| Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
|
+44Sremac bojan* Banerott ringeee brankoKW markotiki123 toma MarkoKV mnedel3 bozo Joks itan sasa87 maja_paunovic Miks grujini makimk SALE GUZONJIN.SIN dsc64am2 Kundak Ivan/Rex Ruster sladjan78 peca Banjalucanin Srdjan79 filip kam. markos87 Marjan Beca272 szrtoma pedja cb laci byrkomi Sale77-Nis mladenbp dusan dragan SALE KV bozen marconi Luckyboy MILAN jecham dalibor 48 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Jan 26, 2012 11:22 pm | |
| za oko 15eura se moze naci digitalni Merač temperature i vlažnosti | |
|
| |
Srdjan79
Broj poruka : 2 Datum upisa : 11.02.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sub Feb 11, 2012 10:47 pm | |
| Imam Stankovicev dvoslojni automatski inkubator kapaciteta 100 jaja. Danas sam zavrsio sa prvom turom i mogu reci da nisam ni malo zadovoljan. Imao sam velik procenat zamora u jajetu. Kada sam otvorio jaja, pilici su bili skroz formirani ali su zamrli. Temperaturu sam drzao tokom celog inkubiranja na 37,8 , vlagu prvih 18 dana na 60% i onda sam dodao drugu posudu i podigao vlagu na 75%. Jaja sam prskao zadnjih 5 dana inkubiranja rastvorom jabukovog sirceta i vode 3-4 puta na dan. Trebao bi mi savet gde sam pogresio. | |
|
| |
Banjalucanin
Broj poruka : 60 Datum upisa : 07.02.2011 Godina : 52 Lokacija : Banja Luka
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sub Feb 11, 2012 11:50 pm | |
| Ako si podigao vlagu na 75% nisi trebao prskati jaja,a pogotovo ne 3-4 puta dnevno.Najvjerovatnije da su se pilići pogušili od prevelike vlage.To je odličan inkubator i samo se pridržavaj uputstva,i biće sve dobro.Pozdrav. P.S. Vidjećemo kako će kod mene izaći,ono što sam donio iz Sombora. | |
|
| |
Srdjan79
Broj poruka : 2 Datum upisa : 11.02.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Ned Feb 12, 2012 12:26 am | |
| - Banjalucanin ::
- Ako si podigao vlagu na 75% nisi trebao prskati jaja,a pogotovo ne 3-4 puta dnevno.Najvjerovatnije da su se pilići pogušili od prevelike vlage.To je odličan inkubator i samo se pridržavaj uputstva,i biće sve dobro.Pozdrav. P.S. Vidjećemo kako će kod mene izaći,ono što sam donio iz Sombora.
prosli put nisam prskao pa se isto to desilo, mislio sam da je bila greska u tome sto ih nisam prskao....al kanda nije | |
|
| |
dalibor
Broj poruka : 277 Datum upisa : 06.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Ned Feb 12, 2012 1:25 am | |
| probaj sa temperaturom neka ide do 38.5 i rastvorom jabukovog sirceta prskaj samo jednom poslednjih 5 dana... | |
|
| |
dalibor
Broj poruka : 277 Datum upisa : 06.04.2010 Godina : 44 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pon Feb 20, 2012 12:22 am | |
| evo prva tura vec izlazi i nisam imao problema sa inkubatorom...ista marka kao gore navedeni... | |
|
| |
peca
Broj poruka : 78 Datum upisa : 21.02.2012 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pon Feb 27, 2012 12:24 pm | |
| Pozdrav svima. Jako dobra tema , posto ima razlika u literaturi koja je temperatura i vlaznost potrebna za inkubaciju.Imao sam inkubator koji sam sam napravio, i u kome sam imao izlezenost oko 80 posto. Sada sam napravio repliku starog , posto je poprilicno raspadnut, i stavio novi elektronski termostat (kupio od tipa na Palicu). Koliko vidim odlicno odrzava temperaturu,koja cini mi se, treba za jednoslojne inkubatore, na vrhu jaja da bude od 38-38,5 stepeni. Vlaznost za vreme cele inkubacije treba da je 60-70 procenata , stim da je na pocetku manja , a na kraju veca zbog omeksavanja ljuske. Prilikom inkubiranja sam imao probleme zato sto kupljena jaja obicno nisu dobrog kvaliteta , ali sam zato od jaja koja sam skupio iz mog jata imao odlicnu izlezenost. Videcemo kako ce biti ove godine. | |
|
| |
jecham
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pon Feb 27, 2012 12:50 pm | |
| Kod svakog jednoslojnog inkubatora temperatura se meri u visini vrha jajeta i mislim da bi trebala da bude bar 38,5 za kokošja jaja, ali to sve zavisi i od tačnosti samog termostata.To ćeš videti posle par tura,kad vidiš da li ti pilići izlaze kasnije. Vlažnost se povećava poslednja 3 dana, da bi ljuska omekšala, da pilići lakše izađu. | |
|
| |
sladjan78
Broj poruka : 27 Datum upisa : 28.02.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Uto Feb 28, 2012 11:02 am | |
| pozdrav svima nov sam na ovom forumu i ne razumem se mnogo oko kompjutera .imam jednoslojni inkubator od stankovica za 100 kokosijih jaja a vidim ovde ima mnogo istih pa bi dobro doslo da razmenimo misljenja.i meni se desilo da imam mnogo uginulih pilica u jajetu i da se izlezu 19ti dan.sad imam nasadjene japanske prepelice 120 jaja pa bi zamilio da mi kazete od kog dana da prskam sircetnim rastvorom da omekne ljuska.hvala | |
|
| |
jecham
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Uto Feb 28, 2012 4:32 pm | |
| Ako računaš da treba da se izlegu 18. dana, vlagu povećavaš od 16. dana na 80%. To što su izlazile dan kasnije znači da je temperatura bila malo niža od optimalne. | |
|
| |
sladjan78
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Feb 29, 2012 2:39 am | |
| dali je neko pokusao da na stankovicevom jednoslojnom inkubatoru od 100 jaja stavi ventilator radi bolje cirkulacije toplote.i bilo bi dobro da ovi koji koriste isti inkubator da napisu iskustva jer sam ja imao veliki broj pilica umrlih u jajetu dali se to desilo jos nekom | |
|
| |
peca
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Feb 29, 2012 7:01 am | |
| Imam isti problem kao i Pedja cb. Zna li neko gde moze da se kupi vlagomer za inkubator? Imam stari za koj nisam siguran da radi dobro. Juce sam ukljucio inkubator rucne izrade (moje) u probni rad i pokazuje mi da je vlaga 75-80 procenata. Probao da ga susim fenom i nikako se ne spusta ispod 65 posto!? Hvala. Pozdrav | |
|
| |
sladjan78
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Feb 29, 2012 11:58 am | |
| - peca ::
- Imam isti problem kao i Pedja cb. Zna li neko gde moze da se kupi vlagomer za inkubator? Imam stari za koj nisam siguran da radi dobro. Juce sam ukljucio inkubator rucne izrade (moje) u probni rad i pokazuje mi da je vlaga 75-80 procenata. Probao da ga susim fenom i nikako se ne spusta ispod 65 posto!? Hvala. Pozdrav
ima covek u leskovcu digitalni vlagomer i termometar ja sam kupio i mogu da kazem da radi savrseno jer bez vlagomera nema dobre inkubacije a njegov broj tel..je lako naci .pozz.. | |
|
| |
peca
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Feb 29, 2012 4:34 pm | |
| Hvala Sladjane.Nasao sam u Beogradu verovatno slicnu stvar sa tolerancijom vagomera od 3-5 posto.Mislim da je to OK
| |
|
| |
jecham
| |
| |
peca
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Feb 29, 2012 10:46 pm | |
| Hvala.Nadjoh ih na net-u...Pozdrav
| |
|
| |
peca
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Mar 02, 2012 4:56 pm | |
| Kupio sam slican kombinovani merac temperature i vlage za slicne pare , i vidim da termometar " laze" za citav stepen, posto imam zivin termometar koji je provereno precizan. Sto se vlaznosti tice, iako sam ubacio veliku posudu za vodu , pokazuje najvise 45-50 posto vlage. Mislim da i tu laze posto se staklo na vratima inkubatora do pola orosilo vlagom , tako da pretpostavljam da je vlaznost veca. A kolika je, to je problem? Elem narucio sam analogni vlagomer posto u njih imam vise poverenja nego u ove jeftine digitalne skalamerije , pa cu uporediti kada stigne.Pozdrav | |
|
| |
sladjan78
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Uto Mar 06, 2012 4:59 pm | |
| hteo sam nesto da napisem u vezi ovih digitalnih termometra i vlagomera ja sam kupio od stankovica iz leskovca HTC-1 i kad sam proverio temperaturu ispostavilo se da je razlika 0,2 stepena a mislim da je i vlaga tacna jer kad menjam one tepsije za vodu menja se i procenat vlage e sad neznam dali on sam ugradjuje te sonde za te aparate ali su priblizno tacni jer sam temperaturu merio toplomerom | |
|
| |
Ruster
Broj poruka : 1 Datum upisa : 11.03.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Ned Mar 11, 2012 2:46 pm | |
| Pozdrav dobri ljudi. Citam ovu temu jer treba uskoro da kupim inkubator za japanske prepelice pa me zanima da li moze neko da mi da broj od gosp Stankovica na PM. Unapred hvala. | |
|
| |
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Ned Mar 11, 2012 5:16 pm | |
| imam i ja inkubator ali mali od 20-25 jaja sve zavisi od velicine jajeta... kupio sam ga od nekog coveka u ivanjici... prvo vece sam ga vec zeznuo ali nije bio nikakav problem garancija 5 godina. mogu reci da je odlican ne zalim 45evra kojih sam dao... u inkubatoru imam grejace(naravno), ventilator(kao za kompijuter ali mislim da je jos manji koji ravnomerno rasporedjuje toplotu) i digitalni toplomer za merenje temperature... tj nije toplomer nego ima displej koji je izvan inkubatora i na kabal je prikacena sondica koja je u inkubatoru... ima jedan jos kablic unutar inkubatora za sta sluzi pojma nemam kada sam kupio inkubator bilo je nesto komplikovano i meni ne prakticno za rad ali ja sam ga malo prepravio pa mi sad mnogo lakse za rad! prvi put kada sam stavio nekih 20-ak jaja od cvrcinki sve mi se izvelo... | |
|
| |
sladjan78
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Ned Mar 11, 2012 10:33 pm | |
| pozdrav svima izlegli mi se japanske prepelice u stankovicevom inkubatoru od 100 jaja(kokosijih)od 120 jaja 99 prepelice, 2 jaja sam ja zbog provere tokom inkubacije razbio, 5 umrlih u jajetu, 14 neoplodjeno, ja sam prezadovoljan, sve to dugujem forumima jer sam mnogo citao i mnogi su mi pomogli.najvise mi je pomoglo to sto sam kupio isto od stankovica digitalni vlagomer i termometar.jer sam ranije imao mnogo umrlih u jajetu zbog sto temperature sto velike vlage,i imao prosek 40%.i nisam stavio 2 tepsije odmah nego samo jednu a od 15-tog dana 2 tepsije sa vodom.nadam se da ovo nekome pocetniku znaci .poz... | |
|
| |
Kundak
Broj poruka : 5 Datum upisa : 19.03.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pon Mar 19, 2012 9:31 pm | |
| Napravio sam inkubator od starog frizidera i odradio vlagu i temperaturu al' me zanima posto imam Tajmer koji na svakih 8 sati okrece jaja po 15 min..pa me zanima da to nije mnogo.. | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Uto Mar 20, 2012 5:44 pm | |
| - sladjan78 ::
- pozdrav svima izlegli mi se japanske prepelice u stankovicevom inkubatoru od 100 jaja(kokosijih)od 120 jaja 99 prepelice, 2 jaja sam ja zbog provere tokom inkubacije razbio, 5 umrlih u jajetu, 14 neoplodjeno, ja sam prezadovoljan, sve to dugujem forumima jer sam mnogo citao i mnogi su mi pomogli.najvise mi je pomoglo to sto sam kupio isto od stankovica digitalni vlagomer i termometar.jer sam ranije imao mnogo umrlih u jajetu zbog sto temperature sto velike vlage,i imao prosek 40%.i nisam stavio 2 tepsije odmah nego samo jednu a od 15-tog dana 2 tepsije sa vodom.nadam se da ovo nekome pocetniku znaci .poz...
svaka cast drugar! samo to za vlagomer ja nikad to nisam imao stalno mi je puna posudica sa vodom i jedanput dnevno malo pokvasim jaja i Hvala Bogu dobro mi se izvodi, po neko ugine ali nista strasno a ono sto je oplodjeno to se 90% izvodi(mozda i vise kako kad)... stankovice svi hvale, naravno i ja, mozda kasnije uzmem njihov inkubator od 100 jaja (ali mozda za sada mi ne treba, kaka vremena dolaze samo Bog zna dal cemo preziveti) | |
|
| |
sladjan78
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Mar 21, 2012 9:43 am | |
| vlagomer nije uvek potreban ali puno znaci jer zavisi koji inkubator se koristi ali tacno da su vremena teska i nema se para za sve.ali ti imas odlican procenat izleganja to nema svako jer imam mnogo viska vremena i citam forume samo napred,poz.. | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Mar 21, 2012 2:05 pm | |
| hvala znas kako dok me je to vise interesovalo tj samo stajao iznad njega tri puta sam mesao jaja i provetravao i super se izvodilo, sad kad me to vise i smara prskanje, sioanje vode, mesanje ja to radim kad ustanem i pre spavanja, ne kazem da je losije izvodjenje(mozda malko) ali mislim da se bolje izvodilo kad sam 3 puta mesao jaja.. ali jos nesto ima, komsijama kojim sam izvodio pilad uvek se slabije izvodilo, izgleda da oni to drze jaja po nekim korpama i nije siljak na dole kao sto ja radim i onda se losije izvodi... slika cu inkubator pa cu poslati sliku pozzz | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
| |
|
| |
| Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
|