| Ishrana stiglića uopšteno.... | |
|
+50Бане suljaga carduel ĐEKO dimitar1976 lepotica cana mica vasic senjin makimk žako Matija95 Nidzo vlada130168 fzen Ivica koja* Milan 92 Marjan cika kole milun Dalibor Vasic Herkules sasko IGOR 72 malecki farmacy Sale77-Nis Don mica jigor vladimir Zika zucko vule Vasa BOCKA Dax BG SrdjanKG Danijel Rale kima gocke Luckyboy milannish dr.nenad86 Bogdanik milos0205 Alexandar sasaznas Laza 54 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
koja*
Broj poruka : 28 Datum upisa : 05.08.2011 Godina : 27 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pon Avg 08, 2011 7:29 pm | |
| eee dalibore posalo sam ti zahtev...nikola mladenovic..!! Pozdrav! | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pon Avg 08, 2011 9:35 pm | |
| pozdrav moje mlade kolege ( koja i Dalibor). vas dvojica ste mladji od moje dece pa sam veoma srecan sto se zanimate za ptice. kako ste poceli od vas dvojice ocekujem da budete izvrsni poznavaoci ornitologije. blago nama kad imamo takav podmladak. koja. ja sam ti tu u komsiluku, u Zabljanu kod Vucja pa mozes da mi se obratis u vezi tigrica, zebica, kanarinaca. | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 12:54 am | |
| Pozdrav farmacy, hvala puno.... u pravu ste, evo iz moje generacije nema nikog ko drzi a kamoli da gaji ptice, bilo koju vrstu, mislim na moje mesto(rodni grad) za sire ne znam.... meni ako bude nesto trebalo u vezi zebica i kanarinaca naravno obraticu vam se u PM ako nije problem, ali bih voleo da vas dodam na fejsbuk ako ga imate ?? Pozdrav! | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 9:54 am | |
| Pozdrav Farmacy u mom kraju imam mojih drugara koji zele cuvati kanarince,stiglice,zebice ali nemaju te uslove kao sto ja ima dalibor itd....mozda dodjem u Zabljanu ovih dana...pa ako zelis daj mi tvoju adresu.. Pozdrav! | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 11:26 am | |
| koja, mene ces naci vrlo lako. u Naselju-Zabljane , Srdjan-apotekar. tebi i Daliboru mnogo uspeha u odgoju ptica. pozdrav bice od vas kraljeva . | |
|
| |
Dalibor Vasic
Broj poruka : 531 Datum upisa : 03.01.2011 Godina : 29 Lokacija : Cicevac, Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 3:21 pm | |
| Farmacy ako me nekad put bude neneo na tu stranu, raspitacu se i mozda se i upoznamo i uzivo... Hvala puno! Mozete pogledati slike mojih ptica, prvo idete u ,,O forumu i nama,, pa onda ,,Galerija nasih slika,, pa onda ,,Ptice Dalibora Vasica,, Pozdrav! | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 6:47 pm | |
| ljudi sad sam uhvatio 3 stiglica pevaju pa rasturaju.. hvala farmacy pomozite mi jedan stiglic se poceo mititi koju hranu mu treba sada davati... Pozdrav! | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 8:46 pm | |
| - koja* ::
- ljudi sad sam uhvatio 3 stiglica pevaju pa rasturaju..
hvala farmacy Pozdrav!
Stiglic je strogo zasticena vrsta, pa je svako uznemiravanje u vreme gnezdjenja zabranjeno i kaznjivo zakonom. Hvatanje i zarobljavanje je takodje kaznjivo i to visokim novcanim kaznama, mislim kada bi tvoji roditelji znali kako ozbiljan prekrsaj pravis ne bi te pustili ni kanarinca da cuvas i u kakvu potencijalnu nelagodnost mozes da im priredis. Ja predlazem da te ptice sutradan pustis na slobodu, a da te koje imas cuvas malo bolje. | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 9:02 pm | |
| nisam znao da su zasticene....uhvatio sam ih na drvetu bogdanik
ako prijavim ptice u drustvo pticara jesam li tad slobodan od tih kazni
| |
|
| |
farmacy
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 10:48 pm | |
| pozdrav moj mladi prijatelju. stiglic spada u strogo zasticenu vrstu FE. svako posedovanje ptice bez alke ( znaci ne izvedene u kavezu) je strogo zabranjeno. raspitaj se da nadjes propisno alkirane ptice i moraces da se uclanis u neko udruzenje i da prijavis ptice ministarstvu ( znaci svaku pticu posebno). ja sam poslao brdo papira i cekam sertifikat. znaci, sto ti je rekao komsija Bogdanik, ti i tvoji roditelji mogu biti u ozbiljnim problemima ako te neko prijavi ili ti inspekcija zakuca na vrata. sto bi po naski rekli: nema zajebancije. ti si mlad decko i nemoj ove nase primedbe da ti poljuljaju ljubav prema pticama, samo budi uporan i pravi ljubitelj odgajanja. ako nisi dosad radio na razmnozavanju ptica moj ti je predlog da pocnes sa nekim ,,laksim pticama,, tipa australijskih zebica, japanskih galebica ili tigrica, pa tek onda ptica faune evrope. jos jednom da ti napomenem da svaka ptica podleze prijavu ministarstvu zivotne sredine. | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 11:46 pm | |
| pozdrav...a kao da podnesem tu prijavu ministarstvu
| |
|
| |
Luckyboy General
Broj poruka : 1626 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Smed.Palanka Šumadija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Avg 09, 2011 11:55 pm | |
- pozdrav...a kao da podnesem tu prijavu ministarstvu
Pogledaj malo po forumu šta sve već postoji napisano pa onda postavljaj pitanja,teme lov i pisanje o hvatanju ptica su ZABRANJENE na ovom forumu | |
|
| |
Ivica
Broj poruka : 51 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 49 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Avg 10, 2011 12:09 am | |
- ljudi sad sam uhvatio 3 stiglica pevaju pa rasturaju..
A zasto kao pravi ljubitelj ptica, nisi pomislio da pevaju po svoje mlade koje cekaju da ih nahrane?? Pusti ih i spasi... | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Avg 10, 2011 10:25 am | |
| ivica vec sam razmisljao i pustio odmah juce kad mi je bogdanik reko...sada gledam sa balkona kako hrane svoje malade ptice i uzivam u pesmi....
| |
|
| |
Ivica
Broj poruka : 51 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 49 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Avg 10, 2011 4:26 pm | |
- ivica vec sam razmisljao i pustio odmah juce kad mi je bogdanik reko...sada gledam sa balkona kako hrane svoje malade ptice i uzivam u pesmi....
E to je to. Pozdrav i sve najbolje. | |
|
| |
koja*
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Avg 10, 2011 4:57 pm | |
| | |
|
| |
fzen
Broj poruka : 18 Datum upisa : 05.11.2010
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Jan 11, 2012 11:25 pm | |
| koliko je potrebno zimi davati vitamine stiglicima i u kojoj mjeri | |
|
| |
vlada130168
Broj poruka : 59 Datum upisa : 23.01.2011 Godina : 56 Lokacija : pirot
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Jan 12, 2012 6:15 am | |
| [koliko je potrebno zimi davati vitamine stiglicima i u kojoj mjeri] Moji stiglici su stalno pod vitaminima (dajem ih rastvorene u vodi a kupujem ih u veterinarskoj apoteci ).Ptice su preko cele godine napolju.U poilicu srednje velicine stavljam vitamine na vrh noza.Trenutno dajem neke vitamine za koke nosilje a ranije sam davao vitamine za golubove sa amino kiselinama. Po preporuci veterinara pozeljno je povecati dozu vitamina u stresnim periodima za pticu (pred mitarenje, pre i posle transporta, posle trtiranja ptice lekovima i preparatima, u sezoni parenja , zimi ako se cuvaju napolje zbog niske temperature). | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Jan 12, 2012 9:47 pm | |
| Napišite koje vitamine dajete ako nije problem, ovde, ili u drugim temama predviđenim za to ? Pozdrav! | |
|
| |
vlada130168
Broj poruka : 59 Datum upisa : 23.01.2011 Godina : 56 Lokacija : pirot
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Jan 13, 2012 11:08 am | |
| Multimix-g i Elavitol. Multimix-g sam prestao da dajem jer je zadnje pakovanje koje sam kupio pocelo da crni zbog upijanja vlage iz vazduha i mogucnosti kvarenja vitamina a samim tim i mogucnosti trovanja ptica.To je i glavni razlog prelaska na elavitol mada je multimix-g bolji po hemijskom sastavu.Vitamine cuvam u frizideru. | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sub Jan 14, 2012 3:51 pm | |
| - vlada130168 ::
Multimix-g i Elavitol. Multimix-g sam prestao da dajem jer je zadnje pakovanje koje sam kupio pocelo da crni zbog upijanja vlage iz vazduha i mogucnosti kvarenja vitamina a samim tim i mogucnosti trovanja ptica.To je i glavni razlog prelaska na elavitol mada je multimix-g bolji po hemijskom sastavu.Vitamine cuvam u frizideru.
Pa to je u većini proizvoda tako. Hvala druže. Pozdrav! | |
|
| |
Nidzo
Broj poruka : 120 Datum upisa : 08.01.2012 Godina : 27
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Feb 10, 2012 5:24 pm | |
| Mozete li ovde da nabrojite ali samo da nabrojite semena koja se mogu davati tigricama?Hvala | |
|
| |
Matija95
Broj poruka : 643 Datum upisa : 12.12.2011 Godina : 29 Lokacija : Indjija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Feb 10, 2012 6:41 pm | |
| Ja Tigricama dajem gotovu smesu na 10 kg ima 7kg i 200g prosa 1kg i 600g svetlog semena 300g ljustenog ovasa 300g muhara 60g minervit jos mesavinu obogatim sa kilogramom mesavine za kanarince | |
|
| |
Dalibor Vasic
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Feb 17, 2012 2:19 pm | |
| Drugari tema je o štiglićima a ne o tigricama, bez uvrede ali idete u offtopic... | |
|
| |
žako
Broj poruka : 701 Datum upisa : 07.04.2011 Godina : 56 Lokacija : Osijek,HR
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Mar 09, 2012 9:05 pm | |
| Danas sam bio u jednom pet centru u Osijeku i trgovac mi je nudio hranu za štigliće iz Belgije pod imenom AL Čengić - hrana za divlje ptice. Što mislite o toj hrani i ima li tko iskustva s korištenjem te hrane? Hrana je dosta sitna u odnosu na hranu za kanarince, čini mi se da ima dosta sjemenki kojekakvih trava i sl. Mislim da bi mogla biti dobra. Nije baš ni jeftina 35kn/1kg (to je nešto manje od 5€/1kg). Prodaje se u rinfuzi i možeš uzeti koliko želiš. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... | |
| |
|
| |
| Ishrana stiglića uopšteno.... | |
|