Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Mali aleksandar(Psittacula krameri)

Ići dole 
+73
koss
daki12
jomabo
papige73
manest
doki
rado7rado
RADE 80
goran2905
kozic64@gmail.com
IgorV
dragoSG
tutti
topal15209
Sladja Pribanovic
Stvorowski
Ivan/Rex
gaborka
zoran.savic
Dejan-Ilijev
goranpirot
errorsrb
Dusko
shikis
zaharije
Nidzo
mnedel
golub978
Nikola24
Carli
žako
northstar
ATOS
Meeko89
florida
misaBG
bugi
anita75love
Luckyboy
pikasovl
Iwan97
discox
skorkovic
maksic_ue
Rico
klokkende
mime30
csipi007
MILAN
Jidspeed
Aleksandrija
rade
psittacula
kasper
pedja cb
anamarija77
Atyesz
Slobodan Kragujevac
Nemanja
GoranKac
Rea
gogagrizli
rkomi
Laza
vlada_76
byrkomi
dr.nenad86
RedMan
SasaVR
Gagic
dog&bird lover
momoks
Zika
77 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePet Apr 20, 2012 11:07 pm

Ipak po meni sam pristup parovima je bitan, mnogi neskidaju oci sa ptica po citav boziji dan tako da one nemaju mira ni da se pare. Zenka jednostavno dobije nagon udje u kucicu i snese neoplodjeno jaje. Moze biti i prerani nagon zenke posle jake zime, muzijak zna da bezvoljno posmatra zenku i neprilazi joj. Mislim da ce ova godina biti jadna pogotovo sto je jaka zima dosta papagaja prepolovila. Uparivanje u poslednjem casu obicno nedonosi rezultate. A u svemu treba imati i srece. Jedne zime sam ostao bez muzijaka Sljivoglavog papagaja trazio sam da kupim ali nista, od prijatelja Joske sam dobio jednog skarta koji nije imao nijednog prsta na obje noge. Morao sam mu stavljati daske da moze hodati. Necete vjerovati zenka je snijela 5 oplodjenih jaja i izvela svih 5 mladih.
Nazad na vrh Ići dole
errorsrb

errorsrb

Broj poruka : 16
Datum upisa : 19.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePon Jun 18, 2012 1:43 pm

evo da se pohvalim.. od juce sam ponosni vlasnik jednog mladog malog aleksandra... cheers lol!
Nazad na vrh Ići dole
shikis

Broj poruka : 33
Datum upisa : 08.09.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Jun 20, 2012 12:07 pm

Cao drugari.
nikako da stignem da vam se zahvalim na predlozima i misljenju.
Onaj sivi par alexa sam prodao,u martu sam igrom slucaja na dve razlicite strane kupio muzjsks i zenku mslog sleksandra kojima su parovi uginuli od zime,doneo ih kuci ,pustio u volijer i izlegao od 4 jajeta 2 mlada. Tako da brzo naparivanje ipak moze da uspe. ptici su pred izlazenje iz kucice i moram da kazem da od drugog para zelenih imam 3 mlada od kojih je jednan zute boje.
Nazad na vrh Ići dole
goranpirot

Broj poruka : 49
Datum upisa : 15.04.2012
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePet Jun 22, 2012 11:42 pm

Ne bih se slozio s cinjenicom da je ova godina slaba i da ce biti malo izlezenih aleksandera.Naprotiv znam puno ljudi kojima su ptice extra odradile,ja od tri para imam 13 mladih ptica i zadovoljan sam.
Nazad na vrh Ići dole
Dejan-Ilijev

Broj poruka : 2
Datum upisa : 19.07.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePet Jul 27, 2012 8:48 pm

Pre svega da vas sve puno pozdravimo, mi smo novi na forumu i treba nam mala pomoc Smile ...

U pitanju je jedan mali rucno hranjeni aleksandar, star oko 2meseca, mi smo ga nazvali kika i ima problema sa nogama, tacnije sa prstima, jedan prst ide unapred. Probacemo da postavimo slike da pogledate o cemu se radi.
Ako je neko imao slican problem, kako da pomognemo kiki da sto pre ispravi noge i da lepo stane na granu bili bi jako zahvalni Smile .
Kad treba da poleti ima malo strah, kao da nije sigurna da ce se docekati i pravilno uhvatiti za granu, u volijeru smo stavili tanke grane.
Kad je zovemo dodje malo teze, ali naravno da je u ruci parce jabuke Smile ...
Zanima nas jel treba da joj dajemo posebnu hranu ili neke namirnice da joj pomognu ili ce se to vremenom popraviti, mozda imaju neke vezbice pa cemo zajedno da radimo.
Hvala na svakom odgovoru Wink .

https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/26/200520111041.jpg/

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 200520111041

[img][/img]
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeNed Jul 29, 2012 8:12 pm

Ne bih se sa tobom slozio Gorane, vecina odgajivaca kod kojih su ptice prezimile na niskim temperaturama nisu ove godine imali dobra legla. Zenke su nosile jaja ali neoplodjena. Vjerovatno je razlog sto je u Februaru bilo dosta hladno zenke su bile spremnije od muzijaka. Bilo je dosta uginuca papagaji su izdrzali hladnoce ali su ih kasnije stigle bolesti poput upale pluca. Dosta odgajivaca je ostalo bez maticnih ptica. Kod mene su radile ptice koje se kasnije legu a Aleksadri su totalno podbacili cak se nisu htjeli ponovo vratiti na lezenje. Ovo mi se desilo prvi put za 20 godina drzanja Aleksandri.
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeNed Jul 29, 2012 10:29 pm

I kod mene isti slučaj,februar ih je poremetio pa sam mislio da će se vratiti posle na gnezdo ali ništa..Ženke se i nameštala za parenje ali mužjak ništa,nije zainteresovan....
Nazad na vrh Ići dole
zoran.savic

Broj poruka : 5
Datum upisa : 21.08.2012
Godina : 47

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeUto Avg 21, 2012 12:26 pm

POMOC

Preksinoc sam kupio malog (plavog) aleksandra, i zaljubio se kako ja tako i cela porodica istog trenutka, ali imam veliki problem, evo sada vec treci dan nece da uzmima ni hranu ni vodu, cak nece da se spusti u donji deo kaveza sve vreme je u gornjem delu, stavljao sam mu jabuku, sargarepu to malo i uzme ali toliko malo da je zanemarivo, veoma se nerviram kao da gledam nekoga od mojih da je bolestan i da nece da jede.

Veterinar pet centra (tamo sam ga kupio) mi je rekao da je to normalno da je pod stresom i da mu je potreban period adaptacije kako bi se sve sredilo, ok verujem ALI DA LI JE NORMALNO DA ON VEC TRECI DAN NECE NISTA DA JEDE I PIJE.

Receno mi je da ga ostavimo na miru kako bi se sabrao i da mu ne prilazimo mnogo. U principu kada mu pridjem i pricam, zvizdim, ne bezi gleda me, ali primecujem da mu se rep stalno trese, slabo se timari, i slabo pomera (da kazem da je prvo vece jos i isao po kavezu pentrao se po samom krovu). Trudimo se da budemo u prostoriji i gledamo da budemo sto je tisi moguci, samo da nas vidi kako bi se navikao na nas kao pojave i laganim glasom pricamo kako isto navikao na nase glasove (ja se izvinjavam ako pricam ne povezano ili sa price na pricu, ali sam stvarno uplasen i tuzan, jer nece da jede niti da pije vodu).

Kupio sam fajtalicu i malo ga prskam, kada to radim cini mi se da se smiri i da voli, ali kao ni sve drugo ne preterujem ni u tome (zvao sam na nekoliko telefona i neverovatno kolika sujeta odgajivaca koji ne zele da pomognu, jer ptica nije kupljena kod njih, uzas, ocigledno je samo profit u pitanje a ptice ne bitna stvar, uzas).

MOLIM VAS DA MI POMOGNETE
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeUto Avg 21, 2012 2:07 pm

Podigni mu hranilicu i pojilicu pored same stajalice da mu bude pored "nosa", oni izuzetno dobro vide ali im to nesto znaci. Uzmi bar klas i okaci nekoliko takodje u visini njegove precke. Okaci mu na zicu jabuku, sargarepu, tikvicu, svezu papriku. Nemoj za sada da ga kupas, dok se ne privikne. Ako ti je specificna hranilica uzmu u pet centru one metalne sa zakackama. Javi se da li je pomoglo.
Nazad na vrh Ići dole
Dejan-Ilijev

Broj poruka : 2
Datum upisa : 19.07.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 10:04 am

@Zoran Savic

Slazem se sa vama, ja sam potrazio pomoc-savet od par odgaivaca nece niko nista da kaze, isti odgovor sam dobio niste kupili pticu kod nas.Na forumu sam jos pre mesec dana potrazio pomoc, niko nista nije odgovorio.

Ja imam 2mala aleksandra rucno hranjena, sad imaju oko 3meseca, kad sam ih uzeo nisam imao problema.Cim sam ih stavio u volijeru tazili su hranu i vodu.
Posle 3-4dana jeli su iz ruke...
Treba vremena i strpljenja, mozda u pocetku samo ti da budes sa njim, da se navikne na tebe.

Nazad na vrh Ići dole
zoran.savic

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 12:31 pm

Postupio sam kako si mi rekao, postavio i hranu i vodu ispred nosa, ali slaba vajda, iz posuda nece da jede, sinoc i danas deluje mnogo ali mnogo opustenije, hranu uzima tako sto mu na izdubljenom krastavcu stavimo neko semenje pa on pojede malo (nekoliko zrna), pojede malo sargarepe i jabuke, vodu sipam u casu i do njega gurnem uzme par gutljaja i to je to.
Manje vise reaguje na nase glasove, nema vise onog treperenja barem ne izgleda kao da se plasi, kada mu pricam upija svaku rec, cak je sinoc i jutros pustio par krika (na zalost ja nisam bio kuci kada se to dogodilo).
Negde sam procitao da treba da se pusti kako bi se upoznao sa nama, vec posle par dana, ali ja sam u nameri dok ne bude barem dva dana jeo iz posude (dok ne nauci da mu je hrana na mestu u kavezu) da ga ne pustam iz kaveza, jer ako ne zna gde je hrana verujem da se nece ni vratiti u njega.
Lakse mi je nego juce ali se i dalje nerviram jer nece da uzima hranu iz same posude.
Ako neko ima jos neki savez bilo bi lepo cuti, hvala na odgovorima do sada.
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

Broj poruka : 43
Datum upisa : 16.04.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 2:32 pm

Ćao!

Nemoj se sekirati toliko, ako je ptica zdrava, glad će pobediti tu svu bojaznost:)
A možda i jede, kad ga ne vidiš..
A inače ima ptica koje žderu, a ima i onih koje jedu samo toliko, koliko im baš treba.. Svaka ptica posebna ličnost Smile
Koliko je stara ptica? Da li je ručno hranjena?
Probaj da u spric, a posle u kasiku stavis malo vode ili izcedjeni sok neke voćke i pruži mu. Prati reakciju. Ako primi, tj. zna čemu služi, to znači da je ručno hranjena...
Stavi mu bar klas, to je to što sve ptice vole i prvo probaju.
Što se tiče puštanja, ne preporučujem, sve dok se ne navikne na vas, i dok ne počne normalno da jede, jer neće sama da se vrati u kavez, pa će te je vijati i nekako uhvatiti, što je stres i dovodi do toga da će biti divlja prema vama..
Za ptice treba puno strpljenja Smile
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 2:43 pm

Uzeo si pticu za koju ne znas koliko je stara, koliko je ruku promenila i kako se prema njoj odnosilo. Koliko je vremena bila u pet centru, ne znam da li posetioci mogu da imaju bilo kakava kontakt sa njom. Moras da znas da papagaji imu razum i odredjenu visinu inteligencije tako da mozda nosi nesto negativno sa sobom. Druga stvar koju svako ko donosi papagaja bilo koje vrste u svoj dom mora da zna je da se stavlja u njegov kavez, u visini ociju coveka i na mestu gde ce mu biti pregledna prostorija i ukucani. Takodje to mestomora biti malo ususkaneo ne toliko prometno kao i da nije na promaji. Najmanje sedam dana se ptica ne dira, odnosno ne otvaraju se vrata kaveza sem kada mu se stavlja voda i hrana i to se cini laganim pokretima i uz to se tiho prica. Nakon desetak dana se otvara kavez i ptica se pusti da sama izadje iz kaveza bez prisile i hvatanja rukama. Moze da se desi da tog dana kao ni sledecih uopste ne izadje itd. To su sve osnovne stvari koje bi ti odgajivac rekao, za sada nemoj da panicis pusti ga na miru projesce on i to ima da brise pune hranilice, bitno da strpne tu i tamo.
Nazad na vrh Ići dole
zoran.savic

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 3:14 pm

Ok, i hvala jos jednom, sve je manje vise kako si i naveo, pre njega sam imao ninfu koja je zivela 19 godina, tako da nije 1 ptica u kuci, i stvarno je vec sada smatramo delo porodice, u pet centru nam je receno da su ptice mlade i da su stigle iz istog legla 3 zute, 3 plave i 3 zelene, nije nam receno koliko su tacno imaju, stim sam shvatio da ptica nije jos bila ni kod koga osim evo sada kod nas ...... nadam se da kao ozbiljn kuca ne koriste se manifetlucima i lazima.

jos jednom hvala na savetima i informacija i nista drugo nego strpljenje, pozzz
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 4:34 pm

Iz istog legla 9 komada,ne bih im ja verovao bas ali nema veze hehe,pozz.
Nazad na vrh Ići dole
goranpirot

Datum upisa : 15.04.2012
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 4:58 pm

To sigurno ne može biti,aleksandri nose 3-5 jaja i toliko mladih uglavnom imaju.Meni ovo deluje da je ptica možda isuviše mlada, te da nije potpuno samostalna.Saviću,razočaraću te ali gazde pet-šopova su skloni raznim mešetarenjima jer im je zarada u prvom planu,čast izuzecima.Veoma su slatkorečivi ali mnoge škart-ptice završe kod njih.Važno je da tvoja ptičica pomalo uzima hranu,oslobodiće se polako,kakav mu je izmet?
Nazad na vrh Ići dole
zoran.savic

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 6:11 pm

Bio je malo redji, ali ne u potpunosti, sada je skoro normalan, kako smo krenuli da kako tako hranimo, izmet je sve normalniji, evo slike pa mozda neko na oko moze da oceni koliko je mlad (mlada)

Poslednji put izmenio zoran.savic dana Čet Avg 23, 2012 10:15 am, izmenio ukupno 3 puta
Nazad na vrh Ići dole
Ivan/Rex

Ivan/Rex

Broj poruka : 242
Datum upisa : 29.02.2012
Godina : 27

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSre Avg 22, 2012 7:24 pm

Brojim po peti put ove trojke i uvek 9, pa nije kokoska Very Happy

Nebitno, Vi ste preneli info onu koju ste Vi dobili, ali sto ja mrzi te iz pet sopova, em lazovi em lopovi, kud ces lepse.

ps. Mozda meni nece da izbaci sliku, ali ja je ne vidim.
Nazad na vrh Ići dole
zoran.savic

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeČet Avg 23, 2012 10:16 am

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Imag0001zz

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Imag0002oc

evo slike ponovo, ni meni nije htelo da otvara prvi put .... evo od jutros nas je sve vec probudio svojim milim glasom Wink koliko toliko sam uzima da jede ...manje vise polako sve dolazi na svoje, samo me interesuje da li preko ove slike moze da se vidi koliko je star
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeČet Avg 23, 2012 11:01 am

zoran.savic ::

evo slike ponovo, ni meni nije htelo da otvara prvi put .... evo od jutros nas je sve vec probudio svojim milim glasom Wink koliko toliko sam uzima da jede ...manje vise polako sve dolazi na svoje, samo me interesuje da li preko ove slike moze da se vidi koliko je star

Smile Da, imaju lep glas, narocito u zatvorenom prostoru i to ujutro Smile
Super sto jede, ohrabrice se, videces!
Po meni ovo je zrela zenka... ali doci ce sigurno neko ko se vise razume, pa ce reci.
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeČet Avg 23, 2012 12:47 pm

I ja bih rekao da je ovo zrela zenka od bar 2,5 godine,pozz
Nazad na vrh Ići dole
gaborka

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeČet Avg 23, 2012 12:59 pm

E, i jos jedan savet, ako moze: izvadi to ogledalce iz kaveza!
Nazad na vrh Ići dole
anita75love

Datum upisa : 19.10.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePet Avg 24, 2012 10:26 pm

za male aleksandre je karakteristicno da kada promene vlasnika i sredinu (ma kako da su hranjeni-rucno ili od roditelja) odbijaju hranu 3-5 dana....naravno ne u potpunosti jer bi da za to vreme bas nista ne stave u kljun sigurno uginuli ali daleko od toga da jedu onoliko koliko ptica tog kalibra moze da pojede-a moze puno!
Znaci ptica tuguje i tokom najmanje 3 dana nece pojesti vise od par zrna hrane i par gutljaja vode a preferirace voce ako ga bude pre nego zrnastu hranu jer je to njihova osnovna hrana u prirodi a ne semenje!
Kad se malo privikne videces, ima da tamani!

Sto se starosti tice meni deluje kao papagaj od najmanje 6-12 meseci jer je kljun jasno crvene boje-kod mladih primeraka cesto bude svetliji i malo crnkast u donjem delu....ukoliko ptica nema vise od godine dana nije izvesno da li je zenka ili muzjak jer polno doferencirani postaju sa oko 2 godine! Muzjaci dobijaju kragnu oko vrata a zenka ne!
Nemoj se iznenaditi da sada kad je ptica krenula da jede postane malo agresivna prema vama-i to je u prirodi malih aleksandara, dok se ne pripitomi, pa se naoruzajte strpljenjem....oni nisu lake ptice za pripitomljavanje a umeju da budu i skloni kljucanju sto s obzirom na jak kljun zna da bude gadno a ponekad i kricanju-narocito ako imaju razloga za protest - zele da lete ili su gladni ili im je jednostavno dosadno!

Nazad na vrh Ići dole
errorsrb

errorsrb

Broj poruka : 16
Datum upisa : 19.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimePon Okt 29, 2012 1:41 pm

heh... ovaj moj jede sve zivo, sad poceo i drvo malko mu izgleda dosadno.. zamlacen je za sve pare sto bi rekli lol!
Nazad na vrh Ići dole
Stvorowski

Stvorowski

Broj poruka : 3
Datum upisa : 10.11.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitimeSub Nov 10, 2012 11:09 pm

Pozdrav svima,

Od pre nesto vise od 2 meseca kod nas se uvalio Srecko, mali plavi aleksandar. S obzirom da sam se za to vreme nacitao svega i svacega vezano za ovu vrstu, mislim da Srele dobro napreduje. Jede iz ruke, slece na ruku, ponekad daje da ga mazim (doduse ne sakom, daje laktom, celom, obrazom, sake se jos uvek plasi, osim kad iz nje jede). Ima neke svoje rituale, odomacio se maksimalno.
Voleo bih da je manje bucan, ali sta je tu je. On se ne oglasava cesto, kada bi sabrali efektivno njegov dnevni ekspoze, to ne preslo vise od 5 minuta, ali zato kad krikne, pucaju zidovi Smile
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 8 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Mali aleksandar(Psittacula krameri)
Nazad na vrh 
Strana 8 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Veliki aleksandar (Psittacula eupatria)
» Bradati Aleksandar (Psittacula alexandri)
» Mali aleksandar
» Braonouhi ili mali Aleksandar
» Mali Aleksandar-HITNO POMOC

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-
Skoči na: