Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA

Ići dole 
+44
Sremac
bojan*
Banerott
ringeee
brankoKW
markotiki123
toma
MarkoKV
mnedel3
bozo
Joks
itan
sasa87
maja_paunovic
Miks
grujini
makimk
SALE GUZONJIN.SIN
dsc64am2
Kundak
Ivan/Rex
Ruster
sladjan78
peca
Banjalucanin
Srdjan79
filip kam.
markos87
Marjan
Beca272
szrtoma
pedja cb
laci
byrkomi
Sale77-Nis
mladenbp
dusan dragan
SALE KV
bozen
marconi
Luckyboy
MILAN
jecham
dalibor
48 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
AutorPoruka
Ivan/Rex

Ivan/Rex

Broj poruka : 242
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 27

Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Empty
PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSub Apr 14, 2012 10:35 am

e evo i mene da predstavim svoj mali(ali kompaktan) inkubator Wink
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Ztg2ef
inace sad kad sam izvodio komsiji pilad od 20 jaja izvelo se 14(od kojih je 13 jos zivo a jedno je bilo u nekoj vodi u jajetu pa se svo slepilo i uginulo) a ostalih 6 kamada je bilo ne oplodjeno(pa sam ja gadjao drvo s njima Very Happy )

a evo jednog inkubatora koji je preveliki(doneo mi sinoc covek inkubator i jaja da mu izvedem posto on nema vremena, sad u ovom velikom inkubatoru sta bude bude jer nije bas po mom ukusu i moram da stavim moj digitalni termometar u ink da bih video sa sigurnoscu temperaturu jer ja nemam poverenje u one staklene ko toplomer Wink )
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 3148fh0
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 A11hmh
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 34jdm5e

ko pogodi koliko je stalo jaja u inkubar svaka mu cast...
Nazad na vrh Ići dole
Kundak

Broj poruka : 5
Datum upisa : 19.03.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSub Apr 14, 2012 2:05 pm

makimk hvala ti,on je na 3 nivoa.Sad sam stavio silikon na staklo od vrata posto nisam stavio kad sam odsekao pa cu probati sada da li ce dignuti vlagu,slikacu pa cu pustiti kako izgleda.
Nazad na vrh Ići dole
grujini

grujini

Broj poruka : 7
Datum upisa : 15.04.2012
Godina : 62

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeNed Apr 15, 2012 8:38 pm

Pitanje za Pecu u vezi suvog i vlažnog termometra: Posuda sa vodom u koju se stavi pamučna krpica, mora biti otvorena ili zatvorena? Verovatno se u nju dosipa voda?

Ja imam digitalni termometar i vlagometar koji meri minimum i maksimum temperature i vlage u inkubatoru. U mom višeslojnom inkubatoru vlažnost nije bila više od 35 u vreme leženja pilića. U tom inkubatoru sam i ranije legao piliće ali sam imao običan vlagomer na dlaku koji je dok je bio ispravan radio dobro. Hteo sam probati sa ova dva termometra što Peca kaže. Javim rezultate, ako uspem.
Nazad na vrh Ići dole
peca

Broj poruka : 78
Datum upisa : 21.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeNed Apr 22, 2012 8:30 am

Izvini Grujini sto se ne odgovaram. Nije me bilo na forumu ovih dana. Posuda za vodu mora biti otvorena taman koliko da prodje krpica , ali da ne bude stegnuta , da bi radila kao fitilj. Voda se dosipa , kazu destilovana , mada sam ja stavljao obicnu. Meni se u prosloj turi desilo da sam zaboravio da dolijem , pa se krpica osusila i pokazivala malu razliku (2 stepena) , a obicno je 6-7 stepeni , sto odgovara vlaznosti od 60-65 posto. Slikacu danas moj psihrometar , pa cu postaviti slike.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
peca

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePon Apr 30, 2012 3:52 pm

Opet kasnim sa postavljanjem slika.
Ovako sam ja sklepao psihrometar i koliko vidim radi...
g]http://www.dodaj.rs/f/3k/yj/2D7DkdxA/1005233.jpg[/img]
A evo i slika inkubatora koji sam napravio...
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 1005235
Unutra jaja iz Engleske ( Saseks,Orpington i Rodajland) i od mojih koka. Videcemo krajem nedelje sta ce da izadje.Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
peca

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePon Apr 30, 2012 3:53 pm

Psihrometar opet...
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 1005233
Nazad na vrh Ići dole
grujini

grujini

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePon Apr 30, 2012 4:08 pm

Hvala za slike. Napravio sam i ja nešto slično, ali je baš sklepano, no bitno je da pokazuje razliku u temperaturi. Problem je u tome što je moj inkubator višeslojni sa 2 ventilatora, a prema digitalnom vlagomeru vlažnost vazduha je 24, dok je prema suvom i vlažnom termometru razlika u temperaturi 10 stepeni što znači da je vlažnost vazduha 47,3. Izgleda da vrednost koju pokazuje digitalni vlagometar treba pomnožiti sa 2, a mislim da je razlog stalno strujanje vazduha pa se digitalac zbuni i pokazuje manje.
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePon Apr 30, 2012 6:09 pm

svaka cast druze za inkubator kako si napravio,ali ne svidja mi se sto si napravio onako taman dubine inkubator a ostavio si mala vrata, tj male visine, i onda kad hoces da okrenes jaja i da ih ohladis malo moras da vadis onu kutuju sa jajima, ali ovako je odlican...
ali to nije toliko bitno jer je bolje kad izvadis sva jaja pa lepo na stolu ili podu ih promesas malo se raqshlade i vratis ih, a ne kao ja sto sam 100000000000 puta iskljucivao ink da bih promesao jaja i ona se malo rashladila pa zaboravim da ukljucim ink...

ajde slikaj ga iznutra sa gornje str da vidim kako ti je, da li imas ventilator, gde si stavio sijalicu, grejace itd itd Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
peca

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 12:46 am

Upravo je pocela da se leze ova tura koja je na slikama koje sam postavio,tako da cu slikati kad izadju i iskljucim inkubator. Inace imam grejace i mali ventilator koji sam iskljucio , jer ne mogu da postignem ravnomernu temperaturu kad ga ukljucim.
Inace kao sto sam ranije pisao , ja uopste ne verujem digitalnim meracima , pocevsi od toplomera za ljudsku upotrebu(probao sam ih bar 10 i ni jedan ne pokazuje tacnu temperaturu) , a ove kombinacije merenja vlaznosti i temperature su koliko vidim , ako se ne bazdare, samo za kucnu upotrebu, a ne za ovako precizno merenje kao sto je potrebno u inkubatoru.
Gruini , probaj da postavis vecu povrsinu vode i nekako priblizis grejacima da bi voda brze isparavala. Moguce i da imas prevelike rupe za ventilaciju. Ako mozes slikaj , pa da probamo da nadjemo resenje.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 10:37 am

https://www.youtube.com/watch?v=WuHw7nBR-WY&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=-Q4W9_n8Iq4&feature=related
dobra fora Very Happy

ja kad sam iskljucio jednaput ventilator, zeznuo sam grejace, ne znam to kako je povezano, mozda kod tebe nije isto...
Nazad na vrh Ići dole
grujini

grujini

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePet Maj 04, 2012 11:11 pm

Ovako izgleda moj inkubator.

Doduše slika je iz 2005. godine, kada sam imao vlagomer na dlaku. Pre neki dan sam dodao pamučnu krpu koju sam jednim krajem potopio u vodu, a drugi kraj izdigao tako da je ventilator stalno suši a krpa se snabdeva vodom iz tepsije sa dna (slično kao vlažni termometar). Vlaga se povećala. Videćemo kako će se leći pilići. Prethodno kad sam legao piliće u tom inkubatoru procenat leženja se kretao do 75% od uloženih jaja. Tada sam imao tri mala plastična ventilatora čija je mana da ne mogu neprestalno da rade i jednostavno posle mesec dana neprekidnog rada "zaribaju". Onda sam nabavio 3 ventilatora za rashladne vitrine koji su znatno jači i pogodni za neprestalni rad, tako da sam jedan otkačio i trenutno rade dva ventilatora.
Jaja se ulazu u 4 rama od po 83-85 jaja svakih 6 dana. Jaja se okreću 18 dana i onda se spuštaju dole u deo predviđen za leženje pilića. Kad se inkubator napuni jajima u potpunosti pilići se legu svakih 6 dana. Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 0001274750_l_0_xt7572
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSub Maj 05, 2012 11:17 am

u jbt sta je ovo...
ceo ormar Very Happy
koliko ovde moze da stane jaja 5000?
Nazad na vrh Ići dole
grujini

grujini

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSub Maj 05, 2012 2:22 pm

Ivan/Rex ::
u jbt sta je ovo...
ceo ormar Very Happy
koliko ovde moze da stane jaja 5000?
Piše prethodno da kad je pun stane 1350 jaja s tim da se ulažu četiri rame sa oko 84 jaja (4x84=336 jaja) u jednom turnusu pa se onda tako svakih 6 dana i legu pilići.
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSub Maj 05, 2012 7:25 pm

ne citam ja mnogo samo bacim oko, ali sto gledam slike ko niko Very Happy

a dole pilici se naguzvali Wink
Nazad na vrh Ići dole
peca

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeNed Maj 06, 2012 12:37 am

Grujini,ovo je vec ozbiljan inkubator. Ja planiram nesto slicno da napravim , samo manjeg kapaciteta. Puno bi mi pomoglo da slikas, ako imas vremena, srednji deo , gde su grejac i ventilatori, da vidim kako je to reseno.
Elem , ja sam postavio ventilator na moj jednoslojni, cije sam slike postavio pre par postova, i kada ga ukljucim , topao vazduh struji i zagreva vodu u posudi ispod jaja , tako da dobijem preveliku vlaznost vazduha. Tada treba staviti manju posudu sa vodom.
Sto se psihrometra tice , kazu da rastojanje izmedju vlaznog termometra i vode treba da bude oko 2cm , i da strujanje vazduha treba da je 1-2 m/s. Tada je najtacnije ocitavanje.
Hvala,Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
peca

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeNed Maj 06, 2012 12:50 am

Inace upravo mi se izlegla tura od jaja iz Engleske , i kao sto sam ocekivao, nije sjajno. Od 72 jaja je bilo 21 neoplodjeno , 5 sa uginulim zametkom na lampiranju 8.dana , 13 je uginulo pred kraj ili se nije izleglo , tako da se izvelo 32 pileta. Od mojih koka sam ubacio 34 jaja , 2 neoplodjena , 6 uginulo tokom inkubacije , a izvelo se 26 pilica u roku od 5-6 sati.Izleteli kao iz puske.Svi zdravi i veseli.
Izgleda da je transport i starost jaja ucinilo svoje.
Nadam se da ce od ovih izlezenih
"stranaca" imati sta da se probere za osvezenje krvi u jatu.
Pozdrav
Nazad na vrh Ići dole
Miks

Miks

Broj poruka : 85
Datum upisa : 21.05.2011
Godina : 59

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimePon Maj 14, 2012 1:09 am

A ovako izgleda moj inkubator, kapaciteta 72 kokosija...
Kada sam koristio jaja od mojih koka, procenat izlezenosti je uvek bio preko 80%
Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 13052012936

Nazad na vrh Ići dole
maja_paunovic

maja_paunovic

Broj poruka : 4
Datum upisa : 15.05.2012

PočaljiNaslov: jarebicaste italijanke   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeUto Maj 15, 2012 3:57 pm

Zna li neko kako da bez problema izlegnem u inkubatoru pilice koki italijanki,jer imam problem sa lepljenjem ljuske za pilice i ne mogu da izacu pa tako uginu.Pomozite i naravno HVALA Smile[center]
Nazad na vrh Ići dole
makimk

Broj poruka : 132
Datum upisa : 13.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSre Maj 16, 2012 12:59 am

To samo po mom skromnom iskustvu znaci da su ti jaja ispecena to jest prevelika temperatura i jaja su dehidrirana smanji temperaturu i jaja u zadnjih nekoliko dana prskaj cesce. Prvo proveri temperaturu sa najmanje dva termostata. drugo povecaj vlagu (akao je inkubator bez kulera na jedan nivo)stavi tacnu sa vodom tako da prekriva 2/3 povrsine dna inkubatora i okrweci jaja na svaka 8 sata tojes tri puta na dan.I mislim da je uspeh zagarantovan POZDRAV
Nazad na vrh Ići dole
Marjan

Marjan

Broj poruka : 1557
Datum upisa : 25.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSre Maj 30, 2012 1:46 pm

Evo da se pohvalim, izlego sam vrlo interesantne piliće!
Po prvi put koristim inkubator i baš sam prijatno iznenađen.
Izlegli se pilići iz svih jaja. Da li je to normalno ili...... je to slučaj izleganja pilića uz pomoć inkubatora?

Poslednji izmenio marjan pirot dana Ned Jun 03, 2012 8:48 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Malo šale nije na odmet!!!!!!!!!!!)
Nazad na vrh Ići dole
makimk

Broj poruka : 132
Datum upisa : 13.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeČet Maj 31, 2012 12:52 am

e ovo je bas cudno nemogu verovati i kazes sve su bez prednjih nogu vrlo cudno to nikako nije cest slucaj sigurno je tvoja pocetnicka sreca ili zato sto si stavljao sve po 33 he he
Nazad na vrh Ići dole
sasa87

Broj poruka : 20
Datum upisa : 10.07.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeUto Jul 10, 2012 10:01 pm

dobro vece ja tek ocu da se upustim u pricu sa pilicima, nabavio sam inkubator od jednog prijatelja, i imam dosta pitanja jednoslojni je sa sijalicama je kapaciteta 100 jaja, ima dve sijalice samo, na zivu je grejanje ako sam ga dobro razumeo, ima sa svake strane po 3 rupe za vazduh, sada me interesuje kako moze da se ugradi termometar i za kontrolu vlage da bude sa spoljne strane ocitavanje jer je jako malo staklo da bi mogao da napravim varijantu sa dva termometra unutra ? ako mogu brzi odgovori jer bih za par dana da ga sredim!
Nazad na vrh Ići dole
sladjan78

Broj poruka : 27
Datum upisa : 28.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSre Jul 11, 2012 9:28 am

sasa87 ::
dobro vece ja tek ocu da se upustim u pricu sa pilicima, nabavio sam inkubator od jednog prijatelja, i imam dosta pitanja jednoslojni je sa sijalicama je kapaciteta 100 jaja, ima dve sijalice samo, na zivu je grejanje ako sam ga dobro razumeo, ima sa svake strane po 3 rupe za vazduh, sada me interesuje kako moze da se ugradi termometar i za kontrolu vlage da bude sa spoljne strane ocitavanje jer je jako malo staklo da bi mogao da napravim varijantu sa dva termometra unutra ? ako mogu brzi odgovori jer bih za par dana da ga sredim!
pa nabavis vlagomer sa sondom i sonda bude na vrhu jaja a aparat vani i mozes da ucitavas vani,to bi odprilike bilo resenje.poz,,,
Nazad na vrh Ići dole
sasa87

Broj poruka : 20
Datum upisa : 10.07.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSre Jul 11, 2012 10:49 am

a kad se jaja izvade da se okrenu za kolko bi trebala da se vrate unutra i da li ih treba mozda ostavljati da se ohlade, da malo stoje napolju ili se odma vracaju unutra! a gde ima da se nabavi vlagomer u srbiji i koja muje cena ako znate?
Nazad na vrh Ići dole
sladjan78

Broj poruka : 27
Datum upisa : 28.02.2012

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitimeSre Jul 11, 2012 11:39 am

zavisi od inkubatora,ja sam jaja hladio po 2 puta,a vreme hladjenja je po danima npr.od 4-tog dana 4 min.5-tog dana 5 min,i tako do 17 dana,a 18-tog dana stavi u onu mrezu i ne hladi i ne okreci.a sto se vlagomera tice ja sam napisao i ranije da sam kupio vlagomer kod stankovica iz leskovca i ja sam zadovoljan,on ima zajedno i vlagomer i termometar digitalni a cena je oko 18e.mozda.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA   Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA - Page 5 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA
Nazad na vrh 
Strana 5 od 8Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeći
 Similar topics
-
» Pomoc pri izleganju pilića!
» Odgoj pilića kod živine
» Leženje pilića prirodnim putem
» Sta da radim?
» Pomoc!

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu