| Srpski pevač - slavujar | |
|
+42jat32 Бане sashaas nediccc93 ticar Lord Stark daniel87 phaeo92 sasaznas bratislav misic lepotica cana danee987 milos0205 Eldin Spahić ivan79 Miloš Stalać Igorche81 Marjan Milic stanisakralj malinois Ivan_NIsh mica vasic kumca twins Boban Srdjan Sale77-Nis grujo IGOR 72 Luckyboy klokkende zucko Milan Nis dr.nenad86 Aleksa BORA Bogdanik Zika VeljaVa Sladjan Alexandar 46 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Ned Okt 24, 2010 10:50 pm | |
| - IGOR 72 ::
- Zaista je nerazumljivo, pa sta je tu protivzakonito u takmicenju kanarinaca-slavujara,tu nema ptica faune???????
Trazili su i faunu,da neko slucajno ne podmetne kao slavujara | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Ned Okt 24, 2010 10:53 pm | |
| Nema nicega, ali taj gospodin koji je predsednik jednog "udruzenja", je inicirao da se to prijavi , misli da ce naneti neku stetu SOf-u i odgajivacima, a sa druge strane se predstavlja kao neko ko stiti odgajivace, e to da vidite, kakve nebuloze sve postoje, ali docice i tome kraj.... Samo polakooo... Pozdrav | |
|
| |
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Ned Okt 24, 2010 10:55 pm | |
| - Luckyboy ::
- IGOR 72 ::
- Zaista je nerazumljivo, pa sta je tu protivzakonito u takmicenju kanarinaca-slavujara,tu nema ptica faune???????
Trazili su i faunu,da neko slucajno ne podmetne kao slavujara xaxaxxa, ta osoba koja je to uradila ( prijavila) ljude koji to gaje i legalni su clanovi drustva, ne zna da razlikuje petla od goluba i kanarinca od papagaja...... Toliko o strucnosti.... Ali mozda postane i medijska licnost..... Pozdrav | |
|
| |
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 9:28 am | |
| Pozzz svima, iako sam odgajivac kanarinaca malino,redovno pratim kanarince slavujare kako njihovu pesmu tako i takmicenje.Juce sam bio na takmicenju koje je trebalo da se odrzi u Kragujevcu m.z.Susica.Prijem ptica je prosao kao po obicaju i taman kada su sudije Bane,Mine i Lola trebali da pocnu sa sudjenjem naisla je veterinarska inspekcija u pratnji policije i inspektora iz Panceva.Odmah smo znali sta ce biti. Po njihovim recima imali su dve prijave i dosli su na licu mesta.Naravno da nam je bilo jasno od koga je i zasto.To novokomponovano drustvo koje se bori za sve a samo ne za ptice i kojima je SOF nelegalan tako i sva udruzenja koja su pod SOF-om a samim tim i odgajivaci je stajalo iza svega ovoga.Javno su govorili kako ce srusiti sve izlozbe i takmicenja,sto se kako i vidimo sprovodi u delo,nazalost.E jadna je ta Srbija u kojoj dva idiota osnuju drustvo sa ciljem da obore sve ono sto se godinama stvaralo i preuzmu vlast nad odgajivacima i sprovedu neke njihove zakone.A sve to se radi namerno kako bi se srusio SOF a samim tim preuzelo njegovo mesto,nadam se da se to nikada nece dogoditi. Nakon pregleda prostorija i ptica inspekcija je utvrdila da organizator nema potrebnu dokumentaciju za takmicenje a tako i odgajivaci koji su doneli svoje ptice na takmicenje.Bilo nam je jasno da od takmicenja nema nista.Inspektor koji je dosao iz Panceva ,isto po prijavi,trazio je PPFE ali toga nije bilo.U jednom trenutku u raspravi sa gospodjom inspektorkom doticna je izjavila sigurno iznervirana "Bolje se ne raspravljajte,mogu vam oduzeti ptice" isto i "znate da je zabranjeno drzati ptice u ovako malim kavezima" a kavezi takmicarski he he. Naravno kada je inspekcija ispracena uz sve pocasti koje im sleduju,dogovor je pao da se takmicenje odrzi nezvanicno.Otisli smo kod "jednog" odgajivaca na "jedno mesto u "jedan" lokal i naravno takmicenje se odrzalo. Zamolio bih ovim putem sve organizatore i odgajivace da pred svoje organizovanje i takmicenje pribave sve papire od veterinarskog zavoda kako nebi doslo do ovakvih situacija.
Poslednji izmenio grujo dana Pon Okt 25, 2010 12:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 9:42 am | |
| EEEEEEE citam ovo i nemogu da verujem sta nam rade neki takozvani pticari a oni sami drze PPFE i te ptice kriju po ko zna kakvim supama a ovamo prijavljuju sve zive pa ljudi saberite se i odgovorite istom merom a moze i jacom bilo bi bolje a ne ovako da se kuka i jadikuje,pa de ode ova zemlja!!!! | |
|
| |
grujo
Broj poruka : 146 Datum upisa : 13.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kraljevo
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 11:04 am | |
| Sto se samog takmicenja tice,odrzano je u najboljem redu iako dosta ptica nije zapevalo ,oko 50 %, ali imalo se sta i cuti.Uz "pijenje i jedenje" razgovarali smo i slusali vecinom ptice koje nisu pevale pred sudijom.Najvise su mi bile interesantne ptice naseg clana i velikog odgajivaca Twins-a,kojeg sam juce i licno upoznao.Svaka pohvala je suvisna jel se zna ko je i sta je on u ovom sportu a u sta sam se licno i uverio.Ptice su mu krupne sa velikom gusom,pevaju cisto,duboko i bez nekog falsa,ali to je sve postigao svojim visegodisnjim trudom i zalaganjem.Cast drugim odgajivacima ali mislim da su Twinsu zapevale ptice zasigurno bi odneo nekoliko nagrada,ali sta je tu je. Sve u svemu bilo je lepo druzenje i upoznavanje sa ostalim odgajivacima a zao mi je sto ih nije bilo i vise. | |
|
| |
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 12:23 pm | |
| H A L L O narode dobro došli na sajt SRBIJE . Ovo je zemlja Srbija ,takav smo narod i ... | |
|
| |
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 1:19 pm | |
| Zna se ko je prijavio tu izlozbu i sta se desilo, ta organizacija PPFE ciji predsednik ima dosta klipova na youtubu kako nelegalnohvata ptice, muci i zlostavlja , cupa perje kako bi ih obelezio ( JADNO I BEDNO) i podpredsednik koji je uhvacen u krivolovu koji je isto tako hvatao divlje ptice , sada hoce da budu oni koji ce znaciti nesto u ovoj nasoj lepoj zemlji Srbiji, a to NECE DA MOZE....Inspekcije u odradile svoj deo posla i na to niko ne treba da se ljuti, da su imali veterinarske potvrde bilo bi sve ok... JAdno je to sto ti isti pokusavaju da obanjuju ljude kako sui oni legalni a SOF nije, oni ne znaju ni sta pricaju ni gde, ali bice sve kako treba samo jos malo, resice se i to.... KAd izadje na videlo sve ono sto su pricali svojim clanovima , sta su ih lagali i kako, clanovi tog udruzenja ce to resiti sami, kojom metodom, ne znam, ali neka oni sami odluce, pa ce doci u nas Sof da zajedno pticarimo i cuvamo ptice.... Ovo je " dobro" sto se desilo jer ce tako izaci na videlo sta rade ti " zeljnici za funkcije" koje nikada dobiti nece u ocajnickom pokusaju da se odrze, ali jos jednom to tako NECE DA MOZE....Pozdrav | |
|
| |
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 1:53 pm | |
| Nešo slažem se u potpunosti sa tobom i sa svima koji dele tvoje mišljenj.Mislim da je dosta više. Neznam koji mozak(AKO GA UOPŠTE IMA) može da takvo nešto da uradi.Pođimo od toga da ukine SOF pa (KO ĆE) da ocenjuje ptice ,onaj koji ih je do jutros lovio mrežama ,pa taj nezna ništa osim lova a ovamo glumi marionetu. OBELEŽAVAJUĆE ALKICE NUDI PREKO SVOG TOBOŽE DRUŠTVA A G..... NEZNA DA JEDINI LEGALNI PRSTEN ZA TEKUĆU GODINU MOŽE DA ODOBRE REGISTROVANA UDRUŽENJA PREKO SOF-a. I da prekinem ovu debatu jer TAJ nije vredan pomena na ovakvom lepom mestu.Ako sam narušio pravila foruma IZVINJAVAM SE . Ovakve gluposti me izbace iz takta. | |
|
| |
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Okt 25, 2010 2:46 pm | |
| Ma covek hoce funkciju to je svima vec postalo jasno i sada gleda da nanese stetu SOF-u ali nanosi je sam sebi , Sof je savez za razliku od njih za koej se zna sta su vec... Jos malo pa ce svi ivdeti ko su i sta su... Nisu vredi nekog ozbiljnog pomena, ali cisto da nam ubiju dosadu, zato oni sluze.. A Sof da oni razbucaju, OCE MALKO SUTRA , vole ljudi da sanjaju, pa sto da ne, niko to ne moze d aim zabrani... Pozdrav | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Sre Dec 15, 2010 11:44 pm | |
| Mozda cu da pitam nesto glupo , ali nije mi najjasnije tj neki ljudi iz stvarnog zivota me zbunjuju. Konkretno pitanje , da li je moguce da se kod slavujara javi zuta ptica sa crvenim okom. Da li je to normalna pojava ili je vezana samo za kanarince boje? I kako se nasledjuje ? | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 7:07 pm | |
| Koliko ja znam a video sam gomilu zutih slavujara nijedan nije imao crveno oko.
| |
|
| |
Boban
Broj poruka : 281 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 64 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 7:17 pm | |
| To je kod kanarinaca boje, kod slavujara ne. | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 7:58 pm | |
| E ja sam video , posto covek cuva slavujare nije bojas. A mozda je linija provucena kroz zute kanarince ili je neko bio prevaren i kupio zutu lipohrom kanarinku sa melaninskom flekom kao slavujarku ! | |
|
| |
Alexandar
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 9:10 pm | |
| Da tu se javlja problem posto prevaranti prodaju svaku sarenu pticu kao slavujara | |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 9:38 pm | |
| Sarene ptice nemaju crvene oci vec lutino, albino i rubino kanarinci boje, to su vizuelno zute, bele i crvene ptice sa ocima boje rubina. | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 10:19 pm | |
| Konkretno sam video zutu kanarinku sa crvenim okom a ima dve melaninske fleke! Znaci kupujte ptice od proverenih odgajivaca ! | |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 10:28 pm | |
| Pa jedino ako je melez feosnih ili satine sa navedenim gore kanarincima boje | |
|
| |
Alexandar
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 10:34 pm | |
| Neznam staje to ali slavujar nije . | |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Čet Dec 16, 2010 10:44 pm | |
| | |
|
| |
twins
Broj poruka : 31 Datum upisa : 13.01.2010 Godina : 59 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pet Dec 17, 2010 2:02 pm | |
| Nisam neki strucnjak za boju ali znam da izabel ptice kada su mlade imaju crvene oci. Mozda je ta zenka zuta sa nekom skrivenom izabel flekom pa ima crvene oci. Izabelih slavujara ima puno | |
|
| |
Boban
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pet Dec 17, 2010 2:46 pm | |
| Nisam siguran ali lipohrom zuta x izbelna ce dati takve sarene ali po meni bez crvenih ociju opet kazem s rezervom, tako da sarena crvenih ociju po meni moze biti kombinacija lutino i onog sto sam naveo ili izabel kako je napisao twins . | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pet Dec 17, 2010 3:22 pm | |
| Za neki dan cu da slikam i postavim sliku da se uverite , nije izabel. Ma da ako jednom ubacis gen , on se moze javiti tek u kasnijim generacijama. Nisam neki geneticar , ali bi trebalo da je tako. | |
|
| |
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Dec 20, 2010 12:22 am | |
| - Bogdanik ::
- Mozda cu da pitam nesto glupo , ali nije mi najjasnije tj neki ljudi iz stvarnog zivota me zbunjuju. Konkretno pitanje , da li je moguce da se kod slavujara javi zuta ptica sa crvenim okom. Da li je to normalna pojava ili je vezana samo za kanarince boje? I kako se nasledjuje ?
Kod slavujara ako je zuta lipohromska ptica bez melanina moze da se javi crveno oko... Jer tu postoji jedna jedina teorija i to je to..... Ne zna se jos sta je slavujar, svaki kanarinac boje koji peva ture moze biti slavujar.... Crveno oko kod polno vezane mutacije ( satine, lutino, rubiuno, albino) se nasledjuje polno vezano. Pozdrav | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar Pon Dec 20, 2010 12:29 am | |
| Jedino da se ptica negde u dimnjaku umazala pa da je odatle fleka :-) ! Pitanje je da li ste vidjali takve ptice i da li postoje? Tj da li znaci da je ta linija slavujara provucena kroz kanarince boje ! Sutra donosim sliku , ptica, oko , fleke ! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Srpski pevač - slavujar | |
| |
|
| |
| Srpski pevač - slavujar | |
|