| Mali aleksandar(Psittacula krameri) | |
|
+73koss daki12 jomabo papige73 manest doki rado7rado RADE 80 goran2905 kozic64@gmail.com IgorV dragoSG tutti topal15209 Sladja Pribanovic Stvorowski Ivan/Rex gaborka zoran.savic Dejan-Ilijev goranpirot errorsrb Dusko shikis zaharije Nidzo mnedel golub978 Nikola24 Carli žako northstar ATOS Meeko89 florida misaBG bugi anita75love Luckyboy pikasovl Iwan97 discox skorkovic maksic_ue Rico klokkende mime30 csipi007 MILAN Jidspeed Aleksandrija rade psittacula kasper pedja cb anamarija77 Atyesz Slobodan Kragujevac Nemanja GoranKac Rea gogagrizli rkomi Laza vlada_76 byrkomi dr.nenad86 RedMan SasaVR Gagic dog&bird lover momoks Zika 77 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Stvorowski
Broj poruka : 3 Datum upisa : 10.11.2012
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pon Nov 12, 2012 2:16 pm | |
| momak (bar se nadam da je momak, za sad izgleda da jeste) cesto staje na ruku kad ga podmitim hranom. medjutim, nece nesto narocito da se zadrzi na istoj. prilicno je tvrdoglav, ima karakter. nimalo nije uplasen, ali ne da se ukrotiti i tera na svoje. ipak, zadovoljan sam. i hteo sam malo 'divljijeg' ljubimca.
s obzirom da zelim da mu udje u sobu sto vise sunceve svetlosti, a ne zelim da se polupa o staklo kad pokusa da proleti, otvorim mu sve roletne a prekrijem providnom zavesom. snimicu klip kad ode na zavesu, pomeri je nekako i onda pilji satima kroz prozor kao 'snajper' baba.
| |
|
| |
Sladja Pribanovic
Broj poruka : 1 Datum upisa : 16.12.2012 Godina : 26 Lokacija : Aleksandrovac,Srbija
| Naslov: "Mali Aleksandar" Ned Dec 16, 2012 7:54 pm | |
| Zdravo svima. Ja sam novo ovde, upravo sam se registrovala. Nadam se da cu se lepo saradjivati sa vama. Veliki sam ljubitelj papagaja, imam ih od svoje devete godine i uglavnom znam kako treba da saradjujem sa njima. Imam Malog Aleksandra od 22.09.2012 skoro 3 meseca i nisam uopste zadovoljna njegovim ponasanjem. Veoma je agresivan. Cim mu pridjem pocne da skace po kavezu. Pokusavala sam da mu dajem jabuku iz ruke, ali nema sanse da je uzme. Onda mu samo zakacim za kavez i onda se nekako smiluje da je uzme. Mnogo se plasi, kad' neko udje na vrata odma' skace. Poceo je da peva tek mesec dana od dana kad' sam ga kupila. Jako je glasan, ne znate kako se obradujem kad' ga cujem. Pokusavala sam da ga pustim da leti po kuci, ali ne smem da pridjem kavezu jer u suprotnom pocne da skace i plasim se da se ne povredi. Ima li pomoci mom Kici, i kako da ga pripitomim. Unapred zahvalna. | |
|
| |
Dusko
Broj poruka : 230 Datum upisa : 21.11.2011 Godina : 61 Lokacija : Republika Srpska
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Dec 16, 2012 8:45 pm | |
| Ima, za pocetak Kicu stavi u neki ugao da Vas ukucane vidi i da Vas dobro upozna. Za pocetak bilo bi dobro da ga samo ti hranis i to polako bez nervoze i naglih pokreta. Ptica je vec pod stresom i samo polako uz veliko strpljenje doce sve na svoje. | |
|
| |
topal15209
Broj poruka : 1 Datum upisa : 04.01.2013
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pet Jan 04, 2013 2:42 am | |
| Pozdrav! imam malog aleksandra oko 3 meseca i manje vise sam zadovoljan njegovim ponasanjem i apetitom ,samo me zanima da li mogu da mu dam parce hleba,kifle itd ? cak sam jednom probao i pojeo je u slast ali nisam siguran da li smem da nastavim pa molim za malu pomoc? hvala unapred... | |
|
| |
tutti
Broj poruka : 23 Datum upisa : 04.01.2013
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pet Jan 04, 2013 3:01 pm | |
| severnjacki hlebovi, razani, bez kvasca mogu, nasi beli sa kvascem i aditivima NIKAKO. | |
|
| |
dragoSG
Broj poruka : 41 Datum upisa : 29.09.2012 Lokacija : vukovar
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Jan 05, 2013 3:01 pm | |
| poštovanje svima. dugo već pratim forum i sve pohvale za isti. imao bi pitanje za uzgajivače aleksandri. sam ih držim več nekoliko godina i nedavno sam oformio bijeli par(albinci). da bi sad, iskusnije kolege mi tvrdile da nije dobro uparivanje albinaca zbog....ali suvislog odgovora baš i nema koje bi mi reklo zašto nevalja parenje albino malih aleksandri.razloga miljun ali mi baš ne drži vodu. | |
|
| |
pedja cb
Broj poruka : 353 Datum upisa : 02.09.2010 Godina : 49 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Jan 05, 2013 8:41 pm | |
| - dragoSG ::
- poštovanje svima. dugo već pratim forum i sve pohvale za isti. imao bi pitanje za uzgajivače aleksandri. sam ih držim več nekoliko godina i nedavno sam oformio bijeli par(albinci). da bi sad, iskusnije kolege mi tvrdile da nije dobro uparivanje albinaca zbog....ali suvislog odgovora baš i nema koje bi mi reklo zašto nevalja parenje albino malih aleksandri.razloga miljun ali mi baš ne drži vodu.
GLUPOST..... albino par radi isto kao i plavi,žuti ili bilo koji drugi par. Ljudi obično u 90% slucajeva drze jednog albino papagaja sa drugom bojom da bi u leglu dobili vise boja. Ja konkretno prvi drzim belog muzjaka sa pastel sivom ženkom i belu ženku sa pastel plavim mužjakom dok Tuna recimo ima dva para belih koji mu fenomenalno rade i bacaju bele ptice u 80% u svakom leglu ima po 1-2 nebo plava jer su imali plavu boju u genima babe,dede. i sl. | |
|
| |
dragoSG
Broj poruka : 41 Datum upisa : 29.09.2012 Lokacija : vukovar
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Jan 06, 2013 8:46 am | |
| hvala Pedja na obrazloženju. ma da ,to je bilo i neko moje razmišljanje. nije mi imalo smisla jer se uparuju i lutinci sa albincima pa nema nikakvih štetnih ishoda u vidu malih ptica ugibanja u jajima ,neizvaljivanja itd... inače imam uparenih i bijelih i lutino ptica sa drugim mutacijama al sam htio da vidim rezultate sa albincima. isti odgovor sam dobio od uvaženog gosp. D.Matošića inače sudac za papige al sam htio čuti iskustva iz prve ruke. | |
|
| |
errorsrb
Broj poruka : 16 Datum upisa : 19.02.2011 Godina : 46 Lokacija : Zajecar
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Mar 09, 2013 10:48 am | |
| Da li je sada u najvece krenulo mitarenje? Posto moj aleksandar uveliko izbacuje perje...ptica stara otp 1G | |
|
| |
IgorV
Broj poruka : 36 Datum upisa : 05.01.2013 Lokacija : Kovačica
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 07, 2013 12:30 pm | |
| Da li može neko da mi pomogne u odluci, hoću da uzmem par alexa. Da li da uzmem par plavih ili plavog mužjaka i sivu ženku? Koje su prednosti ili mane... | |
|
| |
kozic64@gmail.com
Broj poruka : 6 Datum upisa : 12.04.2013 Godina : 60 Lokacija : majdanpek
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pet Apr 12, 2013 7:42 pm | |
| imam malog alexa 20 dana i lepo smo se slagali prvih10 dana dok nisam poceo da ga pustam iz kaveza sada tesko ulazi nazad jedino na prevaru ili kada pada mrak tada je miran i pridjem mu tako da on stane na hranilicu i vratim ga nazad u kavez.
kako ja mog alexa da pripitomim a da ga ne uplasim posto je bolje reagovao prvih 15 dana dok je bio u kavezu nego sada zadnjih deset dana kada je po citav dan vani po stanu jede lepo sareni suncokret i jabuku najvise dajem mu i minerale teze uzima sipinu kost samo kada mu ja dajem i to zdrobljenu.u pocetku je dolazio na ruku kada imam hranu u ruci a sada kada je vani mnogo teze skoro nikako samo kada pogasim svetla miran je i stavim ga u kavez.preko dana ako ga ne pustim iz kaveza mnogo je nemiran sve je celo odrao o kavez tako da mu se i perje skinulo.sta je najbolje uraditi.inace nije rucno hranjen kupio sam ga pre 25 dana .ovako je miran nije mnogo glasan ili divlji .u pocetku je dolazio na ruci da jede kada je ruka u kavezu sada je nesto plasljiv uzima iz ruke i dalje ali ne dolazi na nju.ako nista moracu ga menjati ili prodati pa kupiti rucno hranjenog posto sam video kod momoksa kako su stvarno mirni lepi pitomi i poslusni ako neko zna kontakt za momoksa neka mi javi.inace sam prvi put na ovom sajtu i non stop citam o malim alexima kako bih unapredio znanje | |
|
| |
IgorV
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pet Apr 12, 2013 8:28 pm | |
| Samo strpljivo i polako. Ovo su jako tvrdoglave ptice i treba im vremena... Možda će se smiriti za par dana,možda za mesec dana, a možda nikad... Znam da nije utešno ali vredi probati. Daj slike da ga upoznamo. | |
|
| |
kozic64@gmail.com
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Pet Apr 12, 2013 10:44 pm | |
| nesto mi neide sa slikama ali potrudicu se da ubacim slicice mog alexa.neznam kog je pola i koliko je star a prema prodavcu koji mi je rekao da je muzjak i da je star oko 8 meseci mada citajuci ovaj forum nista mu ne verujem lici mi na prevaru ali idemo dalje videcu koliko cu ga ukrotiti ako ne ide na prodaju pa kupujem rucno hranjenog i bas mladog posto mi ovaj lici na zenku inace je plav | |
|
| |
IgorV
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Apr 13, 2013 5:15 am | |
| Ako je star 8 meseci, pol možeš odrediti DNK analizom. Koliko je dugačak otprilike rep? Uvek je lakše pripitomiti ručno hranjenog nego onog koji nije ručno hranjen, ali to ne znači da je nemoguće. Najbolje je uzimati ptice od odgajivača koga poznaješ. | |
|
| |
kozic64@gmail.com
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Apr 13, 2013 6:24 pm | |
| dali neko zna kako postaviti slicice zajedno sa porukama | |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sub Apr 13, 2013 6:37 pm | |
| Pročitaj malo prethodne postove o aleksima,ima puno korisnih stvari. Oko postavljanja fotografija,pogledaj ovde | |
|
| |
kozic64@gmail.com
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 14, 2013 8:02 am | |
| - IgorV ::
- Ako je star 8 meseci, pol možeš odrediti DNK analizom. Koliko je dugačak otprilike rep? Uvek je lakše pripitomiti ručno hranjenog nego onog koji nije ručno hranjen, ali to ne znači da je nemoguće. Najbolje je uzimati ptice od odgajivača koga poznaješ.
pitao sam za DNK analizu ima u BGD ko masinskog fakulteta i traze 4000 din koliko je i papiga kostala a rep mu je dugacak oko 10-12cm ako to nesto vredi | |
|
| |
kozic64@gmail.com
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 14, 2013 8:04 am | |
| - Luckyboy ::
- Pročitaj malo prethodne postove o aleksima,ima puno korisnih stvari.
Oko postavljanja fotografija,pogledaj ovde probao sam sa tvojim sajtom i sve je ok ali nece dakopira i ne kapiram koji kod foruma da ubacim i gde inace ubacim sliku kako si naveo ali nista | |
|
| |
IgorV
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 14, 2013 8:36 am | |
| Ako je rep samo 10-12cm onda je ptica mlada i možda te nije slagao za staraost ptice, a pol ni iskusni odgajivač ne može reći sa 100 % sigurnosti kod tako mlade ptice. Mislio sam da je DNK analiza nešto jeftinija... | |
|
| |
momoks
Broj poruka : 191 Datum upisa : 22.04.2010 Godina : 56 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 14, 2013 9:41 am | |
| http://www.vet.bg.ac.rs/~biolog/index.php/vesti/1/35-usluge
2400 dinara, vet. fakultet, katedra za biologiju | |
|
| |
IgorV
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Ned Apr 14, 2013 10:53 am | |
| momoks, hvala na detaljnoj pomoći. Mislim da 2400 din nije mnogo ako uzmemo u obzir da se kod ovih ptica mora čekati dosta vremena za određivanje pola... | |
|
| |
goran2905
Broj poruka : 7 Datum upisa : 08.04.2013 Godina : 45 Lokacija : veternik
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Uto Apr 30, 2013 7:27 pm | |
| pozzz ljudi treba mi pomoc dobio sam par m.aleksandra muski,,,pola ocerupan,,izgleda kao da je bio na solunskom frontu,, sta da radim,,,cime da ga mazem,prskam,dajem pozz goran | |
|
| |
goranpirot
Broj poruka : 49 Datum upisa : 15.04.2012 Godina : 54 Lokacija : Pirot
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Uto Apr 30, 2013 10:08 pm | |
| Samo jaka i što raznovrsnija hrana,nikakvo mazanje i prskanje tu ne pomaže.Notreba pronići i zašto je ta ptica u takvom stanju pa u tom pravcu i delovati. | |
|
| |
goran2905
Broj poruka : 7 Datum upisa : 08.04.2013 Godina : 45 Lokacija : veternik
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Sre Maj 01, 2013 9:13 pm | |
| neznam sto je takva,,,,takvu sam je dobio,,koga sam pitao,reklu su mu da je to neki sok, nema perja na grudima,vide joj se bataci ,,,,,,, | |
|
| |
RADE 80
Broj poruka : 3 Datum upisa : 22.12.2012
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) Čet Maj 09, 2013 10:36 am | |
| Kupio sam skoro malog Aleksandra,zelenog ali mu perije opada sa glave i vrata iznad ledja. Nosio sam ga kod veterinara i kao to nema parazite,dao mi vitamine i to je to. Mozete li da mi date neki savet,hvala | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri) | |
| |
|
| |
| Mali aleksandar(Psittacula krameri) | |
|