voleo ovo ni da vidim a kamoli da posedujem ovo je kao jagnje sa dve glave ili tako neka slicna nakaza. | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Nov 19, 2012 10:55 pm | |
| Evo vam RH obrazac.
http://www.cro-golub.com/zasticene/Obrazac_o_podrijetlu_primjeraka_zasticenih_zivotinja.pdf
Taj obrazac popunjava uzgajivač i dolje ga potpisuje. To vam je kao osobna karta za pticu. Ovo je za zaštićene vrste, gdje spadaju i žakoi, a za strogo zaštićene je već malo drugačije i kompliciranije.
| |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Nov 21, 2012 5:01 pm | |
| Valjda imaju na sajtu mozda SOF-a blanko formulari u koje se upisuju podaci za ptice. Tj rodni list. | |
|
| |
rosoft85
Broj poruka : 35 Datum upisa : 20.10.2012 Godina : 39 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Nov 21, 2012 10:53 pm | |
| Ja mom Noletu kupio par igrackica. Reko da ga upoznam sa sarenim predmetima pre nego sto stavim u kavez,ali on se odjednom prenerazio. Sav se nakostresio i poceo da ispusta vrlo jak zvuk i stalno sikce na njih. Stavio sam ih na sto da sam pridje ili ni blizu . Dok kljuceve, upaljac,hemiske... igra se bez problema,ali ovo ni da vid. U cemu je problem? | |
|
| |
predin
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Sre Nov 21, 2012 11:19 pm | |
| I ja sam imao nesto slicno moja zaklina se nije plasila od igracaka ves od nekog klasa koji sam kupio kao poslasticu za velike papagaje. ja sam to iskoristio kao strasilo da ne slece na neka zabranjena mesta sad sam mu te klasove izdrobio u hranu a on i dalje neslece na ta mesta. Inace nemam savet ni objasnjenje. | |
|
| |
rosoft85
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Ned Jan 06, 2013 10:43 pm | |
| | |
|
| |
rosoft85
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Jan 07, 2013 1:17 pm | |
| Da li neko zna koje bi vitamine mogao da dajem Noletu? Odgaivac od kojeg sam kupio pticu kaze da dajem Vitoligram 3 kapi na 1dl vode. A koliko sam citao to je za pse. Ima li neka brendirana firma vitamine za ptice i koja? | |
|
| |
karlo28
Broj poruka : 70 Datum upisa : 17.01.2012
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Jan 07, 2013 2:52 pm | |
| probaj potrazit vitakraft za ptice ima kod nas u hr u pet shopovima u hr a vjerojatno i kod vas ima. | |
|
| |
tutti
Broj poruka : 23 Datum upisa : 04.01.2013
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Jan 07, 2013 5:57 pm | |
| Najbolji su belgijski i holandski vitaminerali u prahu koji se tako suvi pomalo posipaju po hrani, i po suvoj i po vocu i povrcu, na stavljaju se u vodu. Vitakraft je renomirana firma i njeni su proizvodi dobri. Kao lekove i suplemente za ptice treba zaobilaziti one koji su pravljeni za sisare, treba primenjivati one koji su namenjeni metabolizmu ptica. | |
|
| |
žako
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) Pon Jan 07, 2013 10:43 pm | |
| - rosoft85 ::
- Da li neko zna koje bi vitamine mogao da dajem Noletu?
Odgaivac od kojeg sam kupio pticu kaze da dajem Vitoligram 3 kapi na 1dl vode. A koliko sam citao to je za pse. Ima li neka brendirana firma vitamine za ptice i koja? Daj ti njemu svakodnevno nešto od voća ili povrća i ne trebaju mu nikakvi vitamini. Dovoljno mu je i komadić jabuke i nečeš ga morati kljukati nikakvim dodatnim vitaminima. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
| |
|
| |
| Africki sivi papagaj-Zako(Psittacus erithacus) | |
|