Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Srpski pevač - slavujar

Ići dole 
+42
jat32
Бане
sashaas
nediccc93
ticar
Lord Stark
daniel87
phaeo92
sasaznas
bratislav misic
lepotica cana
danee987
milos0205
Eldin Spahić
ivan79
Miloš Stalać
Igorche81
Marjan
Milic
stanisakralj
malinois
Ivan_NIsh
mica vasic
kumca
twins
Boban
Srdjan
Sale77-Nis
grujo
IGOR 72
Luckyboy
klokkende
zucko
Milan Nis
dr.nenad86
Aleksa
BORA
Bogdanik
Zika
VeljaVa
Sladjan
Alexandar
46 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
dr.nenad86
ministar bez fotelje
dr.nenad86

Broj poruka : 2501
Datum upisa : 21.12.2009
Godina : 38

Srpski pevač - slavujar - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePet Mar 15, 2013 3:07 pm

twins ::
kad moze sto kila svinja , dvesta kila mas'
sto ne moze i kanarinac kompozitor lol! lol! lol!

Lepo receno...... Ka Njegos....

Mada ima i neke ptice iz sekcije faune Evrope koje mogu biti i kompozitori..... Very Happy
Npr visokoskolovana zimovka...... pig
https://www.youtube.com/watch?v=NnflWTC0_tY

Pozdrav cheers
Nazad na vrh Ići dole
Igorche81

Igorche81

Broj poruka : 109
Datum upisa : 19.09.2011
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePet Mar 15, 2013 4:20 pm

Sto kila svinja, dvesta kila mas' je ok ako je covek iz Vranje. Ja sam iz Leskovac. Medjutim bili ste u pravu. Kratka verzija price je da sam prevaren, kao i moj brat. Duga verzija ide ovako. Odem ja kod coveka naoruzan evricima i trazim tog i tog kanarinca i tu i tu kanarinku i celu njihovu porodicu. Covek me gleda u cudu i pita sta ce mi bas ti kanarinci kad nisu cak ni solidni a kamoli vrhunski. Ja mu ispricam celu pricu i onda covek prasne u smeh. I tebe znaci prevario cica?! I onda mi on isprica kako je bilo. Naime, to pile koje je on poklonio mom bratu je uginulo mesec-mesec ipo dana kasnije. Dok je buraz bio u skoli (treci osnovne) stric dodje i kupi drugo pile za 'iljadarku, pocupa mu par pera i odnese kuci i kaze sinu da je pocelo da menja perje pa je zato drugacije. Klinja ni ne posumnja a strikan nastavi zajebanciju i samnom. Elem, to drugo kanarince je izlezeno bilo u oktobru i drug odgajivac ga je odvojio kao skart jer slabo "prima" pesmu. I eto cele price. Ispao sam totalni magarac i zao mi je ako ste pomislili da i zmisljam i da vas lazem. Naj iskrenije se izvinjavam clanovima foruma i obecavam da cu sam sebe da banujem na mesec dana. Izvinite.
Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

Broj poruka : 9
Datum upisa : 04.03.2013
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeNed Jun 16, 2013 2:24 pm

Citao sam dosta vasih postova ali spoznavanje kanarinca mi nikako ne ide imam dva pilea od 6 meseci i nijedno nepeva ali dok sam citao postove ako se nevaram myzjak sousta rep kada ga uzmes u ruku kod mene oba souste rep ali nijedna nepeva a borave sa sarim kanarincem koji po ceo dan peva
Nazad na vrh Ići dole
Lord Stark

Lord Stark

Broj poruka : 15
Datum upisa : 21.03.2013
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePon Jun 17, 2013 7:38 am

To sa spustanjem i dizanjem repa za odredjivanje pola, nije ni malo pouzdano. Muzjak na kome sam probao taj metod je sa 3 meseca starosti,cas dizao cas spustao rep(danas je to veoma lep muzjak sa lepom pesmom).E da bih proverio teoriju,otisao sam kod jednog starog odgajivaca I to smo probali na pticama za koje se tacno zna kog su pola I ispostavilo se da ta prica uopste ne drzi vodu.Jednostavno,nije pouzdan pokazatelj pola ptice. Sa sest meseci starosti,muzjaci bi trebalo da pevaju.
Nazad na vrh Ići dole
ticar

ticar

Broj poruka : 432
Datum upisa : 31.12.2009
Godina : 40

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePon Jun 17, 2013 9:40 am

Igorche81 ::
Epa izgleda da je jedan nasledio pesmu. Naime, prosle godine je jedan od boljih odgajivaca iz Vlasotinca poklonio jedno pile malo, krzljavo mom burazeru takodje iz Vlasotinca. Zivelo je u stanu, u velikom kavezu u kojem su nekad drzali Nimfe. Cak sam i ja sumnjao da ce preziveti s 22 dana odvojeno od majke. Medjutim prezivelo je. Izraslo u impresivnog muzjaka koji bez ikakvog skolovanja peva vecinu tura Srpskog Pevaca Slavujara koje se mogu cuti na YouTube-u. Ostao sam zatecen kad sam ga danas cuo. Istina ima tu i onih klasicnih tura, kanarinskih ali uglavnom peva Slavujarske ture. Sutra idem u Vlasotince kod tog lika i ima da kupim celu familiju tog muzjaka, po mogucstvu i oca i majku. Spremio sam trista evrica da mi se nadje a i taj lik jeftino prodaje ptice. Jos uvek ne mogu da verujem sta sam danas video i cuo.

Citat :
pa imao je on vremena sa 22 dana slušati pjesmu slavujara,drugo je to nego da se uzmu jaja od slavujara i podmetnu pod druge kanarince

Nazad na vrh Ići dole
daniel87

daniel87

Broj poruka : 9
Datum upisa : 04.03.2013
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeSre Jun 19, 2013 8:35 pm

Moji su ptice stare 5 meseci nijedno nepeva iscekujem stalno, sa njima boravi muzjak koji je star i odlicno peva pa ako nepropevaju moracu da nadjem bolje kanarince
Nazad na vrh Ići dole
nediccc93

nediccc93

Broj poruka : 2
Datum upisa : 09.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Jul 09, 2013 7:55 pm

Pozdrav ljudi,ne znam da li je ovo bas tema za to ali kako god nadam se da ce neko odg..Smile
Ovako od skoro sam u ovom hobiju (moze se tako reci) napravio sam volijeru dimenzija 110x100x60cm
u nju sam ubacio prvo jednog stiglana i tu je bio jedno mesec dana ja mu davao jajcanu hranu imao vrhunski komfor i od neceg se usilio imao pesmu vrckao onako bas prava smekerica,onda ja nabavim zenku kanarinku i ona je isto bila usiljena ne znam sa kim i sta ali uglavnom u kavezu je bilo jedno gnezdo i kada sam je ubacio odmah je pocela da vuce neke stvarcice u njega i ja joj ponudio materija i ona napravila. E sad je problem u tome sto se stiglan i ona nekako nisu podnosili (ili sam ja to lose razumeo) stiglan pocne da peva,zenka rasiri krila i povije se,i kada ovaj treba da uradi glavno nista od toga. I tako nekoliko dana i ona snese jedno jaje. Ja mislio to je to u naredna 4-5 dana jos 4kom jaja i da je nasadim i kraj price. Eto ponovo problema. Posle tog prvog jaja nista vise jedno 10ak dana. Onda ja vidim da se ona i stiglan vec maze,ovaj je hrani ja naravno nastavio sa jajcanom hranom i ona snese jedno ponovo i za jos 3 dana snese ona jos tri jaja i ja je nasadim i sada lezi vec 3 dana. E ima li iskusnih ovde po tom pitanju ko moze da mi objasni sta se tu izdogadjalo,i da ubacio sam i tu par slavujara jos,i posle 1 dana u kavezu i zenka i muzjak poceli da viju gnezdo sta se tu dogadja u mojoj maloj skromnoj volijeri nemam pojma. Ali se nadam da je dobro,bar meni tako deluje. Pozdravv
Nazad na vrh Ići dole
ivan79

ivan79

Broj poruka : 211
Datum upisa : 11.07.2011
Godina : 44

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeSre Jul 10, 2013 9:20 pm

ja mislim da ce tu biti i komsijske dece:D 
Nazad na vrh Ići dole
Alexandar

Alexandar

Broj poruka : 724
Datum upisa : 23.12.2009
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeSre Jul 10, 2013 11:48 pm

bice tu dece neznanog junaka
Nazad na vrh Ići dole
nediccc93

nediccc93

Broj poruka : 2
Datum upisa : 09.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeČet Jul 11, 2013 11:32 pm

Ko zna sta ce tu biti:) posle koliko dana da lampiram jaja?Smile
Nazad na vrh Ići dole
Lord Stark

Lord Stark

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePon Avg 19, 2013 9:00 am

Trazio sam po forumu,ali nisam nasao(a bas sam se nacitao),koje rase kanarinaca su ucestvovale u stvaranju Slavujara?
Nazad na vrh Ići dole
Lord Stark

Lord Stark

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeSre Sep 18, 2013 11:02 am

Ima li ko da zna???
Nazad na vrh Ići dole
sashaas

Datum upisa : 02.09.2014

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 9:18 pm

Nisam profi odgajivac( imam dva kanarinca,jedan malino i jedan slavujar),takodje nisam zlonameran niti zelim da ikog ovde negiram ili oponiram,ali imam jednu dilemu oko slavujara....slavujari ,kako sam citao ovde ,uce nametnutu pesmu slavuja.Kao kad papagaj nauci neku pesmu ili da prica.E,sad...srpski slavujar nece nikada biti priznat u COM...to je moje misljenje.Zasto? Ovako,savremena genetika kaze da se stecene osobine ne prenose na potomke.Tako da ako slavujar nauci da peva ture slavuja,nikada nece to preneti na potomke,kao ni papagaj na mlade da izgovaraju neku rec ili recenicu,pa mozete ih milion godina pariti iskljucivo sa onima koji pricaju.To je istina i nauka.Naravno svaki kanarinac ima neku nasledjenu pesmu od rpditelja ili da povuce na davne predake,ali sta god da nauce njegovi preci on se nece ispiliti sa tim naucenim,tj nametnutim pevanjem.
Nazad na vrh Ići dole
Бане

Бане

Broj poruka : 326
Datum upisa : 02.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 9:24 pm

Kako su belgijanci napravili malinois waterslager, tako će i srbi srpskog slavujara.....

Samo malo će da potraje!

Mnogo vremena i mnogo novca verovatno treba da bi se usavršila i dobila rasa........

Poslednji izmenio Marjan dana Uto Nov 11, 2014 9:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Pisanje velikim slovima!)
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 9:26 pm

Srpski pevač - slavujar PROLAZI KROZ STEPEN RADA odgajivača. 2000 godine se je krenulo u okviru posebne sekcije SOF-a i od tada do danas se je napravio pomak ka stvaranju pesme koja ce biti zasnovana na pesmu slavuja. Poznavajući dosta odgajivača slavujara, i slušajući te ptice. Došao sam do zaključka da ta zamisao ima smisla, jer pojedine ptice već imaju određene ture urođene. Što je jedan od zahteva ka priznavanju rase.
Nazad na vrh Ići dole
Бане

Бане

Broj poruka : 326
Datum upisa : 02.01.2010

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 9:58 pm

To je dobro ako je tako,ali je to sitnica ako su pojedine samo...
Nazad na vrh Ići dole
sashaas

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 10:02 pm

To sto vi pisete jednostavno nije poenta mog posta.Ja kazem ono sto kaze nauka i zdrav razum,a to je da mozete milion godina da parite slavujare,oni nikada se nece ispiliti sa tom pesmom.Sto se malinoa tice...ne znam ko su im pra roditelji,ali,ako uzmemo da je neko,recimo upario divljeg kanarinca sa venecuelanskim cajzerom i dobio recimo domaceg kanarinca,pa onda tog upario sa nekom drugom pticom i dobio na primer malinoa.Pa opet to uradio i dobio malinoa.I onda pari te ptice...itd...od njih nastaju potomci,onda je to drugo jer su dobili pesmu od oba roditelja ili povuku vise od jednog,a manje od drugog...eto to je nesto drugo
Nazad na vrh Ići dole
sashaas

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 10:08 pm

Nikada slavujar nece da se ispili sa turom koju mu je naucio otsc,majks,baba,deda.....nikada,mozete da pricate sta hocete...nikada.Ali posto cuvate takvog ptica sa ostalim slavujarima koji pevaju ili im pustate cd slavuja,on moze da nauci to
Nazad na vrh Ići dole
sashaas

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Nov 11, 2014 10:35 pm

Jos da dodam,da bih ja takodje kao Srbin voleo da mi imamo svetski priznatu rasu,,srpski slavujar,, i da takve ptice budu promovisane po svetu,ali na ovaj prirodan nacin,kako vi to radite,nemoguce...mozda nekim bolesnim genetskim inzinjeringom,ako neko isece gen slavuja odgovoran za pesmu,pa ga genetski laserskim topom upuca u jedro celije slavujara...daleko bilo.
Nazad na vrh Ići dole
jat32

Broj poruka : 28
Datum upisa : 17.08.2014

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeČet Nov 13, 2014 10:24 pm

procitah ovo...najpoznatiji kanarinac u srbiji,genetika totalno nestabilna nit ima jasno definisanu boju,dimenzije niti ima naslednu pesmu kao malinoa i sl...svaki kanarinac sareni kod nas je slavujar cisto zaludjivanje.tesko da ce ovo biti ikad priznata rasa na nasu zalost...
Nazad na vrh Ići dole
pedjacure

Broj poruka : 44
Datum upisa : 23.05.2013

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeUto Feb 24, 2015 9:20 am

parila mi se mlada kanarinka prvi put i od 5 jaja sva prazna muzjak ju je dosta gazio i spremljen je dobro pario je drugu stariju zenko i 3 puno de sam zajebo stvar sa mladim kanarinkama prvi put radim hvala
Nazad na vrh Ići dole
jat32

Broj poruka : 28
Datum upisa : 17.08.2014

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeČet Feb 26, 2015 1:52 pm

jeli kanarinka starija od 9 meseci,mislim na tu sto je snela 5 neplodnih
Nazad na vrh Ići dole
pedjacure

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeČet Feb 26, 2015 2:50 pm

da izvela se maja prosle godine
Nazad na vrh Ići dole
pedjacure

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimePet Mar 13, 2015 8:53 am

evo i u drugoj turi prazna jaje neznam dali sto je zenka mlada ili je muzjak zajebo stvari ako neko ima neki savet hvala
Nazad na vrh Ići dole
stosic

stosic

Broj poruka : 46
Datum upisa : 06.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitimeNed Sep 20, 2015 7:52 pm

Takmicenje Slavujara , Beograd drustvo Slavuj (18.10.2015)

Srpski pevač - slavujar - Page 9 34pgun9
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Srpski pevač - slavujar   Srpski pevač - slavujar - Page 9 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Srpski pevač - slavujar
Nazad na vrh 
Strana 9 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Takmicenje kanarinaca pesme "srpski pevac slavujar"
» Srpski visokoletac
» Premiere "SLAVUJAR" GRAN Balkans Cuo Competition
» I Izložba ptica društva „SLAVUJAR TOPLICA“ - Prokuplje
» Drozd pevac (Turdus philomelos)

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu