Avikultura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forum za ljubitelje ptica

PrijemGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi
Pravila foruma
1. Zabranjeno je vredjanje po bilo kom osnovu
2. Zabranjeno je slati privatne poruke i poruke na forumu u vidu spamova i reklamiranja
3. Zabranjeno je postavljati autorske tekstove a da ne ostavite i link odakle je preuzet
4. Lazno predstavljanje i koriscenje tudjih identiteta kao i dupli nalozi
5. Koristiti vulgarne izraze
6. Krsenje privatnosti tj postavljati podatke trecih lica bez njihove dozvole
7. Mogucnost slanja privatnih poruka dobijate posle 20te poruke na forumu
8. Oglasavanje na forumu je strogo zabranjeno, osim u delu predvidjenom za to (za oglasavanje morate da ispunite uslov od 20 poruka na forumu a onda se javite administratoru foruma)
Sekcija pticara Subotica
Od skora smo postali oficijelni forum sajta sekcije pticara Subotice pa sve ujedno pozivam da posete sajt

Mali aleksandar(Psittacula krameri)

Ići dole 
+73
koss
daki12
jomabo
papige73
manest
doki
rado7rado
RADE 80
goran2905
kozic64@gmail.com
IgorV
dragoSG
tutti
topal15209
Sladja Pribanovic
Stvorowski
Ivan/Rex
gaborka
zoran.savic
Dejan-Ilijev
goranpirot
errorsrb
Dusko
shikis
zaharije
Nidzo
mnedel
golub978
Nikola24
Carli
žako
northstar
ATOS
Meeko89
florida
misaBG
bugi
anita75love
Luckyboy
pikasovl
Iwan97
discox
skorkovic
maksic_ue
Rico
klokkende
mime30
csipi007
MILAN
Jidspeed
Aleksandrija
rade
psittacula
kasper
pedja cb
anamarija77
Atyesz
Slobodan Kragujevac
Nemanja
GoranKac
Rea
gogagrizli
rkomi
Laza
vlada_76
byrkomi
dr.nenad86
RedMan
SasaVR
Gagic
dog&bird lover
momoks
Zika
77 posters
Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
AutorPoruka
Aleksandrija

Broj poruka : 10
Datum upisa : 14.07.2011

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Empty
PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeUto Sep 20, 2011 9:27 am

Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Dsc02941n.th
Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Dsc02940u.th
Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Dsc02946i.th
Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Dsc02939y.th

Evo i Arčija! Sinoć sam ga slikala, loše je svjetlo pa je malo tamnija slika. Pa eto, ako neko pročita naš problem, čisto da ima predstavu kako on izgleda. Jutros mu stomak nije podrhtavao. Dala sam mu uvin čaj i Probio Kid jer sam jedino to od probiotika imala u kući. Ako se proliv nastavi, smijem li mu davati Smecta prah u caj/vodu? Smecta je izuzetno brzo pomogla mom sinu kad je imao obilne prolive al me strah dati papigi a već sam više puta napisala da nemam stručno lice sa kim bi se posavjetovala.
Nazad na vrh Ići dole
Aleksandrija

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeSub Okt 01, 2011 11:57 am

Moram priznati da sam jako razocarana sto za 11 dana od kada sam poslijednji post napisala, na ovu temu nije niko odgovorio. A nije da nije bilo aktivnih članova. Znam da svak ima svoja pitanja i probleme al kako je ovo sajt sa međusobnim savjetima, priznajem da sam očekivala više. Ali, otom - potom.

Arciju sam po savjetu veterinara sa kojim sam uspjela stupiti u kontakt davala pet dana dva puta dnevno prah Vezemycin R u vodu. Tih par dana mu je bilo bolje, ali kad sam prestala, kaka mu je bila zeleni crvić sa žutom vodom okolo. Prije par dana sam mu ponovo uključila jabuku, grožđe i mrkvu i jaje sa mljevenom plazmom koje bi nekad jeo a nekad ne. A i od sjemena sam primjetila da iz mješavine jede samo šareni suncokret i proso.
Jutros je opet, bukvalno prsnula voda, tako da je izgledalo kao da piški. Kloaka mu je cijelo vrijeme čista. Apetit mu je dobar, pocelo je novo perije da mu se pojavljuje iznad kljuna i na repu. Ne krešti često kao prije i definitivno ne znam više šta da mislim o njegovom zdravstvenom stanju! Što se tiče praška koji sam mu davala, malo sam bila zbunjena jer na kesici stoji da su mu ciljne vrste: telad, ždrijebad, jagnjad, prasad, svinje, živina i krznašice. Da li ga je nekad neko od vas koristio? I šta vi mislite o daljoj ishrani? Dijeta ili ne
Pitam ovo u nadi da će mi neko skoro odgovoriti! Smile

Nazad na vrh Ići dole
Aleksandrija

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeSre Okt 05, 2011 6:45 pm

Danas oko 17h je Arci uginuo.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208
Datum upisa : 20.12.2009
Godina : 37

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeSre Okt 05, 2011 8:02 pm

Ako si ga vodila kod veterinara, tesko da bi ti neko odavde dao bolju informaciju. Zao mi je.
Nazad na vrh Ići dole
csipi007

Broj poruka : 1
Datum upisa : 07.10.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 07, 2011 10:33 pm

Molim pomoc... Hocu da kupim malog aleksandra, ali papagaj je star 5 meseci, kako da saznam da li je muzjak ili zenka???
Nazad na vrh Ići dole
psittacula

Broj poruka : 100
Datum upisa : 11.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeNed Okt 09, 2011 12:17 pm

Jedino DNK analizom a kolko znam nema nigdje prije Beograda.Poz
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeNed Okt 09, 2011 1:28 pm

DNK je najsigurnija..Ja sam mislio da iskustvo VELIKIH odgajivača govori sve i oslonio se na njihovo 100% mužijak ili ženka ali posle po ponašanju ptice počnem da sumnjam u njihovo dugogodišnje iskustvo i bezvredno 100% i DNK pokaže drugačije..Zato sam rekao ako ja budem nekad imao mlade za prodaju biće sa DNK analizom ili ako kupim neke mlade biće samo od nekog ko je uradio DNK,tih 1500din ni ovamo ni onamo a mnogo znači...Jer gajiti pticu PAR GODINA i posle se ispostavi da nije to to što si tražio i platio pa je prodavati neko duže vreme i kupiti opet mladu pticu i čekati par godina da bude polno zrela i da se pokaže dali je mužijak ili ženka prodje od 4-5 do 10 godina(sve zavisi od vrste) mislim da je ipak par dana dok nedodju rezultati DNK i 1500din.bolje od sumnje,nerviranja i 4 do 10 god koje prodju...
Nazad na vrh Ići dole
klokkende

Broj poruka : 70
Datum upisa : 29.12.2009
Godina : 53

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 21, 2011 1:48 pm

Imam jedno pitanje za odgajivace papagaja a odnosi se na male aleksandre. Zanima me kako podnose zimu, odnosno da li traze grejanu prostoriju? Kakve uslove smestaja i ishrane je potrebno obezbediti u zimskim mesecima?
Nazad na vrh Ići dole
mime30

mime30

Broj poruka : 445
Datum upisa : 10.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 21, 2011 5:56 pm

Nazad na vrh Ići dole
klokkende

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 21, 2011 10:14 pm

Sve je to lepo, ali na ovoj temi na koju me upucujes nema nista konkretno sto sam pitao. Moje pitanje se konkretno odnosilo na male aleksandre.
Nazad na vrh Ići dole
psittacula

Broj poruka : 100
Datum upisa : 11.04.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 21, 2011 10:32 pm

Druze.Ne znam sta nije jasno. Znam covjeka koji ih drzi tokom cijele zime na otvorenom.Okolo sve snjeg srce puca od hladnoce njima nista. Al problem je sto znaju nokti od mraza otpasti ali to se rijetko desava ako su precke dovoljno siroke.Znaci samo da nisu na vjetrometini.
Ja svoje drzim u zatvorenoj prostoriji koja se ne grije i nemam nikakvih problema. Volijera minimum 2x1x2 i to je sve.
Samo im dajes cesce crni suncokret, ponekad jaja i vitamin koji i lako prezime.

Valjda je sad sve jasno.
Nazad na vrh Ići dole
klokkende

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Okt 21, 2011 10:44 pm

Kratko i jasno, hvala na iscrpnom odgovoru.
Nazad na vrh Ići dole
Rico

Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.10.2011
Godina : 36

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeSre Okt 26, 2011 10:16 pm

Cao svima. Zovem se Ana. Pre nedelju dana sam dobila papagaja na rodjendan, malog aleksandra zelene boje, star je 6-meseci, i zove se Rico. Jos se ne zna da li je muzjak ili zenka Smile
Tolliko za pocetak. Ako ima neko pitanje u vezi nas, slobodno pitajte... Smile
Nazad na vrh Ići dole
maksic_ue

Broj poruka : 3
Datum upisa : 03.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeČet Nov 03, 2011 9:05 pm

poydra
cheers

Poslednji izmenio Luckyboy dana Čet Nov 03, 2011 10:15 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Procitaj pravila foruma)
Nazad na vrh Ići dole
skorkovic

skorkovic

Broj poruka : 356
Datum upisa : 05.05.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeČet Nov 03, 2011 9:18 pm

Maksic dobrodosao na forum. O kupoprodaji ptica nemoj da pises ovde vec u temi predvidjenoj za to. Kada otvoris pocetnu stranu foruma(gde pise O nama, SOF, papagaji, egzote ...) pogledaj poslednju temu- Oglasi. Oglasi se tu postavljaju.
http://www.avikultura.com/f28-oglasi
Nazad na vrh Ići dole
discox

Broj poruka : 1
Datum upisa : 11.11.2011

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePet Nov 11, 2011 11:51 pm

Zdravo svima iz foruma...
Tek danas sam pronasao pravi forum za koji mislim da je pravi za mene Razz , al to je prava misao Very Happy ...
I tako, mi smo bracni par iz Makedonije i imamo 2(dve) ptice iz sorte mali aleksandar! Imamo ih oko 1(jednu) godini. Stigli su u Pet Shop tako su "nam rekli" stari oko 4 (chetiri) meseci. Jednog smo uzeli u Decembru mesecu i nakon toga 2(dva) meseca smo uzeli drugog.Uzeli smo ga iz razloga sto je sam bio veoma agresivan i smo mislili kao ne iskusni oko ptice da mu je stvar oko to sto je bio naviknut nA DRUGU PTICU da mu uzmemo i tu, ono "kao prijatelj".... E onda opet isto, PLASLJIVI, NEPOVERLJIVI I ostalo. E sad ih imamo vec 1 (godinu) dana i opet ista prica. Molimo za pomoc!? Neznamo jesu muske obe ili zenske ptice, ali samo primecujemo da se dobro slazu, ali samo ponekad kao i mi ljudi se zameraju (neka samo daje prvo jedna da jedne sa hranilice pa onda dodje druga sa malo straha ispita situaciju pa pocne da jede, a neki put obrnuto) tako da mislimo da se slazu ali po svemu kao da smo mi izlisni... A da ne zaboravimo mi im stavljamo hranu Smile tako da zauzvrat ocekujemo malo paznje...
To je to, pozdrav svima na ovom forumu bas ste iscrpni sa odgovorima...
Pozdarv iz Makedonija cheers
Nazad na vrh Ići dole
Iwan97

Iwan97

Broj poruka : 550
Datum upisa : 03.05.2011
Godina : 26

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeSub Nov 12, 2011 12:58 am

pozz,ako sam dobro razumeo vi zelite da ih pripitomite sto nije moguce ako su u paru,a tesko je i pripitomiti ga pojedinacno ako nije rucno hranjen.
Nazad na vrh Ići dole
pikasovl

pikasovl

Broj poruka : 11

PočaljiNaslov: Mali Aleksandar   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeNed Nov 13, 2011 10:36 pm

Veceras mi je stigaomali Aleksandar,kupio sam ga od uzgajivaca.Prelepa ptica,ispilila se u aprilu.
Hteo sam da podelim sa ostalim forumasima sa ovog sajta tu vest.
PS da,umalo da zaboravim,dao sam mu ime Fica.
Nazad na vrh Ići dole
Luckyboy
General
General
Luckyboy

Broj poruka : 1626

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeNed Nov 13, 2011 10:54 pm

Želim vam lepo druženje cheers
Nazad na vrh Ići dole
pikasovl

pikasovl

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimeNed Nov 13, 2011 11:20 pm

Hvala puno,ptica je jos uvek nervozna kada se priblizim kavezu ali to je normalno sobzirom da je sve ovo novo za nju.Vreme adaptacije je potrebno.Samo je pitanje koliko dana je potrebno za to?
Nazad na vrh Ići dole
anita75love

Broj poruka : 49
Datum upisa : 19.10.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePon Nov 14, 2011 2:25 pm

Znas sta....ako ptica nije rucno hranjena kod malih aleksandara to moze biti jako komplikovano......oni su dosta divlji i nesaradljivi.....jedino se rucno hranjena ptica moze lepo pripitomiti!
Inace ptica koja se izlegla u aprilu je vec `velika`, sada ima oko 8 meseci, tako da ce neko pripitomljavanje ako to vec nije uradjeno ici tesko.....
Cak i rucno hranjeni aleksandri kada promene vlasnika imaju faze bezanja, kljucanja, nervoznog setkanja po kavezu, krestanja itd....oni cak umeju i da izbegavaju da jedu nekoliko dana u `znak protesta`, medjutim na kraju se ipak lepo naviknu.
Imaj na umu da su mali aleksandri i jako tvrdoglave ptice, dosta su inteligentne pa neke metode koje bi prolazile kod drugih vrsta ovde nemaju sansu....sa njima mora samo lepo i polako!
Nazad na vrh Ići dole
pikasovl

pikasovl

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePon Nov 14, 2011 8:34 pm

Da,sve to znam pricao sam za odgajivacem od koga sam i kupio pticu,on je dugogodisnji prijatelj moga caleta i znam da me ne bi zeznuo.Rekao mi je da ce ptica posle nekog perioda adaptacije da se navikne na mene,novi kavez i novo okruzenje.Kako ce biti videcemo.Nesto sam primetio,kod mene je od sinoc.znaci nekih 24 sata a nije pipnuo ni hranu ni vodu,jel to normalno ponasanje ptice koja je promenila okruzenje i iz odgajivacnice presla u manji kavez? Celi dan je mirno prestajao na gornjoj stajalici i tek malopre je poceo da izvodi neke vratolomoje po kavezu i da se vesa po zicama???
Nazad na vrh Ići dole
anita75love

Broj poruka : 49
Datum upisa : 19.10.2011
Godina : 49

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePon Nov 14, 2011 9:47 pm

pa rekoh ti vec-oni umeju da strajkuju gladju kad promene vlasnika.....to ce trajati negde oko 3 dana! Tek tada ce poceti da jede.....u medjuvremenu ce imati epizode panike, nervoznog setkanja po kavezu, narocito uvece kad pomaze jedino da stavis tamnu krpu preko kako bi mogao da odmori `zivce`....kacenja na sipke u `nemogucim` pozama itd.....
posle sledi faza kad ce te `mrzeti iz dna duse` i pokusavati da te `skrati za prst` kad god se priblizis kavezu-a imaj na umu da imaju veoma jak kljun!
Zato pazi!
onda ide faza kad ce se ptica prividno adaptirati odn.prestati da napada, pocece da jede, normalno ce se ponasati ali ce i dalje biti nepoverljiva prema tebi....bojace se da jede iz ruke, bezace kad nesto petljas oko kaveza itd....
ja ovo pricam iz iskustva jer sam imala malog aleksandra i to rucno hranjenog! on je odgajivacu sedeo na ruci, pa cak i meni kad sam dosla da ga vidim, jeo mi je iz ruke-ali se to sve promenilo kad je promenio sredinu!
On je hteo bivseg gazdu a ne mene i kao sto rekoh malo je problem sa pticama kje su inteligentne ali jakog karaktera!
Mogu da mislim kako je tek sa divljim pticama-posto one umeju jos i da kreste! Taj moj je bar bio tih......
Sve u svemu , na zalost pobegao je posle mesec dana i nadam se da je bar sleteo nekom u sobu a ne nekoj maci u usta!
Ja tebi zelim srecu jer ptica jeste prelepa, a ja na zalost nisam docekala da me prihvati i da bude pitom.....eto, kod mene bar, ni mesec dana nije bilo dovoljno da se navikne a ptica je bila pitoma kod odgajivaca i rucno hranjena.....
Nazad na vrh Ići dole
pikasovl

pikasovl

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePon Nov 14, 2011 10:55 pm

Moj je malopre uzeo parce jabuke sto sam mu zakaciuo na zicu a posle toga je pio i vodu,nisam viddeo da je uzimao ostalu hranu.Veceras celo vece se pentra po kavezu i izvodi razne vratolomije,uz male pauze.da odmori malo i valjda skupi snage da krene ponovo.Sto se glasa tice ne ispusta ga nikako,ne kresti,bar nije do sada.Mislim da se malo manje plasi od nas u kuci ovde nego sinoc ili jutros.Dobro,mislim da je to i normalno.Navikava se polako na nove likove i novo okruzenje.
Nazad na vrh Ići dole
Laza

Laza

Broj poruka : 1208

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitimePon Nov 14, 2011 10:59 pm

Samo mirna sredina i STRPLJIVO sa njim.
poz
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Mali aleksandar(Psittacula krameri)   Mali aleksandar(Psittacula krameri) - Page 4 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Mali aleksandar(Psittacula krameri)
Nazad na vrh 
Strana 4 od 10Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeći
 Similar topics
-
» Veliki aleksandar (Psittacula eupatria)
» Bradati Aleksandar (Psittacula alexandri)
» Mali aleksandar
» Braonouhi ili mali Aleksandar
» Mali Aleksandar-HITNO POMOC

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Avikultura :: Ptice :: Papagaji :: Srednji papagaji-
Skoči na: