| Ishrana stiglića uopšteno.... | |
|
+50Бане suljaga carduel ĐEKO dimitar1976 lepotica cana mica vasic senjin makimk žako Matija95 Nidzo vlada130168 fzen Ivica koja* Milan 92 Marjan cika kole milun Dalibor Vasic Herkules sasko IGOR 72 malecki farmacy Sale77-Nis Don mica jigor vladimir Zika zucko vule Vasa BOCKA Dax BG SrdjanKG Danijel Rale kima gocke Luckyboy milannish dr.nenad86 Bogdanik milos0205 Alexandar sasaznas Laza 54 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Vasa YA HABIBI YA AEINI
Broj poruka : 1395 Datum upisa : 28.03.2010 Godina : 39 Lokacija : Srbija-Vranje RS 7-64
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Uto Apr 06, 2010 6:26 pm | |
| Imam ja jedno pitanje. Da li pored navedenih sastojaka u ishrani stiglica, ta smesa treba da sadrzi obavezno niger ili samo u sezoni parenja? Pozdrav | |
|
| |
vule
Broj poruka : 2 Datum upisa : 19.04.2010 Godina : 51 Lokacija : Šajkaš-Novi Sad
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Maj 06, 2010 6:33 pm | |
| nabavio sam divlje ptice pred kraj zime......4 para štiglića....smestioo sam ih u volijeru.....spoljasnju 2x2x1metar.....stalno mi uginjavaju......hranim ih hranom za divlje ptice i dodajem maslačak i ostale korove koje nadjem u bašti .......mužjak koji je u kavezu izgleda odlično i peva ...poslednji par koji se nalazio u volijeri sam danas pustio.....gde je greška? | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Maj 06, 2010 9:45 pm | |
| Ako mozes slikaj volijeru da vidimo kako izgleda pa da pokusamo da ti damo pravi savet ako je do nje ili do necega drugog | |
|
| |
Bogdanik
Broj poruka : 691 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 36 Lokacija : Leskovac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Maj 06, 2010 10:54 pm | |
| Mora da postoji neki veliki problem kad ti je toliko ptica uginulo za relativno kratko vreme ! Jel imas zasticen deo u volijeri ? Kojom mesavinom za divlje si ih hranio i sta ima u toj mesavini? Jer ako nemas iskustva sa hranom ljudi u pet shopu mogu da ti prodaju najobicniju mesavinu za kanarince sa 50% svetlog semena , a za zimu stiglicima treba masna hrana , niger , suncokret , konoplja i to sa dominantnim ucescem u mesavini. Naravno i kontakt sa podom tj sa izmetom se svodi na minimum! A mozda i ima veze i odakle si nabavio ptice , jer ako nisu cuvane lepo nista ti tu nisi mogo da pomognes pred predstojecom zimom ! | |
|
| |
zucko
Broj poruka : 113 Datum upisa : 14.03.2010 Lokacija : Veliko Gradiste
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pon Maj 17, 2010 6:52 pm | |
| Cime da othranim mlade stiglice, koje sam nashao u prirodi???(izvan gnezda) | |
|
| |
vule
Broj poruka : 2 Datum upisa : 19.04.2010 Godina : 51 Lokacija : Šajkaš-Novi Sad
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Maj 26, 2010 9:24 pm | |
| pokusavam da posaljem slike volijere ali neznam kako da ih zakacim....?????? | |
|
| |
Zika Sumadinac
Broj poruka : 1122 Datum upisa : 20.12.2009 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Maj 27, 2010 7:22 pm | |
| Niger kao seme je sastavni deo svih mesanih hrana za ptice sa vise ili manje ucesca,radi se o minimalnim razlikama.Pre svega mislim na kvalitetne hrane koje dolaze sa zapada,stim sto se neposredno pre parenja kolicina semena nigera povecava u ishrani,poznata je cinjenica da utice na rasiljenost ptica i to kao prirodna hrana bez praskova i hemikalija.To bi ukratko bilo to a ako je potrebno a Vasi nije potrebno jer je pticar koji je vec dobro zagazio u pticarske vode(preko kolena).....pozdrav Vaso majstore.. podrazumeva se da mislim na hranu prevashodno za kanarince i divlje ptice.... | |
|
| |
Zika Sumadinac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Maj 27, 2010 7:33 pm | |
| Upravo Bogdanik u tome je tajna odgovora,u recenici koju se pred kraj podveo "gde su nabavljene ptice bile,kod koga,u kakvim uslovima su drazane,cime hranjene i zasto,zasto mnogo puta.Govorim o pomoci koju pokusavas da das nasem drugaru Vuletu.Sve ove stavke itekako mogu biti bitne u datim okolnostima a mnogi ljubitelji ptica prenebregavaju ili zanemaruju ove detalje i nije svejedno,govorim to iz svog dugogodisnjeg iskustva,ptice nabaviti u oktobru mesecu,koji je po meni najpodobniji za odabir ptica ili recimo ptice iz kraja marta kada ih je vec pocelo da hvata "ludilo" zbog prirodnog bioloskog casovnika koji sve one imaju kodiranog u sebi.Ptice prekupaca i nakupaca,a njih ima svuda i na svakom mestu,budu drzane u divljackim uslovima,nemam drugog izraza i tako naceta i obogaljena ptica za male pare dolazi kod nekog koji mozda ima najbolje namere ali nazalost prisustvuje,a nezna da je platio da prisustvuje,agoniji odnosno kraju koji se tuzno zove smrt... | |
|
| |
vladimir
Broj poruka : 25 Datum upisa : 26.04.2010
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Maj 28, 2010 6:55 pm | |
| kolge ja sam vladimir iz leskovca trenutno radim u bugarskoj i cuvam stiglice 20 god.interesujemo ko u srbiji ko prodaje mutaciju majora.a stiglici mi pevaju kostinu pesmu poz.ako moze neko da odgovori hvala? | |
|
| |
jigor
Broj poruka : 48 Datum upisa : 14.06.2010 Godina : 49 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Čet Jul 01, 2010 9:23 am | |
| - milos0205 ::
- Pozdrav svima, interesuje me da li stiglic ili bilo koja ptica moze da se ugoji od proklijalog semena, i koja je to kolicina koja se preporucuje kao dnevna mera u kombinaciji sa mesanim semenom. Ja licno proklijavam uljanu repicu sa nigerom nisam imao uspeha, da li je bajat ili sta neznam.
Evo ti recept. Uzmi niger i potopi ga u mlaku vodu, i nakvasi običnu kuhinjsku krpu. Na jednu polovinu krpe rasporedi niger onako neku količinu da prekrije krpu, a drugom polovinom krpe prekri i to postavi na terasu na neki posužaonik. Pokvasi je i sutra dan i preksutra ti je 95% nigera u dobroj fazi klijanja. I to je to ako ne uspe nije ti dobar niger, pa se onda javi ja ću ti poslati i Niša Pozdrav!!!! | |
|
| |
jigor
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Jul 14, 2010 2:03 pm | |
| Pa jesi li probao recept? Javi da li si uspeo! | |
|
| |
Zika Sumadinac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Jul 16, 2010 10:16 am | |
| -PREDLOG komposta hrane za stiglice; -kanarinsko seme(Versele laga) mesavina 40% -niger 15% -oguljena zob 10% -laneno seme 5% -konoplja 5% -cikoria 5% -bastensko bilje 5% -heljda 2% -seme bora 2% -semenke susama 2% -uljana repica 2% -divlje seme 2% -perila 2% -seme trava 2% -seme salate 1% -Divlje seme dodaje se ishrani stiglica jednom godisnje u periodu od januiara meseca pa dok traje gnezdenje nekoliko puta nedeljno. -Ovo je samo jedan od predloga a svako ima neku svoju recepturu i obicno misli da je najbolja,to prepustam dobroj volji svakog pojedinca odgajivaca...... | |
|
| |
Laza
Broj poruka : 1208 Datum upisa : 20.12.2009 Godina : 37 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Jul 16, 2010 5:30 pm | |
| Bitno je svakako da seme bude sto raznovrsnije, oni ce jesti sta im se svidja, ali kada je kvalitetno seme nece ostati nista | |
|
| |
mica
