| Kanarinci boje | |
|
+41phaeo92 Pepikg Miloš Stalać lepotica cana sasaznas Dragomir srxa braneOS madnesstears Igorche81 Srdjan akimak acahaski jelenalaz VlatkoSK mimo Martin marconi Green Singer Rale dragan67 gorany82 SasaVR Luckyboy Laza Dijamant zozi malinois krstokljun pero Milan Nis BORA milos0205 sestoperac Dax BG SrdjanKG Ivica Rale KG Danijel ticar dr.nenad86 45 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
ticar
Broj poruka : 432 Datum upisa : 31.12.2009 Godina : 40 Lokacija : Zadar,hr
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 03, 2012 9:58 am | |
| - VlatkoSK ::
- Ticar tako je opet isto ispadne matematika, samo sto ja kazem da svaki dan ptice ce primaju po jedan gram karotin a ako promesas 10gr u 1kg ne znaci da svaki dan dobijaju istu kolicinu karotina. Tako mislim da je bolje zasto ti kontinuirano svaki dan karotiniras ptice i ptica iskoristava karotin podjednakvo, a ako jedan dan jede 0.5gr karotin nije isto sto i sledeci kad jede 2gr karotin, sledeci dan izmet ptice ce bude crveni. Po meni to nije pravilno karotiniranje ali kako ko zeli. Isto karotin se trosi samo sto ptice kotinuirano primaju jednu kolicinu karotina koja sami opredelimo. Samo sto je to pomucan nacin.
pa ako staviš 10 grama na kilo i to sve promješaš na svakih 100 grama će biti 1 gram i ptica će dobivati uvijek isto,možeš ti i mješati svaki dan ali nevidim razlog za to,jer je potpuno isto,samo što ovako mješaš jednom tjedno a obako svaki dan. | |
|
| |
dr.nenad86 ministar bez fotelje
Broj poruka : 2501 Datum upisa : 21.12.2009 Godina : 38 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 03, 2012 2:07 pm | |
| - ticar ::
- VlatkoSK ::
- Ticar tako je opet isto ispadne matematika, samo sto ja kazem da svaki dan ptice ce primaju po jedan gram karotin a ako promesas 10gr u 1kg ne znaci da svaki dan dobijaju istu kolicinu karotina. Tako mislim da je bolje zasto ti kontinuirano svaki dan karotiniras ptice i ptica iskoristava karotin podjednakvo, a ako jedan dan jede 0.5gr karotin nije isto sto i sledeci kad jede 2gr karotin, sledeci dan izmet ptice ce bude crveni. Po meni to nije pravilno karotiniranje ali kako ko zeli. Isto karotin se trosi samo sto ptice kotinuirano primaju jednu kolicinu karotina koja sami opredelimo. Samo sto je to pomucan nacin.
pa ako staviš 10 grama na kilo i to sve promješaš na svakih 100 grama će biti 1 gram i ptica će dobivati uvijek isto,možeš ti i mješati svaki dan ali nevidim razlog za to,jer je potpuno isto,samo što ovako mješaš jednom tjedno a obako svaki dan. Bolje se homogenizuju katorin i jajcana ako mesa u 100gr hrane 1 gr karotina........ Pozdrav | |
|
| |
Srdjan
Broj poruka : 287 Datum upisa : 02.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Niš
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 03, 2012 2:13 pm | |
| Po mom iskustvu sa karotiniranjem mislim da je to nepotrebno iz razloga što ptice neće pojesti svih sto grama danas pa sto grama sutra i td.Mislim da se razumemo šta sam hteo da kažem . Gubljenje vremena,nepotrebno. Pa ona ni hranu ne pojede uves svu,nekad manje nekad više a kamo li jajčanu hranu koja je hranjivljija od zrnaste smeše. Pozdrav.
| |
|
| |
Ivica
Broj poruka : 51 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 49 Lokacija : Skopje
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 03, 2012 3:35 pm | |
| Ako se dobro pomesa nije bitno dali je u pitanju 100gr. ili 1 kg. Ja obicno mesam po 0,5kg ili 1 kg ali smesu dobro promesam sa mikserom za torte. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 03, 2012 5:14 pm | |
| Ja mesam na kolicini od 1kg, podelim u tri dela i stavim po 3gr, karotina u svakom delu, posle mesanja, sastavim sva tri dela i dodatno pomesam i to je to. Tehnike su razlicite, ali cilj je isti.... Pozdrav | |
|
| |
Igorche81
Broj poruka : 109 Datum upisa : 19.09.2011 Godina : 43 Lokacija : Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pon Feb 06, 2012 1:40 am | |
| Cao momci. Interesuje me nesto u vezi s kanarincima boje. Koliko dobro oni u stvari pevaju i na sta lici ta pesma? Da li je slicna pesmi divljeg kanarinca ili je losija, bolja? | |
|
| |
madnesstears
Broj poruka : 26 Datum upisa : 30.10.2010 Godina : 39 Lokacija : Senta
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pon Feb 06, 2012 7:27 pm | |
| Lipohrom crvene kanarince posedujem. Interesuje dotle treba davati karotin kad se izlegnu mali ptici? Toliko znam da negde u 40. danu pocenje njihovo prvo mitarenje. Jos neste pipremam kanarince za prvo parenje, dajem odgovarajucu hranu i uslove. Kad zenka pocne da lezi na jajima jel' joj dajem samo semenu hranu ili isto tako nastavljam sa jajcanom hranom? Hvala! | |
|
| |
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pon Feb 06, 2012 7:30 pm | |
| - madnesstears ::
- Lipohrom crvene kanarince posedujem. Interesuje dotle treba davati karotin kad se izlegnu mali ptici? Toliko znam da negde u 40. danu pocenje njihovo prvo mitarenje.
Jos neste pipremam kanarince za prvo parenje, dajem odgovarajucu hranu i uslove. Kad zenka pocne da lezi na jajima jel' joj dajem samo semenu hranu ili isto tako nastavljam sa jajcanom hranom? Hvala! Ako hoces da imaju bela krila onda dajes karotin posle 45. dana, a ako hoces da budu komplet crveni onda dajes od prvog dana. A sto se tice ishrane za vreme inkubacije, dajes samo osnovnu mesanu semensku hranu. Pozdrav | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Kanarinci boje Uto Feb 07, 2012 2:47 am | |
- VlatkoSK ::
pa ako staviš 10 grama na kilo i to sve promješaš na svakih 100 grama će biti 1 gram i ptica će dobivati uvijek isto,možeš ti i mješati svaki dan ali nevidim razlog za to,jer je potpuno isto,samo što ovako mješaš jednom tjedno a obako svaki dan. E nije isto. To sam i hteo da kazem. Kad promesas 10gr karotin vo 1kg nikad neces znati koliko karotin ima u jednu dozu(za jedan dan) Zasto? Zato sto kad promesas nemoze idealno da se promesa karotin sa mekanom hranom pa tako danas uhvatis malo vise karotina ili se nije promesalo dobro pa sutra malo manje karotina i tako dalje. To sam hteo da kazem da jedan dan kad uzmes za crpalku od mekane hrane moze unutra da ima 2gr karotin a sledeci dan 0.5gr karotin. Nikad nije idealno mesanje. Uvek dajes razlicitu dozu karotina. Krajna kolicina opet je 10gr samo sto nije podednakvo davanje karotina svaki dan. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje Uto Feb 07, 2012 11:14 am | |
| nema to veze,bitno je da dobivaju karotin,on se ionako zadržava u jetri i da nedaješ karotin 3 dana neće im ništa smetati. | |
|
| |
VlatkoSK
Broj poruka : 155 Datum upisa : 03.10.2011 Godina : 42 Lokacija : Skopje Makedonija
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Feb 08, 2012 12:25 am | |
| Pa zasto onda dajemo svaki dan karotin ako nema potrebe? Mozemo onda svaki treci dan, a ptice cu da bude opet istu boju. :-))) Neslazem se sa tobom ali nek bude. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Feb 08, 2012 4:10 am | |
| - VlatkoSK ::
- Pa zasto onda dajemo svaki dan karotin ako nema potrebe? Mozemo onda svaki treci dan, a ptice cu da bude opet istu boju. :-))) Neslazem se sa tobom ali nek bude.
ma meni je samo smiješno kad kažeš danas će pojesti 0'5 grama sutra će 1 gram,to nije uopće bitno.bitno je da dobivaju boju. | |
|
| |
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Feb 08, 2012 2:02 pm | |
| Nema tu 0,5 gr ili 1 gr dnevno, bitno je da kanarinac dnevno uzme jedan delic tj. onu sitnu cesticu karotina i to je to, on je zavrsio za taj dana sa dnevnom dozom karotina. A u jetri ostaje karotin dosta dugo, cak i vise nego sto mi to mislimo. Po nekim literaturama cak i 30 dana. Isprobano na zutim lipohromcima i posle 30 dana od prestanka davanja karotina oni su dobijali boju na perju, ne kao u pocetku intenzivno jaku, ali ipak su dobijali i to je dokaz da se toliko zadrzava nerazgradjen karotin. Pozdrav | |
|
| |
madnesstears
Broj poruka : 26 Datum upisa : 30.10.2010 Godina : 39 Lokacija : Senta
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Feb 08, 2012 7:47 pm | |
| - Igorche81 ::
- Cao momci. Interesuje me nesto u vezi s kanarincima boje. Koliko dobro oni u stvari pevaju i na sta lici ta pesma? Da li je slicna pesmi divljeg kanarinca ili je losija, bolja?
Vidim da ti nio ne odgovara, pa cu pokusati ja da ogovorim na pitanje.Posedujem lipohrom kanarince, i po meni lepo pevaju. Pogledaj na youtube stranici kako pevaju kanarinci, to ce ti biti najlakse. Divlje kanarince nemam, pa ne bih mogao da dam neko uporedenje s njima. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Feb 09, 2012 3:40 am | |
| - madnesstears ::
- Igorche81 ::
- Cao momci. Interesuje me nesto u vezi s kanarincima boje. Koliko dobro oni u stvari pevaju i na sta lici ta pesma? Da li je slicna pesmi divljeg kanarinca ili je losija, bolja?
Vidim da ti nio ne odgovara, pa cu pokusati ja da ogovorim na pitanje.Posedujem lipohrom kanarince, i po meni lepo pevaju. Pogledaj na youtube stranici kako pevaju kanarinci, to ce ti biti najlakse. Divlje kanarince nemam, pa ne bih mogao da dam neko uporedenje s njima. ne pjevaju niti blizu divljeg kanarinca,svi kanarinci pjevaju skoro isto osim kanarinaca boje koji imaju poseban pjev. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pet Feb 10, 2012 9:50 pm | |
| Neznam kako pevaju dive kanarince ali ako neko pitas sto cuva kanarince pesme onda sigurno ce da ti kaze da ove nase bojase ne pevaju nego se dere :-)) | |
|
| |
Igorche81
Broj poruka : 109 Datum upisa : 19.09.2011 Godina : 43 Lokacija : Leskovac, Srbija
| Naslov: Re: Kanarinci boje Pon Feb 13, 2012 8:03 pm | |
| Hvala vam puno na vasim odgovorima. Pitao sam jer imam muzjaka malino koji je ostao sam, naime zenka mi je uginula prosle godine. U medjuvremenu mi je drug iz Nisa doneo neku roze zenku pa me je zanimalo kakvi ce malisani od tog para da ispadnu i hoce li znati da pevaju. | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje Uto Feb 14, 2012 3:53 am | |
- Hvala vam puno na vasim odgovorima. Pitao sam jer imam muzjaka malino koji je ostao sam, naime zenka mi je uginula prosle godine. U medjuvremenu mi je drug iz Nisa doneo neku roze zenku pa me je zanimalo kakvi ce malisani od tog para da ispadnu i hoce li znati da pevaju.
svi muški kanarinci pjevaju. | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Kanarinci boje Uto Feb 14, 2012 2:10 pm | |
| Kad sam bio mali i kad sam dobio na poklon dva para malinoa koji su svi bili zuti, taj isti covek mi je "objasnio" kako postoje kanarinci koji pevaju i kanarinci koji "sluze za ukras". To jest kanarinci boje i stasa. I eto. U nedostatku strucne literature covek poveruje raznim "strucnjacima". Hvala puno. | |
|
| |
VlatkoSK
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Feb 15, 2012 10:00 pm | |
- Kad sam bio mali i kad sam dobio na poklon dva para malinoa koji su svi bili zuti, taj isti covek mi je "objasnio" kako postoje kanarinci koji pevaju i kanarinci koji "sluze za ukras". To jest kanarinci boje i stasa. I eto. U nedostatku strucne literature covek poveruje raznim "strucnjacima". Hvala puno.
Ako uparis malino zuti x takvu zenku(predpostavljam da je lipohrom pastel crvena ili crvena ne karotinirana) kako sto ti je Ticar rekao sve muske ptice pevaju ali nikada nece da malisani pevaju kako malino. Inace dobices narandzaste male posto paris zuto x crveno. A i u pravu si ima kanarince pesme i bojase. I kanarince boje pevaju ali ne kako kanarince pesme. Pozzz | |
|
| |
Igorche81
| Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Feb 16, 2012 5:22 pm | |
| Zenka je svetlo roze boje ali su joj letna pera na krilima i rep beli. Neverovatno je pitoma. Uopste se ne plasi. Mazio sam je prstom i ona ne bezi. Moj muzjak kog sam odmalena podigao hoce krila da polomi po kavezu kad mu menjam vodu, a zenka ne mrda. Nije bitno kako pevaju, samo da nesto cvrkuce. Navikao sam se na cvrkutanje. Sad je malo tiho jer se muzjak mitari. Uparicu ih verovatno na prolece ili tek u jesen. | |
|
| |
braneOS
Broj poruka : 201 Datum upisa : 22.12.2010 Godina : 38 Lokacija : osijek
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Apr 11, 2012 7:09 pm | |
| Neki lipokromski kanarinci imaju boju oka kao i crna serija, a neki kao izabela. Primjeti sam na svjetlu da je svjetlije. Imali to kakve veze za uzgoj ? | |
|
| |
srxa
Broj poruka : 161 Datum upisa : 27.10.2011 Godina : 47 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Kanarinci boje Sre Apr 11, 2012 7:20 pm | |
| - braneOS ::
- Neki lipokromski kanarinci imaju boju oka kao i crna serija, a neki kao izabela. Primjeti sam na svjetlu da je svjetlije. Imali to kakve veze za uzgoj ?
BraneOS, i lipohromski kanarinci imaju melaninsku seriju koja nije vidljiva na fenotipu nigde sem u oku. To ces najbolje dokazati parenjem lipohroma sa recimo, satinetom. Ako dobijes mlade (sarene) sa smedjim ili crnim sarama, sve je jasno, pokazuje se melaninska serija lipohroma. Svetlije oko je odraz kompletnog nedostatka odredjenog melanina u organizmu ptice, pa dolazi do toga da oko dobija crvenu boju, sto je manifestacija kapilara u oku ptice. E, sad kakve to veze ima sa parenjem lipohroma... | |
|
| |
ticar
| Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Apr 12, 2012 3:48 am | |
| - braneOS ::
- Neki lipokromski kanarinci imaju boju oka kao i crna serija, a neki kao izabela. Primjeti sam na svjetlu da je svjetlije. Imali to kakve veze za uzgoj ?
to se zove izabel oko.većinom ga imaju ženke. | |
|
| |
srxa
Broj poruka : 161 Datum upisa : 27.10.2011 Godina : 47 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Kanarinci boje Čet Apr 12, 2012 6:45 am | |
- braneOS ::
to se zove izabel oko.većinom ga imaju ženke. Pa naravno, Ticar, a i logicno je, kada uzmemo u obzir da se serija polno vezano nasledjuje... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kanarinci boje | |
| |
|
| |
| Kanarinci boje | |
|