Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Mali aleksandar(Psittacula krameri)

Ići dole 
+73
koss
daki12
jomabo
papige73
manest
doki
rado7rado
RADE 80
goran2905
kozic64@gmail.com
IgorV
dragoSG
tutti
topal15209
Sladja Pribanovic
Stvorowski
Ivan/Rex
gaborka
zoran.savic
Dejan-Ilijev
goranpirot
errorsrb
Dusko
shikis
zaharije
Nidzo
mnedel
golub978
Nikola24
Carli
žako
northstar
ATOS
Meeko89
florida
misaBG
bugi
anita75love
Luckyboy
pikasovl
Iwan97
discox
skorkovic
maksic_ue
Rico
klokkende
mime30
csipi007
MILAN
Jidspeed
Aleksandrija
rade
psittacula
kasper
pedja cb
anamarija77
Atyesz
Slobodan Kragujevac
Nemanja
GoranKac
Rea
gogagrizli
rkomi
Laza
vlada_76
byrkomi
dr.nenad86
RedMan
SasaVR
Gagic
dog&bird lover
momoks
Zika
77 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
Stvorowski

Stvorowski

Broj poruka : 3
Datum upisa : 10.11.2012

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePon Nov 12, 2012 2:16 pm

momak (bar se nadam da je momak, za sad izgleda da jeste) cesto staje na ruku kad ga podmitim hranom. medjutim, nece nesto narocito da se zadrzi na istoj.
prilicno je tvrdoglav, ima karakter. nimalo nije uplasen, ali ne da se ukrotiti i tera na svoje.
ipak, zadovoljan sam. i hteo sam malo 'divljijeg' ljubimca.

s obzirom da zelim da mu udje u sobu sto vise sunceve svetlosti, a ne zelim da se polupa o staklo kad pokusa da proleti, otvorim mu sve roletne a prekrijem providnom zavesom.
snimicu klip kad ode na zavesu, pomeri je nekako i onda pilji satima kroz prozor kao 'snajper' baba.

Nazad na vrh Ići dole
Sladja Pribanovic

Broj poruka : 1
Datum upisa : 16.12.2012
Godina : 26

PočaljiNaslov: "Mali Aleksandar"   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Dec 16, 2012 7:54 pm

Zdravo svima. Ja sam novo ovde, upravo sam se registrovala. Very Happy Nadam se da cu se lepo saradjivati sa vama. Very Happy
Veliki sam ljubitelj papagaja, imam ih od svoje devete godine i uglavnom znam kako treba da saradjujem sa njima. Imam Malog Aleksandra od 22.09.2012 skoro 3 meseca i nisam uopste zadovoljna njegovim ponasanjem. Veoma je agresivan. Neutral Cim mu pridjem pocne da skace po kavezu. Pokusavala sam da mu dajem jabuku iz ruke, ali nema sanse da je uzme. Onda mu samo zakacim za kavez i onda se nekako smiluje da je uzme. Mnogo se plasi, kad' neko udje na vrata odma' skace. Poceo je da peva tek mesec dana od dana kad' sam ga kupila. Jako je glasan, ne znate kako se obradujem kad' ga cujem. Pokusavala sam da ga pustim da leti po kuci, ali ne smem da pridjem kavezu jer u suprotnom pocne da skace i plasim se da se ne povredi. Sad
Ima li pomoci mom Kici, i kako da ga pripitomim. Smile
Unapred zahvalna. Smile Very Happy Very Happy
Nazad na vrh Ići dole
Dusko

Broj poruka : 230
Datum upisa : 21.11.2011
Godina : 61

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Dec 16, 2012 8:45 pm

Ima, za pocetak Kicu stavi u neki ugao da Vas ukucane vidi i da Vas dobro upozna. Za pocetak bilo bi dobro da ga samo ti hranis i to polako bez nervoze i naglih pokreta. Ptica je vec pod stresom i samo polako uz veliko strpljenje doce sve na svoje.
Nazad na vrh Ići dole
topal15209

Broj poruka : 1
Datum upisa : 04.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePet Jan 04, 2013 2:42 am

Pozdrav! imam malog aleksandra oko 3 meseca i manje vise sam zadovoljan njegovim ponasanjem i apetitom ,samo me zanima da li mogu da mu dam parce hleba,kifle itd ? cak sam jednom probao i pojeo je u slast ali nisam siguran da li smem da nastavim pa molim za malu pomoc? hvala unapred...
Nazad na vrh Ići dole
tutti

Broj poruka : 23
Datum upisa : 04.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePet Jan 04, 2013 3:01 pm

severnjacki hlebovi, razani, bez kvasca mogu, nasi beli sa kvascem i aditivima NIKAKO.
Nazad na vrh Ići dole
dragoSG

Broj poruka : 41
Datum upisa : 29.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Jan 05, 2013 3:01 pm

poštovanje svima. dugo već pratim forum i sve pohvale za isti. imao bi pitanje za uzgajivače aleksandri. sam ih držim več nekoliko godina i nedavno sam oformio bijeli par(albinci). da bi sad, iskusnije kolege mi tvrdile da nije dobro uparivanje albinaca zbog....ali suvislog odgovora baš i nema koje bi mi reklo zašto nevalja parenje albino malih aleksandri.razloga miljun ali mi baš ne drži vodu.
Nazad na vrh Ići dole
pedja cb

pedja cb

Broj poruka : 353
Datum upisa : 02.09.2010
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Jan 05, 2013 8:41 pm

dragoSG ::
poštovanje svima. dugo već pratim forum i sve pohvale za isti. imao bi pitanje za uzgajivače aleksandri. sam ih držim več nekoliko godina i nedavno sam oformio bijeli par(albinci). da bi sad, iskusnije kolege mi tvrdile da nije dobro uparivanje albinaca zbog....ali suvislog odgovora baš i nema koje bi mi reklo zašto nevalja parenje albino malih aleksandri.razloga miljun ali mi baš ne drži vodu.
GLUPOST..... albino par radi isto kao i plavi,žuti ili bilo koji drugi par. Ljudi obično u 90% slucajeva drze jednog albino papagaja sa drugom bojom da bi u leglu dobili vise boja. Ja konkretno prvi drzim belog muzjaka sa pastel sivom ženkom i belu ženku sa pastel plavim mužjakom dok Tuna recimo ima dva para belih koji mu fenomenalno rade i bacaju bele ptice u 80% u svakom leglu ima po 1-2 nebo plava jer su imali plavu boju u genima babe,dede. i sl.
Nazad na vrh Ići dole
dragoSG

Broj poruka : 41
Datum upisa : 29.09.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Jan 06, 2013 8:46 am

hvala Pedja na obrazloženju. ma da ,to je bilo i neko moje razmišljanje. nije mi imalo smisla jer se uparuju i lutinci sa albincima pa nema nikakvih štetnih ishoda u vidu malih ptica ugibanja u jajima ,neizvaljivanja itd...
inače imam uparenih i bijelih i lutino ptica sa drugim mutacijama al sam htio da vidim rezultate sa albincima. isti odgovor sam dobio od uvaženog gosp. D.Matošića inače sudac za papige al sam htio čuti iskustva iz prve ruke.
Nazad na vrh Ići dole
errorsrb

errorsrb

Broj poruka : 16
Datum upisa : 19.02.2011
Godina : 46

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Mar 09, 2013 10:48 am

Da li je sada u najvece krenulo mitarenje? Posto moj aleksandar uveliko izbacuje perje...ptica stara otp 1G
Nazad na vrh Ići dole
IgorV

IgorV

Broj poruka : 36
Datum upisa : 05.01.2013

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 07, 2013 12:30 pm

Da li može neko da mi pomogne u odluci, hoću da uzmem par alexa. Da li da uzmem par plavih ili plavog mužjaka i sivu ženku? Koje su prednosti ili mane...
Nazad na vrh Ići dole
kozic64@gmail.com

Broj poruka : 6
Datum upisa : 12.04.2013
Godina : 60

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePet Apr 12, 2013 7:42 pm

imam malog alexa 20 dana i lepo smo se slagali prvih10 dana dok nisam poceo da ga pustam iz kaveza sada tesko ulazi nazad jedino na prevaru ili kada pada mrak tada je miran i pridjem mu tako da on stane na hranilicu i vratim ga nazad u kavez.

kako ja mog alexa da pripitomim a da ga ne uplasim posto je bolje reagovao prvih 15 dana dok je bio u kavezu nego sada zadnjih deset dana kada je po citav dan vani po stanu jede lepo sareni suncokret i jabuku najvise dajem mu i minerale teze uzima sipinu kost samo kada mu ja dajem i to zdrobljenu.u pocetku je dolazio na ruku kada imam hranu u ruci a sada kada je vani mnogo teze skoro nikako samo kada pogasim svetla miran je i stavim ga u kavez.preko dana ako ga ne pustim iz kaveza mnogo je nemiran sve je celo odrao o kavez tako da mu se i perje skinulo.sta je najbolje uraditi.inace nije rucno hranjen kupio sam ga pre 25 dana .ovako je miran nije mnogo glasan ili divlji .u pocetku je dolazio na ruci da jede kada je ruka u kavezu sada je nesto plasljiv uzima iz ruke i dalje ali ne dolazi na nju.ako nista moracu ga menjati ili prodati pa kupiti rucno hranjenog posto sam video kod momoksa kako su stvarno mirni lepi pitomi i poslusni ako neko zna kontakt za momoksa neka mi javi.inace sam prvi put na ovom sajtu i non stop citam o malim alexima kako bih unapredio znanje
Nazad na vrh Ići dole
IgorV

IgorV

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePet Apr 12, 2013 8:28 pm

Samo strpljivo i polako. Ovo su jako tvrdoglave ptice i treba im vremena... Možda će se smiriti za par dana,možda za mesec dana, a možda nikad... Znam da nije utešno ali vredi probati. Daj slike da ga upoznamo.
Nazad na vrh Ići dole
kozic64@gmail.com

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimePet Apr 12, 2013 10:44 pm

nesto mi neide sa slikama ali potrudicu se da ubacim slicice mog alexa.neznam kog je pola i koliko je star a prema prodavcu koji mi je rekao da je muzjak i da je star oko 8 meseci mada citajuci ovaj forum nista mu ne verujem lici mi na prevaru ali idemo dalje videcu koliko cu ga ukrotiti ako ne ide na prodaju pa kupujem rucno hranjenog i bas mladog posto mi ovaj lici na zenku inace je plav
Nazad na vrh Ići dole
IgorV

IgorV

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Apr 13, 2013 5:15 am

Ako je star 8 meseci, pol možeš odrediti DNK analizom. Koliko je dugačak otprilike rep? Uvek je lakše pripitomiti ručno hranjenog nego onog koji nije ručno hranjen, ali to ne znači da je nemoguće. Najbolje je uzimati ptice od odgajivača koga poznaješ.
Nazad na vrh Ići dole
kozic64@gmail.com

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Apr 13, 2013 6:24 pm

dali neko zna kako postaviti slicice zajedno sa porukama
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626
Datum upisa : 20.12.2009

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSub Apr 13, 2013 6:37 pm

Pročitaj malo prethodne postove o aleksima,ima puno korisnih stvari.
Oko postavljanja fotografija,pogledaj ovde
Nazad na vrh Ići dole
kozic64@gmail.com

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 14, 2013 8:02 am

IgorV ::
Ako je star 8 meseci, pol možeš odrediti DNK analizom. Koliko je dugačak otprilike rep? Uvek je lakše pripitomiti ručno hranjenog nego onog koji nije ručno hranjen, ali to ne znači da je nemoguće. Najbolje je uzimati ptice od odgajivača koga poznaješ.
pitao sam za DNK analizu ima u BGD ko masinskog fakulteta i traze 4000 din koliko je i papiga kostala a rep mu je dugacak oko 10-12cm ako to nesto vredi
Nazad na vrh Ići dole
kozic64@gmail.com

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 14, 2013 8:04 am

Luckyboy ::
Pročitaj malo prethodne postove o aleksima,ima puno korisnih stvari.
Oko postavljanja fotografija,pogledaj ovde
probao sam sa tvojim sajtom i sve je ok ali nece dakopira i ne kapiram koji kod foruma da ubacim i gde inace ubacim sliku kako si naveo ali nista
Nazad na vrh Ići dole
IgorV

IgorV

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 14, 2013 8:36 am

Ako je rep samo 10-12cm onda je ptica mlada i možda te nije slagao za staraost ptice, a pol ni iskusni odgajivač ne može reći sa 100 % sigurnosti kod tako mlade ptice. Mislio sam da je DNK analiza nešto jeftinija...
Nazad na vrh Ići dole
momoks

momoks

Broj poruka : 191
Datum upisa : 22.04.2010
Godina : 56

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 14, 2013 9:41 am

http://www.vet.bg.ac.rs/~biolog/index.php/vesti/1/35-usluge

2400 dinara, vet. fakultet, katedra za biologiju
Nazad na vrh Ići dole
IgorV

IgorV

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeNed Apr 14, 2013 10:53 am

momoks, hvala na detaljnoj pomoći. Mislim da 2400 din nije mnogo ako uzmemo u obzir da se kod ovih ptica mora čekati dosta vremena za određivanje pola...
Nazad na vrh Ići dole
goran2905

Broj poruka : 7
Datum upisa : 08.04.2013
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeUto Apr 30, 2013 7:27 pm

pozzz
ljudi treba mi pomoc dobio sam par m.aleksandra
muski,,,pola ocerupan,,izgleda kao da je bio na solunskom frontu,,
sta da radim,,,cime da ga mazem,prskam,dajem
pozz goran
Nazad na vrh Ići dole
goranpirot

Broj poruka : 49
Datum upisa : 15.04.2012
Godina : 54

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeUto Apr 30, 2013 10:08 pm

Samo jaka i što raznovrsnija hrana,nikakvo mazanje i prskanje tu ne pomaže.Notreba pronići i zašto je ta ptica u takvom stanju pa u tom pravcu i delovati.
Nazad na vrh Ići dole
goran2905

Broj poruka : 7
Datum upisa : 08.04.2013
Godina : 45

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeSre Maj 01, 2013 9:13 pm

neznam sto je takva,,,,takvu sam je dobio,,koga sam pitao,reklu su mu da je to neki sok,
nema perja na grudima,vide joj se bataci
,,,,,,,
Nazad na vrh Ići dole
RADE 80

Broj poruka : 3
Datum upisa : 22.12.2012

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitimeČet Maj 09, 2013 10:36 am

Kupio sam skoro malog Aleksandra,zelenog ali mu perije opada sa glave i vrata iznad ledja. Nosio sam ga kod veterinara i kao to nema parazite,dao mi vitamine i to je to. Mozete li da mi date neki savet,hvala
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 9 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Mali aleksandar(Psittacula krameri)
Nazad na vrh 
Strana 9 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Veliki aleksandar (Psittacula eupatria)
» Bradati Aleksandar (Psittacula alexandri)
» Mali aleksandar
» Braonouhi ili mali Aleksandar
» Mali Aleksandar-HITNO POMOC

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-
Skoči na: