| Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
|
+44Sremac bojan* Banerott ringeee brankoKW markotiki123 toma MarkoKV mnedel3 bozo Joks itan sasa87 maja_paunovic Miks grujini makimk SALE GUZONJIN.SIN dsc64am2 Kundak Ivan/Rex Ruster sladjan78 peca Banjalucanin Srdjan79 filip kam. markos87 Marjan Beca272 szrtoma pedja cb laci byrkomi Sale77-Nis mladenbp dusan dragan SALE KV bozen marconi Luckyboy MILAN jecham dalibor 48 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
sasa87
Broj poruka : 20 Datum upisa : 10.07.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Jul 12, 2012 12:17 am | |
| pricao sam ja sa covekom vlagomer mi ne vredi posto nema ventilator na sebi pa nikad nece moci da ocita tacnu vrednos! a je se od 18 dana jaja upste vade da se prskaju ili netreba vise da se prskaju, poswto sam citao da valda treba 15 dana da se vade da se jos dodatno prskaju jednom dnevno? | |
|
| |
sladjan78
Broj poruka : 27 Datum upisa : 28.02.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Jul 12, 2012 12:41 am | |
| jaja se prskaju a i ne moraju sve zavisi od kolicine vlage ali da bi malo omeksala ljuska jaja se prskaju i pritom se povecava i vlaga,naravno da se jaja vade da se prskaju ali to je oko 10 sekundi ne znaci puno. | |
|
| |
jecham
Broj poruka : 273 Datum upisa : 21.10.2010 Godina : 52 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Jul 12, 2012 10:26 pm | |
| Ne znam zasto bi vadili jaja da ih prskate(i okrecete). Zar to ne mozete da radite dok su jaja u inkubatoru. Tako se dosta smanjuje verovatnoca da ih negde cvrknete i razbijete.
| |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Jul 13, 2012 12:01 am | |
| nemogu nikako to da napravim ovo je budzen inkubatorstari jako fazon sa sijalicama nema ni vlagomer nema ni termometar, a po svoj prilici necu ga ni sredjivati nego lepo naci negde neki polovan ili nov! a jel mozete da mi objasnite kako mogu jaja da se prskaju kad su u inkubatoru? | |
|
| |
Ivan/Rex
Broj poruka : 242 Datum upisa : 29.02.2012 Godina : 27 Lokacija : Cacak
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Jul 13, 2012 12:08 pm | |
| Pokvasite ruku i predjete preko jaja, tako sam ja barem radio, ali lakse je mnogo kad se izvade jaja i onda se naprskaju... | |
|
| |
makimk
Broj poruka : 132 Datum upisa : 13.04.2012 Lokacija : skopje
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Jul 13, 2012 1:46 pm | |
| jaja osim prskanja pozeljnio je da se vade od inkubator i zbog rashladjivanja i uopste ne treba da se zurite sa vracanjem u inkubator po ovakvoj vrucini pozeljno je da se hlade bar 5 minuta a za prskanje najbolje je sa prskalicom recimo onu od sredstvo za ciscenje prozora razume se prvo dobro da se opere a sto se tice opreme za inkubaror ili kompletan inkubator preporucujem stankovica ja imam nekoliko (2*190 i 2*95jaja)neznam tacno ali vise od 15 godina i rade besprekorno a i cena je prihvatljiva postoje i puno bolji i sofisticiraniji ali cena je prica za sebe a za grejac video sam i takve sa sijalicama ali termostat je bio stankovicev i izleglost jaj je bila ista kako i kod mijih.sto se tice dimenzija imao sam i semu ali nemogu da je nadjem moje kutije sam sam napravio od lesonita letvica2*2 sm i stiropora debljine 2 sm samo okretanje jaja je malo dosadno posto je rucno od ostalo sam prezadovoljan nadam se da sam vam pomogao pozdrav | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Jul 13, 2012 2:14 pm | |
| hvala na odgovoru pomogli ste imam jos jedno pitanje posto nemoze vlagomer da se ugradi oce biti previse vlage ako stavim 2/3 povrsine vode 1cm i tako da drzim do kraja izlegnosti? | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Jul 13, 2012 6:21 pm | |
| - sasa87 ::
- hvala na odgovoru pomogli ste imam jos jedno pitanje posto nemoze vlagomer da se ugradi oce biti previse vlage ako stavim 2/3 povrsine vode 1cm i tako da drzim do kraja izlegnosti?
nece biti previse to sto je sada velika vrucina nema neki veliki uticaj zato sto u inkubator je stalna temperatura kod mene 39.3 stepeni temperaturu merim na vrh jaja termometri nisu ugradjeni redovno ih rotiram od jedan u drugi inkubator zbog kontrole na procenat izleznosti vise utice to sto su koke u ovaj period vec iznosene a pocinje i period mitarenja jaja su sa tanjom ljuskom i zbog toga lako dehidriraju zato mislim da 2/3povrsine treba da ostane i u ovaj period | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Avg 01, 2012 4:28 pm | |
| imam pitanje stavio sam jaja u inkubator ali mi temperatura varira od 36,5-37,8 jel to mala temperatura ili moze ovolka da bude i ovako da varira? | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Avg 01, 2012 10:54 pm | |
| temperatura treba da bude 39 /39.5 ako slucajno i izadje nesto na 37/38 bice glavato pile tromo i ulepljeno nevalja ti termostat puno varira ako uspes da pokacis temperaturu iznad 38.5 mozda nesto i izadje ovako..........
| |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sre Avg 01, 2012 11:59 pm | |
| namestio sam da bude oko 38.5- pa padne na 37,8, mada mi nije puno pouzdan termometar, nece valda da skodi jedan dan, sutra cu probati da namestim oko 39 a kolko moze da skodi ako ode i do 40 jer mislim da mi varira oko 1 stepen ? | |
|
| |
sladjan78
Broj poruka : 27 Datum upisa : 28.02.2012
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 7:51 am | |
| - sasa87 ::
- namestio sam da bude oko 38.5- pa padne na 37,8, mada mi nije puno pouzdan termometar, nece valda da skodi jedan dan, sutra cu probati da namestim oko 39 a kolko moze da skodi ako ode i do 40 jer mislim da mi varira oko 1 stepen ?
pozdrav sasa vidim da nisi bas siguran u tvoj termometar pokusacu da pomognem koliko mogu jer imam neki mali procenat iskustva,na toj trenutnoj temperaturi ce da izlaze pilici i na 40 stepeni ako nemas ventilator ce da izadju ali ce biti mali procenat izleganja,na 40 stepeni sam ja izveo oko 30% pilica,a sad slusaj moj savet ako ti odgovara,prvo bi trebao da stavis toplomer za ljude i ostavis neko vreme unutra ali da bude blizu sonde na vrhu jajeta,onda ocitas temperaturu i onda znas koliko je tacno,stelujes tvoj termometar,a ako varira oko 0,7 znaci namestis na 39,3 a kad padne bice 38,7 znaci sredina oko 39 stepeni a na sledecoj turi kupi novi termostat sa oscilacijom 0,1 stepen.nadam se da sam ti pomogo.poz... | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 10:50 am | |
| sada sam uspeo da ga namestim najmanje ide na 38,3- a najvise na 38,7, citao sam i da je ta temperatura dovoljna, probacu sada i to da uradim pa cu bas da vidim kolko ce da pokaze! sobzirom da mi je prvi put nek bude i jedno pile bicu zadovoljan! juce sam stavio jaja jel treba da ih okrecem ili ne, ako ne kad da pocnem i kolko puta dnevno? | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 10:55 am | |
| Mozes a i ne moras da ih okreces prvih 2-3 dana, ali samo ih izvadi da se rashlade malo iz inkubatora, to mozes i dva puta dnevno(ujutru i uvece), a posle moj ti je savet ako imas vremena tri puta dnevno okreci jaja, i naprskaj ih vodom, ne mnogo a ne ni malo, kao da nisi nista uradio. Tako sam ja uradio prvi put i sve mi se izvelo, nadam se da ce i tebi.
Srecno! | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 8:27 pm | |
| mislis da ih prskam odma od treceg dana, posto sam procitao da treba tek od 15 dana mozda dan dva ranije da pocne da se prska 2 puta dnevno ili jednom, jer ako bude previse vlage da se ne uguse? | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 9:43 pm | |
| sada vise nije bas i neko vreme za lezanje jaja pretoplo je a i koke se mitara bar kod mene je tako zadnja tura za ovu godinu mi je skroz podvalila ubacio sam oko 45 jaja selbrik crveni i beli svilene i holandske belocubaste izaslo je svega 13 pilica i malo su kao pokisli dehidrirani i slabo aktivni klukam ih vitaminima i sufamidinom pa ce verovatno preziveti ali zato prepelice su izasle super od 90 jaja izasle su 72 ostalo nije oplodjeno | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 10:29 pm | |
| za prepelice svaka cast, a valda ce nesto da izadje da se nerazocaram odma na pocetku! | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Čet Avg 02, 2012 11:59 pm | |
| E sad nemam pojma za to prevelike vlage ali ja sam svaki dan od kako sam ih stavio u inkubator... Koliki ti je kapacitet inkubatora?
Najprostije ti je ovako... Postavis temperaturu da bude oko 39, pazis na vodu u posudi, promesas jaja 2/3 puta dnevno, ali ih izvadis da bi se malo rashladila, pritom nakvasis ruku, poprskas ih i predjes istom rukom jaja da bi ih bolje ukvasio. I to ti je cela nauka, nema nista tu da se pametuje moj ti je savet uradi tako i nista nece faliti...
Sad ja nisam imao onaj vlagometar i nije mi ni potreban, samo se opterecujem bzv, nije ne znam neki kapacitet tipa 1.000 jaja, neko mozda 50-100 koliko je vec ne znam, nije ti problem ni da stavis neka bzv jaja, pa samo i da isprobbas, a sa pilicima ces lako!
Srecno! | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 03, 2012 8:17 am | |
| ma kapacitet je 100 jaja a uspeo sam samo da nadjem 50! | |
|
| |
Ivan/Rex
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 03, 2012 11:05 am | |
| Znaci samo opusteno, i bice sve super, pazi sta ti kazem! | |
|
| |
makimk
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 03, 2012 8:15 pm | |
| pocetnicka sreca retko omane mozda izadje super ako ipak omane nemoj se razocarati sada stvarno nije sezona za lezanje pilica nesto ce ipak da izadje pozdrav | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 10, 2012 12:46 pm | |
| ipak ce biti nesto od mene danas sam razbio jedno jaje 10 dan i ima pile unutra! | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 163 Datum upisa : 23.05.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 10, 2012 2:46 pm | |
| Ja mislim da ti je pametnije bilo da si to jaje lampirao da vidis da li je oplodjeno nego sto si ga razbio.Upropastio si pile.... | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Pet Avg 10, 2012 3:21 pm | |
| ma izes jedno domace jaje ja sam lampirao ali nisam mogao da prepoznam pa sam zato razbio! | |
|
| |
sasa87
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA Sub Avg 11, 2012 9:47 pm | |
| jel mnogo 3 puta dnevno prskaju jaja, posto ih 3 puta okrecem onda ih i ladim ? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
| |
|
| |
| Lezanje pilica vestackim putem uz pomoc INKUBATORA | |
|