Broj poruka : 538 Datum upisa : 15.01.2010 Godina : 70 Lokacija : Svilajnac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 6:42 pm | |
| IN VINO VERITAS: Nema dobre pesme bez vina. Dobro je i za kupanje. Ovo je u stvari tanak špricer. | |
|
| |
Alexandar
Broj poruka : 724 Datum upisa : 23.12.2009 Godina : 46 Lokacija : Kragujevac
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 7:40 pm | |
| Verovatno da posle vina dobro pevaju , a sutra imaju glavobolju | |
|
| |
Rale
Broj poruka : 320 Datum upisa : 26.12.2009 Godina : 50 Lokacija : Backa Palanka Vojvodina
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 7:41 pm | |
| VINO???????? | |
|
| |
jigor
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 8:41 pm | |
| Pa bre i red je valjda koliko ja pratim ove teme i da se vinom zalije, a druže Mićo iveć duže vreme pratim vaše postove na forumima i još jednom Vam dajem energičnu podršku da svoje iskustvo podelite sa nama!!! | |
|
| |
milos0205
Broj poruka : 253 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 57 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 9:26 pm | |
| Bas me zanima sta je u vodi, VINO nema sanse | |
|
| |
Don
Broj poruka : 13 Datum upisa : 01.11.2010 Lokacija : Mostar
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 10:25 pm | |
| VINO ni ja nevjerujem da je vino inace se odavno bavim iskljucivo stiglicima niti sam ikad cuo od starijih pticara da im daju vino odnosno bevandu moze svasta bit | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 10:57 pm | |
| Ja sam cuo da se daje vino za bolju pesmu ,duzu , i zbog parenja. Po sistemu ne moze ona da bude ruzna koliko ja mogu da budem pijan. I to do 2 kapljice crnog na poijlicu vode. A da se kupaju, to nema logike. | |
|
| |
Sale77-Nis
Broj poruka : 939 Datum upisa : 28.12.2009 Godina : 47 Lokacija : Nis -Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Sre Nov 03, 2010 11:01 pm | |
| Ja mislim da je voda crvena od HIPERMANGANA on sluzi za suzbijanje gljivica i dobar je za digestivni trakt,njegova prava namena je kod kupanja novorodjencadi!!!! | |
|
| |
farmacy
Broj poruka : 62 Datum upisa : 03.11.2010 Godina : 61 Lokacija : Vučje, Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Nov 26, 2010 12:09 pm | |
| Pozdrav svima! Ispratio sam ovu temu i nema šta super. Nije da nema neke logike ovo oko vina. Ima ono svojih uticaja i na ostalu populaciju bića osim ljudi.Bogato je taninima, ima nekih antioksidanata u njemu i antikancerogeno je. U njemu postoji i neki procenat vinske kiseline tako da smatram da kupanje ptica u njemu ima svojih pogodnosti kao kad se vodi za kupanje ptica dodaje nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Sale, hipermangan ne daje ovako crveni rastvor. Moja ocena je da je ovo ipak ,,crveni špricer,,. | |
|
| |
malecki
Broj poruka : 4 Datum upisa : 23.09.2010 Lokacija : Sd
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Nov 26, 2010 5:03 pm | |
| | |
|
| |
Bogdanik
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Nov 26, 2010 8:15 pm | |
| Bez poente je kupati se u C vitaminu , samim tim otpada ! | |
|
| |
IGOR 72
Broj poruka : 88 Datum upisa : 03.01.2010 Godina : 52 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... Pet Nov 26, 2010 10:39 pm | |
| - Sale77-Nis ::
- Ja mislim da je voda crvena od HIPERMANGANA on sluzi za suzbijanje gljivica i dobar je za digestivni trakt,njegova prava namena je kod kupanja novorodjencadi!!!!
Slazem se sa Saletom da je to hipermangan. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ishrana stiglića uopšteno.... | |
| |
|
| |
| Ishrana stiglića uopšteno.... | |
|